Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2016 11:03
mn

XXX.XXX.87.178

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Měli 2 jsme sourozence (2 roky staré) – kočičku a kocourka. Bohužel (pořád si to vyčítám) se kocourek minulý týden utopil v sousedovic bazénu. Přišli jsme na to až teď o víkendu. Hledali jsme ho, nikdy nebyl pryč déle než půl dne (byl kastrovaný), pořád jsem si říkala, že si ho někdo vzal a má ho třeba doma (byl dlouhosrstý a nevypadal jako venkovní kočička). A pak jsme zjistili toto… Byli na sebe oba dost fixovaní a já teď přemýšlím, jestli pořídit nové kotě nebo prostě počkat, až se s tím kočička smíří. Vždycky byla dost odtažitá a teď se pořád mazlí. Pokaždé když přiběhne, začne mňoukat a vyžaduje kontakt. Jinak baští normálně a denní režim dodržuje taky stejně. A já teď nevím… Co byste dělali Vy? Pořídit nebo ne? Děkuju za rady a názory, Martina.

24.10.2016 11:47
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Já být vámi, pořídím kočičce kamaráda co nejdříve.
Je to smutné ale vy tak nebudete truchlit, protože budete mít starosti s novým přírůstkem do rodiny a s tím, jak se s ním kočička vypořádá.Ale za tři měsíce už bude líp.Chudák kocourek, je mi ho líto.Ale Vám bude taky líp, když okolo Vás bude běhat nové kotěsmajlík
O Vánocích už budou přitulení spolu a vy spokojenísmajlík

24.10.2016 13:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Měl jsem podobný případ, kdy spolu dva bratři vyrůstali od narození,
když jim byly asi čtyři roky, tak jeden bohužel spadl ze stromu,
ten druhý ale nevypadal, že se trápí. To trvalo asi dva roky.

Pak jsem našel venku opuštěné kotě, tak jsem ho zkulturnil,
odčervil, nechal naočkovat, vykastrovat a když jsem si byl jistý,
že může být na chalupě, že ho neohrozí kuny a tak dále,
tak jsem ho tam vzal. Starší kocour uplně flegmaticky - nereagoval vůbec,
jen ho zajímala miska a kapsička. Kotě z něj mělo šok a bylo naježené v koutě.
Ale to by nebylo kotě, aby po chvíli nezvítězila zvědavost.
No, po dvou dnech už spolu žrali z jedné misky, kdy starší ho krásně nechal.
A za další den už po sobě máchali packama, ale v dobrém.
Teď se honí a hrají si, ale je jasné, že sedmiletý kocour už nemá tolik energie,
ani chutě si hrát 24 hodin denně, takže mladého občas usměrní, kdy už ho
pořád nebaví se kousat a válet po zemi.
Ale je na něm krásně vidět, jak je rád, že tam není sám.
I spolu občas spí v jednom hnízdě a v zimě si myslím, že spolu budou spát pořád.

A to oba ještě netuší, že mám doma dalšího nalazence.
To bude mít roční výrůstek radost, že bude mít koho kousat a lézt s ním na stromy.

24.10.2016 15:16
Maky77

XXX.XXX.147.248

Ty jsou nádherný.

24.10.2016 16:27
Maky77

XXX.XXX.147.248

Můj pohodář Buráček a taky bych brala ještě jednu kočku ale měl být jen venkovní a už je doma trošku terorizuje jorkšíku.

24.10.2016 17:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

mn napsal(a):
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Měli 2 jsme sourozence (2 roky staré) – kočičku a kocourka. Bohužel (pořád si to vyčítám) se kocourek minulý týden utopil v sousedovic bazénu. Přišli jsme na to až teď o víkendu. Hledali jsme ho, nikdy nebyl pryč déle než půl dne (byl kastrovaný), pořád jsem si říkala, že si ho někdo vzal a má ho třeba doma (byl dlouhosrstý a nevypadal jako venkovní kočička). A pak jsme zjistili toto… Byli na sebe oba dost fixovaní a já teď přemýšlím, jestli pořídit nové kotě nebo prostě počkat, až se s tím kočička smíří. Vždycky byla dost odtažitá a teď se pořád mazlí. Pokaždé když přiběhne, začne mňoukat a vyžaduje kontakt. Jinak baští normálně a denní režim dodržuje taky stejně. A já teď nevím… Co byste dělali Vy? Pořídit nebo ne? Děkuju za rady a názory, Martina.

My zrovna počátkem tohoto září přišli tragicky o jednu z britek. Její sestřička rok a půlletá Lilly po její smrti začala také být k nám více mazlivější... a jelikož se chovala stejně jako ta vaše, měli jsme dilema, zda pořídit kotě či ne. Nakonec jsme se rozhodli a nyní máme třetí týden kocourka. Lilly na něj sice první týden syčela, ale nyní už si spolu hrají a honí se. Teď už vím, že jsme udělali dobře.

...myslím, čím dřív tím líp...

24.10.2016 21:11
manbea

XXX.XXX.18.54

Maky77 napsal(a):
Můj pohodář Buráček a taky bych brala ještě jednu kočku ale měl být jen venkovní a už je doma trošku terorizuje jorkšíku.

Ten je fakt krásný. Osobnost na první pohled.

25.10.2016 06:46
mn

XXX.XXX.87.178

Děkuju všem za odpovědi. Začínám se klonit k tomu, že nový kamarád by byl nejlepším řešením. A dokonce je před námi prodloužený víkend, takže na zvykání by bylo víc času.
Jestli nakonec nový přírůstek přibude, dám vědět. ;)
Martina.

25.10.2016 15:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

honzapm napsal(a):
Měl jsem podobný případ, kdy spolu dva bratři vyrůstali od narození,
když jim byly asi čtyři roky, tak jeden bohužel spadl ze stromu,
ten druhý ale nevypadal, že se trápí. To trvalo asi dva roky.

Pak jsem našel venku opuštěné kotě, tak jsem ho zkulturnil,
odčervil, nechal naočkovat, vykastrovat a když jsem si byl jistý,
že může být na chalupě, že ho neohrozí kuny a tak dále,
tak jsem ho tam vzal. Starší kocour uplně flegmaticky - nereagoval vůbec,
jen ho zajímala miska a kapsička. Kotě z něj mělo šok a bylo naježené v koutě.
Ale to by nebylo kotě, aby po chvíli nezvítězila zvědavost.
No, po dvou dnech už spolu žrali z jedné misky, kdy starší ho krásně nechal.
A za další den už po sobě máchali packama, ale v dobrém.
Teď se honí a hrají si, ale je jasné, že sedmiletý kocour už nemá tolik energie,
ani chutě si hrát 24 hodin denně, takže mladého občas usměrní, kdy už ho
pořád nebaví se kousat a válet po zemi.
Ale je na něm krásně vidět, jak je rád, že tam není sám.
I spolu občas spí v jednom hnízdě a v zimě si myslím, že spolu budou spát pořád.

A to oba ještě netuší, že mám doma dalšího nalazence.
To bude mít roční výrůstek radost, že bude mít koho kousat a lézt s ním na stromy.

25.10.2016 15:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Maky77 napsal(a):

Už jsem to psala - Buráček je opravdu přenádherně zbarvený (btw moji známí měli kočičku, která se jmenovala také Burák), ale nenechávejte jej terorizovat a šikanovat jiné zvíře, notabene které bylo doma předpokládám dřív.

25.10.2016 15:10
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
My zrovna počátkem tohoto září přišli tragicky o jednu z britek. Její sestřička rok a půlletá Lilly po její smrti začala také být k nám více mazlivější... a jelikož se chovala stejně jako ta vaše, měli jsme dilema, zda pořídit kotě či ne. Nakonec jsme se rozhodli a nyní máme třetí týden kocourka. Lilly na něj sice první týden syčela, ale nyní už si spolu hrají a honí se. Teď už vím, že jsme udělali dobře.

...myslím, čím dřív tím líp...

Přidávám se k "Bejině".31.8. jsem musela nechat uspat mladého kocourka s FeLV a 3.9. už běhal doma nový malý kocourek. Velký kocour je 3.5 letý, byl hrozně zvědavý, koho že jsem to přitáhla. Protože je opravdu obrovský - 8kg!, tak kotě také chviličku syčelo a bálo se. Poté, co pochopilo, že velký je neskutečný dobrák, tak jej bere jako staršího bráchu. Následuje jej úplně všude a je až legrační, jak se vše snaží dělat po něm.

25.10.2016 15:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

mn napsal(a):
Děkuju všem za odpovědi. Začínám se klonit k tomu, že nový kamarád by byl nejlepším řešením. A dokonce je před námi prodloužený víkend, takže na zvykání by bylo víc času.
Jestli nakonec nový přírůstek přibude, dám vědět. ;)
Martina.

Dejte určitě vědět a vložte fotky toho šťastného, dnes jsem zrovna dávala odkaz na vlákno "Inzerce - neobvyklé příspěvky" - je tam nabídka krásných koťat - želvičky.

25.10.2016 18:17
Maky77

XXX.XXX.146.68

fikovnice napsal(a):
Už jsem to psala - Buráček je opravdu přenádherně zbarvený (btw moji známí měli kočičku, která se jmenovala také Burák), ale nenechávejte jej terorizovat a šikanovat jiné zvíře, notabene které bylo doma předpokládám dřív.

Hlídám ho a ví že nesmí jen si chce hrát a už naší jorkšírku přerostl jsem většinou doma tak jí spíš jen provokuje a ona už je dáma v letech tak je trošku nervózní on si k ní jde třeba lehnout a ona už kňučí o vyžadují pozornost tak nevím jak by reagovala na další kočičku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík