Uživatel s deaktivovaným účtem

australáček
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Koupila jsem si kočičku Mainské mývalí, a můj veterinář, na otázku, jestli mi ji na očku je proti těmto nemocem, že nechci, aby kočička to chytla třeba i při krytí mi řekl, že je to zbytečné, že stejně to může chytit.. co je na tom pravdy?
Je to úplně jednoduchý.
očkovat lze POUZE proti FeLV.
A ani zdaleka se to nepřenáší jen při krytí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

australáček
napsal(a):
Ti vím, že ne jen při krytí, ale jde mi o to jestali opravdu to očkování je nanic anebo pomůže...třeba být jen v tom, že by zmírnilo nakažení...
Proti FIP a FIV se NEOČKUJE VŮBEC.
proti FeLV očkovat můžete a funguje to. ale lze očkovat jen FeLV negativní kočku, takže jí nejdřív musíte nechat otestovat.
Dobře, děkuji; -) Měla jsem na mysli to FELV očkovat. Ano, testovat ji nechám, příští týden zajdu za pořádným vetem a nechám na všechno otestovat a pak na očkujeme tu FeLv. Ona stejně se ještě nemrouskala a teda doufám, že vůbec někdy začne; -) a ještě stejně rodokmen budeme mít doma asi až v září a to jí stejně bude teprve rok...
No já jsem se o to ne zajímala detailně, protože upřímně je mi to celkem jedno, ale co jsem tak jen zaslechla u mámy v práci, že se o tom bavili, tak jeden tuším kolem 2 tis? Ono bude veterinář a veterinář, každý má jiné ceny... my třeba měli na operaci fenu, nás si za to vzal 4 tis jiný veterinář o pár km dál by si za to vzal téměř 15 tis...
australáček
napsal(a):
Dobře, děkuji; -) Měla jsem na mysli to FELV očkovat. Ano, testovat ji nechám, příští týden zajdu za pořádným vetem a nechám na všechno otestovat a pak na očkujeme tu FeLv. Ona stejně se ještě nemrouskala a teda doufám, že vůbec někdy začne; -) a ještě stejně rodokmen budeme mít doma asi až v září a to jí stejně bude teprve rok...
Je ale možné, že zjistíte, že kočka je nakažena koronaviry (promořenost je až 80% a víc), které způsobují FIP. Repsektive zmutovaná forma tohoto viru. Takže test na FIP...nevím, zda se to vlastně nějak testuje. Když už nemoc propukne, je 100% smrtelná a obvykle snadno diagnostikovatelná (vlhká forma).
australáček
napsal(a):
No já jsem se o to ne zajímala detailně, protože upřímně je mi to celkem jedno, ale co jsem tak jen zaslechla u mámy v práci, že se o tom bavili, tak jeden tuším kolem 2 tis? Ono bude veterinář a veterinář, každý má jiné ceny... my třeba měli na operaci fenu, nás si za to vzal 4 tis jiný veterinář o pár km dál by si za to vzal téměř 15 tis...
Ježiš to ne, test za 2tisíce! Asi před měsícem byl testován můj kocour na FeLV a rozhodně to nebylo tolik! Kdybych nebyla bordelář, tak to najdu hned. Jinak jen v případě zájmu.