Dobrý den,
vrátili jsme se z veteriny, kde jsme byli s naším kocourem, protože je od včera malátný a nechce jíst. Měl vysokou teplotu, nález na plicích a krev v moči. Podle paní veterinářky musel asi někde prochladnout a je nastydlý. Dostal dvě injekce. Jednu na snižení teploty a jednu, která mu má dát dávku antibiotik na příštích 14 dní. Vždy měl volný přístup ven i do domu, teď máme doporučeno nechat ho tři dny zavřeného bez přístupu ven.
Nevíte, čim ještě bych mu mohla jeho léčbu podpořit? Nachlazení u sebe řeším lipovým květem či jinou bylinou, ale nevím jestli se to takhle dá použít i u koček...
TerezV
napsal(a):
Dobrý den,
vrátili jsme se z veteriny, kde jsme byli s naším kocourem, protože je od včera malátný a nechce jíst. Měl vysokou teplotu, nález na plicích a krev v moči. Podle paní veterinářky musel asi někde prochladnout a je nastydlý. Dostal dvě injekce. Jednu na snižení teploty a jednu, která mu má dát dávku antibiotik na příštích 14 dní. Vždy měl volný přístup ven i do domu, teď máme doporučeno nechat ho tři dny zavřeného bez přístupu ven.
Nevíte, čim ještě bych mu mohla jeho léčbu podpořit? Nachlazení u sebe řeším lipovým květem či jinou bylinou, ale nevím jestli se to takhle dá použít i u koček...
Terezko, mnoho lidí zde doporučuje Imunoglukan - snad to píšu dobře...? Pokud by nechtěl jíst, tak určo Calopet pastu. A já zas doporučovávám lidskou náhradu jídla Nutridrinky - to vše pro případ, že by nechtěl jíst. Moc držím pěsti pro rychlou úzdravu!
fikovnice
napsal(a):
Terezko, mnoho lidí zde doporučuje Imunoglukan - snad to píšu dobře...? Pokud by nechtěl jíst, tak určo Calopet pastu. A já zas doporučovávám lidskou náhradu jídla Nutridrinky - to vše pro případ, že by nechtěl jíst. Moc držím pěsti pro rychlou úzdravu!
Děkuji za radu. Na ten imunoglukan kouknu. Jinak s jídlem se teď k večeru zlepšil, zřejmě zabírají antibiotika. Granule sice odmítá, ale syrové i kapsičku snědl. Zatím dlabe pomalu, ale počítám, že se to spraví. Jen doufám, že je to opravdu jen to nachlazení. Ta teplota, špatné dýchání a krev v moči mě vyděsily...
TerezV
napsal(a):
Děkuji za radu. Na ten imunoglukan kouknu. Jinak s jídlem se teď k večeru zlepšil, zřejmě zabírají antibiotika. Granule sice odmítá, ale syrové i kapsičku snědl. Zatím dlabe pomalu, ale počítám, že se to spraví. Jen doufám, že je to opravdu jen to nachlazení. Ta teplota, špatné dýchání a krev v moči mě vyděsily...
To ještě nezabírají antibiotika. Ulevilo se mu po injekci na sražení teploty. Však za pár dnů to bude lepší.
Na ten Imunoglukan jsem taky slyšela samou chválu. To věřím, že vás to vyděsilo, ale určo to bude jenom nachlazení. Zatím neplašte. A brala doktorka krev?
Ale určo bych ho teď nějakou dobu ven nepouštěla. Přeji brzké uzdravení.
TerezV
napsal(a):
Také věřím, že to bude jen nachlazení... Kdyby nadále byla krev v moči, tak by to asi chtělo ultrazvuk - ale nemusí to být žádná tragédie - třeba písek v močáku, nebo drobné kamínky, na které kočeny trpí...
Myslím na Vás...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě kupte probiotika, když už bere antibiotika, jsou s mořskou řasou a nám hodně pomohly.nasypete malou odměrku přímo na granule nebo do kapsičky.Taky výrazně pomáhá chlorella, tabletky, moje kočky to mají jako mlsku.Jenom zachrastím krabičkou, už běžíty probiotika jsou tyto:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/aptus-aptobalance-pet-140-g/
krabička vám vydrží přes rok.Já jí uchovávám v lednici...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Určitě kupte probiotika, když už bere antibiotika, jsou s mořskou řasou a nám hodně pomohly.nasypete malou odměrku přímo na granule nebo do kapsičky.Taky výrazně pomáhá chlorella, tabletky, moje kočky to mají jako mlsku.Jenom zachrastím krabičkou, už běžíty probiotika jsou tyto:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/aptus-aptobalance-pet-140-g/
krabička vám vydrží přes rok.Já jí uchovávám v lednici...
Aptus máme taky. Kocourek absolutně neměl střevní mikroflóru. Ale jemu to teda musím rozmíchat ve vodě a podat stříkačkou. Úplně to nesnáší...
Upřímně bych za sebe aji řekla, že k ATB je zbytečný. K ATB jsme měli pastu Probican a ta druhé kočičce taky moc pomohla a je menší.
Jo a dobrý byl aji Entero ZOO gel.
Děkuji všem za rady a hlavně za uklidňující slova. Včera jsem z toho byla dost vylekaná... Zítra jedu do města tak se po něčem ještě kouknu Jinak kocour vypadá mnohem líp. Teď teda začal víc pokašlávat, ale to prý tím, že se mu uvolňuje hlen z plic. Krev mu ještě nebrali a ultrazvuk ho bude čekat na příští kontrole, pokud by krev v moči přetrvávala. Také jsem volala doktorce a ta mi posvětila přidávání lipového a jitrocelového čaje, takže jsem do něj dostala cca 50 ml čaje a do masíčka přimíchala spařené byliny, což mu teda chutnalo mnohem víc než ten čaj . Dnes byl dokonce i dvakrát po čtvrt hodince venku se vyhřát na sluníčku. Tak snad to bude v pořádku. Už jsem se docela uklidnila. Antibiotika viditelně zabírají. Jen se divíme, kde takhle mohl nastydnout. Je otužilý, i v zimě většinu času tráví raději venku na zahradě a na noc chodí spát domu..
TerezV
napsal(a):
Děkuji všem za rady a hlavně za uklidňující slova. Včera jsem z toho byla dost vylekaná... Zítra jedu do města tak se po něčem ještě kouknu Jinak kocour vypadá mnohem líp. Teď teda začal víc pokašlávat, ale to prý tím, že se mu uvolňuje hlen z plic. Krev mu ještě nebrali a ultrazvuk ho bude čekat na příští kontrole, pokud by krev v moči přetrvávala. Také jsem volala doktorce a ta mi posvětila přidávání lipového a jitrocelového čaje, takže jsem do něj dostala cca 50 ml čaje a do masíčka přimíchala spařené byliny, což mu teda chutnalo mnohem víc než ten čaj . Dnes byl dokonce i dvakrát po čtvrt hodince venku se vyhřát na sluníčku. Tak snad to bude v pořádku. Už jsem se docela uklidnila. Antibiotika viditelně zabírají. Jen se divíme, kde takhle mohl nastydnout. Je otužilý, i v zimě většinu času tráví raději venku na zahradě a na noc chodí spát domu..
Jéé, já Vám teď naklikla dva plusy , takže "strejdaJarin" na jiném vlákně si z jiného PC také asi takto boduje ty své výblitky.
Chtěla jsem Vám napsat, že jsem jednak ráda, že se kocourek spravuje a druhak jsem dnes telefonovala s tetou, mají celkem malá koťata (nevím to přesně, ale plus mínus 8-týdenní, a jedno z nich se teď prý také nachladilo). Oni mají kočky zásadně jen venkovní, tak mám strach, aby z toho nebyl zápal plic nebo tak něco. Ale chci tím říct, že přece jen byl teplotní výkyv a asi se tím pádem spousta zvířat (a možná i lidí) nachladila. Tak moc držím pěsti, ať už je pořád jen líp a líp.
TerezV. Jen se divíme, kde takhle mohl nastydnout. Je otužilý, i v zimě většinu času tráví raději venku na zahradě a na noc chodí spát domu..
Bohužel poradit neumím, předpokládám, že vet ví, co dělá a AB zaberou. Držím palce. Jen mě zaujala věta, že je raději venku, protože zrovna nedávno jsem chtěla našemu bytovému kocourovi dopřát kousíček přírody a otevřela m po ránu balkónové dveře dokořán, načež kocour usedl k prahu, chvíli koukal ven, nosíkem kontrolně nasával vzduch a pak znechuceně odešel rozvážným krokem zpátky do postele .