Kam se může ztratit kočička?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2016 15:36
Bejina

XXX.XXX.112.69

Máme tři kočky a jedna je už dva dny nezvěstná. Je to britka a je jí 16 měsíců. Vždy se držela poblíž domu a nikdy se moc nevzdalovala, oproti těm dvěma, které máme. Ty jsou větší tulačky a chodí mnohem dál. A zrovna tato "netoulavá" mě nepřišla ráno v pátek poprvé vzbudit, to už mi bylo divné. Poprvé se stalo, že chyběla na ranní jídlo, na které čekala vždy první ze všech našich strávníků a nedošla ani na další jídlo. Její žaludek byl snad bezedný, byla to taková naše "popelnička" a tak i to byl důvod, proč se nikdy moc od domu nevzdalovala... co kdyby prošvihla nějaké jídlo.
Nyní je to již dva dny a dvě noci co jsme ji neviděli.
Obešli jsme s manželem všechny příkopy v blízkosti, zda ji třeba nesrazilo auto, obkoukli všechny zahrady, zda není někde třeba zraněná, poptali se sousedů, ale nikde není k nalezení.
A tak stále přemýšlím, kam může zmizet kočička, která se nikdy moc od domu nevzdalovala a nenašli jsme ji ani podél silnice, kde ji mohlo srazit auto. Také mě napadla varianta, že by ji někdo chtěl ukrást, ale ona byla k cizím lidem velký plašánek, nikdy by se k nim nepřiblížila, natož aby se nechala chytit...
Je mi jasné, že zde není až tak co radit, spíš se ptám těch, kdo něco takového zažili a kočička se objevila zpátky? Nebo spíš ani už raději nedoufat...

10.9.2016 16:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.116

Jestli žije,
mohla někam zvědavě vlézt - i u cizích, mohli ji tam zavřít
a odejít - odjet.
Mohla někam spadnout, prostě nemůže dom.
Známým vylezl kocour na vysoký strom a neuměl dolů.
Vyvěste cedulky, prohledejte vše poproste i sousedy.
U nás kočky jsou a musí být v noci doma.

10.9.2016 16:23
Machyska

XXX.XXX.252.23

Ihned vyvěsit letáčky s fotkou a odměnou. Mohl ji někdo srazit a odvézt na veterinu.

Chodit hledat navečer, v noci a nad ránem. V tuto dobu je klid a bylo by snazší ji slyšet, než během dne. Ujít kousek a volat, pak tiše stát a naslouchat. Pokud Vás uslyší mohla by se ozvat.

Kočky vždy chodí kolem "něčeho". Nechodí středem, kde jsou vidět. Takže kolem domu, plotu, vysoké trávy...Větší pravděpodobnost je, že by mohla být někde blízko, menší, že ušla daleko.

Pokud máte v místě bydliště útulek, veterináře, nebo nějaký záchranný spolek pro zvířata, poptat se tam a nechat jim letáčky. Také městská policie je k tomu, že provádí odchyt zvířat a pokud by ji někdo našel, tak by jim ji mohl předat.

Může být jen vyděšená, nebo poraněná a to by si někam zalezla a vrátila se až by to zvládla.

Šance určitě je, nezoufejte. Dva dny není ještě tak dlouho. Může být zavřená u sousedů v kůlně, ve sklepě, garáži, neopravovalo se někde poblíž něco, nějaké potrubí?

Moc a moc Vám přeji aby se v pořádku vrátila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2016 16:47

A podívej se i doma, do skříní, šuplíků, na půdu, do sklepa, do šopy, kamkoliv...

Mi cca před týdnem takhle na necelé dva dny zmizel kocourek, moje prdelka, takže bylo jasné, když se ráno nedostavil na snídani a nepřišel mi naproti, když jsem přijela z práce, že je problém...druhý den ho našel manžel podle hluku na půdě (kde jsem už jednou hledala), byl zraněný - podle charakteru je i možné, že ho uštkla zmije.

10.9.2016 17:04

Vidíš Jani, přesně o tom jsme spekulovaly spolu i vy doma.. neztrácej naději a pátrejte celá rodina :)... jak tu od rána pročítám internet tak mnoho chovatelů už zaskočilo náhlé zaběhnutí jinak netoulavé kočičky..jak píše Machyska bych zkusila obvolat co se dá, zda ji s dobrým úmyslem někdo někam nezavezl..když je to plachá zvědulka, dobrovolně by se chytit nenechala, snad ji opravdu něco zaujalo v nepravou chvíli a teď čeká až ji ten co ji někde nechtěně zavřel zase vysvobodí.. klepala bych u každých dveří s prosíkem o zkouknutí všech zákoutí.. kéž by teď jakoby nic přišla i se ségrama domů..

od včerejška trnu hrůzou za tebe - však víš.. tak ty neplaš držíme pěsti i packy

Hmn_: a je kocourek už v pořádku? (dobrý tip, to by bylo fajn, kdyby se Sofi našla nakonec doma).

10.9.2016 18:21
lidule

XXX.XXX.117.206

Nám se kolikrát podařilo naši kočku někam zavřít když jsme ji hledali... taky bych prohledala vše možné i nemožné případně rozvěsila letáčky po okolí... hodně štěstí při hledání a ať to dobře dopadne...

11.9.2016 11:26

"Hmn_: a je kocourek už v pořádku? (dobrý tip, to by bylo fajn, kdyby se Sofi našla nakonec doma)."
už se z toho doslova vylízal a šťastně terorizuje zbytek smečky

A určitě bych to hodila na facebook, u britky by se mohlo stát, že ji odchytil nějaký "pseudozachránce"...

11.9.2016 13:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

A určitě bych to hodila na facebook, u britky by se mohlo stát, že ji odchytil nějaký "pseudozachránce"...

To mě taky napadlo.

Pokud jste ji nikde nenašli mrtvou, tak je pořád velká šance. Tím mě vždycky uklidňuje můj manžel, když není Bártík doma včas a já začínám plašit. Samozřejmě si před tím udělá kolečko po okolí, kdyby náhodou.

Nedávno tady byl taky ztracený kocourek, který nebyl nikdy před tím venku a po týdnu se sám v pořádku vrátil.

Moc na vás i kočičku myslím.

11.9.2016 18:58
Bejina

XXX.XXX.112.69

Díky za podporu a za rady...

Naše ztracená kočička se dosud nevrátila. Je to už 3 dny a 3 noci, což už je na ni hodně dlouho. Okolí jsme prošli už tolikrát, že už znám v příkopech a zahradách snad každičký kamínek. Mluvila jsem se sousedy, aby obhlídli i své kůlny, dílny, zahrady atd., ale zatím bez výsledku. Bydlíme v malé vesničce, takže všichni vědí, že ty modré britky patří nám. Stačí to tu říct 3- 4 lidem a hned to tu vědí všichni...

Tato nejistota je dost ubíjející, když nevíme, zda ta naše kočička je ještě živá či ne. Pořád ještě doufáme...
Ještě to dám hned teď na facebook, tak to taky díky za radu...

...pokud by se naše kočička našla, hned sem dám zprávu...

12.9.2016 00:52
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Nám se takhle zatoulala kočka když měla koťata 2 krát na 3 dny. Poprvé pravděpodobně zašla do jednoho starého 50 let neobydleného domu a něco tam na ní spadlo, byla chudák celá dorychtovaná a pod očima měla dvě souměrné odřeniny, jak se snažila dostat ven. Po druhé se nám pravděpodobně někde pověsila za obojek a nemohla se z toho vyvlíknout (obojek měl na sobě gumu), přišla bez obojku a znovu vyrychtovaná. Takže pokud měla obojek, tak se jí mohlo stát to samé co naší kočce. My bydlíme u lesa, takže naše kočka měla na pověšení za obojek spoustu míst i když jsme to prohledali skoro všude, tak jsme jí nenašli, a přišla nakonec sama. Za mě obojek už nikdy.
Taky mě napadla možnost, že pokud byla ve vašem životě nějaká změna, kterou kočka ucítila, tak mohla odejít sama, protože se jí prostě nelíbila.

12.9.2016 09:13
Bejina

XXX.XXX.112.69

kozlík2 napsal(a):
Nám se takhle zatoulala kočka když měla koťata 2 krát na 3 dny. Poprvé pravděpodobně zašla do jednoho starého 50 let neobydleného domu a něco tam na ní spadlo, byla chudák celá dorychtovaná a pod očima měla dvě souměrné odřeniny, jak se snažila dostat ven. Po druhé se nám pravděpodobně někde pověsila za obojek a nemohla se z toho vyvlíknout (obojek měl na sobě gumu), přišla bez obojku a znovu vyrychtovaná. Takže pokud měla obojek, tak se jí mohlo stát to samé co naší kočce. My bydlíme u lesa, takže naše kočka měla na pověšení za obojek spoustu míst i když jsme to prohledali skoro všude, tak jsme jí nenašli, a přišla nakonec sama. Za mě obojek už nikdy.
Taky mě napadla možnost, že pokud byla ve vašem životě nějaká změna, kterou kočka ucítila, tak mohla odejít sama, protože se jí prostě nelíbila.

Obojek neměla a žádná změna u nás nebyla... naše kočičky jsou rozmazlovanými členy rodiny, takže si troufám tvrdit, že neměla žádný důvod odejít...

Dala jsem prosbu o sdělení jakékoliv informace na Facebook, hodně přátel to sdílelo, tak se to dostalo do velkého oběhu... snad se někdo ozve...

12.9.2016 09:23
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Obojek neměla a žádná změna u nás nebyla... naše kočičky jsou rozmazlovanými členy rodiny, takže si troufám tvrdit, že neměla žádný důvod odejít...

Dala jsem prosbu o sdělení jakékoliv informace na Facebook, hodně přátel to sdílelo, tak se to dostalo do velkého oběhu... snad se někdo ozve...

"Bejino", moc na Vás budu myslet.
A omlouvám se, jestli jste to už četla, co jsem zde už párkrát psala. Můj předminulý kocour se ztratil řádově na týdny, pomohly vyvěšené inzaráty s vysokou odměnou, kocour naprosto záhadně žil ve vedlejší vesnici, nikdy jsme se nedozvěděli proč - vždy jsem jej přivezla, on se najedl, prospal, zmizel...a opět jsem jej objevila ve vedlejší vesnici - takto to s ním bylo řádově měsíce. No a tetina kočka byla omylem zavřená u souseda asi ve sklepě. Soused má ten barák jen jako chalupu, takže přijel za necelý týden...a tetina kočka vylítly ven, celá šťastná, ale úplně ochraptělá jak mňoukala a nikdo ji neslyšel. URČITĚ je ještě naděje!

12.9.2016 09:25
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
"Bejino", moc na Vás budu myslet.
A omlouvám se, jestli jste to už četla, co jsem zde už párkrát psala. Můj předminulý kocour se ztratil řádově na týdny, pomohly vyvěšené inzaráty s vysokou odměnou, kocour naprosto záhadně žil ve vedlejší vesnici, nikdy jsme se nedozvěděli proč - vždy jsem jej přivezla, on se najedl, prospal, zmizel...a opět jsem jej objevila ve vedlejší vesnici - takto to s ním bylo řádově měsíce. No a tetina kočka byla omylem zavřená u souseda asi ve sklepě. Soused má ten barák jen jako chalupu, takže přijel za necelý týden...a tetina kočka vylítly ven, celá šťastná, ale úplně ochraptělá jak mňoukala a nikdo ji neslyšel. URČITĚ je ještě naděje!

Díky za pocit větší naděje...

12.9.2016 11:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Díky za pocit větší naděje...

Neděkujte, já jsem Vám přece dlužná - Vy jste mi pomáhala překonat smutek ze ztráty Hippieho. Kéž se Vaše čičinka najde, upřímně si - a hlavně Vám - to přeji.

15.9.2016 11:15
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Už se čumáček našel? Jestli je to britka, možná ji pravdu někdo ukradl. Vůbec bych se tomu nedivila, Češi jsou v tomto fakt děsní. A je s průkazem původu?

15.9.2016 21:07
Bejina

XXX.XXX.112.69

Touto zprávou zřejmě ukončím tohle vlákno...

Po šesti dnech, kdy se nám naše kočička Sofinka nevrátila domů, byla dnes nalezena bohužel mrtvá. Zřejmě ji muselo srazit auto, zraněná se musela odplazit do roury v příkopě a tam zemřela. Zalezla dost hluboko, proto jsme ji nenašli. Stalo se to vedle u sousedů, takže zemřela pár metrů od našeho domu... sousedi cítili zápach, tak rouru vyčistili a naši kočičku našli, ihned nám volali, neb my byli v práci...

Skončila veškerá naděje, zůstala strašlivá jistota, ale už alespoň víme, jak a kde skončil osud toho našeho malého tvorečka. Alespoň může mít hrobeček vedle našich ostatních mazlíčků a máme jí kam dát svíčku...

Na rozloučenou vkládám její fotku ... a všem tady děkuji za rady a velkou podporu.

"...Sofinko, měli jsme tě rádi a budeme na tebe s velkou láskou vzpomínat..."

15.9.2016 21:13
joanne.s

XXX.XXX.37.218

To je mi moc líto, Bejino
Upřímnou soustrast

15.9.2016 21:49

Moc mě to mrzí, pořád jsem doufala, že tu objevím radostnou zprávu... ..tolik tě trápila ta nejistota.. chudinka nádherná... určitě se o ni ostatní vaši miláčkové na druhém břehu postarají držíme pěsti a tlapky ať to brzy přebolí...

15.9.2016 23:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):

Po šesti dnech, kdy se nám naše kočička Sofinka nevrátila domů, byla dnes nalezena bohužel mrtvá. Zřejmě ji muselo srazit auto, zraněná se musela odplazit do roury v příkopě a tam zemřela. Zalezla dost hluboko, proto jsme ji nenašli. Stalo se to vedle u sousedů, takže zemřela pár metrů od našeho domu... sousedi cítili zápach, tak rouru vyčistili a naši kočičku našli, ihned nám volali, neb my byli v práci...

Skončila veškerá naděje, zůstala strašlivá jistota, ale už alespoň víme, jak a kde skončil osud toho našeho malého tvorečka. Alespoň může mít hrobeček vedle našich ostatních mazlíčků a máme jí kam dát svíčku...

Na rozloučenou vkládám její fotku ... a všem tady děkuji za rady a velkou podporu.

Milá "Bejino", až teď to čtu...drž se, posílám Ti sílu!

15.9.2016 23:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moc mě to mrzí, pořád jsem doufala, že tu objevím radostnou zprávu... ..tolik tě trápila ta nejistota.. chudinka nádherná... určitě se o ni ostatní vaši miláčkové na druhém břehu postarají držíme pěsti a tlapky ať to brzy přebolí...

...to je pravda, mimo jiné už je i s mým Hippiem, a jsou na novém, mnohem lepším místě. A já věřím, že přijde doba, kdy se zas všichni setkáme.

16.9.2016 06:42

16.9.2016 07:11
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
...to je pravda, mimo jiné už je i s mým Hippiem, a jsou na novém, mnohem lepším místě. A já věřím, že přijde doba, kdy se zas všichni setkáme.

Moc děkuji všem...

16.9.2016 07:40
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Je mi to moooooooooc líto. Neuvažujete o postavení velké voliéry? Já už bych po tolika úmrtích u vás kočky asi ven nepouštěla, když je tam nebezpečno. chudáček, snad netrpěl moc dlouho v té rouře...

16.9.2016 08:05
Acamar

XXX.XXX.57.109

Bejina napsal(a):

Ach jo, tak je mi zas hned po ránu do pláče...Myslím na Vás, zvládněte těch prvních pár bolestných dní škoda krásné zdravé a mladé kočičky

16.9.2016 08:12
Bejina

XXX.XXX.112.69

Kočičí svět napsal(a):
Je mi to moooooooooc líto. Neuvažujete o postavení velké voliéry? Já už bych po tolika úmrtích u vás kočky asi ven nepouštěla, když je tam nebezpečno. chudáček, snad netrpěl moc dlouho v té rouře...

Je to velké dilema... kdybychom bydleli někde u hlavní silnice, tak bych to řešila, ale my jsme u vedlejší silnice, kde těch aut až tolik nejezdí a přesto...
Naše kočky tu svobodu strašně milují a já jim ji nedokážu odepřít, když tu možnost mají. Mohu je alespoň zavírat na noc, aby se riziko snížilo. Naše nejstarší kočka má 6 let a ta je opatrná, budu doufat, že "zaučí" i tu naši druhou, aby také byla opatrnější.

16.9.2016 10:19
asi Micka

XXX.XXX.158.2

Bejina napsal(a):
Je to velké dilema... kdybychom bydleli někde u hlavní silnice, tak bych to řešila, ale my jsme u vedlejší silnice, kde těch aut až tolik nejezdí a přesto...
Naše kočky tu svobodu strašně milují a já jim ji nedokážu odepřít, když tu možnost mají. Mohu je alespoň zavírat na noc, aby se riziko snížilo. Naše nejstarší kočka má 6 let a ta je opatrná, budu doufat, že "zaučí" i tu naši druhou, aby také byla opatrnější.

Vaše starost skončila asi nejhůř, jak jen mohla... ale i přes tu teď velkou bolest Vám přeji hodně sil! Teď už je Sofince dobře

16.9.2016 16:06

Tak to je mi moc líto

16.9.2016 18:06
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

16.9.2016 20:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Ach jo, tak je mi zas hned po ránu do pláče...Myslím na Vás, zvládněte těch prvních pár bolestných dní škoda krásné zdravé a mladé kočičky

To je období, že?
Už zas tu pláču - nám třem v krátkém vobdobí odešli kočičí parťáci, kteří tu ještě mohli být. Útěchou mi je, že věřím, že jsou na lepším místě.

16.9.2016 20:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
To je období, že?
Už zas tu pláču - nám třem v krátkém vobdobí odešli kočičí parťáci, kteří tu ještě mohli být. Útěchou mi je, že věřím, že jsou na lepším místě.

Období - omlouvám se, brečím a nevidím na monitor.

16.9.2016 20:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):

Neberte jim tu svobodu... Přimlouvám se. Kdybych měla Vaši volbu, šla bych Vaší cestou...

16.9.2016 20:37
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
To je období, že?

...určitě tam v tom kočičím ráji všichni tři běhají spolu spokojeně...

16.9.2016 20:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):

Ano, a já dokonce věřím, že se nakonec potkají i s námi - se svými dvojnožci...

16.9.2016 20:43
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
Neberte jim tu svobodu... Přimlouvám se. Kdybych měla Vaši volbu, šla bych Vaší cestou...

Díky...

Pořád nad tím přemýšlím, ale vím, že bych jim tu svobodu stejně nedokázala odepřít.
Je jasné, že je tu riziko, že ten život našich kočiček může být kvůli svobodě kratší... ale aspoň mám jistotu, že vždy ho prožijí v domově plném lásky... o čemž může spousta opuštěných kočiček jen snít...

16.9.2016 20:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Díky...

Pořád nad tím přemýšlím, ale vím, že bych jim tu svobodu stejně nedokázala odepřít.
Je jasné, že je tu riziko, že ten život našich kočiček může být kvůli svobodě kratší... ale aspoň mám jistotu, že vždy ho prožijí v domově plném lásky... o čemž může spousta opuštěných kočiček jen snít...

Přesně tak, naprosto souhlasím!

16.9.2016 20:49
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Díky...

Třeba je to Osud, víme my? Dnes je mi celý den hodně smutno. Ale ten světaběh a životaběh si stejně pojede po svým a co má vzít, to vezme...abychom se setkali o něco později - kdybych nežila touto nadějí, dávno tu už nejsem.

16.9.2016 21:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bejina napsal(a):
Díky...

Stále jsem čekala na dobrou zprávu, když jsem viděla, že vlákno poskočilo dopředu, tak jsem ho dychtivě otevřela a našla jsem něco úplně jiného, než jsem čekala

Je mi to strašně moc líto, ani nedokážu popsat, jak moc .

Náš Bártík se před dvěma dny také večer nevrátil, naštěstí ráno po druhé hodině došel. Také bych naše kočičky nejraději zavřela, ale nedokážu jim to udělat, byly by nešťastné. Vím, že se nemusí jednou vrátit, ale jsou na volnost zvyklé, napořád za oknem by si nezvykly.

16.9.2016 21:02
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bejina napsal(a):

Čtyři, je tam i naše 10-měsíční Meggy

Také doufám, že se jednou potkáme

17.9.2016 13:00
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
To je období, že?

Bohužel. Můžeme se jen utěšovat, že jsme dělaly co jsme mohly, aby měly kočenky ten život pěkný.
Taky věřím, že se znovu setkáme.
Po smrti první kočičky jsem se utěšovala různě. Třeba:
http://www.online-knihy.cz/posmrtny-zivot-zvirat/d128584
http://karolinaloskotova.blog.cz/1012/3-kocici-pribeh (má to tři díly)
Docela mi to pomáhalo překonat to "nikdy"...

Tak snad nebudu tady považována za úchylnou

17.9.2016 13:03
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
Čtyři, je tam i naše 10-měsíční Meggy

Také doufám, že se jednou potkáme

Jasně. Já se přimlouvám i za naši první starušku Tracy...v pondělí to bude rok, co zemřela. Vlastně jsme během roku přišli už o druhou kočenku

17.9.2016 13:08
Acamar

XXX.XXX.158.162

Bejina napsal(a):
Díky...

Ano, taky bych - nebydlet v paneláku nebo u hlavní cesty - to riziko podstoupila.

17.9.2016 20:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Bohužel. Můžeme se jen utěšovat, že jsme dělaly co jsme mohly, aby měly kočenky ten život pěkný.
Taky věřím, že se znovu setkáme.
Po smrti první kočičky jsem se utěšovala různě. Třeba:
http://www.online-knihy.cz/posmrtny-zivot-zvirat/d128584
http://karolinaloskotova.blog.cz/1012/3-kocici-pribeh (má to tři díly)
Docela mi to pomáhalo překonat to "nikdy"...

Tak snad nebudu tady považována za úchylnou

Mnou určitě ne...to se vztahuje k té poslední větě. A děkuji za tipy na čtení!

18.9.2016 09:51
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
Ano, taky bych - nebydlet v paneláku nebo u hlavní cesty - to riziko podstoupila.

Tyto názory mi pomáhají... díky...

21.9.2016 13:00
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Taky je mi líto. Držte se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík