Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2016 01:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dobrý pozdní večer (či ráno ),
chtěla bych se zeptat, kolik váží vaše kočky a jestli byste k tomu ještě vložili údaj, zda jde o kočku nebo kocoura a hlavně velikost - drobný vs. velký. Já totiž dnes večer zvážila mladého - měl přesně 5.3kg, což se mi jeví jako celkem hezká váha, co myslíte? Velikostně bych jej zařadila někam do středu - rozhodně není obrovský ale ani prťavý.
Velkého jsem ještě nezvážila, tam se mi s ním snad strhá váha!

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2016 07:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice napsal(a):
Dobrý pozdní večer (či ráno ),
chtěla bych se zeptat, kolik váží vaše kočky a jestli byste k tomu ještě vložili údaj, zda jde o kočku nebo kocoura a hlavně velikost - drobný vs. velký. Já totiž dnes večer zvážila mladého - měl přesně 5.3kg, což se mi jeví jako celkem hezká váha, co myslíte? Velikostně bych jej zařadila někam do středu - rozhodně není obrovský ale ani prťavý.
Velkého jsem ještě nezvážila, tam se mi s ním snad strhá váha!

5,3 kg u "malého kocoura"?

Mno, abyste si udělala představu, jak jsou velké průměrné kočky. Tableta odčervováku pro kočky je na čtyři kila, protože jednou tabletou člověk odčerví naprostou většinu koček. Třeba caniverm má jeden dílek na pět kilo, a tím se vezme i těch pár šmudlů co mají třeba čtyři a půl kila nebo těch pět, a řekla bych, že 95% koček je možné odčervit jedním dílkem.

Kočky nad pět kilo jsou prostě všechny "velké". Jo, potom jsou obřidla jako tlusté britky a mainské mývalí (ty jsou velké i hubené), ale to je úplně výjimečné zvíře, statisticky.

8.8.2016 21:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dle mého hodně záleží na krmení, stavbě kočky a jejím věku + zda je kastrovaná. ;)

Myslim, že pokud je "tak akorát", tak bych to víc neřešila. Ani lidi nejsou všichni dle tabulky.

8.8.2016 22:05
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

lavacca napsal(a):
Dle mého hodně záleží na krmení, stavbě kočky a jejím věku + zda je kastrovaná. ;)

Myslim, že pokud je "tak akorát", tak bych to víc neřešila. Ani lidi nejsou všichni dle tabulky.

Tak nějak. Naprosto souhlasím.
Pokud zvířko jí a pije a je čilé, není nutné ho možná ani porovnávat, zbytečně to člověka vyleká smajlík.

8.8.2016 23:45
saty

XXX.XXX.209.87

Ferdinand kocour necele 3 roky při poledni vaření 8,8 kg. Bella přes čtyři roky kočka po jednom vrhu 9 ti koťat 8,1 kg oba velcí Belluška mírně otyla. Půlnoc necele 3 roky střední štíhla 5.2 kg hysterka střední ale hubenounka 4.2 kg... male kočky nemám smajlík

9.8.2016 13:52
Bejina

XXX.XXX.112.69

Naše obyčejná kočena má kolem 4 kg a naše roční modré britky mají 4,5 kg. Všechny jsou kastrované a hóóódně vylítané venku, takže není čas jaksi přibírat...

21.3.2018 01:41
vojcek23

XXX.XXX.2.58

muj kocour ma 6kilo neni tlusty je stihly a je mu 11mesicu.

21.3.2018 06:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

vojcek23 napsal(a):
muj kocour ma 6kilo neni tlusty je stihly a je mu 11mesicu.

To máte dobré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík