Vážení kočkaři, jsem v takovém šoku, že na to zakládám nové téma. Představte si, že paní z útulku, odkud mám mladého (teď nemocného FeLV) mi v mailu nabídla pomoc. Sice nevím jakou (finance?, shánění léku?), A HLAVNĚ, ZDA JI PŘIJMU, ale já jsem opravdu v šoku. Psala jsem paní, co se s malým děje, i jsem tady kopírovala jak jsem jej našla na webovkách zpětně ještě jako koťátko. Paní tam pak přidala aktuální fotky i aktuální info, že maličký onemocněl... No a teď mi nabízí pomoc!
Ještě nežijeme v tak zkaženém světě, jak jsem se obávala...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pořád je spousta dobrých lidí, ale nejsou moc "vidět". Pod nánosem špatnosti a zla nám to dobro nějak uniká...
Snad se na mě paní nebude zlobit...ale ráda bych zveřejnila, že již několik dní jsem v mailovém kontaktu s paní NAĎOU TOMALOVOU z "SOS Kočky Hodonín", která mi posílá povzbuzující maily s povzbudivými slovy a také - a to se dnes opravdu nevidí - NABÍDKU FINANČNÍ POMOCI! DĚKUJI, STRAŠNĚ MOC SI TOHO VÁŽÍM, AČ TUTO NABÍDKU NEVYUŽIJI...
Ještě jednou velké poděkování a úcta k takovémuto přístupu útulku, resp. paní Tomalové!
Dodatek: maličký pochází právě z výše uvedeného útulku.
fikovnice
napsal(a):
Snad se na mě paní nebude zlobit...ale ráda bych zveřejnila, že již několik dní jsem v mailovém kontaktu s paní NAĎOU TOMALOVOU z "SOS Kočky Hodonín", která mi posílá povzbuzující maily s povzbudivými slovy a také - a to se dnes opravdu nevidí - NABÍDKU FINANČNÍ POMOCI! DĚKUJI, STRAŠNĚ MOC SI TOHO VÁŽÍM, AČ TUTO NABÍDKU NEVYUŽIJI...
Ještě jednou velké poděkování a úcta k takovémuto přístupu útulku, resp. paní Tomalové!
Tak to je od paní majitelky hezké gesto
Od nich má kočičky "Bejina" a také je chválí.
A vyjádřila se paní nějak k tomu, jak je možné, že byl kocourek pozitivní a nevědělo se o tom?
Já jsem totiž psala p.majitelce útulku, odkud máme naše kočky, o smrti Laury, a při její odpovědi jsem zažila docela šok z jejího přístupu... (víc je ve vláknu kočky z útulku-vaše zkušenosti, ať se neopakuji).

fikovnice
napsal(a):
Tak už aspoň vím, kam poslat pár peněz kočičkám do útulku.Takový ráda podpořím.Dostanou něco k Vánocům
Útulek pravidelně na konci roku inzeruje vánoční pohlednice, diáře, kalendáře a ještě myslím i jiné věci. nakupuji pravidelně a rozesílám, zvláště u rodin z dětmi to má úspěch. Malý synek přátel dokonce pohlednici číči s mikulášskou čepičkou zavěsil na nejviditelnější místo vánočního stromku, stromek pak musel stát až do února, abych, až přijedu na návštěvu, mohla obdivovat!
fikovnice
napsal(a):
Vážení kočkaři, jsem v takovém šoku, že na to zakládám nové téma. Představte si, že paní z útulku, odkud mám mladého (teď nemocného FeLV) mi v mailu nabídla pomoc. Sice nevím jakou (finance?, shánění léku?), A HLAVNĚ, ZDA JI PŘIJMU, ale já jsem opravdu v šoku. Psala jsem paní, co se s malým děje, i jsem tady kopírovala jak jsem jej našla na webovkách zpětně ještě jako koťátko. Paní tam pak přidala aktuální fotky i aktuální info, že maličký onemocněl... No a teď mi nabízí pomoc!
Ještě nežijeme v tak zkaženém světě, jak jsem se obávala...
Ano, s paní Tomalovou jsem se setkala i já osobně, když jsme si od nich brali kočičku. Přístup úžasný a pokud to jde, snaží se lidem opravdu pomáhat. Na tento útulek nedám dopustit.
Oceňuji i to, že když jsem si nevěděla rady třeba s měsíčním nalezeným kotětem, tak mi paní Tomalová radila, jak kotě vypiplat. Pak, když byly obtíže se zvykáním koček, tak také mi radili, i když už nešlo přímo o kočky z jejich útulku. Mají můj obdiv, jak se o kočky starají a jak jim obětují svůj čas...
O to víc mě těší, že nabídli pomoc i vám "fikovnice"...
... těší mě, že přece ten svět není úplně ještě zkažený...
Úvodem bych chtěla napsat, že CapsLock níže není omylem, použiji jej schválně, neboť jsem v šoku. Vy všichni zde asi víte, že jsem bojovala za život mého kocourka, ve finále mě jeho léčba vyšla na cca 20tis.Kč. Peněz nicméně vůbec nelituji (byť jsem na neschopence a dlouhodobě vážně nemocná to s financemi nemám dobré) a pokud by šel vrátit čas, téměř nic bych neudělala jinak...
No a teď to, co mě šokovalo:
PANÍ TOMALOVÁ Z "SOS KOČKY HODONÍN" SI V MAILU NAPSALA O MÉ Č. ÚČTU S TÍM, ŽE MI ZAŠLE NĚJAKOU HOTOVOST!
NIKDY jsem takovouto věc od nikoho nepřijala, takto jsem to i paní Tomalové napsala, s tím, ať to ještě zváží. Pokud si opravdu nechám teď nějak finančně pomoct, tak doufám, že budu mít možnost to v budoucnu nějak vrátit.
Myslím, že takováto gesta by se měla zveřejňovat , proto jsem se rozhodla toto sem napsat. Zároveň v poslední dny Hippískova života jsme byly v téměř dennodenním mailovém kontaktu, a její včerejší mail, který jsem řízením osudu přečetla až poté, co maličký odešel, obsahoval radu, ať už nechám malého odejít...
fikovnice
napsal(a):
Úvodem bych chtěla napsat, že CapsLock níže není omylem, použiji jej schválně, neboť jsem v šoku. Vy všichni zde asi víte, že jsem bojovala za život mého kocourka, ve finále mě jeho léčba vyšla na cca 20tis.Kč. Peněz nicméně vůbec nelituji (byť jsem na neschopence a dlouhodobě vážně nemocná to s financemi nemám dobré) a pokud by šel vrátit čas, téměř nic bych neudělala jinak...
PANÍ TOMALOVÁ Z "SOS KOČKY HODONÍN" SI V MAILU NAPSALA O MÉ Č. ÚČTU S TÍM, ŽE MI ZAŠLE NĚJAKOU HOTOVOST!
NIKDY jsem takovouto věc od nikoho nepřijala, takto jsem to i paní Tomalové napsala, s tím, ať to ještě zváží. Pokud si opravdu nechám teď nějak finančně pomoct, tak doufám, že budu mít možnost to v budoucnu nějak vrátit.
Myslím, že takováto gesta by se měla zveřejňovat , proto jsem se rozhodla toto sem napsat. Zároveň v poslední dny Hippískova života jsme byly v téměř dennodenním mailovém kontaktu, a její včerejší mail, který jsem řízením osudu přečetla až poté, co maličký odešel, obsahoval radu, ať už nechám malého odejít...
...hodní lidé přece jen ještě existují...
fikovnice
napsal(a):
Co na to říct?
Paní Tomalová má prostě kočky opravdu ráda a není jí jejich osud lhostejný.
Moc hodná paní.
Ach jo, milí kočkaři, tak jsem napsala paní Tomalové o novém kotěti Kukym a paní se na mě naštvala. Zlobí se a prý jsem se jí dotkla, protože jsem si nevzala kotě od ní. Strašně mě to mrzí... Potřebuju to sem vypsat. A to přitom jsem nedávno zajistila kastraci kočky příbuzných a v Brně chodím krmit toulavky kvalitním krmením a dělám osvětu - stran všeho - kastrací, krmení, a vůbec, co kočky potřebují...
A to jsem paní napsala obě moje zkušenosti s "F" nemocemi (FIP i FeLV). Málem tu brečím, já napsala dlouhý mail - byla to hlavně vzpomínka na Hippieho, kterého jsem od paní Tomalové měla. A její odpověď - to je jak studená sprcha. Že podporuji množitelství, že jsem ji zklamala, ani to nechci dál vypisovat. Prostě chtěla, abych si vzala kotě zase od ní. Já bych bývala tak ráda, jenže kdo sem chodíte pravidelně, tak znáte moje zkušenosti... Navíc si myslím, že když kotě bylo zdarma, od venkovské micky, kterou ti lidé měli jako chalupovou (asi víkendovou), tak že snad množitelství nepodporuji...?
Jani, neřeš to... zbytečně se trápíš...
Prostě teď žij nový život s Kukym... a samozřejmě s Fidem. Teď máš život s těmito kluky a netrap se něčím, co ti kdo řekl či napsal.
V útulku mají přeplněno, a tak paní Tomalová jistě doufala, že dáš domov jejich dalšímu kotěti. Jenže ty si můžeš zvolit sama odkud si nové kotě vezmeš, tak se tím netrap... zahoď to za hlavu a žij pro ty své kluky, které teď doma máš.
...takže hlavu vzhůru...

Fikovnice: za sebe - množitelství je hlavně o kšeftu. Cílené množení zvířat za účelem zisku. Doporučení - nekupovat.
Naopak rozmnožování koček domácích může být o lhostejnosti nebo nezodpovědnosti majitelů.
Doporučení - osvěta, kastrační programy apod.
Netrapte se. Když byste si Kukyho nevzala, možná by skončil také v útulku. Takto to má bez "přestupní stanice" ;-).
Lidé pod tlakem nebo ve stresu říkají nepříjemné věci, tak to paní Tomalové odpusťte.
fikovnice
napsal(a):
Ach jo, milí kočkaři, tak jsem napsala paní Tomalové o novém kotěti Kukym a paní se na mě naštvala. Zlobí se a prý jsem se jí dotkla, protože jsem si nevzala kotě od ní. Strašně mě to mrzí... Potřebuju to sem vypsat. A to přitom jsem nedávno zajistila kastraci kočky příbuzných a v Brně chodím krmit toulavky kvalitním krmením a dělám osvětu - stran všeho - kastrací, krmení, a vůbec, co kočky potřebují...
A to jsem paní napsala obě moje zkušenosti s "F" nemocemi (FIP i FeLV). Málem tu brečím, já napsala dlouhý mail - byla to hlavně vzpomínka na Hippieho, kterého jsem od paní Tomalové měla. A její odpověď - to je jak studená sprcha. Že podporuji množitelství, že jsem ji zklamala, ani to nechci dál vypisovat. Prostě chtěla, abych si vzala kotě zase od ní. Já bych bývala tak ráda, jenže kdo sem chodíte pravidelně, tak znáte moje zkušenosti... Navíc si myslím, že když kotě bylo zdarma, od venkovské micky, kterou ti lidé měli jako chalupovou (asi víkendovou), tak že snad množitelství nepodporuji...?
No, to je teda divná reakce to se nedivím, že jste z toho přešlá. Taky by mne to zarazilo. Trochu ve stylu "kdo nejde s námi, jde proti nám"...
Nic si z toho nedělejte
Já jsem také nepochodila o mnoho lépe, když jsem psala vedoucí útulku o smrti Laurinky. Přestože jsem se snažila vše psát zdvořile a bez nějakých negativních emocí, pouze jsem si - když mi napsala, že přenosu FeLV v útulku nelze nijak zabránit - dovolila nesouhlasit s její teorií. Asi to i tak vnímala jako kritiku její práce a nedostatečné ocenění toho, co všechno pro kočky dělá. Možná právem, nevím.
Ony ty paní útulkářky se setkávají se zuboženými a nemocnými kočkami denně, takových je tam asi většina, je to pro ně každodenní realita, tak už jsou prostě jinde a mohou mít tendenci odsuzovat ty snadné cestičky a v něčem zas být hodně radikální...zas kdyby nebyly jaké jsou, nikdy by se asi do takové práce nepustily.
Asi od vás měla velká očekávání
NadaTomalova

XXX.XXX.246.26
Obdržela jsem anonym kde jsem byla upozorněna na pomluvy dotyčné osoby. Musím se přiznat, že jsem hleděla. Po všech podaných rukách a finančních darech je tato paní schopna takto lhát. Vše je naprosto jinak, vazeni. Nesnizim se ale na její úroveň a nebudu zde vkládat foto naší korespodence, byt byste se všichni velmi divili. Jsem velmi rozzlobená protože co nesnesu, jsou lži. Nemohu přijít na to proc takto paní jedná. Domýšlim se, že je to pouze z nedostatku sebeucty a osamění. Jinak nerozumím tomu proč by někdo takto vědomě lhal a nechával se falesne konejšit duverivymi lidmi. Poškozovat sve jméno ale nenechám, o toto se cele ty roky nesnazim. Paní ví dobře co jsem ji ve skutečnosti psala a odkud skutečně nový kocour je. Mou snahou je hledat láskyplný domov kočkám, ale nikdy bych se nezlobila pokud by se kdokoliv ujal jiných, než mnou zachráněných kočiček. Každá kočička má právo na teplo domova at už pochází odkudkoli. Více se zde vyjadřovat nebudu, mám na práci důležitější věci, ale ozvat jsem se musela. www.kocky-hodonin.estranky.cz.
Tomalova: Paní Tomalová, já zde chodím také pravidelně a váš útulek je zde hodnocen velmi kladně a hlavně Vaše v dnešní době až neuvěřitelná nabídka pomoci s nemocným kocourkem.
Váš útulek osobně neznám, ale dle zprostředkovaných informací právě na tomto fóru ho považuji za jeden z těch kvalitních.
Nemám právo sem zveřejňovat odpovědi paní Tomalové (jedině by se mě hrubě dotýkaly, což obvinění ze lži v podstatě je - v jaké my to proboha žijeme době?). Ale rozhodla jsem se sem nakopírovat komplet celý můj mail, který paní Tomalovou rozčílil a kvůli němuž mě nazývá lhářkou.
Zde je - bez jakékoli úpravy:
Milá paní Naďo,
velmi se omlouvám za zpoždění mé odpovědi. Moje zdravotní problémy jsou bohužel hodně vážné...
Jinak já vím o existenci depozit, jen jsem myslela, že konkrétně Vy máte nějaký větší útulek a pak právě ta depozita, odkud byl Hippie (Hopík).
O FeLV vím bohužel také hodně. Myslím, že to zlepšení přes celé prázdniny díky erytropoetinu a několika infúzím (plus mi veterinářka občas přijela domů dát malému injekčně vitamíny) bylo v podstatě zázrakem. Vím, že existují různí veterináři. Na jedné klinice v Brně mi dokonce nabízeli, že by zahájili onkologickou léčbu, tj. nasadili by Hippískovi cytostatika. To jsem rezolutně odmítla. V tu chvíli jsem nepřemýšlela o financích, ale naprosto přednostní pro mě bylo to, aby měl Hippie hezký zbytek toho svého krátkého života a nepřipustila bych, aby mu k tomu všemu bylo ještě zle z cytostatik. Vím také, že FeLV je strašák, ještě větší je asi FIP. Nevím, zda jsem Vám říkala nebo psala moje zkušenosti. Pokusím se to shrnout. Po úmrtí minulého kocourka v r.2013 jsem se ještě s mámou rozhodla pořídit nového spíše bytového kocourka a moc jsem chtěla pomoct útulkovému zvířeti. Proto starší Fido pochází také z depozita - konkrétně z Babic u Brna. Ač měl strašný start do života (nějaká svi.ě ženská jej chtěla hodit živého do kamen! Omlouvám se za vulgarismus, ale nemůžu jinak), tak tedy ač jako koťátko si zažil asi hrůzy, vyrostl z něj obrovský nádherný mírný a vyrovnaný kocour - vyloženě Pan kocour. Jenže v roce 2014 mi nečekaně umřela maminka, rozešel se se mnou tehdejší partner a já začala řešit, že Fido by potřeboval kamaráda, když já chodím do práce (tedy teď ne). Tak jsem se po velmi dobré zkušenosti obrátila opět na paní z Babic a měli pro mě kocourka - pěkného, hezky zbarveného. JENŽE - mně se hned první den adopce něco nezdálo. V depozitu mi říkali, že je obézní, že pořád se jen láduje, proto je tlustý. To bych ještě brala, jenže se mi zdál apatický, neměl zájem o nějaké hry nebo zkoumání nového prostředí. Ta paní z Babic byla natolik slušná, že na moji žádost jsme společně asi 36hod po adopci kotěte s ním zajely na veterinu. Diagnózu stanovili prakticky ihned. Koťátko mělo FIP - vlhkou formu, nebylo tlusté, ale mělo plné břicho "vody". Jediné řešení bylo na místě jej utratit. Já byla tehdy strašně bolavá z odchodu mámy a ještě se stala taková věc. Takže ač jsem kotě měla jen něco málo přes jeden den, tak jsem nad jeho osudem opravdu moc plakala. No a poté jsem našla na webu Vás, a pak už víte jak to bylo.25.1.2015 jsem si pro Hopíka přijela. Byl to lumpík, a myslím, že se u mě měl královsky. Tak snad i ty pouhé dva roky života byly pro něj hezké. Vím jak se tato nemoc přenáší a to, že Fido je negativní (nechala jsem udělat test v době, kdy jsem léčila Hippíska) je také zázrak. Ale během relativně krátké doby jsem měla dva hrozné zážitky s "F" nemocemi (FIP, FeLV), což je moc smutné.
No a teď k současnosti. Já to mám tak, že když mi odejde zvíře, tak musím co nejrychleji pořídit nové, protože jinak bych se zbláznila. Po Hippiem se mi strašně stýskalo, opět jsem jen brečela. A moc jsem chtěla kocourka, který by byl Hippískovi podobný. V podstatě úplně náhodně jsem na takového narazila na Bazoši. Věřím, že vzetím si tohoto nového kocourka jsem také udělala dobrý skutek, protože bůhvíjak by skončil... Jela jsem pro něj z Brna až ke Kolínu! Lidi kolem mě si mysleli, že jsem cvok, že pro obyčejného mourka jedu tak daleko... Ale je to tak - od 3.9. mám tedy nového kocourka a nového parťáka pro Fida (pokusím se vložit fotky). Proto teď nemohu pomoci adopcí. Přesto stále platí, že pokud byste potřebovala věci typu granulí, hraček nebo zkrátka cokoli potřebného, můžete se na mě obrátit.
Já jsem vděčná, že jsem Hippíska měla a přemýšlela jsem, že se mohl i nakazit, když jej Cikáni hodili do popelnice. Opět strašný start do života, dovedu si představit, že mu to mohlo podlomit imunitu a pak se nakazit. Ale je to jen taková moje úvaha...
Tak snad se na mě, paní Naďo, nezlobíte.
Ráda s Vámi budu v občasném kontaktu.
Srdečně zdraví a jen vše dobré přeje
Jana Nováková.
P.S. Netuším, zda se Vám ty fotky zobrazí správně, já jsem v tomto tak trochu analfabet. Ale pokud ano, tak první dvě fotky je Hippísek (Hopík) a na dalších fotkách už je nové kotě. Jestli se tedy fotky správně otevřou, myslím, že mi dáte za pravdu, že Kuky (nový kocourek) je Hippiemu opravdu velmi podobný a tak jsem si to přála (byť vím, že na vzhledu až tak nezáleží, ale myslím, že to bylo z nostalgie a smutku po Hippískovi).
No a protože paní Tomalová zde tvrdí, že jsem lhářka a mě se toto opravdu hluboce dotklo, dále tvrdí
"nikdy bych se nezlobila pokud by se kdokoliv ujal jiných, než mnou zachráněných kočiček. Každá kočička má právo na teplo domova at už pochází odkudkoli."
a přitom v její odpovědi na můj výše uveřejněný mail byl pravý opak.
I proto po zvážení všeho uveřejňuji odpověď paní Tomalové na můj mail.
Pořád nevěřím, že příspěvek zde psala stejná paní Tomalová, s níž jsem si dopisovala, prostě nevěřím, nevěřím a ještě jednou nevěřím. Protože pokud by tomu tak bylo, tak už je svět opravdu úplně naruby a vymizela jakákoli slušnost.
Dobrý den,
musím vám říct, že to, že jste si jela pro kotě až do Kolína, je pro mně velikým zklamáním ba i se mě to dotklo.
První se ptáte, jak mně můžete pomoci, já mám 60 koček bytě a vy si jedete až do Kolína pro kotě od množitelů. Protože kdyby to nebyli množitelé měli by vykastrovanou kočku!
Podporovat tyto lidi, co nekastrují a pak zdarma rozdávají koťata, je pro mně nepřijatelné, všechny útulky praskají ve švech, děláme osvětu, aby lidi kastrovali, ale pokud budou mít odběr koťat, tak kastrovat nebudou nikdy.
To je ode mne vše, co jsem vám chtěla říct.
Tomalová.
Já jsem z toho jelen, psala jste o útulku i paní pěkně, tak vůbec nechápu reakci té paní. Třeba měla jenom hodně špatný den. Užívejte si svých kocourků a nenechte si zkazit radost, kterou z nich máte. Kuky má štěstí, že jste si ho vzala, on přece nemůže za to, že jeho maminka není kastrovaná.