Nevím si rady - pomoc!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2016 23:27
evynka1999

XXX.XXX.216.144

Ahoj, poslední dobou mě trápí náš půlroční kocourek, protože se počůrává.. Nejdříve to začalo tím, že když jsme přišli domů, ucítili jsme moč- počůral nám polštáře. Tohle jsme časem přestali řešit, protože už to pak nedělal.. Ale včera z ničeho nic skočil na postel a před mýma očima se na postel 2x vyčůral.. Vůbec to nechápu.. Dnes ráno to samé. Když jsem odcházela do školy, byla jsem na chotbě a zase se před mnou počůral- ale teď ne na postel, ale na dlaždičky vedle zdi. Na internetu jsem četla, že kocourci ají často problémy s močovými kameny a že takhle projevují bolest.. V sobotu jdeme na veterinu a pan veterinář chce vzorek moči. Máte s tím někdo zkušenost? Vůbec nevím, jak ten vzorek moči totiž odebrat. Děkuji.

24.11.2016 23:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

PROTESTUJE... chudák malej...
Co mu vadí - chybí, byste měla zjistit Vy.
Stres ?
Chce ven ?
Má chuť na maso ?
Je stále sám ?

24.11.2016 23:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
PROTESTUJE... chudák malej...
Co mu vadí - chybí, byste měla zjistit Vy.
Stres ?
Chce ven ?
Má chuť na maso ?
Je stále sám ?

Tak nějak z toho vyciťuji to poslední - že je sám. Pokud se pomočí při odchodu zadavatelky, tak se mi to tak jeví. I když to samozřejmě může být cokoli jiného...

OT: vidím, že jste on-line: Pořád tomu ještě se bojím uvěřit, ale Kuky naprosto normálně chodí a prohání velkého kocoura. Kortikoidy jsou mnohdy zlo, ale mnohdy také zázrak!

24.11.2016 23:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Bravo !

25.11.2016 00:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Bravo !

Moc děkuji, teď jen ať to vydrží!

25.11.2016 00:35
evynka1999

XXX.XXX.216.144

Když si to zpětně uvědomím, je pravda, že to kocourek dělá jen když přijdeme nebo odcházíme.. Ano, je pravda že je tu skoro pořád sám.. ve všední dny jsme pryč od 6 a vracíme se domů až po 18:00...

25.11.2016 00:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

evynka1999 napsal(a):
Když si to zpětně uvědomím, je pravda, že to kocourek dělá jen když přijdeme nebo odcházíme.. Ano, je pravda že je tu skoro pořád sám.. ve všední dny jsme pryč od 6 a vracíme se domů až po 18:00...

Kolik mu je?
Je to sázka do loterie, ale co mu pořídit kamaráda/kamarádku?
Napište věk kocourka.

25.11.2016 00:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

evynka1999 napsal(a):

Jinak si to představte sama na sobě - být sama zavřená 12hodin! To je fakt hodně moc! Mimochodem jak má zařízený byt? Má aspoň dostatek průlezek, kočičích stromů, hraček, atd.?

25.11.2016 00:43
evynka1999

XXX.XXX.216.144

Kocourkovi je půl roku, jak jsem psala.. ne, bohužel další kočičku si už dovolit nemůžeme.. Beztak máme doma hotovou ZOO (14 křečků, had a do toho všeho ještě kocourek..) dá to i finančně zabrat.. a všechno platí mamka, jelikož nepracuju. Proto nemůžeme mít druhou kočičku..

25.11.2016 00:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

evynka1999 napsal(a):
Kocourkovi je půl roku, jak jsem psala.. ne, bohužel další kočičku si už dovolit nemůžeme.. Beztak máme doma hotovou ZOO (14 křečků, had a do toho všeho ještě kocourek..) dá to i finančně zabrat.. a všechno platí mamka, jelikož nepracuju. Proto nemůžeme mít druhou kočičku..

A můžu se zeptat, když nepracujete, proč je tedy kocourek dvanáct hodin doma sám? Ještě studujete?

25.11.2016 00:45
evynka1999

XXX.XXX.216.144

fikovnice napsal(a):
Jinak si to představte sama na sobě - být sama zavřená 12hodin! To je fakt hodně moc! Mimochodem jak má zařízený byt? Má aspoň dostatek průlezek, kočičích stromů, hraček, atd.?

Já vím že to takhle není správné, ale co s tím mám udělat? A jinak průlezky, škrabadlo, takovou kukaň, pelíšek a hračky má.

25.11.2016 00:45
fikovnice

XXX.XXX.30.49

evynka1999 napsal(a):

A taková poznámka: já mám dva kocoury a fakt si nemyslím, že je to extra větší finanční zátěž než jedna kočka.

25.11.2016 00:48
evynka1999

XXX.XXX.216.144

fikovnice napsal(a):
A můžu se zeptat, když nepracujete, proč je tedy kocourek dvanáct hodin doma sám? Ještě studujete?

Protože mám školu v Plzni a já jsem mimo Plzeň a ještě do toho musíme čekat s mamkou na sestru než jí skončí tréninky. Má je 3x v týdnu.. takže 3x v týdnu jezdíme domů až po té šesté večer no.

25.11.2016 00:50
evynka1999

XXX.XXX.216.144

fikovnice napsal(a):
A taková poznámka: já mám dva kocoury a fakt si nemyslím, že je to extra větší finanční zátěž než jedna kočka.

Jako já to chápu.. Ale zkuste to vysvětlit mojí mami.. Já jsem taky zastáncem toho, že když jsme takhle dlouho pryč, že by měl mít Charlie kamaráda.. ale ona si nedá říct.. uz jsem to zkoušela a bez úspěchu..

25.11.2016 01:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

evynka1999 napsal(a):
Protože mám školu v Plzni a já jsem mimo Plzeň a ještě do toho musíme čekat s mamkou na sestru než jí skončí tréninky. Má je 3x v týdnu.. takže 3x v týdnu jezdíme domů až po té šesté večer no.

Nač máte proboha živou dekoraci.
Dej ho někam na venkov, kde mu bude líp.
Počkej do jara a netrapte ho doktorama.

A jinak průlezky, škrabadlo, takovou kukaň, pelíšek a hračky má.
"""""""""""""""""""""""
Není asi magor, aby si sám lítal po průlezkách...
No, brzy nejspíš bude... chudák.

Jedna zásada :
NEMÁM PODMÍNKY - NEPOŘIZUJI SI ZVÍŘE !
Nemusím mít vše, co vidím.
Všechno má svůj čas...

25.11.2016 01:13
evynka1999

XXX.XXX.216.144

rapotacka11 napsal(a):
Nač máte proboha živou dekoraci.
Dej ho někam na venkov, kde mu bude líp.
Počkej do jara a netrapte ho doktorama.

A jinak průlezky, škrabadlo, takovou kukaň, pelíšek a hračky má.
"""""""""""""""""""""""
Není asi magor, aby si sám lítal po průlezkách...
No, brzy nejspíš bude... chudák.

Jedna zásada :
NEMÁM PODMÍNKY - NEPOŘIZUJI SI ZVÍŘE !
Nemusím mít vše, co vidím.
Všechno má svůj čas...

Já vím.. Ale my jsme ho tak úplně nechtěli.. našla jsem ho skoro u zaschlého betonu- zachránila jsem mu život.. O kočce vy bytě jsme nikdy neuvažovali. Jenže kdyz se u nás léčil tak nam přirostl k srdci a uz ho mame od července. A největší problém je, že je zvyklý jen na byt.. ven jsme ho nikdy ani nepustili, protože jsme se báli.. Je to náš mazel..

25.11.2016 01:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

1. To je od Vás hezké.
2. Jste li na venkově, měli jste ho učit i ven, hned odmala.
Nic není ztraceno. Pod dohledem bych ho to pomalinku,
po chvilkách učila.
Samozřejmě není možné, ho jen tak vyšoupnout za dveře.
Venku se mu bude líbit, zabaví se pozorováním, lovením
hmyzu aj.
Jistá rizika tu jsou, ale stojí to za to.
Držím mu (i vám) palce.
Je nádhernej.

