I když sem, na kočky, tak často nechodím, vím, že si tu můžu vylít srdíčko. Ztratil se nám báječný a úžasný téměř 9letý zrzek Mikeš. Kastrovaný, ale stejně si chránil své území. Přesto nikdy nebyl z domova déle než 12 hodin v kuse (a to většinou spal někde na pozemku - nejraději pod altánem v košíku na houby). Nechodil dál než tak do 100 m od plotu, bydlíme v celkem klidném místě, kde není velký provoz (nezpeněná cesta). No, na pátek 28.10. spal doma na gauči (se psími kámoškami) a ráno se šel ven proběhnout jako vždy. Bohužel, od té doby nepřišel. Hledali jsme ho, vyhlásili pátrání v okolí mezi partou kočkových lidiček, ale nic. Nejvíc mě mrzí, že nevíme, co se mu stalo. Auto? Střelec? Cizí pes? Se psy jsme propátrali blízký les i pole, kolem cest, nic. Vím, že tady pochopíte, jak mi je. Byl to můj první vlastní kočičák v život, pořídila jsem si ho hned po nastěhování z paneláku do domu. A 8 let jsem se mu omlouvala - když jsem totiž tenkrát sháněla kotě, hlavně jsem nechtěla zrzavého kocoura! Jenže byl jediný, kterého jsem v květnu 2008 sehnala a tak byl můj. Máme ještě 2 kocourky a kočičku, ale Mikeš byl jedinečný - chytrý (až vyč..raný), vždy nad věcí, milostivě nám dovolil, abychom se o něj prvotřídně starali, za to nás odměnil předením v hlasitosti startujícího traktoru, stálou přítomností v kuchyni, kde mu nic neuniklo (ani půl kila uzeného na lince, ani 300 g sýru v tašce atd.) a o případné nálezy se vždy rozdělil se psí smečkou. Prostě Pan Kocour.
Přesně vím, jak vám je. Úplně stejně jsme přišli o našeho milovaného rezavobílého Lea. Hledali jsme všude možně, čekali, doufali...Bohužel v našem případě se Leonek již nikdy nevrátil, jsou to v těchto dnech zrovna 4 roky. Vy ale ještě nezoufejte, kočičky se někdy dokáží vrátit i po delším čase.
Nikdy nám nepřestane vrtat hlavou, co se mu mohlo stát, byl to 12 ti letý kocourek, co tady znal každý centimetr. Domýšleli jsme všelijaké konce, ale ničeho jsme se nedopátrali. Nechodil daleko, nebyl moc důvěřivý k cizím lidem, neběhal přes silnici...Došlo to u nás tak daleko, že jsme si řekli, že z těchto důvodů si již kočku nepořídíme. Vydrželo nám to 4 roky a nyní to vypadá, že možná dáme dvěma nechtěným koťátkům domov. Ale vím, že ani jedno jako Leo nebude, ten byl a bude jen jeden.
Ani nevíte, jak strašně moc vám přeji, ať se Mikešek najde a vrátí v pořádku, není možné, aby všechny kočičky končily a zmizely takhle beze stopy...
Vím jak vám je, neb jsme přesně to samé prožívali letošní září s naší britskou kočičkou. Nikdy se nevzdálila daleko od domu a také se jednoho dne nevrátila domů.
Určitě projděte celé blízké okolí, poptejte se sousedů, zda není u nich ve sklepě, či v nějaké šopě. Projděte všechny příkopy u silnice. Jsou-li zvířátka hodně zraněná, většinou, pokud můžou, tak se někam i schovají. Prohledejte i všechna křoví...
Naši kočičku jsme bohužel našli až po 6 dnech, srazilo ji auto a ona se zraněná doplazila do roury v příkopě a tam zemřela. Našli ji až sousedi, když rouru čistili. Zemřela nám tedy pár metrů od domu.
Držím palce a přeji, aby se vám kocourek vrátil domů, aby tohle "vlákno" skončilo hapyendem.
Pořídili jsme si nyní nového kocourka a toho už ven pouštět nebudeme...
Je zvláštní, že se to vždy stane kočičkám, co nechodí daleko od domu. Naše kočička taky bývala jen v zahradě a jejím nejbližším okolí. Jen jednou odběhla k cestě a bylo jí to osudným.
Vím, jak to bolí, ale u Vás je to ještě krátká doba a může se pořád vrátit. Několikrát tu někdo psal, že se mu ztratila kočička a vrátila se po 14 dnech až po třech týdnech. A byly bez zranění a v pořádku. Nedávno to byly dvě nebo tři kočičky.
Náš kocourek byl nejdéle pryč 2 dny a vrátil se sám strašně špinavý, asi byl někde zavřený, nebo někam spadl odkud nedokázal sám vylézt. Možná ho i někdo zachránil, ale to se nikdy nedozvíme. Hledali jsem dnem i nocí.
Poprvé byl ztracený jeden den a našli jsme ho vystrašeného na stromě. Byl šťastný, že nás vidí a mňoukal, jako o život. Byl pokousaný od psa.
Hledejte hlavně večer a brzy ráno, to je šance, že pokud je někde poblíž, tak ho uslyšíte a on Vás. Kočičky chodí většinou kolem nějaké překážky, ne ve volném prostranství. Tak obcházejte ploty, zdi domu, živé ploty, kraje vysoké trávy...
Strašně moc Vám přeji, aby se kocourek vrátil domů.
To je mi moc líto. :( Doufám, že se ještě vrátí...
Nám se letos v lednu takto ztratil Jeníček - krásný mourovatý dlouhosrstý kocour. Též kastrovaný, v kondici, atd. Až po 6 týdnech jsme přišli na to, že ho muselo srazit auto a on se z posledních sil doplazil domů pod keře...ale máme je tak blbě husté, že ač jsme chodili okolo, nevšimli jsme si ho...dokud ho čuba nevynesla... :(
Obejděte sousedy, zda nemůže být někde zavřený, apod. Já takhle sháněla kočku u sousedů - prý se mrknou a za 2 hodiny byla kočka doma. Vlezla jim, kačena, do garáže a vůbec o ní nevěděli nebýt toho, že jsem se po ní sháněla.
Stendo

XXX.XXX.49.145
Smutne, take jsme hledali v zivote mnoho ztracenych kocicek a jednou se k nam pritoulal uplne uzasny kocourek, na toho take nikdy nezapomeneme. Mame od lonska zrzavo bilou kocicku, objevila se u nas jako male kotatko se svrabem v usich a mela hrozne prujmy zacervena, u veta jsme byli s ni dost casto a dalsi kocicku mame z utulku. Je to uz moc let, kdy jsme meli kocicku od kotatka neuveritelnych 22 let. Kocky mame cely zivot, tak si dovedu predstavit, jak vam je.
Skoky

XXX.XXX.157.4
Dobrý den,
dejte to na : http://www.psidetektiv.cz/
všude možně na facebook, letáčky v místě ztráty, volejte do útulku v okolí, na obecní úřad.
Hledat nejlépe za tmy večer a brzo ráno..
Přeji hodně štěstí.
Všem díky za podporu. Téměř po týdnu je Mikešek v pořádku doma, skutečně byl omylem zavřený v nedaleké chatě, kde do pátku bydleli známí i se svými kočičkami, dnes přijeli a Mikeš na ně, k jejich leknutí, vyskočil a utíkal domů. Zřejmě se tam motal, když nakládali zavazadla do auta. Naštěstí v chatě zůstaly misky s krmením i vodou od jejich koček, takže přežil ve zdraví! Máme velikou radost!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Conie: jupí!

jojo, sousedy neustále nabádám, když odjíždí, ať prohlídnou auto, garáž, sklep...protože Barunka a Tomíček...
conie
napsal(a):
Všem díky za podporu. Téměř po týdnu je Mikešek v pořádku doma, skutečně byl omylem zavřený v nedaleké chatě, kde do pátku bydleli známí i se svými kočičkami, dnes přijeli a Mikeš na ně, k jejich leknutí, vyskočil a utíkal domů. Zřejmě se tam motal, když nakládali zavazadla do auta. Naštěstí v chatě zůstaly misky s krmením i vodou od jejich koček, takže přežil ve zdraví! Máme velikou radost!
Jejda, tak to mám obrovskou radost ! Přece jen to dopadlo dobře...
... hned je mi líp...
Úplně mě vyhrli slzy radostí, že se kocourek vrátil úplně v pořádku. Vím jaký to je zažila jsem to se svojí Bobinkou po těžké operaci se druhý den ztratila a 9 dní byla fuč pak najednou přiběhla s velým mňaukáním domů bylo léto a vedra a ona srmrděla motorovým olejem takže byla někdě v garáži asi bez vody a jídla, ale zvládla to.
conie
napsal(a):
Radujeme se u nás všichni, psí smečka musela Mikeše očmuchat, trochu požužlat. Mikeš se pořádně najedl, napil a zalehl na svoje místečko na židli u kamen. Už 3 hodiny tvrdě spí, ale přede u toho. Sousedka chudák už 2x volala, jestli je kocour v pořádku.
"Conie", srdečně Tě po čase zdravím! První příspěvek smutný, ale konec dobrý - všechno dobré. I mojí příbuzné omylem zavřeli kočku do baráku a ti lidi tam jezdili jen na víkend. Byla pak hladová jak vlk a ještě ochraptělá jak chuděra volala o pomoc. Tak ať se celé Tvojí smečce daří!
fikovnice
napsal(a):
"Conie", srdečně Tě po čase zdravím! První příspěvek smutný, ale konec dobrý - všechno dobré. I mojí příbuzné omylem zavřeli kočku do baráku a ti lidi tam jezdili jen na víkend. Byla pak hladová jak vlk a ještě ochraptělá jak chuděra volala o pomoc. Tak ať se celé Tvojí smečce daří!
Díky, jsem moc ráda, že se Mikeš vrátil v pořádku. Jinak smečka je OK, hlavně už zase v plném počtu! Hodně zdrav tobě i tvým kocourkům.
Mikeš si teď vážně vychutnává domácí pohodu...A my si vychutnávám Mikeše.

conie
napsal(a):
Mikeš si teď vážně vychutnává domácí pohodu...A my si vychutnávám Mikeše.
To jsou skvělé fotografie. Úplně z nich čiší pohoda
evan

XXX.XXX.37.190
napsal(a):
To jsou skvělé fotografie. Úplně z nich čiší pohoda
Řekla bych, že lidi se dělí na dvě skupiny, jedna by řekla, jakoj je to hnus, a že se jim z toho dělá špatně, a že to přesahuje všechny meze co lidi zvířatům dovolí, a jak to tam asi smrdí, a že jinde děti nemaj co jíst atd. atd. Ráda patřím do tý DRUHÝ.
Teplo je teď pro Mikeše hodně důležité a taky být v centru dění a pozornosti. Mikeš pozdravuje všechny své fanoušky!