Poražená kočička-zlomená pánev

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Peggy...

16.8.2016 15:20
Peggy...

XXX.XXX.163.252

Dobrý den, včera nám auto srazilo kočku. Má zlomenou pánev a skalpovanou kůži z dolní čelisti. U veterináře jsme byli- tlamu sešil, ale nezaručuje že se to chytí, nebo že tam nedostane záňet... Dnes jsme u něj byli znovu, a ohledně té zlomené pánve nám nabídl tři řešení: 1. Eutanazie, kterou jsme zamítli 2. operace (která by šla velice do peněz- 5000Kč-15000Kč) a za 3. nechat srůst(kočka by mohla kulhat)
Píši, protože se ptám, zda-li s tím máte někdo skušenosti, a chtěl bych se zeptat se by jste se rozhodli vy... mi se zatím rozhodujeme pro 3. - nechat srůst ale POTŘEBOVALI BYCHOM INFORMACE, NEBO KONTAKT NA NĚKOHO KDO VÍ, KDE TAKOVOU VĚC SEHNAT... A prozatím se nám nechce dát 15000Kč za operaci, aby se jí uzdravila pánev, ale následně umřela na zánět té tlamičky... Kdyby šlo jen o tu pánev, nebylo by co řešit, a ihned by šla na operaci ale takhle nám to příjde jako ''vyhazování'' peněz
Za reakce předem děkuji.

Peggy...

16.8.2016 15:23
Peggy...

XXX.XXX.163.252

Jak tak koukám zapoměl jsem připsat (před to tučné) že sháníme dlahu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2016 15:55

Našla jsem nějaké příspěvky, kde kočičkám srostla pánev i bez operace, takže je to možné - kopíruji:

"Ujala jsem se venkovní kočky, která měla při odběru zlomenou pánev, zadní nohu a ocas. Veterinář ji neměl v těch místech, jak fixovat a bylo mi řečeno, že se v těchto případech nechává hojení volný průběh a pouze se výrazně omezí pohyb. Vytvořili jsme pro ni vnitřní kotec, kde měla misky, záchodek, poličky na odpočinek a v tomto prostoru strávila spokojená několik týdnů. Ovšem, sama bych se neodvážila rozhodovat o jejím zdravotním stavu, řídila jsem se ve všem radami veta."

"Naše číča měla osudové setkání s autem v 5-ti měsících - doplazila se domů - skončila s frakturou pánve a ocasu - nešlo to operovat, tudíž klidový režim s léky. Asi 14 dní jen ležela - na záchod jsme jí museli nosit, byla tak čistotná, že to odmítala dělat pod sebe. Vše jí srostlo.".

16.8.2016 16:35
joanne.s

XXX.XXX.24.3

Pokud veterinář doporučuje a nabízí operaci jako dobré řešení, šla bych do této varianty.

Peggy...

16.8.2016 16:59
Peggy...

XXX.XXX.163.252

On nám veterinář nedoporučil nic... on jen zmínil tyto tři možnosti. Ale pořád nás upozorňoval že vše závisí na té tlamičce. Ale děkuji za reakci.

Peggy...

16.8.2016 17:00
Peggy...

XXX.XXX.163.252

Děkuji za reakci.

16.8.2016 18:57
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Naše Dinuška přišla připajdala domu jednou taky vzali jsme ji na veterinu a měla přes 2/3 prasklou pánev a druhou posunutou o 2cm mimo nic s tím vet nedělal jen píchal ATB a proti bolesti a za 2 dny kočka skákala s postele i stolu tak jí přestali píchat proti bolesti dnes je to již 5 let a nemá následky žádné skáče s balkonu který je ve výšce nad 2m asi 220cm nekulhá jen byl problém při druhém porodu protože máma to podcenila a měla srusty kolem pánve a zůžená rodila musela na císař a pak na kastraci, ale žije vesela dál jako by neměla žádný těžký úraz a dávali jí 10% na přežití.
Rengen sem viděla na vlastní oči vypadalo to hrozivě, ale Dinuška je zlatá i vet před ní smekal, že myslel že to nedáme jí udržet nataženou na rengenu a ona ani necekla nebránila se a to jí muselo hooodně bolet, ale ona mě a mámě absolutně důvěřovala a nechala se vyfotit bez cukání vůbec neremcala no její dcera zas měla v loni poškozené očičko to jí vet na klinice taky zachránili a vytahování stehů šlo taky z oka bez narkozy a kočka se ani nehla držela jako by se nechumelilo prostě mámě důvěřovala, že jí neubližují.

16.8.2016 19:27

Peggy... napsal(a):
Dobrý den, včera nám auto srazilo kočku. Má zlomenou pánev a skalpovanou kůži z dolní čelisti. U veterináře jsme byli- tlamu sešil, ale nezaručuje že se to chytí, nebo že tam nedostane záňet... Dnes jsme u něj byli znovu, a ohledně té zlomené pánve nám nabídl tři řešení: 1. Eutanazie, kterou jsme zamítli 2. operace (která by šla velice do peněz- 5000Kč-15000Kč) a za 3. nechat srůst(kočka by mohla kulhat)
Píši, protože se ptám, zda-li s tím máte někdo skušenosti, a chtěl bych se zeptat se by jste se rozhodli vy... mi se zatím rozhodujeme pro 3. - nechat srůst ale POTŘEBOVALI BYCHOM INFORMACE, NEBO KONTAKT NA NĚKOHO KDO VÍ, KDE TAKOVOU VĚC SEHNAT... A prozatím se nám nechce dát 15000Kč za operaci, aby se jí uzdravila pánev, ale následně umřela na zánět té tlamičky... Kdyby šlo jen o tu pánev, nebylo by co řešit, a ihned by šla na operaci ale takhle nám to příjde jako ''vyhazování'' peněz
Za reakce předem děkuji.

Zlomeniny pánve docela pěkně srůstají samy a to bez viditelných následků. samozřejmě není zlomenina jako zlomenina a jsou zlomeniny, které se šroubovat musí, když je pánev úplně na hadry a hrozí, že by došlo (nebo už došlo) k poškození orgánů, které v pánevní dutině jsou. ale to by vám veterinář asi řekl.

jinak co se tlamičky týče, není důvod, proč by uhynula na zánět, má-li antibiotika, přeci. i když se kůže nechytí, tělo je schopné leccos zahojit jizvou.

16.8.2016 19:59

Přijímá rozmixovanou potravu stříkačkou? Kdyby tomu moc "nedala", tak lze část jídla nahradit Calopet pastou nebo doporučovala Fikovice neochucený nápoj Nutridrink - k dostání v lékárně.
Podávejte ve vodě i trošku glukopuru, ať má energii.

Pacho

22.9.2019 08:44
Pacho

XXX.XXX.21.82

Dibry den, nikde nemůžu najit clanek jak dlouho se hoji zraneni pánve u kocky bez operace, hlavne mam problemi, ze ma ochrnuty chvost aj snej unika moc, tak i stolica. Chodi na toaletu snazi se no nemuze tlacit, asi ma strach, ze ju to bude bolet. Boli sme u veterinara a řekl mi, ze tam je opuch a bude to trvat dlhsi dobu kym opadne a nabere cit. No nikde nemuzu najit prispevky otom. Dekuji za rady.

22.9.2019 09:00

pánev samotná tak šest neděl, ale nervy měsíce a třeba se to nespraví nikdy a ocas zůstane ochrnutý - to by celkem nevadilo, to se řeší amputací, ale inkontinentní taky může být napořád. to vám nikdo předem neřekne, jak to bude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík