Dobry den, mam dotaz, snad mi někdo pomůže :)
Mame doma 4měsíční koťátko. Spí na chodbě, protoze pritel ma lehké spaní a jeji vrneni ho budi :D o to ale úplně nejde. Od zari budem oba chodit do skoly, myslite ze bysme meli nasi princezně poridit kamarádku? Aby se nenudila.
Bojím se ale aby novou kocicku nenapadala. Nevim jak to mezi kockami funguje, Faithy je nase prvni :)
Ještě by me zajímalo. Kazde rano, kdy Faithy vi ze vstavame škrábe na dvere a mnouka. Opakovala by to po ni nová kocicka nebo by se Faithy zklidnila kdyz už by tam nebyla sama. Dekuji za rady :).
Yukira
napsal(a):
Mame doma 4měsíční koťátko. Spí na chodbě, protoze pritel ma lehké spaní a jeji vrneni ho budi :D o to ale úplně nejde. Od zari budem oba chodit do skoly, myslite ze bysme meli nasi princezně poridit kamarádku? Aby se nenudila.
Bojím se ale aby novou kocicku nenapadala. Nevim jak to mezi kockami funguje, Faithy je nase prvni :)
Ještě by me zajímalo. Kazde rano, kdy Faithy vi ze vstavame škrábe na dvere a mnouka. Opakovala by to po ni nová kocicka nebo by se Faithy zklidnila kdyz už by tam nebyla sama. Dekuji za rady :).
Chudák koťátko - samo na chodbě!
Ať si přítel koupí špunty do uší. No a jinak jasně - najdete to skoro v každé diskuzi, že se doporučuje pořizovat vždy dvě kočky. Já mám dva kocoury, pořizované postupně.
Yukira
napsal(a):
Dvě kočičky jsou vždy lepší než jedna , ale není to podmínka. Záleží také na finanční stránce, pokud zvládnete dobře živit a financovat veterinární péči jen jedné kočičky, tak si druhou nepořizujte. Pokud to není a do budoucna nebude problém, tak si klidně pořiďte druhou kočičku, nebo kocourka. Plánujete v budoucnu kastraci?
Jak se bude chovat záleží trochu na její povaze, ale hlavně na tom, jak se naučí. Má na chodbě nějaké hračky, pelíšek, vodu, papání, škrabadlo? Pokud se nebude nudit, tak by si mohla zvyknout. Jak dlouho je u Vás? Jak vypadá chodba - chodbička panelákového bytu, nebo tmavá studená chodba ve starším baráku, nebo jiná..? Pokud vstáváte, jdete hned za ní, nebo Vás jen slyší a pouštíte ji k Vám do pokoje později?
Je to kotě, tak je jí smutno a chce si hrát, nechce být sama.
Nevidím důvod proč by nové kotě napadala, koťata se adaptují dobře.
Kastraci planuji. Pelisek, hračky, skrabadlo, zachod, jidlo a pití na chodbě samozřejmě ma.2 mesice cca ji mame. Chodba je panelakova, plovoucka. Ma otevřenou i koupelnu, strasne rada spi v umyvadle :D Ona nas spis mnoukanim vzbudí, počkám na chvilku, kdy nemnouka a pak jdu za ni.
Takže si myslite, ze kdyby sme ji pořídili kamarádku bylo by to lepsi? Ze by nemnoukala protoze by si měla s kym hrat zatim co my bychom spali nebo byli ve skole?
Financne bychom je zvládli obe, chci jen předejít dvojitemu rannimu mnoukani
Yukira
napsal(a):
Kastraci planuji. Pelisek, hračky, skrabadlo, zachod, jidlo a pití na chodbě samozřejmě ma.2 mesice cca ji mame. Chodba je panelakova, plovoucka. Ma otevřenou i koupelnu, strasne rada spi v umyvadle :D Ona nas spis mnoukanim vzbudí, počkám na chvilku, kdy nemnouka a pak jdu za ni.
Takže si myslite, ze kdyby sme ji pořídili kamarádku bylo by to lepsi? Ze by nemnoukala protoze by si měla s kym hrat zatim co my bychom spali nebo byli ve skole?
Financne bychom je zvládli obe, chci jen předejít dvojitemu rannimu mnoukani
Já myslím, že tomu mňoukání ale nepředejdete. Ono je to i strašně individuální, já mám snad "němé" kocoury, respektive mladý nemňouká prakticky vůbec, jen vrká - jak hrdlička. Orientálky jsou hodně ukecané - tak na Vašem místě bych nešla do ukecaného plemene. Ale jinak prostě mňoukání ke kočkám patří.
Ale jinak ano - určitě dvě kočky se mají lépe než jedna, tedy pokud se nestane ta věc, že by si nějak nepadly do oka. Ale u koťat by to snad hrozit nemělo...
Yukira
napsal(a):
Tak je mi jasny ze kocky mnoukaj :D jen ji pres den prakticky neslysite, jen rano
Ono to s tím neukecanym plemene bude trosku těžší, nemam kocku s rodokmenem. A ani druhou mit nebudu. Druha bude tez z utulku, jako Faithy a tam nemaji co je to přesně za plemeno.
Jasný, však já mám také dva útulkáče...
Yukira
napsal(a):
Tak je mi jasny ze kocky mnoukaj :D jen ji pres den prakticky neslysite, jen rano
Ono to s tím neukecanym plemene bude trosku těžší, nemam kocku s rodokmenem. A ani druhou mit nebudu. Druha bude tez z utulku, jako Faithy a tam nemaji co je to přesně za plemeno.
Ale vzhledem ktomu, co se u mě dělo a děje (viz jiná vlákna) by mě celkem zajímalo z jakého útulku máte číču. Napíšete? Nebo aspoň z jakého jste třeba kraje?
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Od zari budem oba chodit do skoly, myslite ze bysme meli nasi princezně poridit kamarádku? Aby se nenudila."
z tohoto důvodu rozhodně ano a to jak píšete finančně dáte, neváhejte, Faithy bude za společníka určitě vděčná.. pozeptala bych se v útulku na přátelskou číču v jejím věku..
jsme čerstvější začátečníci než vy-máme sourozence (11 týdnů) teprve třetí den, ale už teď víme, že jsme se nemohli rozhodnout lépe - ti dva nedají jeden bez druhého ani ránu a ani v noci o nich nevíme.. sice spolu vyrůstali, ale i tak si myslím, že v tomto věku přijme Faithy kamarádku mnohem snadněji než jako starší.. asi to je opravdu na povaze. Já bych do toho šla :).
Z jakeho je Faithy utulku nevim, vzala sem ji od jedne pani na zaklade inzeratu, pani si ji vzala z utulku ale zjistila ze je jeji dcera alergická a nechtěla ji vracet zpet do utulku. Ústecký kraj, okres most, teplice.
Ja si myslim, ze by za kamarádku byla vděčná, jen se bojím abych ji pak nemusela vracet, kdyby ji Faithy nesnesla. Taky si prave myslim, ze by v tomhle veku mela kamosku snest lepe.
Jak nesnesla?
Jsou to koťata.
Seznamování může "chvilku" trvat, s tím musíte počítat.
A nebo si budou hrát hned.
Každá kočka je jiná.
Koťata jste měli pořídit hned dvě.
Budete li pro, tak ať to netrvá dlouho.
DOBŘE to zvažte !
Co když vám vztah nevydrží.
Utáhnete vše sama?
Co pak se dvěma kočkama?
Špatně se udávají.
fikovnice
napsal(a):
Ať si přítel koupí špunty do uší. No a jinak jasně - najdete to skoro v každé diskuzi, že se doporučuje pořizovat vždy dvě kočky. Já mám dva kocoury, pořizované postupně.
Souhlasím! Já někdy taky špunty do uší musím používat, když se ti dva rozhodnou, že si budou hrát v půl čtvrtý ráno na honěnou a ještě u toho mňoukat Ale pak přijdou oba ke mě a spinkají jako nemluvňátka, hlavně ráno, když musím vstávat do práce Nedovedu si představit, že by nemohly spát u mě...
A ještě něco, já mám orientálky, takže živé kočky, které se pořád hlasitě projevují ale jsou plemena, která opravdu skoro vůbec nemńoukají ale může se stát, že si zrovna koupíte kočku která by měla být klidná a bude mňaučit od rána do večera
Připojuji se ke dvou kočičkám.Já měla jednu necelý rok a byla jsem nucena jí koupit kamaráda, protože se sama neskutečně nudila a ted si spolu hrají, myjí se, perou se ale mají se rádi a je krásný na ně koukat, když spolu řádí...
Vůbec se nebojte toho, že by se dvě koťata nesnesla! Mi jsme teď přinesli kotě k 6-letému kastrovanému kocourovi. Ten teda od něj něco zkusí, až se divím, že se neohradí, ale nanejvýš uteče a jako hodně silné gesto zasyčí.
A věřte tomu, že to bude lepší než televize- pozorovat kotěcí hrátky je jedna z nejhezčích podívaných, měli jsme štěnda, hříbata, nevím co jěště, ale když začnou koťata, nemají konkurenci.
Co se týče mňoukání, to nikdo předem neví. Náš nový kocourek je taky v noci sám na velké chodbě (kocour venku loví), ale ani první den se neozval. Rozvaluje se na lavičce na beránkovi, dokonce, když bylo kvůli horku v noci všude otevřeno tak do kuchyně nešel, ačkoli přes den spí tam. Rozhodně bych do druhého kotěte šla .
fikovnice
napsal(a):
Přesně tak, ubožáček malý, to je přesně ten případ, kdy nechápu, proč si někdo pořizuje zvíře, když o něj nemá zájem...
Janaaa
napsal(a):
A ještě něco, já mám orientálky, takže živé kočky, které se pořád hlasitě projevují ale jsou plemena, která opravdu skoro vůbec nemńoukají ale může se stát, že si zrovna koupíte kočku která by měla být klidná a bude mňaučit od rána do večera
Připojuji se ke dvou kočičkám.Já měla jednu necelý rok a byla jsem nucena jí koupit kamaráda, protože se sama neskutečně nudila a ted si spolu hrají, myjí se, perou se ale mají se rádi a je krásný na ně koukat, když spolu řádí...
"Janooo", prosím Vás, pročetla byste si "moje" vlákna? Můj maličký se mě chystá opustit. Pak k velkému kocourovi chci pořídit zase parťáka. Mé vysněné plemeno je egyptská mau, nebo ocicatka - však víte jak jsem Vám ji vždy obdivovala - tak mi přijde, že jste se tu zas objevila ne úplně náhodou, ale řízením osudu (dlouho jste tu nebyla). Zajímaly by mě úskalí těchto plemen, zda je vhodné pořízení ke kocourkovi - útulkáči, kterému jsou 3 roky, váží přes 7kg!, je to obr, ale strašný dobrák a pořád má zájem o hru, což mu maličký kvůli nemoci už delší dobu nemůže splňovat, takže z velkého vnímám frustraci .
Za chvilku ke mně přijde vetka, ale to vše je v těch jiných vláknech. Budu ráda za Vaše zkušenosti - buď sem, nebo i do SZ.
Yukira
napsal(a):
Z jakeho je Faithy utulku nevim, vzala sem ji od jedne pani na zaklade inzeratu, pani si ji vzala z utulku ale zjistila ze je jeji dcera alergická a nechtěla ji vracet zpet do utulku. Ústecký kraj, okres most, teplice.
Ja si myslim, ze by za kamarádku byla vděčná, jen se bojím abych ji pak nemusela vracet, kdyby ji Faithy nesnesla. Taky si prave myslim, ze by v tomhle veku mela kamosku snest lepe.
Možná se mrkněte spíš na inzeráty koťat tady na iFauně, nebo na sbazar.cz., nebo i jinde...Teď je koťat všude spousta a je jich i hodně narozených doma jsou už krásně vymazlená
Pokud budete chtít vybírat v útulku, tak určitě v takovém, kde Vám řeknou, jak se kotě do útulku dostalo, v jakém bylo stavu a hlavně jestli bylo testované na nějaké nemoci.
Po tom, co se tady na diskuzním fóru dozvídáme o smrtelných nemocech, které se v některých útulcích "šíří" mezi jejich svěřenci, bych toto rozhodnutí určitě udělala hodně důkladně a útulek bych si proklepla.
Není nic horšího, než když zjistíte, že kočička kterou zbožňujete je smrtelně nemocná a ještě se bojíte, jestli nenakazila i tu druhou.
Také bych asi nechala udělat pro jistotu minimálně testy na nemoc Felv, jak u stávající kočičky, tak hned i u nového kotěte. Je to sice nečekaná investice, ale může Vám ušetřit mnoho zklamání a finančních prostředků do budoucna. Pokud pročítáte vlákna, tak se hodně zajímavých věcí dozvíte.
Jinak jen jedno je lepší než kočka a to jsou dvě kočky a víc . Mám čtyři, tak vím o čem mluvím.
Yukira
napsal(a):
To budou mazlíčci
https://www.sbazar.cz/PetrkTrmice/detail/18499518-darujeme-do-dobrych-rukou-tri-kotatka-narozena.
Čím dříve kotěti pořídíte parťáka, tím lépe. Až budete celé dny pryč, byl by to osamocený chudák, tak také jsem pro, aby byly koťata dvě. Třeba v útulku už vám jistě řeknou, které kotě je méně umňoukané... my začali u jedné kočky a nyní máme tři, časem plánujeme ještě čtvrtou... jedna je prostě málo...
Kočičí svět
napsal(a):
Přesně tak, ubožáček malý, to je přesně ten případ, kdy nechápu, proč si někdo pořizuje zvíře, když o něj nemá zájem...
No prosim?!
Kde je řečeno ze o malou nemam zajem? Je to moje miminko, pres den si hrajeme, mazlime, az prijdou ksiry budeme chodit i ven. Je problem ze nechci aby spala v ložnici? To o ni nemam zajem? To mi teda vysvetlete.. spí na dost prostorné chodbě s přístupem do kuchyne a koupelny. Ma tam vse co potrebuje. Je spousta lidi co to maji podobne. Babička meho ex mela nádhernou kocicku kterou milovala ale v ložnici s ni nespala, mela do ložnice zakaz permanentně. Mamina kamaradka mela kocky vsude i v posteli a nestezovala si. Kazdy to mame jinak. Podle me zviratko do postele nepatří. Sem proto spatny panicek? Myslím ze ne.
Člověk chce poradit ale div nedostane vynadáno..
rapotacka11
napsal(a):
Jak nesnesla?
Jsou to koťata.
Seznamování může "chvilku" trvat, s tím musíte počítat.
A nebo si budou hrát hned.
Každá kočka je jiná.
Koťata jste měli pořídit hned dvě.
Budete li pro, tak ať to netrvá dlouho.
DOBŘE to zvažte !
Co když vám vztah nevydrží.
Utáhnete vše sama?
Co pak se dvěma kočkama?
Špatně se udávají.
Nevim jak nesnesla, Faithy je moje prvni, proto potrebuji radu. Nebyla úplně plánovaná, 'zachránila 'sem ji pred utulkem, az pozdeji (pred týdnem) me napadla dalsi kocicka.
Tohohle se nebojim :).
Yukira
napsal(a):
No prosim?!
Kde je řečeno ze o malou nemam zajem? Je to moje miminko, pres den si hrajeme, mazlime, az prijdou ksiry budeme chodit i ven. Je problem ze nechci aby spala v ložnici? To o ni nemam zajem? To mi teda vysvetlete.. spí na dost prostorné chodbě s přístupem do kuchyne a koupelny. Ma tam vse co potrebuje. Je spousta lidi co to maji podobne. Babička meho ex mela nádhernou kocicku kterou milovala ale v ložnici s ni nespala, mela do ložnice zakaz permanentně. Mamina kamaradka mela kocky vsude i v posteli a nestezovala si. Kazdy to mame jinak. Podle me zviratko do postele nepatří. Sem proto spatny panicek? Myslím ze ne.
Tak, tak, tady člověk dostane vynadáno hned. Berte to ale tak, že to je vše pro blaho zvířat.
Píšu hlavně ale kvůli těm, kšírům. Kočka není pes, ne každá se nechá vodit na vodítku. Spíše je to vyjímka, která potvrzuje pravidlo. Aby to spíš nebylo týrání a zbytečně vyhozené peníze za kšíry.Můžete taky o kočku přijít, -až se venku něčeho lekne, vyvlíkne se ze kšírů na to tata. Moje rada, pořiďte jí par´tačku a na venčení zapomeňte.
ladd
napsal(a):
Tak, tak, tady člověk dostane vynadáno hned. Berte to ale tak, že to je vše pro blaho zvířat.
Píšu hlavně ale kvůli těm, kšírům. Kočka není pes, ne každá se nechá vodit na vodítku. Spíše je to vyjímka, která potvrzuje pravidlo. Aby to spíš nebylo týrání a zbytečně vyhozené peníze za kšíry.Můžete taky o kočku přijít, -až se venku něčeho lekne, vyvlíkne se ze kšírů na to tata. Moje rada, pořiďte jí par´tačku a na venčení zapomeňte.
Přesně tak. Chodit s kočkou ven a myslet si, že bude chodit na kšírech jak pes je v 99 % utopie. Také to považuji za týrání. Kočka, kterou má člověk v bytovce, má být prostě bytová. Pokud zadavatelka nemá barák, aby kočka mohla svobodně ven a dovnitř, pak ukazovat kočce svět venku považuji za týrání. Kočka může žít spokojeně v bytě - když nezná svět okolo od kotěte. Ale kdyby si kočka mohla zvolit, určitě by dala přednost možnosti volně se pohybovat venku a domů se přijít nažrat a vyspat.
Když jsem bydlela v paneláku, naše kočky také nesměly do ložnice. Jenže tady jsou lidi, co si myslí, že když kočka nespí v posteli, tak je týraná a člověk by ji vlastně vůbec neměl mít, protože ji nemá rád. Jenže já se potřebuji vyspat a s mým lehkým spaním prostě žádné zvíře v ložnici, natož v posteli, mít nemohu, každé zavrnění, otočení, natož, kdyby kočka na mne v noci vlezla... byla bych furt vzhůru.
Všechno je to o nastavených pravidlech hned na začátku. Pokud zvíře NIKDY v posteli nebylo, nemůže litovat, že v ní není. Ovšem navyknout si psa (kočku) do postele a po čase ji tam zamezit přístup, to už trochu týrání je.
fikovnice
napsal(a):
"Janooo", prosím Vás, pročetla byste si "moje" vlákna? Můj maličký se mě chystá opustit. Pak k velkému kocourovi chci pořídit zase parťáka. Mé vysněné plemeno je egyptská mau, nebo ocicatka - však víte jak jsem Vám ji vždy obdivovala - tak mi přijde, že jste se tu zas objevila ne úplně náhodou, ale řízením osudu (dlouho jste tu nebyla). Zajímaly by mě úskalí těchto plemen, zda je vhodné pořízení ke kocourkovi - útulkáči, kterému jsou 3 roky, váží přes 7kg!, je to obr, ale strašný dobrák a pořád má zájem o hru, což mu maličký kvůli nemoci už delší dobu nemůže splňovat, takže z velkého vnímám frustraci .
Za chvilku ke mně přijde vetka, ale to vše je v těch jiných vláknech. Budu ráda za Vaše zkušenosti - buď sem, nebo i do SZ.
No já tu svojí potvoru ocicatku Nelinku milujuJe zlatá, trochu jako pes, poslouchá, přiběhne na zavolání, mazlí se a když jsem jí po roce přivezla 9 ti týdenního kocourka, tak se na 12 dní změnila v takovou saň, že jsem se jí bála i já.Nenáviděla celou rodinu, ale po 12ti dnech se z ní stala opravdová máma a starala se o Samíka až do jeho kastrace.Kojila ho, i když mlíko neměla.Byla zlatá.Ale pozor, při mazlení ráda kouše do prstů a do nosu ale to je její velkou láskou.
Trochu víc mňouká ale na Samíka nemá.Ten mńaučí celý den
Jinak našeho Samíka i když ten má už sedm kilo, tak ho stále vychovává jako máma, občas mu i nafackuje když se jí pokouší nakrýt(a to je kastrovaný) a on z ní má respekt i když by jí přepral bez problémů.Čím déle jsou spolu, tím víc bez sebe nemůžou být.
Jinak Vaše vlákna jsem nečetla ale podívám se...toho se strašně bojím, až se jednou budu muset loučit s kočkou...Asi to budu špatně zvládat
ladd
napsal(a):
To je pravda s tím venčením.Já to zkoušela u obou mých koček, když byly malé a neuspěla jsem.Kočka ležela venku jako placka ani se nehla a byla strachy bez sebe.Kocourka jsem zkoušela už jako malinkýho aby si zvyknul ale bylo to stejný, ten zase řval v trávě jako na hony a navíc byl schopný se z těch kšírů sám dostat.Vůbec nechápu, jak se mu to povedlo.Takže jsem obětovala balkon, celý ho zasíťovala a tam jsou kočky spokojené.Venku koukají už jen na lesy, mají tam pelíšek a Nelinka tam spí klidně celý den...
A ještě něco, kočce je sedm let a ještě dnes když vidí kšíry v šuplíku a náhodou na ně sáhnu, už zdrhá pod postel, protože se bojí, že bych s ní chtěla jít ven...Takže nemá cenu to ani zkoušet...
Yukira
napsal(a):
No prosim?!
Tak to ale není normální, aby někoho budilo vrnění koček. S tím jsem se ještě nesetkala. Je to spíše naopak, vrnění uspává. Pořiďte si určitě druhou kočkou, sama by doma tesknila. Je docela možné, že pořízením druhého kotěte již na dveře škrábat nebude. U mě je to tak, že když je kočka sama, hned mňouká a když je v pokoji s druhou kočkou, tak je většinou klid. Takže když se brzy ráno začnou honit po bytě, dvě dám k sobě do jiného pokoje a třetí zůstává se mnou. Ale někdy kočka mňouká i přesto, že je s druhou kočkou, a chce být se mnou. to záleží, jaký typ kočky máte. pokud je to mamánek, škrábat a mňoukat asi nepřestane.
Yukira
napsal(a):
Nevim jak nesnesla, Faithy je moje prvni, proto potrebuji radu. Nebyla úplně plánovaná, 'zachránila 'sem ji pred utulkem, az pozdeji (pred týdnem) me napadla dalsi kocicka.
Tohohle se nebojim :).
Rapotačka to myslí určitě dobře, už má asi zkušenosti, ale je zbytečné uvažovat, co se ASI stane za pár let. Dvě kočky se zvládnou, a když chlap bude chtít odejít, tak stejně odejde.
Kočičí svět: Tak to ale není normální, aby někoho budilo vrnění koček. S tím jsem se ještě nesetkala.
No tak mě teda kocourovo vrnění a popolízání po polštářích a ňuchání k mým tvářím taky někdy několikrát za noc probudí. Ale ne rozčilujícím způsobem. A zrovna minulou noc kocourovo vrnění tak naštvalo mého partnera, že mi vztah ke zvířatům vytkl ještě v SMS z práce. Prostě když někdo ty kočky nemusí, tak se to holt časem v tom vztahu negativně projeví. A je jedno, jestli jsou kočky 4, nebo jen jedna. Takže bych v tomto stádiu preferovala pohodu kočky (koček).
Taky myslím - když má někdo lehké spaní, probudí ho prostě cokoli. A nebo v takové té fázi spánku, kdy člověk nespí hluboce, taky stačí málo.
Mít lehké spaní není nemoc ani charakterová vada.
U nás sice vždycky kočky do postele mohly, ale je pravda, že první kočka byla hodně expanzivní a taky mne často v noci budila a někdy ten spánek nebyl nic moc. Takže si umím představit, že každý po tom netouží...Ale mně ten kožuch v posteli prostě chybí
Yukira
napsal(a):
No prosim?!
Naše kočenky taky nespí v ložnici a jsou úplně spokojené. Nevidím na tom nic špatného .
Janaaa
napsal(a):
To je pravda s tím venčením.Já to zkoušela u obou mých koček, když byly malé a neuspěla jsem.Kočka ležela venku jako placka ani se nehla a byla strachy bez sebe.Kocourka jsem zkoušela už jako malinkýho aby si zvyknul ale bylo to stejný, ten zase řval v trávě jako na hony a navíc byl schopný se z těch kšírů sám dostat.Vůbec nechápu, jak se mu to povedlo.Takže jsem obětovala balkon, celý ho zasíťovala a tam jsou kočky spokojené.Venku koukají už jen na lesy, mají tam pelíšek a Nelinka tam spí klidně celý den...
A ještě něco, kočce je sedm let a ještě dnes když vidí kšíry v šuplíku a náhodou na ně sáhnu, už zdrhá pod postel, protože se bojí, že bych s ní chtěla jít ven...Takže nemá cenu to ani zkoušet...
Maminčin kocour byl také učený na kšíry. Měl i správnou velikost.
Maminka kšírky zapnula, aby kocourka netiskly...kocourek byl vysvlečený během sekundy .
Druhý pokus a kšíry zapnuté na tělo...kocourek vysvlečený za dvě sekundy.
Třetí pokus a kšíry utažené, že kocour pomalu nemohl dýchat...kocourek vysvlečený asi za jednu minutu, to už mu dalo zabrat, ale poradil si
Kšíry letěly do koše a kocour si každý den hoví na balóně a o venčení dodnes nejeví zájem
Taky myslím, že zasíťovaný balkón, nebo okno s pelíškem je dobré řešení. Pokud je za oknem ještě i krmítko pro ptáčky, tak je to ještě lepší.
V zimě neříkáme, že "jdeme dosypat ptačí zob", ale říkáme, že "jdeme pustit kočkám televizi"
Uživatel s deaktivovaným účtem

Machyska
napsal(a):
Maminka kšírky zapnula, aby kocourka netiskly...kocourek byl vysvlečený během sekundy .
Třetí pokus a kšíry utažené, že kocour pomalu nemohl dýchat...kocourek vysvlečený asi za jednu minutu, to už mu dalo zabrat, ale poradil si
Kšíry letěly do koše a kocour si každý den hoví na balóně a o venčení dodnes nejeví zájem
Taky myslím, že zasíťovaný balkón, nebo okno s pelíškem je dobré řešení. Pokud je za oknem ještě i krmítko pro ptáčky, tak je to ještě lepší.
V zimě neříkáme, že "jdeme dosypat ptačí zob", ale říkáme, že "jdeme pustit kočkám televizi"
pobavilo
Machyska
napsal(a):
Nám se z postroje vyvlíkl pes. Kavalír. Dodnes jsme to nepochopili .
Machyska
napsal(a):
Matýsek musí být neuvěřitelné číslo, ale umím si představit, že pro rodiče to pokaždé nemusí být taková zábava...
Ja vsem dekuji za rady. Za ty co mi opravdu poradili a za ty co mi nedali vůbec nic :D
Uz koukame po utulkach.
Dovolím si k tomu vsemu posledni vyjadreni :)
1)nekdo ma prostě lehké spaní. Vedle me můžete vrtat a spím dal ale jakmile mam u sebe cokoliv živého (at je to pritel, neteř nebo kocka) staci aby to zamumlalo a sem vzhůru. Pritele vzbudí vsechno. Sečteno podtrženo nevidim vubec nic spatneho na tom, ze s náma nespí.
2)jestli se nedej bože rozejdem o kocky se bát nemusíte, 'utahla' bych je i sama.
3)nejsem hloupá. Kdyz se ji na ksirach nebude libit, hodím je do koše. Ovsem jak na ni tak koukám, myslim ze se jí bude venku libit. Balkon bohuzel nemam, pelisek u okna mam. V jednom ma i sit aby mohla byt u otevřeného okna (sit je dost pevná, nebojte, nejsem vrah kocek) ale stejne mam pocit ze ji to nestaci. Uvidíme. Hodím vám sem Kdyz tak info
A vazne s ni jako prvni nepůjdu přes silnici nebo na rušné ulici aby mi ji neco prejelo :)
No jeste jednou vam za rady nekuju
Taky jsem venčení bytového kocourka na kšírkách zkoušela, a nedopadlo to dobře - sundal si je hned, jak se lekl/což je ten nejhorší okamžik/. Navíc naprosto vůbec! nebyl zvědavý na to, aby šel podle mě, ale já musela lozit mlázím a roštím za ním. A hlavně - po návratu domů tesknil, plakával u dveří, nechápal, že nebude venku denně, ale až zas vyrazíme na chalupu..Takže proto - už nikdy, nedoporučuji.
Za sebe - pokud přítel není milovník koček, druhou kočku bych nepořizovala. Je příliš mnoho inzerátů, daruji kočku z důvodu...
Kdyby kocour v noci jen vrněl, co já bych za to dala.. Ten můj po mě je schopen lozit, nedejbože skákat, a proto bývá na noc z ložnice vykázán.
Yukira
napsal(a):
Ja vsem dekuji za rady. Za ty co mi opravdu poradili a za ty co mi nedali vůbec nic :D
Uz koukame po utulkach.
1)nekdo ma prostě lehké spaní. Vedle me můžete vrtat a spím dal ale jakmile mam u sebe cokoliv živého (at je to pritel, neteř nebo kocka) staci aby to zamumlalo a sem vzhůru. Pritele vzbudí vsechno. Sečteno podtrženo nevidim vubec nic spatneho na tom, ze s náma nespí.
2)jestli se nedej bože rozejdem o kocky se bát nemusíte, 'utahla' bych je i sama.
3)nejsem hloupá. Kdyz se ji na ksirach nebude libit, hodím je do koše. Ovsem jak na ni tak koukám, myslim ze se jí bude venku libit. Balkon bohuzel nemam, pelisek u okna mam. V jednom ma i sit aby mohla byt u otevřeného okna (sit je dost pevná, nebojte, nejsem vrah kocek) ale stejne mam pocit ze ji to nestaci. Uvidíme. Hodím vám sem Kdyz tak info
A vazne s ni jako prvni nepůjdu přes silnici nebo na rušné ulici aby mi ji neco prejelo :)
První dny bych ji postroj dávala jen doma, aby si na kšírky zvykla a brala je běžnou součást určité části dne, bez toho, abych ji za ně vodila. Teprve až si trochu zvykne, tak bych ji za ně začala opatrně vodit. Pokud uvidíte, že se jí to líbí a nestresuje ji to, tak jděte ven z bytu.
Držím pěsti, aby se výlety kočičce zamlouvaly, čím dřív se s výukou začne, tím větší šanci má. Kotě se dá naučit hodně.
Machyska
napsal(a):
První dny bych ji postroj dávala jen doma, aby si na kšírky zvykla a brala je běžnou součást určité části dne, bez toho, abych ji za ně vodila. Teprve až si trochu zvykne, tak bych ji za ně začala opatrně vodit. Pokud uvidíte, že se jí to líbí a nestresuje ji to, tak jděte ven z bytu.
Držím pěsti, aby se výlety kočičce zamlouvaly, čím dřív se s výukou začne, tím větší šanci má. Kotě se dá naučit hodně.
Venku po ní vyjede pes nebo se něčeho lekne a neudržíte ji. Pak Vám zbydou jen oči pro pláč a výčitky, kde a jak skončila, až ji nikdy nenajdete. Tak hurá do toho, kočky na vodítka.
Jestli chcete něco venčit, pořiďte si psa.
Mně se kočka z postrojku vyvlíkla. Dodnes nechápu jak. Naštěstí to bylo na zahradě a naštěstí byla kočka z toho tak v šoku, že zůstala stát na místě. jinak bych ji už asi nenašla, přinejmenším několik dní. Postroj doporučuju jen pro kočky se psí povahou, vyrovnané, které se nikoho nebojí, neutíkají, přijdou na zavolání. Jinak ne.
Kočičí svět
napsal(a):
Mně se kočka z postrojku vyvlíkla. Dodnes nechápu jak. Naštěstí to bylo na zahradě a naštěstí byla kočka z toho tak v šoku, že zůstala stát na místě. jinak bych ji už asi nenašla, přinejmenším několik dní. Postroj doporučuju jen pro kočky se psí povahou, vyrovnané, které se nikoho nebojí, neutíkají, přijdou na zavolání. Jinak ne.
No vidíte, taky jste to vyzkoušela a je dobře, že napíšete, jak kočička reagovala.
Myslím, že si většina koček nezvykne na kšírky nikdy, proto jsem doporučovala vyzkoušet je nejprve pomalu doma. Když to chce Yukira vyzkoušet, tak na tom nevidím nic zlého .
Moje maminka to taky zkusila a už doma bylo jasné, že to neklapne
Konečné slovo má stejně vždycky kočka.
ladd
napsal(a):
Venku po ní vyjede pes nebo se něčeho lekne a neudržíte ji. Pak Vám zbydou jen oči pro pláč a výčitky, kde a jak skončila, až ji nikdy nenajdete. Tak hurá do toho, kočky na vodítka.
Jestli chcete něco venčit, pořiďte si psa.
Já jsem si právě vždycky říkala, co bych dělala, kdybych s kočkou na vodítku potkala psa a kočka začala zmatkovat, jak by to asi dopadlo - žiju představou, že bych domů došla zakrvácená a podrápaná
. My teda kšíry máme už 4 roky, ale zatím nerozbalené - daruji
.
Yukira
napsal(a):
Uz koukame po utulkach.
Yukiro, berte to jen tak, že Vám tady lidi chtěli poradit v dobrém úmyslu, každý dle svých zkušeností. Myslím, že žádné rady tady nebyly psány jízlivě.
joanne.s
napsal(a):
Taky jsem venčení bytového kocourka na kšírkách zkoušela, a nedopadlo to dobře - sundal si je hned, jak se lekl/což je ten nejhorší okamžik/. Navíc naprosto vůbec! nebyl zvědavý na to, aby šel podle mě, ale já musela lozit mlázím a roštím za ním. A hlavně - po návratu domů tesknil, plakával u dveří, nechápal, že nebude venku denně, ale až zas vyrazíme na chalupu..Takže proto - už nikdy, nedoporučuji.
Za sebe - pokud přítel není milovník koček, druhou kočku bych nepořizovala. Je příliš mnoho inzerátů, daruji kočku z důvodu...
Kdyby kocour v noci jen vrněl, co já bych za to dala.. Ten můj po mě je schopen lozit, nedejbože skákat, a proto bývá na noc z ložnice vykázán.
Nojo, ale - vykázán.
Když jsem odnesla našeho kocoura mimo ložnici, nevyspali jsme se vůbec, protože tak intenzivně lomcoval dveřmi (zaboha jsme dodnes nepřišli na to, jak s nimi může tak práskat, když jsou celkem těsně u obložení) a mňouká jak protrženej, no o spánku nemůže být řeči a nejsem si jistá, jestli v případě jeho separace mohli spát naši sousedi ... Zatím se na nás usmívají, tak jsou ty zdi asi O.K.
To když teda nechám v ložnici milostivě otevřenou svoji skříň, prospí se v ní pěkně až do rána, nebo ho holt párkrát v noci cítím. Jsem sice i díky němu bez přítele, ale spí se mi celkem dobře .
RomčaJelča
napsal(a):
Nojo, ale - vykázán.
Když jsem odnesla našeho kocoura mimo ložnici, nevyspali jsme se vůbec, protože tak intenzivně lomcoval dveřmi (zaboha jsme dodnes nepřišli na to, jak s nimi může tak práskat, když jsou celkem těsně u obložení) a mňouká jak protrženej, no o spánku nemůže být řeči a nejsem si jistá, jestli v případě jeho separace mohli spát naši sousedi ... Zatím se na nás usmívají, tak jsou ty zdi asi O.K.
To když teda nechám v ložnici milostivě otevřenou svoji skříň, prospí se v ní pěkně až do rána, nebo ho holt párkrát v noci cítím. Jsem sice i díky němu bez přítele, ale spí se mi celkem dobře .
RomčaJelča
napsal(a):
Nojo, ale - vykázán.
Já jsem své dva kocoury také naučila, že když spím já, tak mě nebudou budit . Možná byly ze začátku těžkosti, ale posléze to respektovali. A to mám velice nevyrovnaný režim spánku - přesto můj spánek téměř vždy znamenal, že i oni jdou spát . Jen občas mě velký v noci probudí, ale malý mě neprobudil snad ani jedinkrát. Asi je to jednak o povaze kočky a o tom, čemu je my naučíme.
U nás když se spí tak se spí a všichni i s kočkou v posteli jako kotě my tedy ležela i přes krk, byl to šok probuzení, ale pak přestala asi sem jí ve spaní někdy odhodila nebo něco udělala, protože přítel se mě ptal co sem jí udělala, že zamňaukala, ale já o tom nevím mám tvrdé spaní jak usnu sice se často budím, ale za pár vteřin jsem většinou zase v limbu a Amálka to respektuje, když se proberu a otáčím se na pravý bok tak se přijde na minutku přitulit a pak odchází na volné místo v posteli spát dál, ale jak vidím, že jdu spát tak jde se mnou do ložnice. Jsem zvyklá od narození spát s kočkami už, když sem byla miminko spala se mnou naše první kočka v postýlce i v kočárku mamka ať dělala co dělala nepomohlo nic šmudlinka prostě spala se mnou po 7vyhození z postýlky kdy se zase vrátila a přitulila se ke mě měla jsem 6 dní, tak to vzdala a nechala kotě být se mnou a já jí jako batole snad mohla udělat cokoliv a ona držela nikdy mi neublížila ve dvou letech už sem v každé ručice objímala je´jí kotátka a ona my stála u nohou a hlídala takových fotek z dětství mám spousty já a šmudla a kotata.
Pak se mnou spala Bobinka vkládala my svoji hlavičku do mé dlani a tak jsme usnuly.
Laila.aila
napsal(a):
U nás když se spí tak se spí a všichni i s kočkou v posteli jako kotě my tedy ležela i přes krk, byl to šok probuzení, ale pak přestala asi sem jí ve spaní někdy odhodila nebo něco udělala, protože přítel se mě ptal co sem jí udělala, že zamňaukala, ale já o tom nevím mám tvrdé spaní jak usnu sice se často budím, ale za pár vteřin jsem většinou zase v limbu a Amálka to respektuje, když se proberu a otáčím se na pravý bok tak se přijde na minutku přitulit a pak odchází na volné místo v posteli spát dál, ale jak vidím, že jdu spát tak jde se mnou do ložnice. Jsem zvyklá od narození spát s kočkami už, když sem byla miminko spala se mnou naše první kočka v postýlce i v kočárku mamka ať dělala co dělala nepomohlo nic šmudlinka prostě spala se mnou po 7vyhození z postýlky kdy se zase vrátila a přitulila se ke mě měla jsem 6 dní, tak to vzdala a nechala kotě být se mnou a já jí jako batole snad mohla udělat cokoliv a ona držela nikdy mi neublížila ve dvou letech už sem v každé ručice objímala je´jí kotátka a ona my stála u nohou a hlídala takových fotek z dětství mám spousty já a šmudla a kotata.
Pak se mnou spala Bobinka vkládala my svoji hlavičku do mé dlani a tak jsme usnuly.
Kočičky, láska na celý život
Adalajnek
napsal(a):
Zdravim. Me vadi take kocka v posteli. Vadi mi to predeni a nemuzu usnout i jak spaciruje po loznici a skrabe calouneni. Zaviram taky na chodbe, ale ma i kuchyn a synuv pokojicek. Ten spi jak poleno. A stejne me ma kocka nejradeji i kdyz ji k sobe do loznice nepustim.
...asi se jí jinak věnujete nejvíc, možná jste hlavní krmička - a to holt kočky umí ocenit!