Dobrý den, chystáme se pořídit si koťátko Ragdoll s PP a chtěla bych se zeptat, jestli ragdoll kočičky jsou vážně tak klidné jak se všude píše a neničí nábytek a nebo je to stejné jak u ostatních kočiček?
Mě osobně je zničený nábytek jedno, ale bydlíme v podnájmu. Jsem ochotna všechno zničené zaplatit. Spíše by mě zajímaly ty překousané dráty ke spotřebičům. Je potřeba je nějak maskovat, schovávat? A nebo si jich kočky nevšímají? Kamarádka má 4 kočky a s překousáváním nabíječky měla docela problém, tak se ptám, jestli je to tak i u Ragdoll?
Děkuji za odpovědi :)
Martinka500
napsal(a):
Dobrý den, chystáme se pořídit si koťátko Ragdoll s PP a chtěla bych se zeptat, jestli ragdoll kočičky jsou vážně tak klidné jak se všude píše a neničí nábytek a nebo je to stejné jak u ostatních kočiček?
Mě osobně je zničený nábytek jedno, ale bydlíme v podnájmu. Jsem ochotna všechno zničené zaplatit. Spíše by mě zajímaly ty překousané dráty ke spotřebičům. Je potřeba je nějak maskovat, schovávat? A nebo si jich kočky nevšímají? Kamarádka má 4 kočky a s překousáváním nabíječky měla docela problém, tak se ptám, jestli je to tak i u Ragdoll?
Ragdoll nevím, ale naše obyč kočky nikdy dráty nepřekusovaly. Krom semtam škrábání sedačky, koberců (a v době, kdy jsme ještě měli záclony tak i to) žádné škody nebyly.
U nás vždy mají snahu kousat tenké dráty (nabíječky mobilu, apod). koťata do doby přezubení. Pka už si toho nevšimnou. Klasické dráty je nikdy nezajímaly, ale ty tenoučké, co se dobře kousají, ano..tak buď dát na stůl, apod. kam se nedostanou nebo do jiné místnosti.
A ano, taky jsem pro koupi 2 koťata najednou. Krásně se spolu vyhrají.
Já bych řekla, že to nebude úplně o rase, ale spíš o povaze jedince. První kočička nám "jenom" šplhala po záclonách.
Největší "ďábel" byl jeden kocourek. Ten lezl po záclonách(věčně se houpal u stropu), shazoval kvítka včetně velké palmy. Taky shazoval věci ze skříní, nebo z poliček. Roztrhal veškerej nábytek, kterej mu přišel do cesty a to včetně koberců. Tenhle měl opravdu velmi dlouhý seznam toho co rozbil, než se uklidnil. To bylo skoro v 5 letech.
Další kočička byla právě kousalka šňůr. Milovala všechny šňůry co mají takový ten měkoučký obal. Rozkousala mi jako malá všechny nabíječky a sluchátka. Jinak ostatních širších šňůr si nevšímla. Dnes je jí 11 let a už to konečně nedělá.
A kocourek, kterého máme teď šíleně miluje trhání všech koberců, židlí, sedaček atd. Jinak je hodný. Jen párkrát něco rozbil, když v běhu dostal na stěně smyk.
Jsou to divoký pusinky no. Ale všechny rozbitý věci mi milionkrát vynahradilo mazlení, vrnění a to jak jsou celkově úžasní.
Největší "ďábel" byl jeden kocourek. Ten lezl po záclonách(věčně se houpal u stropu), shazoval kvítka včetně velké palmy. Taky shazoval věci ze skříní, nebo z poliček. Roztrhal veškerej nábytek, kterej mu přišel do cesty a to včetně koberců. Tenhle měl opravdu velmi dlouhý seznam toho co rozbil, než se uklidnil. To bylo skoro v 5 letech.
Třeba patřil k těm, co mají touhu, prožít krásný, zajímavý, plný život venku, v genech.
rapotacka11
napsal(a):
Třeba patřil k těm, co mají touhu, prožít krásný, zajímavý, plný život venku, v genech.
Samozřejmě je to možné, ale vzhledem k tomu jakej to byl jinak potom povaleč a ven neutíkal, tak si to nemyslím.
Martinka500
napsal(a):
Podobná zkušenost, jako ostatní. Koťata určitě dvě, hlavně pokud nejste celý den doma a nemůžete se jednomu věnovat.
Naše koťátka milovaly kabel od nabíječky notebooku, ne že by ho překously, ale ty mikrodírky funkčnost zaručeně ukončily. Dělaly to jen když byly malé.
"Nejhorší" období do půl roku a pak ještě nějaký ten úlet do roku. Dnes už nic neničí.
"Nejkrásnější" období do půl roku, když jsou to ty muchlací kuličky, které si pohrají naprosto se vším a pak celý jejich život.
Na zácloně visel vždy jen jeden kocourek, tak jsme záclonu na měsíc sundali a později už si jí ani nevšiml. Asi opravdu záleží na kotěcí povaze. Každý lumpík je jiný a není to jen o plemeni.
Řešení, nenechávat kabel ani jiné věci co se dají uklidit a zničit zoubky na očích kotěti. Od prvního dne nabídnout dostatečně velké škrabadlo a chválit kotě za jeho použití, dostatek hraček a sedací soupravu zakrýt dekou.
Pokud budete v práci nemusí mít kotě pro sebe veškeré prostory bytu. Můžete ho ze začátku nechat v jedné místnosti, kde nic nezničí a hlavně si neublíží.
O zničený nábytek mi vůbec nejde. Jen o tu elektroniku a taky hlavně aby si kočička neudělala něco tím překousáním, když to bude zapnuté v zásuvce. Samozřejmě kočička bude mít dostatek hraček i velký kočičí strom.
Ragdoll kočička má právě skvělou povahu. Je to taková hadrová panenka. :).
A kocourek, kterého máme teď šíleně
miluje trhání všech koberců, židlí, sedaček atd.
Jen párkrát něco rozbil, když v běhu dostal na stěně smyk.
Jsou to divoký pusinky no
Naše, kdyby nemohly ven, tak by taky běhaly po stěnách.
Zešílely by, být JEN v bytě a asi by z toho pošly.
Toužily ven každou buňkou a proto radím.
Kočka jen do bytu?
Nikdy venkovní !
Utrápí se.
Venku kočka vybije energii, pak je doma v pohodě, šťastná.
rapotacka11
napsal(a):
A kocourek, kterého máme teď šíleně
miluje trhání všech koberců, židlí, sedaček atd.
Jen párkrát něco rozbil, když v běhu dostal na stěně smyk.
Jsou to divoký pusinky no
Naše, kdyby nemohly ven, tak by taky běhaly po stěnách.
Zešílely by, být JEN v bytě a asi by z toho pošly.
Toužily ven každou buňkou a proto radím.
Kočka jen do bytu?
Nikdy venkovní !
Utrápí se.
Venku kočka vybije energii, pak je doma v pohodě, šťastná.
...
Souhlasím s rapotačka11, moje kočky můžou všude, nejradši jsou venku s námi, pak venku samy a domů se přijdou mazlit a spát a odopčívat a hlavně nažrat. Doma prostě vyřádění mazlové, venku ničící komando. Máme dospělé i koťata. Je pravda, že když někdo musí mít kočky jen doma, musí počítat s tím, že kočka se vyblbnout musí. Když je večer zavolám a jdou spát (s námi do postele někdy, musí se jim chtít, ale je to většinou), spí celou noc vzorně. Tak nevím, kde já mám ty noční šelmy.
Opravdu záleží na povaze koček. My měli obyčejné až po britské, ale žádné nám nic v domácnosti nezničily. Jen opěradla sedaček jsme pro jistotu překryly dekama, než koťata povyrostly a to se vyplatilo. Pouze při honičce se někdy zavěsily na záclony, tak ty byly jediné, které si odnesly z jejich honiček nějaký menší šrám, nyní jak vyrostly si záclon už nevšímají.
A káble nezajímaly žádné z našich koček, asi jsme měli jen netechnické typy...
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Venku kočka vybije energii, pak je doma v pohodě, šťastná"
a někdy si tu energii vybije doma (jak hezky Venoušek "štěkajíc" lítal po schodech nahoru dolů, tryskem vyběhl přes můj noťas na pelech pod stropem, zpátky smykem přes gauč), aby si pak hezky vyřáděnej šel lehnout ven pod tůje...
napsal(a):
a někdy si tu energii vybije doma (jak hezky Venoušek "štěkajíc" lítal po schodech nahoru dolů, tryskem vyběhl přes můj noťas na pelech pod stropem, zpátky smykem přes gauč), aby si pak hezky vyřáděnej šel lehnout ven pod tůje...
... i takhle to jde, proč ne...
napsal(a):
JO! Pryč s klišé, že venku se řádí, doma odpočívá...
Každá kočka je jiná a je jedno, jestli je to hyperaktivní orientálka nebo klidnější plemeno.Drátky může kousat.U nás to dělá do dnes naše Ocicatka Nelinka, nesmím nikde nechat nabíječku nebo všude tam, kde jsou takhle malé kablíky.Už je hryže.Dokonce mi vykousla anténtku u rádia, takový ten drátek a apak si ho tahala po zemi a hrála si s ním...
Za to Samík si jich ani nevšimne...A ještě jednu úchylku má moje kočka, vykousává mi všude molitan, tedy kde to jde.Když byla kotě, musela jsem vyhodit dvě židle, protože je úplně zničila.Kocour zase jako malý lezl po záclonách až mi shodil garnyž, vyhrabával hlínu z květináčů...ale teď už je v pohodě.Ale ty dva když je chytne noční"rapl" tak to je síla.Lítají po bytě jako dvě rakety a to už jim je 7 a 6 let
napsal(a):
Martinka500
napsal(a):
O zničený nábytek mi vůbec nejde. Jen o tu elektroniku a taky hlavně aby si kočička neudělala něco tím překousáním, když to bude zapnuté v zásuvce. Samozřejmě kočička bude mít dostatek hraček i velký kočičí strom.
Ragdoll kočička má právě skvělou povahu. Je to taková hadrová panenka. :).
Přece jen ale na tu "hadrovou panenku" až tak nespoléhejte a pořiďte teda ty "panenky" dvě, jak píší i ostatní. "Hadrové" budou možná - a jen trochu - až v dospělosti...