Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2016 12:02
araukanaraukana

XXX.XXX.243.121

Kdo a co vaří pro kočky ? Děkuji za poradu. Jsem začínající chovatel koček domácích. Myši jsou skoro všechny otrávené a taková konzerva je zase bez masa. Syrové je plné baktrií a proto si myslím, že vařené je asi nejlepší. Ale, s čím vařit-zelenina, rýže, kroupy, luštěniny- a jak dochutit. Kolik soli a jaké koření na podporu trávení.
Děkuji všem kdo stráví nad odpovědí několik málo minut a poradí.
Musil araukana

7.7.2016 12:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já občas dělám kočkám domácí "konzervu" - nejčastěji kuřecí maso uvařím v troše vody, nasypu do krabici, zaliju vývarem a nechám ztuhnout. Tak vznikne domácí "konzerva" levně a hlavně 100% vím, co jsme do ní dala.

Nicméně jinak krmím kočky syrovým masem /pokud se nechá přemrazit, tak bakterie nehrozí/ plus k tomu dostávají buď v páře či ve vodě vařenou zeleninu - mrkev, brambor, zelené fazolky, brokolici, apod. Občas ji vytáhnu z polévky než se osolí, aby chytla chuť domácího vývaru.

Do vařené stravy kočky bych žádnou sůl ani koření určitě nedávala!

Jinak třeba na modrém kocourovi je pár tipů na vaření pro kočky. ;) http://www.modrykocour.cz/rady/prakticke-rady/varime-pro-kocky.

7.7.2016 13:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zde není špatný recept

http://www.kocky-online.cz/clanky/shinycat-aneb-jak-jsem-varila-pro-kocky

p.s. Luštěniny, kroupy kočce nic nedají. Trocha zeleniny, spousta masa a možná pidimnožství rýže - když se rozvaří, pustí škrob a vytvoří lepší šťávu. Ale fakt minimum, jinak nic.

Samozřejmě nejpřísnosnější je pro kočku maso syrové. Tepelně zpracované má málo taurinu, který kočky nutně potřebují a organismus si jej sám vyrobit neumí, tudíž krmit jen vařeným dlouhodobě nejde.

7.7.2016 14:23
araukanaraukana

XXX.XXX.243.121

Jsou to ještě koťata,3 a 4 měsíce. Zkoušel jsem granule, kapsičky a konzervy, úspěch jedině s kapsičkama. Ba i syrové jsem zkoušel, ohřát na doporučenou teplotu 38°, A nic. Proto jsem myslel uvařit, rozemlýt a smíchat s kapsičkou, aby aspoň kousek kvalitního tam bylo. Uvařím podle vaší rady s kořenovou zeleninou a tu jim pak taky rozemelu společně s masem. Maso stačí ořez hovězí a vepřový a vnitřnosti, játra, srdce, slezina ? Zatím děkuji za radu. Musil araukana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2016 14:28

Zkus jim dát jenom syrové, různé (kočky jsou vybíravé), bez příloh a neohřívat (kočky přílohy nemusí a kvůli nim můžou potravu i odmítat.).

7.7.2016 14:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

araukanaraukana napsal(a):
Jsou to ještě koťata,3 a 4 měsíce. Zkoušel jsem granule, kapsičky a konzervy, úspěch jedině s kapsičkama. Ba i syrové jsem zkoušel, ohřát na doporučenou teplotu 38°, A nic. Proto jsem myslel uvařit, rozemlýt a smíchat s kapsičkou, aby aspoň kousek kvalitního tam bylo. Uvařím podle vaší rady s kořenovou zeleninou a tu jim pak taky rozemelu společně s masem. Maso stačí ořez hovězí a vepřový a vnitřnosti, játra, srdce, slezina ? Zatím děkuji za radu. Musil araukana.

A jaká masa jste zkoušel? Někdy t trvá než se najde druh, co kočce šmakuje, když na to není zvyklá úplně odmala (nevím, kde berou chovatelé to krmení jen granulemi, max. konzervou a maso neee).

A ještě mě napadá - v jakém stavu jste jim to dával? Mleté? Na kousky? U nás vedou kousky cca 1x1 cm velké.

7.7.2016 14:41

"A ještě mě napadá - v jakém stavu jste jim to dával? Mleté? Na kousky? U nás vedou kousky cca 1x1 cm velké."
jojo, sousedovic kocourek kupříkladu jednu dobu odmítal nakrájené na malé, nakrájené na velké, ale do celého kusu se s vervou pustil...

7.7.2016 15:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"A ještě mě napadá - v jakém stavu jste jim to dával? Mleté? Na kousky? U nás vedou kousky cca 1x1 cm velké."
jojo, sousedovic kocourek kupříkladu jednu dobu odmítal nakrájené na malé, nakrájené na velké, ale do celého kusu se s vervou pustil...

Já právě např. učila kočky, které maso předtím nejedly přes mleté pomalu na ty kousky, protože ze začátku nechápaly, že mají ty kousky trochu kousat...a divně to chutnalo..no, prostě fuj.. A teď jedí kousky až se jim dělají boule za ušima. :).

8.7.2016 10:22
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Náš kocour zase někdy pohrdne oblíbenou pochoutkou položenou kvůli němu na stole u mého noťasu. Ale jakmile maso chytnu do ruky a podám mu ho k čumáku, to by mi prst ukousl. Je prostě od minulého majitele zvyklý na servis. smajlík

Včera jsem uvařila vývar z mletého vepřového masa, kuřecích srdíček a žaludků a kocour si dal trochu vývaru, zbytek v misce zůstal. Naše kočka jí mleté zásadně syrové, kocour mleté maso vůbec.
Ještě že naše asutralačka schlamstne (skoro) všecko. A nejvíc jí chutná právě z kočičích misek.

8.7.2016 10:43

"Ještě že naše asutralačka schlamstne (skoro) všecko. A nejvíc jí chutná právě z kočičích misek."
jojo, u nás funkci vysavače plní pastevec, ani drobek nazmar!

8.7.2016 13:47
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

"Ještě že naše asutralačka schlamstne (skoro) všecko. A nejvíc jí chutná právě z kočičích misek."
jojo, u nás funkci vysavače plní pastevec, ani drobek nazmar!

Jo, ta naše má takový pohled, že okamžitě trpím černým svědomím, když jí něco do té tlamky nedám.
Naštěstí jsme objevili v Lidlu super mini balení malých piškotů, fakt skvělé - běžně jsme totiž piškoty lámali napůl, v kapsách všech bund a mikin jsem měla drobky smajlík, takhle je to bezpracné. smajlík. Ale pro ni je to jak malina. smajlík Polkne a hledí zas smajlík.

8.7.2016 21:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Jo, ta naše má takový pohled, že okamžitě trpím černým svědomím, když jí něco do té tlamky nedám.
Naštěstí jsme objevili v Lidlu super mini balení malých piškotů, fakt skvělé - běžně jsme totiž piškoty lámali napůl, v kapsách všech bund a mikin jsem měla drobky smajlík, takhle je to bezpracné. smajlík. Ale pro ni je to jak malina. smajlík Polkne a hledí zas smajlík.

Jj, ty dětské jsem tam taky viděla. :)

Ale nerada cpu psy obilím, tak spíš kupuju sušené maso či jsem už i pekla játrové a sýrové sušenky, apod. no. :).

8.7.2016 21:34
joanne.s

XXX.XXX.19.14

Je fakt, že bílá mouka a cukr nejsou nejvhodnější pamlsek.

9.7.2016 13:00
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

joanne.s napsal(a):
Je fakt, že bílá mouka a cukr nejsou nejvhodnější pamlsek.

Jasně, však ji taky nepřecpávám, samozřejmě. smajlík A můj táta, který měl vlčáky, se mi divil, ž jí obyčejné piškoty lámeme na půl, díval se na mě jak na škrta smajlík.
Nemám zatím dovybavenou domácnost, takže nepeču, ale taky pak asi něco vyrobím. Pamlsky jí střídáme, nedávno jsem koupila v kaufu takové placičky ze sušeného masa, velké asi jak desetikačky. Jenže jeden sáček za 35 ká zhltne během dvou dnů a říkám si, že jsou v tom taky konzervanty atd...
Dnes dostala hovězí kost. Kdybyste pak slyšeli to krkání... Musela jsem se smát, protože teda porušila veškeré společenské normy smajlík.

9.7.2016 13:03
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

lavacca napsal(a):
Jj, ty dětské jsem tam taky viděla. :)

Ale nerada cpu psy obilím, tak spíš kupuju sušené maso či jsem už i pekla játrové a sýrové sušenky, apod. no. :).

To sušené maso prosím kupujete kde?

9.7.2016 16:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
To sušené maso prosím kupujete kde?

Já ho beru přes e-shop. Většinou značku Mapes - mají různě sušené čisté maso, játra, plíce, střívka, atd. atd. Já většinou našim beru ten dárkový set, kde je směska sušených mňamek. Nicméně dávám jim to spíš na zabavení se.

Na cvičení jim kupuju buď měkké pamlsky typu Brit či Calibra ty sušené kousky masa nebo kvalitní granule jiných značek, než jedí nyní. Milují lososové, kachní, apod. tak jim to střídám po 1-2 kg balení, záleží na značce, co dělají za balení.

