Peggy...

XXX.XXX.163.252
Dobrý den, včera nám auto srazilo kočku. Má zlomenou pánev a skalpovanou kůži z dolní čelisti. U veterináře jsme byli- tlamu sešil, ale nezaručuje že se to chytí, nebo že tam nedostane záňet... Dnes jsme u něj byli znovu, a ohledně té zlomené pánve nám nabídl tři řešení: 1. Eutanazie, kterou jsme zamítli 2. operace (která by šla velice do peněz- 5000Kč-15000Kč) a za 3. nechat srůst(kočka by mohla kulhat)
Píši, protože se ptám, zda-li s tím máte někdo skušenosti, a chtěl bych se zeptat se by jste se rozhodli vy... mi se zatím rozhodujeme pro 3. - nechat srůst ale POTŘEBOVALI BYCHOM INFORMACE, NEBO KONTAKT NA NĚKOHO KDO VÍ, KDE TAKOVOU VĚC SEHNAT... A prozatím se nám nechce dát 15000Kč za operaci, aby se jí uzdravila pánev, ale následně umřela na zánět té tlamičky... Kdyby šlo jen o tu pánev, nebylo by co řešit, a ihned by šla na operaci ale takhle nám to příjde jako ''vyhazování'' peněz
Za reakce předem děkuji.
Peggy...

XXX.XXX.163.252
Jak tak koukám zapoměl jsem připsat (před to tučné) že sháníme dlahu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Našla jsem nějaké příspěvky, kde kočičkám srostla pánev i bez operace, takže je to možné - kopíruji:
"Ujala jsem se venkovní kočky, která měla při odběru zlomenou pánev, zadní nohu a ocas. Veterinář ji neměl v těch místech, jak fixovat a bylo mi řečeno, že se v těchto případech nechává hojení volný průběh a pouze se výrazně omezí pohyb. Vytvořili jsme pro ni vnitřní kotec, kde měla misky, záchodek, poličky na odpočinek a v tomto prostoru strávila spokojená několik týdnů. Ovšem, sama bych se neodvážila rozhodovat o jejím zdravotním stavu, řídila jsem se ve všem radami veta."
"Naše číča měla osudové setkání s autem v 5-ti měsících - doplazila se domů - skončila s frakturou pánve a ocasu - nešlo to operovat, tudíž klidový režim s léky. Asi 14 dní jen ležela - na záchod jsme jí museli nosit, byla tak čistotná, že to odmítala dělat pod sebe. Vše jí srostlo.".
Peggy...

XXX.XXX.163.252
On nám veterinář nedoporučil nic... on jen zmínil tyto tři možnosti. Ale pořád nás upozorňoval že vše závisí na té tlamičce. Ale děkuji za reakci.
Peggy...

XXX.XXX.163.252
Děkuji za reakci.
Naše Dinuška přišla připajdala domu jednou taky vzali jsme ji na veterinu a měla přes 2/3 prasklou pánev a druhou posunutou o 2cm mimo nic s tím vet nedělal jen píchal ATB a proti bolesti a za 2 dny kočka skákala s postele i stolu tak jí přestali píchat proti bolesti dnes je to již 5 let a nemá následky žádné skáče s balkonu který je ve výšce nad 2m asi 220cm nekulhá jen byl problém při druhém porodu protože máma to podcenila a měla srusty kolem pánve a zůžená rodila musela na císař a pak na kastraci, ale žije vesela dál jako by neměla žádný těžký úraz a dávali jí 10% na přežití.
Rengen sem viděla na vlastní oči vypadalo to hrozivě, ale Dinuška je zlatá i vet před ní smekal, že myslel že to nedáme jí udržet nataženou na rengenu a ona ani necekla nebránila se a to jí muselo hooodně bolet, ale ona mě a mámě absolutně důvěřovala a nechala se vyfotit bez cukání vůbec neremcala no její dcera zas měla v loni poškozené očičko to jí vet na klinice taky zachránili a vytahování stehů šlo taky z oka bez narkozy a kočka se ani nehla držela jako by se nechumelilo prostě mámě důvěřovala, že jí neubližují.

Peggy...
napsal(a):
Dobrý den, včera nám auto srazilo kočku. Má zlomenou pánev a skalpovanou kůži z dolní čelisti. U veterináře jsme byli- tlamu sešil, ale nezaručuje že se to chytí, nebo že tam nedostane záňet... Dnes jsme u něj byli znovu, a ohledně té zlomené pánve nám nabídl tři řešení: 1. Eutanazie, kterou jsme zamítli 2. operace (která by šla velice do peněz- 5000Kč-15000Kč) a za 3. nechat srůst(kočka by mohla kulhat)
Píši, protože se ptám, zda-li s tím máte někdo skušenosti, a chtěl bych se zeptat se by jste se rozhodli vy... mi se zatím rozhodujeme pro 3. - nechat srůst ale POTŘEBOVALI BYCHOM INFORMACE, NEBO KONTAKT NA NĚKOHO KDO VÍ, KDE TAKOVOU VĚC SEHNAT... A prozatím se nám nechce dát 15000Kč za operaci, aby se jí uzdravila pánev, ale následně umřela na zánět té tlamičky... Kdyby šlo jen o tu pánev, nebylo by co řešit, a ihned by šla na operaci ale takhle nám to příjde jako ''vyhazování'' peněz
Za reakce předem děkuji.
Zlomeniny pánve docela pěkně srůstají samy a to bez viditelných následků. samozřejmě není zlomenina jako zlomenina a jsou zlomeniny, které se šroubovat musí, když je pánev úplně na hadry a hrozí, že by došlo (nebo už došlo) k poškození orgánů, které v pánevní dutině jsou. ale to by vám veterinář asi řekl.
jinak co se tlamičky týče, není důvod, proč by uhynula na zánět, má-li antibiotika, přeci. i když se kůže nechytí, tělo je schopné leccos zahojit jizvou.

Přijímá rozmixovanou potravu stříkačkou? Kdyby tomu moc "nedala", tak lze část jídla nahradit Calopet pastou nebo doporučovala Fikovice neochucený nápoj Nutridrink - k dostání v lékárně.
Podávejte ve vodě i trošku glukopuru, ať má energii.
Pacho

XXX.XXX.21.82
Dibry den, nikde nemůžu najit clanek jak dlouho se hoji zraneni pánve u kocky bez operace, hlavne mam problemi, ze ma ochrnuty chvost aj snej unika moc, tak i stolica. Chodi na toaletu snazi se no nemuze tlacit, asi ma strach, ze ju to bude bolet. Boli sme u veterinara a řekl mi, ze tam je opuch a bude to trvat dlhsi dobu kym opadne a nabere cit. No nikde nemuzu najit prispevky otom. Dekuji za rady.

pánev samotná tak šest neděl, ale nervy měsíce a třeba se to nespraví nikdy a ocas zůstane ochrnutý - to by celkem nevadilo, to se řeší amputací, ale inkontinentní taky může být napořád. to vám nikdo předem neřekne, jak to bude.