Zdravim potřebovala bych poradit,
máme 2,5 letého Whiskas kocoura. Je kastrovaný a totální mazel. Před cca měsícem jsem našla v kočkolitu krev, zašla jsem k veterináři hnedka, udělali mu UTZ ledvin močových cest, prohlédli ho a nasadili atb s tím, že kdyby se to opakovalo, tak že bychom nasadili speciální dietu. Nic nenašli vše ok. Atb dobral ale výsledek stejný. Dali mu i injekci kvůli případnýmu svědění pinďi.
Kocour se chová úplně normálně, nemňouká, neznačkuje po bytě, nečůrá mimo wc, pořád je mazlivej - prostě krom občasného zakrvácení v kočkolitu se nic neděje max si víc líže pinďu. Neni to pravidelně každý den jen třebas 3x týdně.
Setkal jste se s tím někdo čím to může být? práve jsem zase koukala do kočkolitu a zase je tam načůráno a krev. Je to je z moči při kadění ne. Chodí pravidelně 1x denně a i bobek je ok.
Základ má granule tu a tam dostane tašičku cca 2x týdně.
Díky moc za vaše tipy a rady.
Cat cat
napsal(a):
Struvity. Odebrat moč do čisté skleničky a nejpozději do hodiny dopravit k vetovi ať mrkne jestli tam opravdu krystalky jsou. Jestli se to potvrdí, dostane ATB a najedete na veterinární dietu.
U naší kočičky to takhle taky začalo. Chovala se normálně, jen krev v moči.
A jak mám od kočky odebrat moč jako? to je nereálný
Uživatel s deaktivovaným účtem

princessjane
napsal(a):
A jak mám od kočky odebrat moč jako? to je nereálný
Normálně. místo steliva v záchodku buď nedejte nic, nebo dejte čistý praný jemný štěrk, co se dává do akvárií, nebo si u veta vyžádejte sadu na odběr, to jsou opět nesavé kuličky do kočičího záchodu. no a když je moč v hajzlíku a není vsáknutá do steliva, to už je jednoduché.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Normálně. místo steliva v záchodku buď nedejte nic, nebo dejte čistý praný jemný štěrk, co se dává do akvárií, nebo si u veta vyžádejte sadu na odběr, to jsou opět nesavé kuličky do kočičího záchodu. no a když je moč v hajzlíku a není vsáknutá do steliva, to už je jednoduché.
DIky moc hnedka zitra zavolam veterinari zda to ma skladem v ordinaci kdyztak objednam uz na to koukam na netu. Ale na UTz nic videt nebylo tam bylo vse ok a atb mel ale stejne A ta veterinarni dieta je co v praxi prosim?
Veterinární dietu Vám podle diagnózy určí veterinář. Jedna se o granule, nebo i konzervy, kapsičky. Pak si můžete vybrat od které značky budete krmivo brát. Záleží co bude kocour baštit. Naši chutnala dieta od Royal Canin. Byla na nich zhruba rok. Pak jsme přešli zpátky na běžné krmivo. Občas když jsem viděla, že třeba častěji lítá na záchod, tak jsem ji dávala Urinal pro děti. Jsme už pět let v pohodě a babce už je patnáct let.
valsoraj29

XXX.XXX.51.162
Víte jak jsem odebral dnes moč, sledoval jsem kdy jde na záchod a pod ní jsem dal velikou lžíci.. A moc byla hned..