A vy cvičíte jen za pamlsky? Hračky, pohlazení, apod. nebere? U nás to střídám, aby nikdy nevěděli, co bude. ;) Je to fajn např. na procházkách, když člověk nemá už mňamku v kapse, že mají motivaci poslouchat i bez možnosti cpaní se masem, apod. ;)

Popř. pokud máte takovou spotřebu, bych si maso sušila doma. ;) Viz návod např. : http://www.modrykocour.cz/rady/prakticke-rady/varime-pro-kocky-jak-susit-maso.

10.7.2016 13:29
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lavacco, díky za tipy na sušené pamlsky.
Aby nevznikla mýlka - pes není můj.
Já s ním necvičím, nemám na to povahu. Sloužím jako řidička na různé cvičáky a přihlížející smajlík.
Všechno zvířectvo mívám totálně rozmazlené, nevadí mi spávat s nimi v posteli atd. V podstatě je mi protivné vykazovat zvíře do určitých mezí, to si je nemusím pořizovat (přestože je jasné, že nějaká ta "kázeň musí byt") smajlík..
Kocour mi zásadně spává na vlasech nebo na krku a poslední dobou ho nechávám zlobit - žere mi nejradši z ruky...
Pes patří dceři a jejímu příteli, oni si obstarávají všechno kolem krmení a veterinární a výcvikové péče... Já jen sekunduji a občas mívám zvíře na hlídání. Osobně bych si tak velkého psa samozřejmě nepořídila; nechtěla jsem už žádného, představovala jsem si naleštěný byt... smajlík

Pochopitelně tu naši kozu hladím málem do vyhlazení a co já teda na všechna zvířata hodně a často používám, je můj hlas. Máme se psem svoji "abecedu", reaguje na to skvěle. Ale i tak se snažím mít pamlskovník u pasu vždycky, protože je mi líto, když splní povel a já jí nemám co dát, to využívám právě to hlazení a promlouvání k ní, že je moc šikovná smajlík. Vím, že mi dobře rozumí smajlík, ona má lidský pohled. (o tom lidském pohledu mi to překvapeně řekli až známí, že z toho jde mráz po zádech, jak působí lidsky, jako nějaký převtělený člověk). smajlík

10.7.2016 13:33
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Naše koza smajlík. A už nebudu zaplevelovat kočičí vlákno psem smajlík.

10.7.2016 19:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Lavacco, díky za tipy na sušené pamlsky.
Aby nevznikla mýlka - pes není můj.
Já s ním necvičím, nemám na to povahu. Sloužím jako řidička na různé cvičáky a přihlížející smajlík.
Všechno zvířectvo mívám totálně rozmazlené, nevadí mi spávat s nimi v posteli atd. V podstatě je mi protivné vykazovat zvíře do určitých mezí, to si je nemusím pořizovat (přestože je jasné, že nějaká ta "kázeň musí byt") smajlík..
Kocour mi zásadně spává na vlasech nebo na krku a poslední dobou ho nechávám zlobit - žere mi nejradši z ruky...
Pes patří dceři a jejímu příteli, oni si obstarávají všechno kolem krmení a veterinární a výcvikové péče... Já jen sekunduji a občas mívám zvíře na hlídání. Osobně bych si tak velkého psa samozřejmě nepořídila; nechtěla jsem už žádného, představovala jsem si naleštěný byt... smajlík

Pochopitelně tu naši kozu hladím málem do vyhlazení a co já teda na všechna zvířata hodně a často používám, je můj hlas. Máme se psem svoji "abecedu", reaguje na to skvěle. Ale i tak se snažím mít pamlskovník u pasu vždycky, protože je mi líto, když splní povel a já jí nemám co dát, to využívám právě to hlazení a promlouvání k ní, že je moc šikovná smajlík. Vím, že mi dobře rozumí smajlík, ona má lidský pohled. (o tom lidském pohledu mi to překvapeně řekli až známí, že z toho jde mráz po zádech, jak působí lidsky, jako nějaký převtělený člověk). smajlík

Není vůbec zač. ;)

Aha, tak to jo. Ale chápu, že ji sem tam chcete něco dopřát. :).

DoktorkaQ

31.7.2016 22:02
DoktorkaQ

XXX.XXX.220.6

Zkusila jsem tento salát
https://www.modrykocour.cz/rady/prakticke-rady/varime-pro-kocky-recept-na-pampeliskovy-salat
První z mých koček se k tomu ani nepřiblížila. Druhá přišla. Očichala. Odešla. Pak se vrátila a začala slízavat jogurt. Pak odešla. Přišla. Vyžrala maso.
Takže asi úspěch. Zase za čas zkusím něco jinýho a podám report.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík