Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2016 20:53
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím, chtěla bych se zeptat kolik by měla vážit zhruba koťata ve 4.měsíci? Jedná se o obyčejné čičiny kocourky. Ze zvědavosti jsem je vážila a jeden má 2,90kg a druhý 2,40kg. Je to optimální váha? Přikládám foto těžšího kocourka. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2016 21:04

Bohužel, to se takhle nedá říct, protože každá kočka je jiná a váha ve čtyřech měsících hodně záleží na váze v dospělosti. A jsou kočky, které mají v dospělosti sotva tři kila, a kočky, co mají v pohodě osm kilo.

optimální váha je taková, při které kočce nelezou kosti a nepřetéká tukem. Chce to si to osahat.

6.9.2016 21:22
Machyska

XXX.XXX.252.23

Našemu největšímu kocourkovi chybělo do čtyř měsíců 10 dní a vážil 2,60 kg, dnes v roce a půl má 6,5 kg.
Naše nejmenší kočička měla sedm dní před čtyřmi měsíci 1,375kg, dnes má 3,1 kg.
Ostatní jsou něco mezi

Je to hodně rozdílné a jak psala bodlinka:
optimální váha je taková, při které kočce nelezou kosti a nepřetéká tukem. Chce to si to osahat.

6.9.2016 21:33

Zdravím, zalovila jsem v různých diskuzích a u čtyřměsíčních koťátek psali lidé podobnou váhu jako vy. (ale samozřejmě vzhledem k různým plemenům a porodní váze se to může lišit)

Je to nejspíš opravdu individuální a u mrňousů by se to ani sledovat nemuselo - viz tento článek:

http://www.svetkocicek.cz/jak-pecovat-o-kocku/nadvaha-ci-podvyziva-kocky/

Někde se uvádí, že přibývat by měla koťata 70 - 100g týdně. Ten půlkilový rozdíl mezi nimi je už dlouho nebo tomu menšímu přestává chutnat? Lépe se to posuzuje když kočička stojí, nejlépe při pohlazení, ale tento větší vypadá spokojeně a má dokonalou francouzskou manikúru smajlík

6.9.2016 21:44
lunin

XXX.XXX.109.199

Jsou to bráškové :) ten druhý je už od mala menší a to bych řekla, že se cpe víc než ten těžší. Přijde mi právě, že strašně rychle rostou a nabývají na váze Ale asi se mi to jen zdá.

6.9.2016 21:48
Machyska

XXX.XXX.252.23

lunin napsal(a):
Jsou to bráškové :) ten druhý je už od mala menší a to bych řekla, že se cpe víc než ten těžší. Přijde mi právě, že strašně rychle rostou a nabývají na váze Ale asi se mi to jen zdá.

U nás se ta nemenší také cpe nejvíc a všem ještě večer dojede misky s kapsičkou, pokud tam něco zbude. Nechápu proč není cvalík.

Je zvláštní, že byla tlusťoučká před kastrací a po ní postupně zhubla na svou nynější váhu a drží si ji už přes dva roky

13.10.2016 20:44
lunin

XXX.XXX.109.199

Tak jsme za měsíc a týden docela pěkně přibrali Větší kocourek 3,7kg, menší 3kg. Přijde mi, že rostou nějak rychle před očima. Není to moc velký skok ve váze za tu chvíli?

13.10.2016 21:23
Machyska

XXX.XXX.252.23

Minule jsem psala "Našemu největšímu kocourkovi chybělo do čtyř měsíců 10 dní a vážil 2,60 kg, dnes v roce a půl má 6,5 kg."

Za cca další měsíc a půl vážil už 3,8 kg. Přijde mi to normální. Kočky na zimu přibírají, alespoň naše vždy trochu "zmohutní" a na jaře zase uberou na váze.

14.10.2016 12:07
RychlaRota

XXX.XXX.210.29

Moja 7.5 mesacna holcicka ma 3 kg(Mourinka, hold bude malicka )
Silnejsi kluk co papa menej, ale je chundelatejsi, najvacsi pohodak v 5.5 mes vazi 3 kg
A najvacsi jedlik a akcnak v 5.5 mesiaci 2,7kg

Takze si myslim ze aj podla toho co papaju, aky maju pohyb a stavbu tela. Tak by to mala byt ok vaha.

Aj ked tiez si raz hovorim ze to je malo a druhy krat ze to je moc, ale najdolezitejsie je ze vidim na vsetkych ze su stastni a hravi

do prilohy este prikladam foto podla ktoreho kontrolujem ci su vahovo ok

14.10.2016 13:54
lunin

XXX.XXX.109.199

Klucííí vypadají takto a hlavně tak spokojeně U nás taky papká více ten menší

6.11.2016 17:01
lunin

XXX.XXX.109.199

Jen se znovu pochlubíme Dnešní vážení a jsme na 4,5kg :) Jsem zvědavá kolik bude vážit v roce

7.2.2017 14:49
lunin

XXX.XXX.109.199

Tak dnešní vážení mě zase překvapilo menší kocourek 4,30kg a bráška už má 5,90kg. Je jim 9měsíců. Chtěla bych se zeptat do jakého věku kočka zhruba roste? Kocour se pořád natahuje od kohoutku k ocasu má 43cm.

7.2.2017 15:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

Řekla bych, že nejrychleji roste kočka do půl roku, pak pomalu ještě do roku a do tří let ještě mohutní.
U šlechtěných koček je to určitě ještě posunuté, ty dospívají později.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík