Neúnavný průjem a možná tasemnice?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MisHa3_a

14.9.2016 22:20
MisHa3_a

XXX.XXX.155.251

Dobrý večer, ráda bych se zeptala, zda nemáte nějakou radu...
Mám doma kocourka dva měsíce - když jsem si ho brala, tak mu byly dva měsíce. Smile
Problém je, že když přišel k nám, stolice byla normální, formovaná. Asi po týdnu začal s průjmy, které trvají do teď. Původně baštil krmivo od Whiskas - jak granule, tak vlhké žrádlo.
U mě krmivo dostává granulky Perfect Fit Junior a 2-3x denně dávku vlhkého krmiva a to Felix Junior (max 1 kapsička / den) a nebo konzerva ONTARIO junior. Mléko jsem dávala od Cattesy specialní kočičí (snížený obsah laktozy), ale co má průjem, tak už jsem mu ho nedala. Myslela jsem si, že by to mohlo být i z toho, ale i po vysazení mléka stále průjmuje.
Kocour je stále stejně aktivní, dostatečně pije, hraje si... Jen stále ten průjem.
Dostal "dietku" vařené kuřecí s rýží, po které mi 2x zvracel. Takže jsem přestala dávat i to a má pouze granulky a dostatek tekutin.
U veterináře jsem byla už 12.8. kvůli tomu, že kotě je z útulku a chtěla jsem mít jistotu, že je vše v pořádku a zrovna jsem ho informovala ohledně průjmu. Vet mi řekl, že to může mít více příčin (od změny prostředí / stravy, po bakterie, atd) a více mi k tomu neřekl.
Zkusila jsem už podávat i černé uhlí (1 tbl/1den - dva dny) - stolice trochu zhoustla, ale další dny bez uhlí jsme se vrátili opět k průjmu.
Jak píšu, kocour je stále aktivní, hravý, chuť k jídlu má...ale stolice je kašovitá, světle hnědá až oranžová a hrozně páchne (vím, že stolice nemá mít vůni fialek, ale stejně... )
Odčervený je jak v útulku (podle toho co paní říkala), ale i pro jistotu ještě u veta dostal pastu (12.8.).
U veterináře jsme byli i včera (13.9.) a byl odebrán stěr z rekta. Čekáme na výsledky kultivace a podle toho popřípadě ATB léčba.
Ale...Ted jsem našla na koberci červíka. Asi 5mm dlouhý, trochu buclatý, širší na koncích těla. Myslíte, že je možné, že je to z kocoura? I přesto, že je odčervený? Popř. co myslíte, že to mohlo být za parazita? Odhalí to stěr z rekta na mikrobiologii?
PLUS dodávám - na váze kocour přibral, nehubne
Prosím o rady...

15.9.2016 00:01
Cat cat

XXX.XXX.36.243

Určitě se vyprdněte na to mléko kapsičky a ty šílené granule Perfect Fit. Uvařte kuřecí třeba s mrkví, to krmte po malých dávkách vícekrat denně. Živočišné uhlí je k ničemu, raději mu dejte Smectu. Asi menší čtvrt kávové lžičky zamíchejte do krmení. Dobrá by byla Probican pasta, z tou mám docela dobré zkušenosti při průjmech. Ale postačí třeba i trocha bílého jogurtu. Později začněte krmit i syrové maso, tvaroh, vajíčko. Granule kupte nějaké kvalitnější- třeba Brit Care-I am
Ale prvni zajděte na veterinu- zhruba tři dny zbírejte do uzavíratelné skleničky hovínka a pak je vemte vetovi, ať vyšetří trus na různé parazity a brebery. Podle toho se určí další léčba-odčervení, popřípadě antibiotika.

15.9.2016 14:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

MisHa3_a napsal(a):
Mám doma kocourka dva měsíce - když jsem si ho brala, tak mu byly dva měsíce. Smile
Problém je, že když přišel k nám, stolice byla normální, formovaná. Asi po týdnu začal s průjmy, které trvají do teď. Původně baštil krmivo od Whiskas - jak granule, tak vlhké žrádlo.
U mě krmivo dostává granulky Perfect Fit Junior a 2-3x denně dávku vlhkého krmiva a to Felix Junior (max 1 kapsička / den) a nebo konzerva ONTARIO junior. Mléko jsem dávala od Cattesy specialní kočičí (snížený obsah laktozy), ale co má průjem, tak už jsem mu ho nedala. Myslela jsem si, že by to mohlo být i z toho, ale i po vysazení mléka stále průjmuje.
Kocour je stále stejně aktivní, dostatečně pije, hraje si... Jen stále ten průjem.
Dostal "dietku" vařené kuřecí s rýží, po které mi 2x zvracel. Takže jsem přestala dávat i to a má pouze granulky a dostatek tekutin.
U veterináře jsem byla už 12.8. kvůli tomu, že kotě je z útulku a chtěla jsem mít jistotu, že je vše v pořádku a zrovna jsem ho informovala ohledně průjmu. Vet mi řekl, že to může mít více příčin (od změny prostředí / stravy, po bakterie, atd) a více mi k tomu neřekl.
Zkusila jsem už podávat i černé uhlí (1 tbl/1den - dva dny) - stolice trochu zhoustla, ale další dny bez uhlí jsme se vrátili opět k průjmu.
Jak píšu, kocour je stále aktivní, hravý, chuť k jídlu má...ale stolice je kašovitá, světle hnědá až oranžová a hrozně páchne (vím, že stolice nemá mít vůni fialek, ale stejně... )
Odčervený je jak v útulku (podle toho co paní říkala), ale i pro jistotu ještě u veta dostal pastu (12.8.).
U veterináře jsme byli i včera (13.9.) a byl odebrán stěr z rekta. Čekáme na výsledky kultivace a podle toho popřípadě ATB léčba.
Ale...Ted jsem našla na koberci červíka. Asi 5mm dlouhý, trochu buclatý, širší na koncích těla. Myslíte, že je možné, že je to z kocoura? I přesto, že je odčervený? Popř. co myslíte, že to mohlo být za parazita? Odhalí to stěr z rekta na mikrobiologii?
Prosím o rady...

Ten "červík" podle Vašeho popisu mi připomíná článek z tasemnice. Pokusím se vložit foto. Jelikož přenos je bleším kousnutím, chtělo by to zbavit VŠECH parazitů - vnitřních i vnějších.

15.9.2016 14:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

MisHa3_a napsal(a):
Prosím o rady...

A ještě si dovolím dvě poznámky. Kocourek je to krásný, ale přimlouvám se za sundání rolničky a vůbec obojku - o jejich nebezpečích se zde mnohokrát psalo. A věc druhá - po mých zkušenostech bych si dnes už útulkové zvíře nechala otestovat - viz zde vlákna např. "Podivné chování kocourka". Mně totiž útulkáč umřel na FeLV. Předtím kotě z útulku na FIP. Je to sice od Vás dobrý skutek mít útulkové zvíře, ale bohužel v dnešní době je to i ruská ruleta - a já zrovna vždy měla v tom pomyslném revolveru nábojnici právě v ten nesprávný čas.

15.9.2016 14:23
fikovnice

XXX.XXX.30.49

MisHa3_a napsal(a):
Prosím o rady...

A do třetice jásmajlík - odhalíte, z jakého útulku kocourek je? Nebo aspoň kraj...?

MisHa3_a

15.9.2016 14:41
MisHa3_a

XXX.XXX.101.16

Děkuji za příspěvky :) vyjádřím se postupně - odčervení jsme prováděli viz článek ale až přijdou výsledky z kultivace a půjdeme k vetovi oznámím i fakt ohledně cervika. Blechy ani svrab atd (vnější parazity) nemáme. Obojek beru na vědomí, děkuji. Jako majitelka mého prvního kocoura si nechám ráda poradit v ledasčem, stejně tak jako se snažím vzdělávat i formou knižní a internetové. Kocourek je z Depozitu Trutnov - Malé Svatoňovice :).

15.9.2016 15:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud byl teď odčervený, je dobře že z něj červy jdou pryč. Doporučuji odčervit znovu po týdnu a ideálně jiným prostředkem (jinou značkou).

Co se týče krmení - pokud mu nesedí kuřecí, tak zkuste uvařit telecí / hovězí či krůtí s trochou mrkve a rýže. Maso ať převládá. ;) A po malých dávkách postupně, ať baští. ;)

Postupně bych ho začala převádět na kvalitnější krmení - granulky např. ty Brit Care (u nás velký úspěch a opravdu kočenám sedí), apod. A kapsičky bych teď vynechala úplně. Když už, tak občas a kvalitní (Brit Care, Cosma, Animonda carny, apod.). Můžete si udělat kapsičky i sama doma - uvařit maso, obrat od kostí a zalít trochou vývaru v mističce a uklidit do lednice / mrazáku (záleží, kolik si toho navaříte).

Jinak ano, též se přimlouvám, aby šel obojek dolů. Těch nehod už bylo tolika... :( Nestojí to za to...

16.9.2016 01:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

MisHa3_a napsal(a):
Děkuji za příspěvky :) vyjádřím se postupně - odčervení jsme prováděli viz článek ale až přijdou výsledky z kultivace a půjdeme k vetovi oznámím i fakt ohledně cervika. Blechy ani svrab atd (vnější parazity) nemáme. Obojek beru na vědomí, děkuji. Jako majitelka mého prvního kocoura si nechám ráda poradit v ledasčem, stejně tak jako se snažím vzdělávat i formou knižní a internetové. Kocourek je z Depozitu Trutnov - Malé Svatoňovice :).

Děkuji za Vaše odpovědi a přeji Vašemu kocourkovi a Vám hodně společných radostných let!

16.9.2016 01:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

MisHa3_a napsal(a):

A ještě se zeptám - podle té mnou vložené fotky - bylo to ono, co jste našla doma? Ten článek z tasemnice? Pokud je kočka má (může být opravdu masívně začervená), tak články samovolně odcházejí, ulpívají na srsti v okolí zadečku, ale i v prostředí (koberec) a vykazují "pohyb" - smrskávají se a zase se protahují, nemám tím na mysli, že by se plazily po pokoji.

MisHa3_a

16.9.2016 04:15
MisHa3_a

XXX.XXX.155.251

fikovnice napsal(a):
A ještě se zeptám - podle té mnou vložené fotky - bylo to ono, co jste našla doma? Ten článek z tasemnice? Pokud je kočka má (může být opravdu masívně začervená), tak články samovolně odcházejí, ulpívají na srsti v okolí zadečku, ale i v prostředí (koberec) a vykazují "pohyb" - smrskávají se a zase se protahují, nemám tím na mysli, že by se plazily po pokoji.

Já jsem právě nikdy nic jiného nenašla. Ani když jsem čistila toaletu, ani při kontrole po toaletě... To jsem Koukala sem tam po odčervení a od te chvíle co jsem našla cervika kontrolují neustále a nic ani ve wc ani v okolí zadečku po toaletě ani v klidu. Odčervení si vyžádám znovu stejně tak nějaká opatření k ověření, ze je vše v pořádku smajlík

18.9.2016 09:57
RychlaRota

XXX.XXX.210.122

U nas to bolo podobne na zaciatku u nasej kociciej slecny, to hnackovanie sme nevedeli nejako zastavit, ale to bolo tym ze som rychle presla na kvalitnejsie granule(bohuzial dieticka chyba na mojej strane ). A celkovo lepsiu stravu a ze je kocicka trosku plasan tak tam zohral velku ulohu aj stres. Som rada ze vas vet nebol taky ako nas povodny a ze kocicakovi nenacpal milion ATB bez vyterov a podobne. To mate velke stastie

Zmenili sme Vetku dostali len Vet. dietu sice od RC, ale pomohlo to
kazdopadne k desnemu dnu mam celu moju koteciu smecku uz stabilizovnu a opat sa vraciame k syrovemu masku a samozrejme kvoli mojej casovej vytazenosti aj k granuliam(orijen), preto sme vlastne aj s parnerom brali kocicakov viac aby nestradali

je dobre ze kocicak(je to nadherny zrzecek:) stale pribera a hlavne rastie a je hravy, to je znamenie ze to bude nieco lahsieho, lebo ten priebeh co som citala je celku podobny ako u nas. Teda okrem toho cervika na koberci.

drzim palce a hlavne brzke zistenie priciny a co najzdravsie vyliecenie zelam

MisHa3_a

22.9.2016 18:15
MisHa3_a

XXX.XXX.155.251

VÝSLEDKY STĚRŮ:
vzorek je pozitivní na Escherichia coli var. haemolytica...na salmonellu negativní a nic jiného tam nepíšou. Citlivé je to na 3 druhy ATB.
Máte s tím někdo zkušenost? :).

23.9.2016 18:57
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Máma byla zdravotní laborantka je už v důchodu, ale toto je dost běžná bakterie i u lidí ATB nechte dávat a hlavní nepřerušit léčbu předčasně jak se kočce uleví, ale až řekne doktor.

24.9.2016 13:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

MisHa3_a napsal(a):
VÝSLEDKY STĚRŮ:
vzorek je pozitivní na Escherichia coli var. haemolytica...na salmonellu negativní a nic jiného tam nepíšou. Citlivé je to na 3 druhy ATB.
Máte s tím někdo zkušenost? :).

E.coli - častá baktérie. Zároveň umí udělat pěknou paseku, včetně třeba septických stavů. Takže opravdu důkladně přeléčit. To, že vyšla citlivě na 3 druhy ATB, berte jako dar. Taky mohlo vyjít jen jedno ATB. Takto máte asi na výběr.

25.9.2016 20:29
martinero

XXX.XXX.116.253

Držím pěsti,
máte krásného zrzečka. My máme podobného s podobnými problémy. Už týden průjem, (kocourek je aktivní hravý a žravý) a ne a ne přestat. Bohužel dieta je zřejmě marná, protože kocourek si nic jiného než syrové maso a další syrové masné produkty nevezme. Snad jen žloutek. U veta jsme byli. Dal nám probiotika, pokud se stav nezlepší, budeme to dál řešit. Což se nezlepšilo, takže v pondělí jdeme znovu.
Dalším problémem je to, že na rozdíl od Vás, jsme na místo červíka našli blechu. Hned jsem nastříkal preventivně obě kočky přípravkem Effipro. Jsme docela nervózní. Protože přítelkyně zhruba před čtyřmi týdny našla na svých pracovních bílých kalhotech blechu. To jsou 4 týdny a předevčírem další. Tak máme hrůzu z toho aby se nám to doma nerozmnožilo a jestli snad nedejbože nejsou v peřinách. Kocourek je dlouhosrstý, takže ani při česání nebylo nic na první pohled vidět. Žádný bleší trus.

Také se mu udělali nějaké u kořenů chlupů pod bradou malinkaté černé flíčky, nalepené na chlupech, to říkal veterinář že je teď na podzim běžná věc, předepsal 2x denně máčet v jodovém přípravku (1:10).

Takže takto se nám to hezky sesypalo na našeho krásného mazla a doufáme že to bude vše v pohodě. Je jinak naprosto spokojený., jen mi se nervujeme aby to bylo v pohodě. Léčbu budou muset prodělat zřejmě preventivně obě kočky co máme. Že jo? Jinak odčervovali jsme před 2,5 měsíci a Kokeš od táé doby na terase snědl dost hmyzu. Cvrčky pavouky apod... Takže vnitřních parazitů se opravdu obávám a předpokládám, že první krok bude hned v pondělí odčervení.

Díky za reakce a za pozornost smajlík Přikládám fotku krasavce (Kurilský bobtail), i když vlastně kdo chce může se mi tu mrknout na profil, tam jich je více...

25.9.2016 21:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

martinero napsal(a):
Držím pěsti,
máte krásného zrzečka. My máme podobného s podobnými problémy. Už týden průjem, (kocourek je aktivní hravý a žravý) a ne a ne přestat. Bohužel dieta je zřejmě marná, protože kocourek si nic jiného než syrové maso a další syrové masné produkty nevezme. Snad jen žloutek. U veta jsme byli. Dal nám probiotika, pokud se stav nezlepší, budeme to dál řešit. Což se nezlepšilo, takže v pondělí jdeme znovu.
Dalším problémem je to, že na rozdíl od Vás, jsme na místo červíka našli blechu. Hned jsem nastříkal preventivně obě kočky přípravkem Effipro. Jsme docela nervózní. Protože přítelkyně zhruba před čtyřmi týdny našla na svých pracovních bílých kalhotech blechu. To jsou 4 týdny a předevčírem další. Tak máme hrůzu z toho aby se nám to doma nerozmnožilo a jestli snad nedejbože nejsou v peřinách. Kocourek je dlouhosrstý, takže ani při česání nebylo nic na první pohled vidět. Žádný bleší trus.

Také se mu udělali nějaké u kořenů chlupů pod bradou malinkaté černé flíčky, nalepené na chlupech, to říkal veterinář že je teď na podzim běžná věc, předepsal 2x denně máčet v jodovém přípravku (1:10).

Takže takto se nám to hezky sesypalo na našeho krásného mazla a doufáme že to bude vše v pohodě. Je jinak naprosto spokojený., jen mi se nervujeme aby to bylo v pohodě. Léčbu budou muset prodělat zřejmě preventivně obě kočky co máme. Že jo? Jinak odčervovali jsme před 2,5 měsíci a Kokeš od táé doby na terase snědl dost hmyzu. Cvrčky pavouky apod... Takže vnitřních parazitů se opravdu obávám a předpokládám, že první krok bude hned v pondělí odčervení.

Díky za reakce a za pozornost smajlík Přikládám fotku krasavce (Kurilský bobtail), i když vlastně kdo chce může se mi tu mrknout na profil, tam jich je více...

Pokud ty malinkaté černé flíčky namočíte do vody a zčervenají, je to trus blechy. Musíte celý byt důkladně vyluxovat, včetně sedací soupravy a pytlík z vysavače hned vyhodit a vše z postelí, veškeré přehozy a deky co doma používáte pořádně vyprat a to možná i vícekrát v průběhu pár dnů.

Úplně nechápu co si myslí, že to je ten veterinář, ale neviděla jsem to. Pokud by byl poraněný, tak chápu ten jód, ale pokud je to nalepené na chlupech ?

Odčervením určitě nic nezkazíte.

Kocourek je nádherný

Přidejte reakci

Přidat smajlík