Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2016 16:51
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Během tohoto týdne moje roční kočka už potřetí zvracela. Zvracela na začátku týdne, pak bylo vše ok tak jsme to neřešili. Normálně si hraje, spí, jí, kaká i čůrá normálně jako vždy. Jenže před chvílí se mi zase pozvracela. Zvrací takovou žlutou pěnu. Stravu jsme neměli, normálně papá to co dřív. Nevíte, čím by to mohlo být? Pokud by se to během dneška nebo zítřka opakovalo valím na pohotovost, kdyby ne tak v pondělí normálně ke svému veterináři.
Moc díky za jakoukoli radu.

Lenka.

29.10.2016 17:15
Tina125

XXX.XXX.12.95

Lenulstvu napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Během tohoto týdne moje roční kočka už potřetí zvracela. Zvracela na začátku týdne, pak bylo vše ok tak jsme to neřešili. Normálně si hraje, spí, jí, kaká i čůrá normálně jako vždy. Jenže před chvílí se mi zase pozvracela. Zvrací takovou žlutou pěnu. Stravu jsme neměli, normálně papá to co dřív. Nevíte, čím by to mohlo být? Pokud by se to během dneška nebo zítřka opakovalo valím na pohotovost, kdyby ne tak v pondělí normálně ke svému veterináři.
Moc díky za jakoukoli radu.

Lenka.

A dáváte něco na chloupky? Jako na bezoáry? Může být aji ucpaná. Každopádně tak jako tak doporučuji určitě návštěvu veterináře. Důvodů může hodně a tohle zvracení je už docela často.

29.10.2016 20:30
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Tina125 napsal(a):
A dáváte něco na chloupky? Jako na bezoáry? Může být aji ucpaná. Každopádně tak jako tak doporučuji určitě návštěvu veterináře. Důvodů může hodně a tohle zvracení je už docela často.

Pasta mi teď přijde, už nám došla a je fakt, že holky trávu už delší dobu neměly.
Každopádně veterina je jasná, v pondělí určitě jdu.

29.10.2016 22:26
Tina125

XXX.XXX.12.95

Lenulstvu napsal(a):
Pasta mi teď přijde, už nám došla a je fakt, že holky trávu už delší dobu neměly.
Každopádně veterina je jasná, v pondělí určitě jdu.

A byly v tom zvracení aji chlupy? Určitě jděte na veterinu. Pro jistotu.

29.10.2016 23:05
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Tina125 napsal(a):
A byly v tom zvracení aji chlupy? Určitě jděte na veterinu. Pro jistotu.

Jak zvracela po druhé tak ano, úplný chuchvalec. Ale jak poprvé a dnes tak to byla jen ta žlutá pěna.

29.10.2016 23:11
Tina125

XXX.XXX.12.95

Lenulstvu napsal(a):
Jak zvracela po druhé tak ano, úplný chuchvalec. Ale jak poprvé a dnes tak to byla jen ta žlutá pěna.

Naše kočička na to taky celý život trpěla a taky někdy zvracela chloupky. A i tu žlutou pěnu.

Když dělá všechno jako normálně, tak to může být to ucpání. Nicméně takhle se u našeho kocourka začala projevovat nemoc. Ale nutmo podoknout, že byl taky výrazně starší.

Určitě zatím neplašte a co nejdříve dejte tu pastu a pak uvidíte...

30.10.2016 13:00
Acamar

XXX.XXX.158.162

Naše první kočka také měla období, kdy často zvracela. Nejčastěji to bylo po jídle (asi moc hltala), ale sem tam jsme našli i jen sliny, pěnu, žádné chlupy v tom nebyly vidět. Klidně i několikrát týdně, a pak třeba byl měsíc klid. Taky jinak vše v normě, jídlo, záchod, pití, chování...
A byla jinak celý život zdravá. Nikdy jsme nepřišli na to, čím to bylo, jestli měla jen citlivější trávení.

30.10.2016 15:50
Tina125

XXX.XXX.12.95

Acamar napsal(a):
Naše první kočka také měla období, kdy často zvracela. Nejčastěji to bylo po jídle (asi moc hltala), ale sem tam jsme našli i jen sliny, pěnu, žádné chlupy v tom nebyly vidět. Klidně i několikrát týdně, a pak třeba byl měsíc klid. Taky jinak vše v normě, jídlo, záchod, pití, chování...
A byla jinak celý život zdravá. Nikdy jsme nepřišli na to, čím to bylo, jestli měla jen citlivější trávení.

Naše kočička právě taky. Hodně na to trpěla. Někdy v tom chlupy byly a někdy ne. Ale víte jak. Raději je lepší nechat ji pro jistotu vyšetřit, než pak třískat hlavou do zdi, proč nic nedělali.

Pokud se nic neobjeví, tím líp...:o).

30.10.2016 16:56
Acamar

XXX.XXX.158.162

Tina125 napsal(a):
Naše kočička právě taky. Hodně na to trpěla. Někdy v tom chlupy byly a někdy ne. Ale víte jak. Raději je lepší nechat ji pro jistotu vyšetřit, než pak třískat hlavou do zdi, proč nic nedělali.

To je jasná věc i my to nechali zkontrolovat. I "Lenulstvu" to plánuje. To jen pro uklidnění, že to nemusí nic zlého znamenat.

30.10.2016 17:10
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Tak jsem koupila pastu na bezoáry a před chvíli podala...tak uvidíme, dnes je zatím vše v pohodě...zítra na veterině nejsou, tak pak hned určitě půjdu, pro klid duše.

30.10.2016 18:47
Tina125

XXX.XXX.12.95

Acamar napsal(a):
To je jasná věc i my to nechali zkontrolovat. I "Lenulstvu" to plánuje. To jen pro uklidnění, že to nemusí nic zlého znamenat.

Však jasný, že nemusí. To já vůbec strašit nechtěla. Tehdy to u té naší taky nic neznamenalo. Držím pěsti, ať je vše v pořádku.

30.10.2016 20:12
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Určitě pak napíšu co mi řekli, bohužel kvůli práci se dřív jak ve středu nedostanu.

30.10.2016 20:57
joanne.s

XXX.XXX.37.8

Já se nějak nechytám, jak často teda kočička zvrací - jedenkrát za dva dny tři dny?

pokud to není denně, do středy to počká. Pokud má i další příznaky, nebo častější blinkání - hrozí dehydratace či podvýživa, nečekala bych.

30.10.2016 21:04
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

joanne.s napsal(a):
Já se nějak nechytám, jak často teda kočička zvrací - jedenkrát za dva dny tři dny?

pokud to není denně, do středy to počká. Pokud má i další příznaky, nebo častější blinkání - hrozí dehydratace či podvýživa, nečekala bych.

Zvracela mi na začátku týdne a potom naposledy včera...jinak je vše v normálu, vůbec nevypadá, že by ji mělo něco trápit...pije, papá (chuť k jídlu má jako vždy), hraje si (v jejím případě spíš divočí ) i na záchůdek chodí jako vždy.

31.10.2016 01:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tina125 napsal(a):

"Tino", já se zde teď vyskytovala spíš sporadicky. No a v tomto vlákně Vy píšete o Vaší kočičce v minulém čase! Proboha, jak to mám chápat? Nepřišli jste doufám ještě k tomu všemu o Kačku? Jsem tady z toho vedle, pořád to čtu a přemýšlím, že třeba píšete o nějaké čičině z minulosti...

Jinak ke zvracení - asi už to důležité bylo napsáno. Jen jedna věc - nevím, zda tam byla - zvracení je typický příznak renálního selhání. Sice u mladé kočky je to spíš výjimečná věc, ale raději na to upozorňuji, protože i u těch mladých se tato záludná nemoc vyskytnout může.

31.10.2016 09:29
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
"Tino", já se zde teď vyskytovala spíš sporadicky. No a v tomto vlákně Vy píšete o Vaší kočičce v minulém čase! Proboha, jak to mám chápat? Nepřišli jste doufám ještě k tomu všemu o Kačku? Jsem tady z toho vedle, pořád to čtu a přemýšlím, že třeba píšete o nějaké čičině z minulosti...

Jinak ke zvracení - asi už to důležité bylo napsáno. Jen jedna věc - nevím, zda tam byla - zvracení je typický příznak renálního selhání. Sice u mladé kočky je to spíš výjimečná věc, ale raději na to upozorňuji, protože i u těch mladých se tato záludná nemoc vyskytnout může.

Nene nebojte. Kačenku máme. Dokonce se jí za necelej týden zlepšil kreatinin ze 400 na 234. Nicméně na tom ale asi dobře není. Často si myslíme, že je jí špatně a bude zvracet, ale ona se potom nabaští.
Pořád hledá Tomáška a vlastně na nás ve výsledku působí, jakoby měla deprese.

Jak víte, tak laboratorní výsledky nejsou vše. Snad bude dobrá.

Jinak ona měla od mládí "potíže", že měla období, kdy více zvracela a přitom nedošlo k žádné změně.

A jako dalšího jsem myslela předchozího kocourka, který taky začal zvracet. Třeba jednou týdně. Někdy i několikrát a potom zase jednou. Jinak bylo vše taky v normálu. Normálně si hrál, baštil atd. Až později se přidali další potíže. Bohužel měl nádor.

Ale zdůrazňuji, že mu taky bylo přes 13 let. Takže si nemyslím, že by kočena byla takhle nemocná.

A to stejný u selhání ledvin. V jednom roce o tom pochybuji. To by leda musela mít buď nějakou vzácnou vrozenou vadu, nemocný srdíčko, nebo se otrávit a to už by nejspíš vypadala jinak.

1.11.2016 11:20
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Tina125 napsal(a):
Nene nebojte. Kačenku máme. Dokonce se jí za necelej týden zlepšil kreatinin ze 400 na 234. Nicméně na tom ale asi dobře není. Často si myslíme, že je jí špatně a bude zvracet, ale ona se potom nabaští.
Pořád hledá Tomáška a vlastně na nás ve výsledku působí, jakoby měla deprese.

Jak víte, tak laboratorní výsledky nejsou vše. Snad bude dobrá.

Jinak ona měla od mládí "potíže", že měla období, kdy více zvracela a přitom nedošlo k žádné změně.

A jako dalšího jsem myslela předchozího kocourka, který taky začal zvracet. Třeba jednou týdně. Někdy i několikrát a potom zase jednou. Jinak bylo vše taky v normálu. Normálně si hrál, baštil atd. Až později se přidali další potíže. Bohužel měl nádor.

Ale zdůrazňuji, že mu taky bylo přes 13 let. Takže si nemyslím, že by kočena byla takhle nemocná.

A to stejný u selhání ledvin. V jednom roce o tom pochybuji. To by leda musela mít buď nějakou vzácnou vrozenou vadu, nemocný srdíčko, nebo se otrávit a to už by nejspíš vypadala jinak.

Uf, naštěstí jste mě uklidnila, já se fakt bála, že píšete o Kačce!
Jinak ano, máte pravdu - můj kocour mi odešel na selhání ledvin ve věku 12 let. Ale byl to venkovní/venkovský kocour a tehdy jsme rozhodně nedbali na správnou výživu, takže občas dostával i uzeniny...

1.11.2016 13:54
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Uf, naštěstí jste mě uklidnila, já se fakt bála, že píšete o Kačce!
Jinak ano, máte pravdu - můj kocour mi odešel na selhání ledvin ve věku 12 let. Ale byl to venkovní/venkovský kocour a tehdy jsme rozhodně nedbali na správnou výživu, takže občas dostával i uzeniny...

Nebojte, Kačenku máme. Jak jsem psala, laboratorně se zlepšila. Ale přijde nám, že na tom není dobře psychicky a to docela dost. Nevíme co s ní.

Nevíme jestli pořídit kotě až se její hodnoty třeba ještě sníží. Máme strach, že to teď nezvládneme. A že narazíme zase na něco jako byl Tomášek.

Ale prosím vás. Víte já myslím, že to bude spíš o genetice. Možná když krmíte zdravě, tak nějakou nemoc můžete oddálit. Ovšem ne se jí zcela vyhnout. Jak je jinak možné, že třeba náš kocour celej život živenej Whiskasem a Gourmetkama se dožil skoro 14 let. A Tomášek, který byl od mala na kvalitním dopadl, tak jak dopadl. A to není jenom u nás. Je spousta takových případů.

Taky jsme si tehdy mysleli jakou kvalitou nekrmíme. No jo, to si v případě Whiskasu a spol myslí spousta lidí ještě dnes.

Já tím rozhodně nechci říct, že máme všichni začít hromadně kašlat na výživu našich kočiček. Jen tím chci říct, že bych to až tak nehrotila. Však my taky zhřešíme. Ach ta čokoláááááda...

9.11.2016 14:52
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Ahojte, tak hlásím, že kočička je v pohodě. Minulý týden ve středu jsme byli u veterináře a všechno bylo v pořádku. Po podání pasty ještě jednou vyblinkala chlupy (minulý týden v pondělí) a od té doby je klid...i vet říkal, že byla pravděpodobně ucpaná.
Bohužel jsem neměla dřív čas napsat, moc práce a málo lidí.
Ještě jednou děkuji všem za rady. Lenka

11.11.2016 02:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Lenulstvu napsal(a):
Ahojte, tak hlásím, že kočička je v pohodě. Minulý týden ve středu jsme byli u veterináře a všechno bylo v pořádku. Po podání pasty ještě jednou vyblinkala chlupy (minulý týden v pondělí) a od té doby je klid...i vet říkal, že byla pravděpodobně ucpaná.
Bohužel jsem neměla dřív čas napsat, moc práce a málo lidí.
Ještě jednou děkuji všem za rady. Lenka

Tak to jsou super zprávy, jen tak dál!

Přidejte reakci

Přidat smajlík