Škrabadlo s boudičkou - má to smysl?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2016 22:24
petája

XXX.XXX.103.202

Máme mladou kočičku - nalezence, je celoročně venku, ale když se k nám přitoulala, ( měla ještě stehy na břiše po kastraci), bylo na ní vidět, že byla předtím v bytě - pořád se, cpala a občas ještě cpe" do domu.
Řešíme - co s ní v zimě a tak jsem přemluvila přítele, že by alespoň na noc nocovala v domě, na naší chodbě, kde spí i psi...Ona s nimi výborně vychází, problém je, že jednomu z nich vleze do pelíšku a ten je pak celou dobu nervní a kňučí před pelíškem...zatím co kočka se rozvaluje.
Má smysl koupit jí škrabadlo s tím vyvýšeným domečkem, pokud ano, kde ho v chodbě umístit - aby se tam naučila chodit? Dáme jí tam i záchůdek, na něj chodit umí, kdyby se jí v noci chtělo. Nechceme nechat v zimě naši číču mrznout, má to celé smysl, naučí se do domečku?

19.9.2016 22:40
conie

XXX.XXX.206.202

Pokud kočka spí ráda ve psím pelíšku, spíš bych přidala další podobný pelíšek, aby si pes i kočka mohli najít své místo. Každá kočka/kocour je jiná. Máme doma 4 - vše venkovně-domácí (jak chtějí, s volným přístupem) a každá spí jinde - jedna zásadně ve skříni (dokáže si zašupovací skříň otevřít), druhý na "vlastní" barové židličce v centru domácího dění, třetí nejraději venku v přístavku (pokud nemrzne) a čtvrtý ve psím pelechu. Jinak škrabadla máme též, ale v těch domečcích tedy naše kočky nespí. Ještě v topné sezoně milují kočičí závěsné lehadlo na topení.

20.9.2016 00:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

Měla jsem na skříni práznou krabici od děts. bazénku.
Zabrala si ji kočka.
Dala jsem ji tam polštářek, měla tam klid a přehled.
Možná bych nic nekupovala... něco vymyslíte .
Zdá se mi, že u kupovaných škrabadel jsou boudičky
poměrně malé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2016 07:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, boudičky na škrabadlech jsou malé. Některé kočky se rády rozvalují a opravu si dost dobře vystačí i s vystlanou krabicí smajlík Ale záleží samozřejmě na vás, jestli chcete zainvestovat i pelíšek smajlík
My máme tyto dva a využívané jsou oba.
http://pelisky-boudy-psy.heureka.cz/trixie-pelech-charly/.

20.9.2016 09:33
Acamar

XXX.XXX.57.109

U nás ze 3 koček do boudičky na škrábadle párkrát zašly dvě z nich, ale velmi výjimečně. Jinak mají/měly každá více různých míst, které během dne střídají. Ležení na topení je přes zimu oblíbené i u nás.

20.9.2016 10:45
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Má to smysl.Škoda, že přítel je tak krutý a nechce kočičku do bytu.Blíží se zima a kočička jestliže byla zvyklá v teple, bude trpět...¨
Jinak já mám škrabadlo se třemi domečky, tři "lžíce" a domečky se u nás využívají hodně, jeden jsem jim zateplila a to tak, že jsem ho celý uvnitř obšila teplou dekou, dokonce se to může i tou dekou jakoby zavřít.Moje kočky mají doma spousty pelíšků, ať už na topení, pod topení, na parapet ale ve škrabadle v domečcích spí taky dost často...

20.9.2016 12:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Petája: nekupujte škrabadlo s boudičkou, ale pořiďte kočce jednoduše vlastní teplý pelíšek, ideálně na vyvýšeném místě.

20.9.2016 20:14
rybka

XXX.XXX.80.149

Jestli jste šikovní, tvořiví, máte na chodbě prázdný roh a poblíž les, určitě se najde šikovná větev ze které jí můžete vytvořit škrábadlo i s odpočívadlem. Nemusí být zrovna monstrozní. Stačí jí i třeba jedno odpočívadlo. Hlavně, aby měla své místečko kde se může stulit do klubíčka. Kočičky rády spávají na vyvýšených místech.
Takový strom vydrží daleko víc než kupovaný a budete mít doma originál . Vaši snahu určitě micinka ocení a škrabadlo si oblíbí.
Já zrovna na jednom zase pracuji, ale bude to asi trochu trvat. Na fotkách jsou jedny z prvních, ale ty slouží jenom jako schůdky a rozhledna. To co chci udělat, bude mít i polstrované sedáky

20.9.2016 20:42
Machyska

XXX.XXX.252.23

petája napsal(a):
Máme mladou kočičku - nalezence, je celoročně venku, ale když se k nám přitoulala, ( měla ještě stehy na břiše po kastraci), bylo na ní vidět, že byla předtím v bytě - pořád se, cpala a občas ještě cpe" do domu.
Řešíme - co s ní v zimě a tak jsem přemluvila přítele, že by alespoň na noc nocovala v domě, na naší chodbě, kde spí i psi...Ona s nimi výborně vychází, problém je, že jednomu z nich vleze do pelíšku a ten je pak celou dobu nervní a kňučí před pelíškem...zatím co kočka se rozvaluje.
Má smysl koupit jí škrabadlo s tím vyvýšeným domečkem, pokud ano, kde ho v chodbě umístit - aby se tam naučila chodit? Dáme jí tam i záchůdek, na něj chodit umí, kdyby se jí v noci chtělo. Nechceme nechat v zimě naši číču mrznout, má to celé smysl, naučí se do domečku?

Všichni řeší, jaký pelíšek kočička potřebuje, ale mě jako první napadá, že pokud měla kočička na bříšku stehy po kastraci, tak ji možná někdo hledá a chybí mu, mohla se po narkóze ztratit. Dávali jste v okolí nějaké letáčky s její fotkou, když k Vám přišla. Je to už dlouho co ji máte?

Dovedu si představit to zoufalství původních majitelů, když dáte vykastrovat milovanou kočku a ona se po narkóze, když je ještě zblblá někam zatoulá... Přimlouvala bych se za to majitele pohledat, pokud jste to neudělala hned po příchodu kočičky.

Jinak si také myslím, že pokud byla kočička domácí, tak bude v zimě venku trpět, je dobře, že ji chcete nechat doma alespoň na noc. Vyvýšené místo by se kočičce určitě líbilo, ale pokud spí i na zemi, tak bude ráda i za pelíšek na zemi u pejsků.

Možná to pelíškem v chodbě začne a až začne pořádně mrznout, tak bude doma i víc , přítel možná dozraje

21.9.2016 11:31
Janaaa

XXX.XXX.226.2

rybka napsal(a):
Jestli jste šikovní, tvořiví, máte na chodbě prázdný roh a poblíž les, určitě se najde šikovná větev ze které jí můžete vytvořit škrábadlo i s odpočívadlem. Nemusí být zrovna monstrozní. Stačí jí i třeba jedno odpočívadlo. Hlavně, aby měla své místečko kde se může stulit do klubíčka. Kočičky rády spávají na vyvýšených místech.
Takový strom vydrží daleko víc než kupovaný a budete mít doma originál . Vaši snahu určitě micinka ocení a škrabadlo si oblíbí.
Já zrovna na jednom zase pracuji, ale bude to asi trochu trvat. Na fotkách jsou jedny z prvních, ale ty slouží jenom jako schůdky a rozhledna. To co chci udělat, bude mít i polstrované sedáky

Máte ty škrabadla fakt krásný ale na to já nemám

21.9.2016 13:15
rybka

XXX.XXX.80.149

To já si také myslela, že na to nemám. Pravda je, že odpočívadla mi dělal místní truhlář, protože jsem nevěděla kde sehnat nějaké desky, ze kterých by se daly odpočívadla vyřezat. Známá mi poradila, že se dají nějaké zbytkové přířezy pořídit třeba v OBI, kde by možná i odpočívadla dle vašich nákresů vyřezali. Pokud budete odpočívadla potahovat, není třeba nějaké začišťování, nebo přesné kruhové tvary i když dle mého dělají pěknější dojem. Kočičkám je to však jedno.
Nějakou vhodnou větev by jste snad našli.
Co se týče omotání kmenu...se dá vyřešit i silnější prádlovou šňůrou. Já také nepoužila sisal, ale motouz z kokosových vláken. Je sice ostřejší, ale levnější a svůj úkol plní také.
Pro inspiraci sem vkládám dvě fotografie, které se mi líbí a dalo by se dle nich ledaco stvořit. Doufám, že se na mě proto jejich majitelé nebudou zlobit. Předem se omlouvám

To na té první fotografii by se dalo realizovat z větví stromu a třeba i bez středního odpočívadla a nemuselo by být ani tak veliké, ale tak, aby bylo stabilní. Spodní, základovou desku bych ani nepotahovala ( kvůli údržbě ) a na vrchní odpočívadlo bych ušila, nebo koupila kulatý pelíšek. Na ten bych zespod dala suchý zip, taktéž na odpočívadlo, aby se mohl pelíšek udržovat v čistotě. Kmeny očistit, omotat a párem šroubků složit s odpočívadly k sobě by jste určo zvládli Ještě mě napadá, že pevné středové odpočívadlo by mohlo nahradit odpočívadlo látkové z umělé kožešiny či deky jen tak přivázané na tkanice, nebo také připevněno suchými zipy. To vše záleží na fantazii, tvořitele "

Možná by stačil i jeden kmen, ale musel by být hrubší a těžší a na dostatečně velké a pevné základně, aby se nepřevrátil.

To druhé je již větší, složitější a pracnější. Hodně také záleží na jakou větev či strom člověk narazí

Jinak je to od vás moc pěkné, že se chcete o kočičku postarat a dopřát jí teplo domova, ale než začnete, přikláním se k příspěvku Machysky a zkusila bych nejprve zjistit zda někdo tuto kočenku nehledá. Nevěřím, že by někdo investoval nemalou částku do kastrace kočičky a poté ji odložil

21.9.2016 14:10
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
Všichni řeší, jaký pelíšek kočička potřebuje, ale mě jako první napadá, že pokud měla kočička na bříšku stehy po kastraci, tak ji možná někdo hledá a chybí mu, mohla se po narkóze ztratit. Dávali jste v okolí nějaké letáčky s její fotkou, když k Vám přišla. Je to už dlouho co ji máte?

Dovedu si představit to zoufalství původních majitelů, když dáte vykastrovat milovanou kočku a ona se po narkóze, když je ještě zblblá někam zatoulá... Přimlouvala bych se za to majitele pohledat, pokud jste to neudělala hned po příchodu kočičky.

Jinak si také myslím, že pokud byla kočička domácí, tak bude v zimě venku trpět, je dobře, že ji chcete nechat doma alespoň na noc. Vyvýšené místo by se kočičce určitě líbilo, ale pokud spí i na zemi, tak bude ráda i za pelíšek na zemi u pejsků.

Možná to pelíškem v chodbě začne a až začne pořádně mrznout, tak bude doma i víc , přítel možná dozraje

22.9.2016 08:34
petája

XXX.XXX.103.202

Machyska napsal(a):

Kocku mame od jara - nekolik mesicu, jsme z vesnice u Prahy, letacky byly vyvesene, dokonce obec rozeslala pres system SMS, ktera prisla vsem mistnim i z okolnich vesnic, ze jsme kocku nalezli..nikdo se neprihlasil..Toulala se po vsi nekolik dni a nikdo ji nechtel, tak jsme se ji ujali. Kdo bydli na vesnici, vi, jak to tady s kockami chodi. Jinak v dome primo ji mit nemuzeme, mam male dite alergika a sama jsem taky...Kocka venku nijak nestrada, je naprosto spokojena, ma kvalitni krmeni. Skoro kazdy den nam nosi ke dverim mysi, premyslim, ze ji poridim na ven jeste polystyrenovou bedynku, aby mela kde byt jeste pres den...Ted ma v zavetri pelisek. Ale nekde spi jinde v teple, protoze rano, kdyz jdu zkontrolovat ostatni zvirata, za chvilicku se prijde mazlit a je cela teploucka...
Takze to neni zadny chudak, nektery decka se nemaji tak, jako ona u nas...

22.9.2016 09:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ale nekde spi jinde v teple, protoze rano, kdyz jdu zkontrolovat ostatni zvirata, za chvilicku se prijde mazlit a je cela teploucka...

hm, tak to nevypadá na kočku bezdomovce.

22.9.2016 10:57
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Ale nekde spi jinde v teple, protoze rano, kdyz jdu zkontrolovat ostatni zvirata, za chvilicku se prijde mazlit a je cela teploucka...

Kočičky se umí schovat, tak aby jim bylo teploučko, jsou to šikulky.

Zatím nemrzlo, to nemusí chodit nikam jinam . Taky mě ty naše potvůrky někdy překvapí, když čekám kočku promrzlou na kost a ona přijde pěkně vyspinkaná a teploučká a to určitě nikde u nikoho nebyla

22.9.2016 11:32
petája

XXX.XXX.103.202

joanne.s napsal(a):

No senik opravdu prohledavat nebudu.

Dekuji vam vsem, co jste se mi snazili dobre poradit za rady, na kocici forum moc nechodim, ale jestli mohu neco rict, aniz by jste me nekteri ukamenovali, clovek si sem prijde pro radu a nekteri mate takove reci, ze me to akorat odradi se neco vas zkusenych zeptat...Pritom to clovek mysli dobre a chce pro kocku to nejlepsi.

Trinactileta dcera moji kamaradky ma kocicku a byli jste tak husti, ze se z toho rozbrecela a uz sem nechodi, holt zacinala se svoji prvni kocickou a chtela se poradit...

Kocickam i jejich majitelum preji hodne zdravi, hezky zbytek dne...at vam milacci delaji samou radost.

22.9.2016 12:04
rybka

XXX.XXX.80.149

Petájo, ještě jsem narazila na toto škrábadlo. Jednoduché, účelné a investice ( udělej si sám ) pár kaček. Normálně v prodeji za takřka 800 Kč

22.9.2016 12:46
j.Stela

XXX.XXX.240.130

rybka napsal(a):
Petájo, ještě jsem narazila na toto škrábadlo. Jednoduché, účelné a investice ( udělej si sám ) pár kaček. Normálně v prodeji za takřka 800 Kč

Podobné jsem viděla včera v Rossman drogerii za 279, - ale sloup byl užší.

22.9.2016 12:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Trinactileta dcera moji kamaradky ma kocicku a byli jste tak husti, ze se z toho rozbrecela a uz sem nechodi, holt zacinala se svoji prvni kocickou a chtela se poradit...

Víte, někdy se tu objeví doslova přihlouplé dotazy
a člověk se neudrží.
Když se ptá 13 tiletá slečna a uvede věk nebo řekne,
že chodí na základku, každý jí rád poradí - srozumitelně.
Ale když si k hloupému dotazu představíte třicítku, tak... to zvíře
litujete předem.

22.9.2016 13:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nebudete věřit, ale já se zde u některých dotazů také málem rozbrečela. Např. když jedna anonymní slečna v úvodním dotazu vlákna navrhla jako řešení nežádoucího škrábání vybavení bytu odstranění celých drápků..

Asi zapomněla, že sem chodí milovníci koček.

22.9.2016 14:09
rybka

XXX.XXX.80.149

j.Stela napsal(a):
Podobné jsem viděla včera v Rossman drogerii za 279, - ale sloup byl užší.

Tak to ještě jde, ale 800 je přemrštěná cena

22.9.2016 14:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

joanne.s napsal(a):
Nebudete věřit, ale já se zde u některých dotazů také málem rozbrečela. Např. když jedna anonymní slečna v úvodním dotazu vlákna navrhla jako řešení nežádoucího škrábání vybavení bytu odstranění celých drápků..

Asi zapomněla, že sem chodí milovníci koček.

Aby si jeden zaťukal na čelo, nemusí být ani
milovník koček.
Holčině to došlo...
Beru li do bytu zvíře, MUSÍM počítat, že budou
chlupy a něco kočka může podrápat.
Tak to prostě je. Chci li mít kvartýr tip ťop,
neberu tam zvířenu.

26.9.2016 17:51
Tojemalo

XXX.XXX.13.210

Kdykoliv jsme pořídili domů škrabadlo s boudou, byly to vyhozené peníze, kočka se na něj ani nepodívala. Máme doma tohle a bohatě nám to stačí: http://www.petamour.cz/skrabadla/370-miauw-skrabadlo-pro-kocky.html.

26.9.2016 18:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Mají li to odmala, užijí to a používají celý život.
Když odpovídá velikost.
Samozřejmě to není nutnost.
Když mají kudy, vylezou si na skříň, mají tam
pozorovatelnu a klid.
Mají rády výšky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík