Royal Canin - Proč 7+ let?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.7.2016 10:18

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Mám dvě kočky kterým budou v srpnu 4 roky. Mám krmení Royal Canin a je tam napsáno, že to je pro kastrované kočky, to ty naše jsou a že to je pro kočky 7+ (7 - 12 let). Můžu jim dát toto krmení? Nezpůsobí jim to něco?

Předem děkuji za všechny odpovědi.

4.7.2016 10:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jedná se o krmivo určené pro kastráty a seniory, tudíž obsahuje méně tuku a méně masa.
Pokud je kočka štíhlá, krmivo pro kastráty není nutné.

Ovšem RC už dávno neplatí za kvalitní krmivo. Obsahuje plno obilí, málo masa, a hlavně je konzervované chemicky, to je zlé. Doporučuji přejít na krmení kvalitnější, např. Applaws. A nekrmte jen granulkami, ale i masem, nejlépe syrovým /kromě divočáka takřka jakékoliv/.

4.7.2016 12:12

Děkuji za odpověď, my jen dostali pár balíčků na ochutnávku od známých. Normálně jim kupujeme jiné granule, ráno kapsičky a večer konzervu.

Ptám se ale spíše na ten věk 7+, nemůže jim to ublížit? Máme to radši vyhodit?

4.7.2016 12:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nekrmila bych, poslala bych dál.

Ne kvůli tomu, že jsou light a určené pro seniory. Ale proto, že se mi nelíbí složení a konzervace.

4.7.2016 12:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

P.s. a taky proto, že kočky navyklé na chuť RC je kolikrát pak velký problém! přeučit na jiné, zdravější, nedochucované krmivo.

4.7.2016 12:22

Děkuji za odpovědi, kupovat je ani nechceme, jsou docela drahé. My kupujeme Ontario, ale už jim moc nechutná a zkoušíme jiné krmivo. Nejsou vyhublé, ani tlusté, viz. foto

PS: mourovatá - kočička, rezatý - kocour.

4.7.2016 12:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zkuste Essentials Jaguar nebo Brit care. Pokud jsou na vás moc drahé, tak ještě Nativia.

Cena za 1 kg je sice vyšší, ale když si spočítáte cenu denní krmné dávky, moc si nepohoršíte, ale budete krmit kvalitněji.

zkuste dávat i maso.

4.7.2016 13:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za odpovědi, kupovat je ani nechceme, jsou docela drahé. My kupujeme Ontario, ale už jim moc nechutná a zkoušíme jiné krmivo. Nejsou vyhublé, ani tlusté, viz. foto

Hezoučké miciny.

Zkuste Porta 21 Grain free, dost kočkám chutnají /známá se ujala jedné kočeny a zkoušela xx druhů než jsme ji poslala na zkoušku právě tu Portu a kočka je z ní nadšená!/ Viz. :http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/feline_finest/170758?rrec=true

Nebo český Brit Care - u nás velmi boduje.

Jinak vždy vyjde nejlépe velké balení, ale pro začátek bych zkusila ta menší 400g, apod. abyste to odzkoušeli, tak to bude chutnat.

PS: Royal Canin bych jim nedávala, vážně je to hrozně solené a dochucované, že by pak mohly odmítat i kvalitní granule, protože do těch se žádná ochucovadla, apod. nepřidávají. Max. to můžete nechat jako pamlsky (řekla bych něco jako Dreamies, apod. ).

4.7.2016 13:14

Děkuji, Brit Care taky možná zkusíme, vypadá dobře. Jim chutná hodně, když není nic jiného. Kocourek je líný a než aby si chytnul myšku, radši jí, co mu dáme . Dreamies taky milují, za odměnu u denního cvičení

4.7.2016 13:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Rozhodně jim to neuškodí.
Neblázněte a zkrmte to.
Já osobně střídám všechny granule a bez problémů.

4.7.2016 13:31

To jo, ale třeba ve Whiskas jsou jen 4% masa a to se mi zdá na granule pro kočky hodně málo.

4.7.2016 13:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

No, já whiskas nekrmím.
A Vy jistě dáváte i čerstvé maso,
tak i ty Royalky, co už máte doma, přežijou bez úhony.

4.7.2016 14:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

To jo, ale třeba ve Whiskas jsou jen 4% masa a to se mi zdá na granule pro kočky hodně málo.

To jednoznačně...ale ta reklama, že jo... já jsem si brala starší kočku zvyklou na "lepší kapsičky" dle bývalé majitelky, pak z ní vylezlo, že měla Whiskas a Friskies, že prý ty špatné jako Propesko, apod. nedostává...no, raději jsem se kousla do jazyka a paní nepoučila, že i Whiskas je hnus, když už dávala jedinou kočku pryč...

Takže šla byhc do těch lepších granulí, kde je ideálně jen rýže či brambor a ty RC zkrmila jako pamlsky (tj. ne plnou dávku, ale jen po pár kouscích denně). Že by se tím otrávily či jim bylo špatě, t o zas ne. ;) Spíš je jen neučit, že budou mít plnou misku takhle ovoněných granulí. ;).

4.7.2016 14:31

My jim čerstvé maso nedáváme, oni si vždycky někde uloví ptáčka, nebo myšku. Dám jim za odměnu ty Royal canin (cca 5-10 kousků denně). Přemýšlíme o těch Brit Care pro kastrované. Děkuji za odpovědi

4.7.2016 14:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hlavně nekupujte rovnou pytel, ale nejdřív jen minibalení od vícero druhů granulí, kočky jsou mlsné.

za sebe - doporučuji kupovat raději adult /pro dospělé/, než pro kastráty. Pokud kočka nemá nadváhu, tuk v krmivu jí prospívá a nevidím důvod ho redukovat preventivně. Navíc méně tučné granule /pro kastráty/ jsou často hůře přijímány.

4.7.2016 15:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Kousek masa neuškodí.
(kdyby jen 5 dkg).

4.7.2016 15:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

My jim čerstvé maso nedáváme, oni si vždycky někde uloví ptáčka, nebo myšku. Dám jim za odměnu ty Royal canin (cca 5-10 kousků denně). Přemýšlíme o těch Brit Care pro kastrované. Děkuji za odpovědi

Já bych jim to maso dala i tak. ;) Vždyť stačí, když budete připravovat maso sobě, aby se kousek ořízlo i jim. ;) Nepotřebují čistou svalovinu, ale i drobné kosti, kůže, vnitřnosti, atd. ;)

Dle fotek mi přijdou akorát, takže bych klidně šla do "obyčejných" adultek, ani přímo pro kastráty brát nemusíte. ;).

6.7.2016 13:58

Děkuji za všechy odpovědi. Koupím radči minibalení ve zverimexech a co jim bude nejvíce chutnat, koupíme větší pytel. A spíše teda adult, než pro kastráty

6.7.2016 15:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Radči i to maso.

6.7.2016 16:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Za ulovení ptáčka odměna několik granulí RC!
Omlouvám se, rozesmálo mě to. Jinak souhlasím s názory ostatních dam, které Vám radily...

6.7.2016 16:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jinak to foto č.1 - SUPER!

6.7.2016 17:24

Antarra

7.7.2016 12:04
Antarra

XXX.XXX.55.1

Jen pro doplnění, pro kastráty jsou sice granule light, ale také mají snížené pH, protože kastrované kočky mívají problém s močovými kameny a tyto krmiva tomu pomáhají předcházet.

7.7.2016 12:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Problémům s močovými kameny lze předcházet pořízením fontánky na pití a krmením syrového masa, případně mokrého krmení. Hlavně nekrmit jen granule.

7.7.2016 12:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Antarra napsal(a):
Jen pro doplnění, pro kastráty jsou sice granule light, ale také mají snížené pH, protože kastrované kočky mívají problém s močovými kameny a tyto krmiva tomu pomáhají předcházet.

Na to bacha! Co jsem četla, tak kastované kočky mají právě pH moči snad vyšší -) infekce se tam jen tak neuchytí. Kastrovaná kočka ho má ale nižší /dá se říci "mírnější" moč/ a tak je taková kočka z zánětům moč.cest háklivější...

A jak psala už joanne.s - na prevenci moč.cest vodu, vodu a zas vodu! Takže hodně pít /pítko či dávat vývary, apod./ a ideálně dávat denně maso / konzervu.

7.7.2016 14:15

joanne.s napsal(a):
Problémům s močovými kameny lze předcházet pořízením fontánky na pití a krmením syrového masa, případně mokrého krmení. Hlavně nekrmit jen granule.

My krmíme granulemi, kapsičkou a konzervou pravidelně každodenně.

Antarra

9.7.2016 11:55
Antarra

XXX.XXX.55.1

lavacca napsal(a):
Na to bacha! Co jsem četla, tak kastované kočky mají právě pH moči snad vyšší -) infekce se tam jen tak neuchytí. Kastrovaná kočka ho má ale nižší /dá se říci "mírnější" moč/ a tak je taková kočka z zánětům moč.cest háklivější...

A jak psala už joanne.s - na prevenci moč.cest vodu, vodu a zas vodu! Takže hodně pít /pítko či dávat vývary, apod./ a ideálně dávat denně maso / konzervu.

Nene, je to tak, že kastrované kočky mají mít údajně pH moči vyšší, čili zásaditější -> větší riziko tvorby struvitů, což je původem vápník a hořčík. Jako krápníky. Sterilised krmiva obsahují acidifikátory, které moč následně okyselují a tím znemožňují tvorbu těchto struvitů. S infekcemi to nemá příliž nic moc společného a samozřejmě existuje více druhů struvitů, některé typy se dělají i v kyselejší moči. O tom, jak, proč a jestli vůbec má kastrovaná kočka větší problémy s udržováním spravného pH se stále vedou víceméně spory.
Co se pití týče - kočky jsou původně jakože pouštní zvířata, což jim zůstalo až do dnešní doby - milují teplá vyhřátá místa a příliš nepijou už od přirozenosti. Otázkou je, do jaké míry je nutné je přesvědčovat, aby pily - hodně zdravotních problémů přinesl příchod granulovaných krmiv v posledních několika desítek letech, je to stejné jako u lidí. Granule jsou rozhodně sušší než hlodavci a ptáci, kteří obsahují kolem 70% vody, takže nejpřirozenější zřejmě bude přikrmování mokrýma kapsičkama. A hodně dělá kvalita. Osolené Whiskas kapsičky kde je namleté obilí s bůhvísčím určitě zdraví moc nepřidají (a ten nápor soli na ledviny), narozdíl od Britu, kde je krásně vidět svalovina a žádnou chemii a sůl do toho nepřidávají. Takže na prevenci močových cest nejen pití a denně maso, ale také hlídat kvalitu toho, co jim podáváme smajlík

Antarra

9.7.2016 11:58
Antarra

XXX.XXX.55.1

Jo a zkuste si někdy ovonět granule typu ND, Carnilove, Brit care a Royal Canin. Canin má úžasné nezaměnitelné aroma kukuřice. Jednou jsem ochutnala kotěcí a bylo to celkem dobré. Jako křupky k televizi super. Jen tomu kotěti bych to fakt nedala smajlík

9.7.2016 13:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Antarra napsal(a):
Nene, je to tak, že kastrované kočky mají mít údajně pH moči vyšší, čili zásaditější -> větší riziko tvorby struvitů, což je původem vápník a hořčík. Jako krápníky. Sterilised krmiva obsahují acidifikátory, které moč následně okyselují a tím znemožňují tvorbu těchto struvitů. S infekcemi to nemá příliž nic moc společného a samozřejmě existuje více druhů struvitů, některé typy se dělají i v kyselejší moči. O tom, jak, proč a jestli vůbec má kastrovaná kočka větší problémy s udržováním spravného pH se stále vedou víceméně spory.
Co se pití týče - kočky jsou původně jakože pouštní zvířata, což jim zůstalo až do dnešní doby - milují teplá vyhřátá místa a příliš nepijou už od přirozenosti. Otázkou je, do jaké míry je nutné je přesvědčovat, aby pily - hodně zdravotních problémů přinesl příchod granulovaných krmiv v posledních několika desítek letech, je to stejné jako u lidí. Granule jsou rozhodně sušší než hlodavci a ptáci, kteří obsahují kolem 70% vody, takže nejpřirozenější zřejmě bude přikrmování mokrýma kapsičkama. A hodně dělá kvalita. Osolené Whiskas kapsičky kde je namleté obilí s bůhvísčím určitě zdraví moc nepřidají (a ten nápor soli na ledviny), narozdíl od Britu, kde je krásně vidět svalovina a žádnou chemii a sůl do toho nepřidávají. Takže na prevenci močových cest nejen pití a denně maso, ale také hlídat kvalitu toho, co jim podáváme smajlík

Koukám, že superně v mém příspěvku hážu kastrované za nekastrované.

Jinak v hlavě jsem měla zafixované, že kastrované mají ty moč.cesty prostě dík odlišnému pH prostě náchylnější, ale hlava děravá fakt nevím jistě, že to je naopak vyšší...no, člověk se stále učí. :)

Samozřejmě, že kvalita krmení dělá taky hodně. Nicméně v článku od kanadské veterinářky (k přečtení zde http://kocici.net/clanky/88-vime-jak-krmit-svou-kocku ) se člověk dočte, že hlavní je přidávat mokré krmení, i kdyby to měla být horší kvalita...ale pořád je to voda....no, osobně jsem za ty lepší konzervy/kapsičky cca od toho Brita výš, kde už nejsou ochucovadla, špatně konzervanty, atd.....

Ideál fakt aby měla kočky k dispozici lepší granule /ne marketovky stylu Whiskas, apod./ a k tomu buď maso či konzervu/kapsičku taky lepší kvality.

9.7.2016 13:15
joanne.s

XXX.XXX.12.251

Hlavně nekrmit jen granulemi. Byť sebelepšími.

9.7.2016 13:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Dovolím si korekci. Je naopak žádoucí - stejně jako u lidí, aby pH moči bylo nižší (u lidí norma 5,0 - 6,0; u koček ještě nižší). Infekcemi jsou naopak ohroženy kočky s vyšším pH moči (opět stejné jako u lidí + tvorba krystalů v ledvinných tubulech).

9.7.2016 16:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Dovolím si korekci. Je naopak žádoucí - stejně jako u lidí, aby pH moči bylo nižší (u lidí norma 5,0 - 6,0; u koček ještě nižší). Infekcemi jsou naopak ohroženy kočky s vyšším pH moči (opět stejné jako u lidí + tvorba krystalů v ledvinných tubulech).

Jj, došlo mi to po příspěvku Antarry, že jsem to přesně otočila.

12.7.2016 15:03
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
P.s. a taky proto, že kočky navyklé na chuť RC je kolikrát pak velký problém! přeučit na jiné, zdravější, nedochucované krmivo.

Souhlasím, že kočky navyklé na RC, se přeučují těžko. U nás k tomu došlo... zkoušeli jsme spoustu značek i dražších, ale bez úspěchu. Nakonec jsem to přestala řešit, protože mimo granule dostávají syrové maso a kapsičky, takže granule nemají u nás jako hlavní jídlo...

12.7.2016 18:46

Děkuji vám všem za odpovědi, jestli má někdo ještě zkušenost, nebo nápad rada si ho přečtu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík