Velmi nízké stavy bílých krvinek u kocoura

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2016 11:07
odberryho

XXX.XXX.161.34

Ahoj, je tu někdo zkušený, kdo mi může zodpovědět pár otázek? Byla jsem dnes s kocourem na veterině (zvracení...v době línání zvracívá celkem často, dostává pravidelně pastu proti trichobezoárům a oba kocouři mají k dispozici šáchor). Tentokrát ale nezvracel jen 2x-3x jako obvykle, ale ještě v noci a hlavně začal být apatický. Na veterině mu odebrali krev (i přesto, že prý to standardně nedělají hned první den takových potíží, ale loni měl potíže s močovými cestami, tak se rovnou zkontrolovaly ledviny) a výsledek je, že ledvinové hodnoty jsou ukázkové, ale má hrozně nízké bílé krvinky. Paní doktorka říkala, že to může být i z aktuálního stresu, že uděláme kontrolní náběry, až se dá trošku dokupy. Popravdě jsem se nezeptala, co by to mohlo značit, kdyby to nebylo ze stresu a teď mi to vrtá hlavou.
Jedná se o NEU (asi neutrofily?) 0,49 (norma je 1,48-10,29)
LYM (lymfocyty?) 0,81 (norma 0,92-6,88)
EOS (eosynofily? ) 0,02 (norma 0,17-1,57)
a pak nějaké WBC (což vůbec netuším, co by to mohlo být) 1,38 (norma 2,87-17,02)

Vím, že toho kocoura nevidíte a já se zítra už určitě zeptám, ale kdyby se tu našel někdo, do by mi napsal, co to může být a zda je opravdu možné, že to je stresem (nebo mě chtěla dr. jen uklidnit...ale já nejsem hysterka, raději bych pravdu)...

Jen dodám, že mu bude 11 let a je kastrovaný ze zdravotních důvodů od 3 let. Domácí, ven jde jen se mnou na zahradu, kam se jiné kočky nedostanou (zabezpečeno).

Basta1912

21.10.2021 16:38
Basta1912

XXX.XXX.46.20

Dobry den, muzu se zeptat jak to s kocourkem dopadlo? Mam stejny problem. Diky za odpoved

27.7.2022 07:01
odberryho

XXX.XXX.161.34

Basta1912 napsal(a):
Dobry den, muzu se zeptat jak to s kocourkem dopadlo? Mam stejny problem. Diky za odpoved

Jejda, vidím to až teď. Mělo by tu fungovat nějaké upozornění...

Vím, že Vám už to nijak nepomůže, ale kdyby tu hledal informace někdo jiný, tak tehdy to patrně bylo stresové. Odběr o týden později byl již v rámci normy. Zemřel ve 13 letech náhle. Pravděpodobně masivní infarkt nebo embolie (na veterině už nám nemohli pomoci, pitvu jsem odmítla a Berryho si odvezla pohřbít domů).

Půl roku předtím měl dělané opět preventivní prohlídku spojenou s odběrem krve a vše vypadalo dobře.

30.7.2022 13:46
fikovnice

XXX.XXX.139.21

odberryho napsal(a):
Jejda, vidím to až teď. Mělo by tu fungovat nějaké upozornění...

Vím, že Vám už to nijak nepomůže, ale kdyby tu hledal informace někdo jiný, tak tehdy to patrně bylo stresové. Odběr o týden později byl již v rámci normy. Zemřel ve 13 letech náhle. Pravděpodobně masivní infarkt nebo embolie (na veterině už nám nemohli pomoci, pitvu jsem odmítla a Berryho si odvezla pohřbít domů).

Půl roku předtím měl dělané opět preventivní prohlídku spojenou s odběrem krve a vše vypadalo dobře.

Jen dopním WBC jsou prostě leukocyty - celkový počet (neboli bílé krvinky).
White blood cells...

Přidejte reakci

Přidat smajlík