Mainská mývalí kočka v bytě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2016 11:44
Rachel Justness

XXX.XXX.225.196

Dobrý den, mohu se zeptat jestli může být mainská mývalí kočka v domě? Může chodit ven maximálně na vodítku neboť bydlíme u silnice. Děkuji a přeji hezký den.

jirka105

23.10.2016 11:59
jirka105

XXX.XXX.246.26

Maiňák je zhýčkanej šlechťák. Plno chovatelů má u prodeje dokonce podmínku že je dají jen do domu nebo bytu. Na vodítko bych jí ani netahal. Je to pro ně stres a pak jsou o to smutnější že ven nemůžou kdykoliv. Nedávejte jí ani obojek. Kupte stabilní škrabadlo, bude z ní/něj velká těžká kočka. Tam se protáhne dost a zbytek doženete s aktivitami doma -udice apod.

23.10.2016 12:14
joanne.s

XXX.XXX.4.182

Vodítko nedoporučuji.

může být jen v domě.

23.10.2016 13:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

Mainky se moc nedoporučují být na volno, neb jsou dost důvěřivé k lidem, tudíž by je mohl i někdo ukrást. Přece jen jde o neobvyklý vzhled kočky. Navíc je tu riziko silnice...
My máme mainského kocourka zároveň se smlouvou od chovatelů, že nesmí být volně puštěn ven. Vezmete-li si tuto kočku bez PP, tam vám volný pohyb povolí, ale je to vždy riziko...
Pokud kočka volnost nezná, je doma spokojená a ještě spokojenější bude, bude-li mít možnost chodit třeba na zasíťovaný balkon, či terasu...
...za mě... já ho rozhodně na vodítku zkoušet nebudu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2016 14:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Najdou se kočky, které si pohyb na vodítku užívají, ale mnoho jich nebude. Kočka je teritoriální zvíře a má ráda "to" svoje. Pokud je vytržená ze svého teritoria, tak trpí. Takže buď ať kočka sama chodí ven (čemuž se tedy musí naučit) dle své libosti a nebo ať je jen doma/u okna/na balkoně. A jak psala Benjina - pokud venek "neochutná", tak ji chybět nebude.

Janae

23.10.2016 23:23
Janae

XXX.XXX.152.250

Já mám jinou zkušenost. Naše mainky chodí ven a jsou daleko lepší lovci než "obyčejné" kočky. Venku má reflexy a chování divoké kočky, zvládají věci na, na které by si obyčejné kočky (nebo alespoň naše kočky) netroufly. V letních měsících se doma zdržují málo a živí se povětšinou tím co uloví, vzhledem ke své velikosti uloví věci nečekané. Člověk má pocit, že má doma divoké šelmy a ne šlechtěná zvířata.
K cizím lidem jsou nedůvěřivý, není šance, že by se k nim cizí člověk přiblížil.

A než to sklouzne k obligátní otázce "mají PP?", tak rovnou odpovídám "ano mají PP".

24.10.2016 07:16
Bejina

XXX.XXX.112.69

Janae napsal(a):
Já mám jinou zkušenost. Naše mainky chodí ven a jsou daleko lepší lovci než "obyčejné" kočky. Venku má reflexy a chování divoké kočky, zvládají věci na, na které by si obyčejné kočky (nebo alespoň naše kočky) netroufly. V letních měsících se doma zdržují málo a živí se povětšinou tím co uloví, vzhledem ke své velikosti uloví věci nečekané. Člověk má pocit, že má doma divoké šelmy a ne šlechtěná zvířata.
K cizím lidem jsou nedůvěřivý, není šance, že by se k nim cizí člověk přiblížil.

A než to sklouzne k obligátní otázce "mají PP?", tak rovnou odpovídám "ano mají PP".

Zřejmě bydlíte v místě, kde jim nehrozí nebezpečí, že by je přejelo auto...

24.10.2016 07:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Janae napsal(a):

Vaše kočky mají nejspíš parádní život, výhody obou způsobů chovu koček.

24.10.2016 07:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Rachel Justness napsal(a):
Dobrý den, mohu se zeptat jestli může být mainská mývalí kočka v domě? Může chodit ven maximálně na vodítku neboť bydlíme u silnice. Děkuji a přeji hezký den.

Některé naše kočky vyšly ven, za plot,
některé ani na krok.
Bydlím ve městě v RD, ven vždy mohly.
Řídíte li si kotě, vemte si rovnou dvě.(stejného pohlaví)
Samozřejmě mohou být i jen v bytě, uvidíte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík