Dobrý den,
máme v bytě tříměsíčního ragdoll kocourka, zatím vše v pořádku, chodí na záchodek a neničí nábytek, ale mám hrůzu, co se bude dít, než ho necháme vykastrovat. Veterinářka doporučila počkat na první značkování, čemuž bych se chtěla vyhnout - už jen kvůli pohrůžce majitele bytu, že pokud kocour pomočí plovoucí podlahu, budeme ji muset nechat vyměnit. Máte někdo zkušenosti s odstraňováním zápachu z plovoučky? Četla jsem, že soda, ocet a peroxid se dá použít i na dřevo - máte to někdo odzkoušené? Nebo existují i impregnace na spáry, aby do nich tekutina nezatékala - ale pomůže to opravdu?
Další možností je potom nechat ho vykastrovat o něco dříve, ale četla jsem, že s tím mohou být problémy, co se týče dalšího vývoje zvířete - opět se ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti?
Vím, že je na to ještě čas, ale pro klid mojí duše (nebo naopak připravenost na nejhorší) budu vděčná za jakékoliv tipy nebo připomínky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Metlina
napsal(a):
Dobrý den,
máme v bytě tříměsíčního ragdoll kocourka, zatím vše v pořádku, chodí na záchodek a neničí nábytek, ale mám hrůzu, co se bude dít, než ho necháme vykastrovat. Veterinářka doporučila počkat na první značkování, čemuž bych se chtěla vyhnout - už jen kvůli pohrůžce majitele bytu, že pokud kocour pomočí plovoucí podlahu, budeme ji muset nechat vyměnit. Máte někdo zkušenosti s odstraňováním zápachu z plovoučky? Četla jsem, že soda, ocet a peroxid se dá použít i na dřevo - máte to někdo odzkoušené? Nebo existují i impregnace na spáry, aby do nich tekutina nezatékala - ale pomůže to opravdu?
Další možností je potom nechat ho vykastrovat o něco dříve, ale četla jsem, že s tím mohou být problémy, co se týče dalšího vývoje zvířete - opět se ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti?
Vím, že je na to ještě čas, ale pro klid mojí duše (nebo naopak připravenost na nejhorší) budu vděčná za jakékoliv tipy nebo připomínky
Kocouři značkují na svislé předměty, takže o podlahu se fakt nemusíte bát.
A plovoucí podlahu zničí jen velké množství tekutiny, které nateče do spár. To od kočky celkově nehrozí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme dva kocoury čtvrt roku od sebe. Dospívání probíhalo stejně. U jednoho v osmi, u druhého v deseti měsících jim začala páchnout moč typickou "kocouřinou", ale ještě neznačkovali. Měsíc jsme je ještě nechali a když se začali u nich projevovat znaky krytí (parťáka chytali za kůži za krkem a lehali si na něj), tak už jsme je nechali vykastrovat. Plovoucí podlahy máme a používám občas i nějaký desinfekční prostředek. Jak psala Bodlinka, poškození hrozí u vylití většího množství tekutiny.
Http://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3183495/kocka-x-podlaha Martinka500=Metlina? Na toto vlákno jsem nedávno narazil a hned se mi tu vybavilo. S kastrací počkejte.
Našla bych si veterináře a poptala se, jak dlouho před kastrací je nutné se objednat, nebo jestli berou hned, aby jste věděla, jak to bude probíhat.
Pak bych počkala až začne kocourek značkovat a pak hned jela. Snažila bych se vydržet co nejdéle.
Mám dva kocourky a ti neznačkovali doma nikdy. Chodí ven a tam nevím, ale doma nikdy a to mladší byl doma hodně a ven chodil jen na skok. Většina známých začala mít problémy se značkováním nejdříve po devíti měsících věku kocourka (čistě bytoví kocouři). Všichni hned kastrovali a kocourci jsou v pohodě, značkovat přestali.