ŠárkaP

XXX.XXX.168.216
Dobrý den, mám koťátko, které krmím sušeným mlékem, jelikož kočce se mléko neudělalo. Chci se zeptat, když budu přecházet na pevnou stravu, mám dále přikrmovat kotěcím mlékem? A jak často?
Většinou se krmí co 2 hodiny 2- 3 týdny pak se to posouvá na 3-4hodiny přechod na pevnou stravu můžete zkoušet po 4 až 5 týdnu věku kotěte většinou jak samo už začne pít mléko s misky bez dudlíku tak se muže zkoušet měkká strava můžete nechat i granulky pro koťata jsou hlavně menší a ono si samo zkusí zda chce nebo ne. Já toto zažila s jedním kotětem a začala sama pít už 3 týdnech a jíst po 4 týdnu byla rychlá tím že neměla mámu, kterou zajelo auto. Zkoušejte to ono samo i začně když bude chtít my dříve dávali piškoty do mléka kotatům ted už se i dají koupit piškoty ve zverimexu. Granulky můžete i pár kosteček namočit, ale zkoušejete jen pár kousků ze začátku 2kostečky pokud je začne jíst můžete přidat at je pak zbytečne nevyhazujete nebo je sblafne maminka. Jinak se o kotě stará? pokud ne je potřeba masírovat bříško a vatičkou lehce přejíždět po zadečku aby se vyčurala a případně i vykakala.
ŠárkaP

XXX.XXX.168.216
O koťátko se stará, pořád ho olizuje, čistí, zahřívá, bříško masíruji, vše jak má být, jen jsem chtěla vědět do kdy ho mám tím mlékem krmit, protože kočka může kojit klidně i 7 týdnů i když už jedí normální stravu. Ty piškoty určitě zkusím a asi bych je namočila do toho kotěcího mléka, co myslíte.
SarkaP

XXX.XXX.232.142
A i tak mu mam dal davat to koteci mleko? Kdyz budu krmit masem, tvarohem, atd...?
lavacca
napsal(a):
Piškoty ne! Nic kotěti nedají. Naškrábejte mi libové maso - hovězí či kuřecí, z toho malou kuličku a dát do pusinky, ať to cucá. Pokud už bude zralá na přechod na pevnou stravu, sama si to z mističky vezme. Můžete ji udělat z masa + toho kotěcího mléka i kašičku, apod.
Jj, já také koťátkům dávala zprvu rozmočit pár granulek do kotěcího mléka, ale měli v něm raději naškrábané masíčko.
Jinak jsem měla v zásobě dost kotěcího mlíčka, takže dostávala občas až do doby než se rozjela do svých nových domovů. Jinak mám mléčnou náhradu doma po ruce stále i proto, že chovám králíčky a stalo se, že mi od dvoutýdeních pošla samička. Kočičí náhrada je údajně složením podobná mléku králičímu a králíčky jsem jím vpohodě dokrmovala
ŠárkaP

XXX.XXX.168.216
Určitě vyzkouším naškrábat syrové maso a přidat do toho to kotěcí mléko, i když teda představa jíst maso s mlékem není nic moc . A kdy mám začít dávat čistou vodu?
Vodu má určitě vaše kočička k dispozici stále, takže mističku dejte někde blíže, podle toho jak daleko se koťátko bude pouštět. Většinou je zvědavé. Bude následovat maminu a ochutnávat i z jejich misek, takže ho dovede i k té vodě.
Když bude chtít, najde si ji i samo, nebo mu potom misku s vodou můžete ukázat. Pokud přijímá mléko, vodu bude pít minimálně.
Jinak my také, papkáme " různé smetanové omáčky s masem tak proč by nemohly kočky ? V přírodě mládě šelmy dostane ulovené maso a zapije jej mlékem od mámy
ŠárkaP
napsal(a):
Určitě vyzkouším naškrábat syrové maso a přidat do toho to kotěcí mléko, i když teda představa jíst maso s mlékem není nic moc . A kdy mám začít dávat čistou vodu?
Můžete zkusit i samotné maso a trochu to třeba naředit vodou, aby z toho byla kaše, apod. Ale kombinace s mlékem je taky fajn. Tak ono kotě jinak jde, nacpe se masem a zapije to od mámy mlékem, takže to jen bude mít obojí najednou.
Čistou vodu bych mu v mělké misce přistavila spolu s masem - tj. cca ten 3.týden, jak začne cupkat, ať k ní může dojít a napít se.