Tak toto jsem si právě přečetla na iDNES a jsem dost šokovaná. Na naše útulky jsem kvůli nemocem koček, které jsem adoptovala, dost naštvaná. Ale tak "daleko" jako Němci, jsme to asi s tou úchylnou péčí útulků nedotáhli. Zde příspěvek, který mě fest šokoval:
Já zase už nikdy z útulku žádný zvíře nevezmu. Měli jsme kočku, zaplatili za ní 130eur - ok, proč ne, příspěvěk na útulek. Kromě toho, že člověk musí vyplnit asi 10ti stránkový formulář, čekají vás pak 2 návštěvy nějakých kontrolních orgánů. Jednou návševou jsme prošli, ale ta další za půl roku si všimla, že nemáme síť na balkoně. Kde je ale síťované zábradlí, tzn. kočka by musela vynaložit velké sebevražedné úsilí to překonat. Takže nám kočku vzali, peníze si samozřejmě nechali. Kočka se tu měla jako prase v žitě, vč. toho nejdražšího bio jídla co si dokážete představit. A asi 8 postelí po celém bytě.
Tzn. zvíře z útulku už nikdy. Německo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já to nechápu vůbec... Zřejmě mají nafukovací útulky nebo štědré dotace od státu.
fikovnice
napsal(a):
Tak toto jsem si právě přečetla na iDNES a jsem dost šokovaná. Na naše útulky jsem kvůli nemocem koček, které jsem adoptovala, dost naštvaná. Ale tak "daleko" jako Němci, jsme to asi s tou úchylnou péčí útulků nedotáhli. Zde příspěvek, který mě fest šokoval:
Já zase už nikdy z útulku žádný zvíře nevezmu. Měli jsme kočku, zaplatili za ní 130eur - ok, proč ne, příspěvěk na útulek. Kromě toho, že člověk musí vyplnit asi 10ti stránkový formulář, čekají vás pak 2 návštěvy nějakých kontrolních orgánů. Jednou návševou jsme prošli, ale ta další za půl roku si všimla, že nemáme síť na balkoně. Kde je ale síťované zábradlí, tzn. kočka by musela vynaložit velké sebevražedné úsilí to překonat. Takže nám kočku vzali, peníze si samozřejmě nechali. Kočka se tu měla jako prase v žitě, vč. toho nejdražšího bio jídla co si dokážete představit. A asi 8 postelí po celém bytě.
Tzn. zvíře z útulku už nikdy. Německo.
Četla jsem (bohužel už nevím kde), že takový podobný útulky jsou aji u nás.
Jde o to, že platíte, pak vám kočku vemou a bude platit někdo další. Samozřejmě to nemám oveřený, tak nevím co je na tom pravdy.
Je to pěkně hnusné, když už kočku považujete za člena rodiny. Jsem taky šokovaná. Na jednu stranu jsem pro kontrolu (vžijte se do kůže toho útulku, který kočku vyléčí, vypiplá a pak neví, jak se jí daří), ale aby zvíře odebrali, tak to je síla. Kdyby aspoň poučili, jak situaci napravit a ne hned odebírat zvíře.
Kočičí svět
napsal(a):
Je to pěkně hnusné, když už kočku považujete za člena rodiny. Jsem taky šokovaná. Na jednu stranu jsem pro kontrolu (vžijte se do kůže toho útulku, který kočku vyléčí, vypiplá a pak neví, jak se jí daří), ale aby zvíře odebrali, tak to je síla. Kdyby aspoň poučili, jak situaci napravit a ne hned odebírat zvíře.
Promiňte, ale zde se musím smát. Prý vyléčí a vypiplá
Asi záleží na tom útulku. Ale my jsme si taky brali kotě vydávaný za zdravý a to jak je nemocnej je až neskutečný.
Kdyby aspoň poučili, jak situaci napravit a ne hned odebírat zvíře.
Proto je to možná opravdu o penězích...
Tina125
napsal(a):
Promiňte, ale zde se musím smát. Prý vyléčí a vypiplá
Asi záleží na tom útulku. Ale my jsme si taky brali kotě vydávaný za zdravý a to jak je nemocnej je až neskutečný.
Kdyby aspoň poučili, jak situaci napravit a ne hned odebírat zvíře.
Proto je to možná opravdu o penězích...
Tak mnohdy kotě ošetří, zašijí rány, operují. nemůžeme házet všechny útulky do jednoho pytle. část je seriózních. a já jim rozumím, že chtějí vědět, jak se mají zvířata, která jimi prošla. kdybych pracovala já v tom útulku, taky bych dělala kontroly. ale odebírat hned zvíře, to určitě ne. kdyby ani poněkolikáté nedbali mých rad a svých povinností, kdybych shledala jejich konání jako nebezpečné, asi by mě to taky táhlo k odebrání, ale opakuji po upozornění majitelů a peníze bych jim vrátila.
lavacca
napsal(a):
A nemáš na ten článek odkaz? :) Jsem ho teď hledala a asi blbě koukám...
Jinak je to teda síla...ale co mě teda překvapuje - to si toho na těch 2 kontrolách a 1.kontrole už zabydleného kočičáka nevšimli? Neupozornili na to?!?
Zkusím pohledat. Já čtu ze serverů iDNES, vím, že to bylo tam. Ale toto, co jsem sem dávala, je vyňaté z diskuze.