25.11.2016 02:19
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):

Ovšem pouze do té doby, než vám oba onemocní...

25.11.2016 09:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Obvykle s rapotackou souhlasím, ale tentokrát to vidím jinak. Kočka může zvládnout i 12 hodin sama v bytě. Jen je třeba, aby se jí člověk opravdu aktivně věnoval ráno před odchodem do práce/školy, a navečer, po návratu z práce/školy. Myslím tím zejména společné hry apod. - prostě co kočka vyžaduje, udělat si na to čas. Chce to i vysoké škrabadlo, po kterém se dá šplhat nahoru, nejlépe až ke stropu, tam se vyblbne, vylítá třebas i sám.

Jinak ano, pokud se venku narodil, možná bude chtít ven.

25.11.2016 09:19
evynka1999

XXX.XXX.3.24

joanne.s napsal(a):
Obvykle s rapotackou souhlasím, ale tentokrát to vidím jinak. Kočka může zvládnout i 12 hodin sama v bytě. Jen je třeba, aby se jí člověk opravdu aktivně věnoval ráno před odchodem do práce/školy, a navečer, po návratu z práce/školy. Myslím tím zejména společné hry apod. - prostě co kočka vyžaduje, udělat si na to čas. Chce to i vysoké škrabadlo, po kterém se dá šplhat nahoru, nejlépe až ke stropu, tam se vyblbne, vylítá třebas i sám.

Jinak ano, pokud se venku narodil, možná bude chtít ven.

Jestli se narodil doma, opravdu nevím.. Spíš si myslím že se narodil někomu v bytě, akorát se mu nehodila koťátk, tak je vyšoupl ven. Každopádně v létě jsme ho ven zkoušeli dát, ale bojí se. Vždy když ucítil "čerstvý vzduch" tak do nás zaryl drápky a chtěl domů. Když jsme ho pustili na trávě, vždy utekl do nejbližšího křoví, kde se schovával a krčil.. Napadlo mě, že bych mu mohla pořídit kšíry a postupně ho venku učit se pohybovat.. A další důvod proč jsme ho nepouštěl i ven byl ten, že veterinář je celkem drahý a nechtěli jsme mít nemocnou kočku, tak jsme ho nechali naočkovat, odčervit a tak, aby nám domů nepřinesl nějakou nemoc, protože máme doma dva astmatiky..

25.11.2016 09:32
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Buď kočku pomalu začít pouštět ven, nebo ne, na kšírky se vykašlete, kočka by to neocenila.

Zkuste si s kočkou hrát každé ráno a každý den navečer po návratu, a uvidíte, zda nedojde ke zlepšení. Třeba se jen dožaduje vaší pozornosti, když doma jste/a jen pomazlení nestačí.

25.11.2016 09:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.208

Nebo ho dát na chvíli ven v přenosce.
Seznámí se s pachy, zvuky...
Dostala jsem bytovou perskou (1O měs), když jsem ji dala ven,
rozplácla se na trávě, strachy ochromená...
Nejdřív byla v přenosce, pak na obojku. Když kolem proletěl
pták, prchala kamkoliv - hlavu by srazila.
Prostě pomalu, postupně, aby se naučila kudy domů, do bezpečí
Jak potom venek milovala... i myšku přinesla...
Ale měli jsme při ní kocourka, ten ji učil ( až se to zdá k nevíře).
Viděla jsem to...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2016 09:49

Má půl roku, čas na to, aby začal značkovat...
Co kastrace?

25.11.2016 09:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.208

Na to přijdou sami .
Ještě je čas.

25.11.2016 11:14
Jaroslav19

XXX.XXX.156.160

evynka1999 napsal(a):
Ahoj, poslední dobou mě trápí náš půlroční kocourek, protože se počůrává.. Nejdříve to začalo tím, že když jsme přišli domů, ucítili jsme moč- počůral nám polštáře. Tohle jsme časem přestali řešit, protože už to pak nedělal.. Ale včera z ničeho nic skočil na postel a před mýma očima se na postel 2x vyčůral.. Vůbec to nechápu.. Dnes ráno to samé. Když jsem odcházela do školy, byla jsem na chotbě a zase se před mnou počůral- ale teď ne na postel, ale na dlaždičky vedle zdi. Na internetu jsem četla, že kocourci ají často problémy s močovými kameny a že takhle projevují bolest.. V sobotu jdeme na veterinu a pan veterinář chce vzorek moči. Máte s tím někdo zkušenost? Vůbec nevím, jak ten vzorek moči totiž odebrat. Děkuji.

Ve zverimexech nebo u veterináře vám stelivo pro odběr moči prodají. Případně ho hlídat a něco mu tam "podstrčit". Stačí opravdu malý vzorek. Zkuste si dát za úkol věnovat se mu intenzivně půl hodiny ráno, po příchodu domů ještě několikrát další půl hodinky, dávejte mu dobrý kousek syrového masa a uvidíte, že 3x týdně těch 12 hodin vydrží - bude se mít na co těšit. Věnovat ale nemyslím jen hladit, ale nechat dlouze lovit udici, myšku, vymýšlet mu nové úkryty atd. Mluvte na něj i když si jdete do kuchyně nakrájet jablko. Je nejspíš opravdu nevyřáděný a nebo se mu něco dost nelíbí - nevadí mu ti křečci? nemusí být s nimi v místnosti pokud jste pryč? Oni mají svůj typický zápach, nesnaží se ho alespoň trošku přebít?.. Pokud nemáte dostatek financí, hlavně další kočku nepořizujte, nejde jen o druhý kousek masa pro druhého kocoura. Vynahraďte mu parťáka sama a na jaře šup s ním ven. Dejte mu tam čas, představte si sama sebe jako dítě najednou uprostřed deštného pralesa. Uvidíte jak bude venku nakonec šťastný.

25.11.2016 11:31
JanulaM

XXX.XXX.167.14

Určitě souhlasím, kocourka učit na venek. Naše kočka byla 2 roky v bytě, pak jsme se přestěhovali do bytu v přízemí a začala sama chodit ven. Měli jsme výhodu balkonu, chodila tam, koukala až jednou se odvážila skočit ven. Postupně prodlužovala dobu venku, trvalo to asi půl roku. Další rok v létě už chodila na balkon jenom žrát . Za mě kočka patří ven. Bohužel jsme se opět přestěhovali a musíme ji mít v bytě. Naštěstí už má 6 let, tak není taková akční a převážnou část dne i noci spí, ale příjde mi to, že není šťastná. Ale pryč jí dát nechci, byl by to pro ni asi větší stres, je na nás zvyklá.
Dejte kocourkovi svobodu, je citlivější, bude to trvat, ale bude spokojený.

25.11.2016 11:43
evynka1999

XXX.XXX.127.238

Jaroslav19 napsal(a):
Ve zverimexech nebo u veterináře vám stelivo pro odběr moči prodají. Případně ho hlídat a něco mu tam "podstrčit". Stačí opravdu malý vzorek. Zkuste si dát za úkol věnovat se mu intenzivně půl hodiny ráno, po příchodu domů ještě několikrát další půl hodinky, dávejte mu dobrý kousek syrového masa a uvidíte, že 3x týdně těch 12 hodin vydrží - bude se mít na co těšit. Věnovat ale nemyslím jen hladit, ale nechat dlouze lovit udici, myšku, vymýšlet mu nové úkryty atd. Mluvte na něj i když si jdete do kuchyně nakrájet jablko. Je nejspíš opravdu nevyřáděný a nebo se mu něco dost nelíbí - nevadí mu ti křečci? nemusí být s nimi v místnosti pokud jste pryč? Oni mají svůj typický zápach, nesnaží se ho alespoň trošku přebít?.. Pokud nemáte dostatek financí, hlavně další kočku nepořizujte, nejde jen o druhý kousek masa pro druhého kocoura. Vynahraďte mu parťáka sama a na jaře šup s ním ven. Dejte mu tam čas, představte si sama sebe jako dítě najednou uprostřed deštného pralesa. Uvidíte jak bude venku nakonec šťastný.

Křečci jsou v úplně jiné místnosti.. A jinak vždy, když jsem doma se kocourkovi intenzivně věnuji- hraju si s ním, hlásím ho, mazlíme se spolu.. Všechno možné.. Celá rodina si stěžuje na to, jak jsou od něj poškrábaní, ale mě kocourek nikdy neškrábl. Nikdy mi nic neudělal, ani na mě nezasyčel. Myslím, že je na mne "závislý".

25.11.2016 11:44
evynka1999

XXX.XXX.127.238

JanulaM napsal(a):
Určitě souhlasím, kocourka učit na venek. Naše kočka byla 2 roky v bytě, pak jsme se přestěhovali do bytu v přízemí a začala sama chodit ven. Měli jsme výhodu balkonu, chodila tam, koukala až jednou se odvážila skočit ven. Postupně prodlužovala dobu venku, trvalo to asi půl roku. Další rok v létě už chodila na balkon jenom žrát . Za mě kočka patří ven. Bohužel jsme se opět přestěhovali a musíme ji mít v bytě. Naštěstí už má 6 let, tak není taková akční a převážnou část dne i noci spí, ale příjde mi to, že není šťastná. Ale pryč jí dát nechci, byl by to pro ni asi větší stres, je na nás zvyklá.
Dejte kocourkovi svobodu, je citlivější, bude to trvat, ale bude spokojený.

Dobře, začnu ho učit ven.. Ale bojím se, že se bude prát, nebo se mu něco stane.. Je to nádherný kocour (úplná kopie norské lesní kočky).

25.11.2016 11:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.157

Myslím, že je na mne "závislý".
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ale chodit i ven může .
Jen ho to obohatí.

On se v tom - v nástrahách, naučí chodit.

25.11.2016 11:46
evynka1999

XXX.XXX.127.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Má půl roku, čas na to, aby začal značkovat...
Co kastrace?

My ho na kastraci v nejbližší době dát chceme, ale veterinář nás varoval, že mu pak může přestat růst hlava a bude mít malou hlavu oproti tělu..

25.11.2016 11:47
evynka1999

XXX.XXX.127.238

rapotacka11 napsal(a):
Myslím, že je na mne "závislý".
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ale chodit i ven může .
Jen ho to obohatí.

On se v tom - v nástrahách, naučí chodit.

To je jasné :) Ale chápejte mě.. Je to můj miláček a bojím se, že se jednoho dne domů nevrátí.. Mám ho ven učit už teď, nebo mám počkat na jaro?

25.11.2016 11:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.157

Začala bych už teď.
Počasí nic moc, bude spěchat domů.
Večer kočky ožívají, u nás, jak se začne šeřit, musí domů.
Na noc jsou doma.
To se venku potulují cizáci, šikanují je, napadají.
Mohli by ho někam hnát = pod auta, do zubů cizímu psovi...
Chce to, věnovat tomu čas.

Všichni se o ně bojíme.
Ale milujeme je a chceme, aby byly šťastné...

25.11.2016 11:52
Jaroslav19

XXX.XXX.156.160

evynka1999 napsal(a):
My ho na kastraci v nejbližší době dát chceme, ale veterinář nás varoval, že mu pak může přestat růst hlava a bude mít malou hlavu oproti tělu..

Na výstavy se s ním stejně nepoženete, nechte ho kastrovat. Nebojte, nebude vypadat jako ze špatného komiksu. Pořád to bude váš miláček a ještě bude po kastraci větší mazel. Počkejte do jara a dopřejte mu svobodu. Nebo mu dejte přičichnout hned, ale jen na chvíli. Kvůli zimě tam stejně dýl nevydrží. Bát se o něj budete, ale uvidíte tu radost, ten vděk. Pořád říkám, že i zkrácený život venku je tisíckrát lepší než 15 let v jednom uzavřeném prostoru.

25.11.2016 12:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

evynka1999 napsal(a):
Křečci jsou v úplně jiné místnosti.. A jinak vždy, když jsem doma se kocourkovi intenzivně věnuji- hraju si s ním, hlásím ho, mazlíme se spolu.. Všechno možné.. Celá rodina si stěžuje na to, jak jsou od něj poškrábaní, ale mě kocourek nikdy neškrábl. Nikdy mi nic neudělal, ani na mě nezasyčel. Myslím, že je na mne "závislý".

A kolik prostoru tedy kocourek má volně k dispozici, když nejste doma?

25.11.2016 12:33
evynka1999

XXX.XXX.127.238

rapotacka11 napsal(a):
Začala bych už teď.
Počasí nic moc, bude spěchat domů.
Večer kočky ožívají, u nás, jak se začne šeřit, musí domů.
Na noc jsou doma.
To se venku potulují cizáci, šikanují je, napadají.
Mohli by ho někam hnát = pod auta, do zubů cizímu psovi...
Chce to, věnovat tomu čas.

Všichni se o ně bojíme.
Ale milujeme je a chceme, aby byly šťastné...

A jk ho naučím, aby se na noc vracel domů?

25.11.2016 12:34
evynka1999

XXX.XXX.127.238

joanne.s napsal(a):
A kolik prostoru tedy kocourek má volně k dispozici, když nejste doma?

Nevím kolik, ale má celou chodbu.

25.11.2016 12:46
ladd

XXX.XXX.34.53

Začni ho učit ven co nejdříve. Čím je mladší, tím lépe si zvykne. Nenos ho nikam daleko, vyjdi s ním přede dveře, vezmi si nějaké mávátko a tam si s ním hraj, případně mu tam dej nějakou mlsku, aby se zabavil a zapomněl na strach z neznámého. Postupně čas strávený venku prodlužuj. Až bude jasné, že si to venku obhlédl a vystačí si tam i sám, tak to chce venku na suchém místě pelíšek, nejlépe na místě, odkud uvidí na dveře. Pokud máte okno do zahrady v přiměřené výši, můžeš mu na venkovní parapet dát nějakou dečku, krásně si z výšky obhlédne rajón a oknem ho i třeba naučit chodit domů. Případně je ideální ho pouštět přes sklepní okénko.
Že se venkovní kočky mohou přijít k úhoně je pravda. Záleží jak daleko je to k frekventované silnici nebo případně do polí, kde ho mohou zastřelit myslivci. Pokud je ale kocour kastrovaný, tolik se netoulá. Kočky se taky více toulají v noci, kdy na ně i číhá více nebezpečí. Takže vykastrujte a pouštějte ho ven jen ve dne (to přes zimu bude snadné, radši se bude hřát u tepla, než se někde toulat).
V první řadě by jste ale měli vyloučit zdravotní problémy, takže veterinář.

25.11.2016 13:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.35

evynka1999 napsal(a):
A jk ho naučím, aby se na noc vracel domů?

Zatím tam není sám, bojí se, nenechám ho, aby utekl.
Vodítko.
Později mít něco vzácného, na co přijde.
Buď hračka nebo mls.
Prostě, když jsem to dokázala já, dokáže to každý.
Večer = tma, to už se mu domů nechce.
Jen ve dne, o víkendu, přes poledne.
Trpělivost + čas.

25.11.2016 13:03

evynka1999 napsal(a):
Nevím kolik, ale má celou chodbu.

Počkej, on je jenom na chodbě?!

25.11.2016 13:08

Omyl...

25.11.2016 13:22
evynka1999

XXX.XXX.127.238

ladd napsal(a):
Začni ho učit ven co nejdříve. Čím je mladší, tím lépe si zvykne. Nenos ho nikam daleko, vyjdi s ním přede dveře, vezmi si nějaké mávátko a tam si s ním hraj, případně mu tam dej nějakou mlsku, aby se zabavil a zapomněl na strach z neznámého. Postupně čas strávený venku prodlužuj. Až bude jasné, že si to venku obhlédl a vystačí si tam i sám, tak to chce venku na suchém místě pelíšek, nejlépe na místě, odkud uvidí na dveře. Pokud máte okno do zahrady v přiměřené výši, můžeš mu na venkovní parapet dát nějakou dečku, krásně si z výšky obhlédne rajón a oknem ho i třeba naučit chodit domů. Případně je ideální ho pouštět přes sklepní okénko.
Že se venkovní kočky mohou přijít k úhoně je pravda. Záleží jak daleko je to k frekventované silnici nebo případně do polí, kde ho mohou zastřelit myslivci. Pokud je ale kocour kastrovaný, tolik se netoulá. Kočky se taky více toulají v noci, kdy na ně i číhá více nebezpečí. Takže vykastrujte a pouštějte ho ven jen ve dne (to přes zimu bude snadné, radši se bude hřát u tepla, než se někde toulat).
V první řadě by jste ale měli vyloučit zdravotní problémy, takže veterinář.

Právě že hned za balkonovými dveřmi máme obrovské pole.. a za ním je les.

25.11.2016 13:40
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Evinko, odjedete z domova na více než dvanáct hodin denně, kočičák zůstane jen v chodbě takto dlouho, a má být dle tebe spokojený? to asi těžko. co má v chodbě za zábavu, co má ze života?

25.11.2016 14:11

Můžete ještě zkusit před odchodem z domu, aby se kocour ve Vaší nepřítomnosti zabavil, schovat pár granulí do různých skrýší, pod nějakou látku - třeba kapesník, do plata od vajec, papírových krabiček, třeba i po jedné granuli pod víčka od pet láhve... Fantazii se meze nekladou.
Avšak pokud je kocour jen v chodbě, tak moc podnětů nemá. Zřejmě se nudí.

25.11.2016 14:27
ladd

XXX.XXX.34.53

I když kočky a kastrovaní kocouři se moc netoulají, hranice pozemku svého majitele nerespektují, proto jsem zmínil, že je na poli může třeba zastřelit myslivec. Ublížit jim může ale i jakýkoliv soused, kterému se nelíbí, že chodí na jeho pozemek. Pak samozřejmě na kočky číhá i spousta jiných nebezpečí od šelem a jiných dravců, případně nemoci a úrazy. Kočky ale na druhou stranu nejsou vůbec bezbranné, jsou to bystré a ostražité šelmičky. Já osobně bych se bál pustit ven kočku vedle frekventované silnice, jinak ale si nedokážu představit, že bych kočku držel doma, zvláště, když by tam měla být půl dne sama a přitom měl možnost ji pustit ven, kde může chytat myši (bohužel ne jen myši, ale převážně myši), vyhřívat se na sluníčku, lézt po stromech…. Myslím, že za to nebezpečí ta volnost stejně stojí.
Když mu doma nic nechybí, uvidíš, že se bude vracet ochotně a rád. Když se pak přijde večer najíst, již ho nepustíš ven, až ráno.
Je to ale na Tvém zvážení. Buď pouštět ven, nebo mu zlepšit podmínky, na té chodbě je mu jasně smutno a nuda. Jestli bude jen doma, poři´d mu parťáka, to je řešení určitě nejlepší. Je zde na toto téma spousta diskuzí, možná by mamku obměkčilo, kdyby jste si je přečetly spolu.

25.11.2016 18:44
Machyska

XXX.XXX.252.23

Je to ještě hravé kotě a časem se určitě zklidní. Do půl roku jsou nejhravější a potřebují hodně podnětů, další půlrok už bude trochu klidnější, ale pořád ještě dost aktivní.

Má v té chodbě alespoň nějaké okno, nebo je jen mezi čtyřmi stěnami , už jen pohled ven kočky dokáže částečně zabavit. Určitě si společné chvíle hodně užijte společnými hrami, tak jak Vám radili ostatní. Musí se vyblbnout.

Vypouštění ven zvažte sama, dle toho, jak velké riziko mu hrozí. Za domem máte pole a les a co před domem, je poblíž nějaká větší cesta? Frekventovaná cesta a myslivci jsou bohužel hodně velké riziko.

Naše čtyři kočičky ven pouštíme od mala, ale každý den trnu jestli se vrátí. O jednu jsem už bohužel přišla a dodnes to bolí, člověk si potom vyčítá, že ji pustil .
Kočky jsou naučené přiběhnout na zapískání, jen jeden kocourek vždy na zapískání chodil, ale od letošních prázdnin si prodloužil večerku až na celou noc (má 2,5 roku). Někdy přijde a motá se kolem nás celý den a někdy ho téměř dva dny nevidíme. Podotýkám, že jsou všichni kastrovaní.
Kočka se nedá na 100% naučit chodit domů, tak jak bychom si to přáli. Je to jen na ní jestli chce přijít...

25.11.2016 22:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

evynka1999 napsal(a):

Nečetla jsem celé vlákno, ale půlroční kocourek je ještě kotě a mohl by si zvyknout na kamaráda/kamarádku. Opravdu mi věřte, že ufinancovat jednu kočku nebo dvě kočky není velký rozdíl.

25.11.2016 22:50
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Nečetla jsem celé vlákno, ale půlroční kocourek je ještě kotě a mohl by si zvyknout na kamaráda/kamarádku. Opravdu mi věřte, že ufinancovat jednu kočku nebo dvě kočky není velký rozdíl.

Vy víte, že to nemyslím zle. Ale jak tohle můžete napsat? Vždyť sama víte, že když dojde na nemoci, tak to není pravda. A nedej bože, když onemocní oba zároveň...

26.11.2016 00:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tina125 napsal(a):
Vy víte, že to nemyslím zle. Ale jak tohle můžete napsat? Vždyť sama víte, že když dojde na nemoci, tak to není pravda. A nedej bože, když onemocní oba zároveň...

Ale já to myslím vážně. A to z toho důvodu, že kocourek zadavatelky je 12hod denně sám. Dovedete si to představit? Nepíšu, že si stoprocentně sednou, ale já bych do druhého zvířete šla. Varianta č.2 - dát kocoura někomu, kdo na něj bude mít více času.

26.11.2016 00:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Evinko, odjedete z domova na více než dvanáct hodin denně, kočičák zůstane jen v chodbě takto dlouho, a má být dle tebe spokojený? to asi těžko. co má v chodbě za zábavu, co má ze života?

26.11.2016 00:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tina125 napsal(a):

Počkejte, co vlastně není pravda? Ufinancovat dvě nemocná zvířata? Jasný, jsou lidi, kteří to nezvládnou, a i když by to byla velká smůla, tak stát se to může - že onemocní oba zaráz. Pokud mezi ně patří "Evynka", tak souhlasím, ať si druhé zvíře nebere. Ale stran krmení a steliva si stojím za svým názorem, tj. že už není velký rozdíl mezi jednou či dvěma kočkami.

26.11.2016 00:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jaroslav19 napsal(a):
Na výstavy se s ním stejně nepoženete, nechte ho kastrovat. Nebojte, nebude vypadat jako ze špatného komiksu. Pořád to bude váš miláček a ještě bude po kastraci větší mazel. Počkejte do jara a dopřejte mu svobodu. Nebo mu dejte přičichnout hned, ale jen na chvíli. Kvůli zimě tam stejně dýl nevydrží. Bát se o něj budete, ale uvidíte tu radost, ten vděk. Pořád říkám, že i zkrácený život venku je tisíckrát lepší než 15 let v jednom uzavřeném prostoru.

Ne!, pokud to je s kocourem ještě k vydržení, tak s kastrací půlročního kocourka ještě zadavatelko vyčkejte.

26.11.2016 12:04
Acamar

XXX.XXX.29.135

fikovnice napsal(a):
Ale já to myslím vážně. A to z toho důvodu, že kocourek zadavatelky je 12hod denně sám. Dovedete si to představit? Nepíšu, že si stoprocentně sednou, ale já bych do druhého zvířete šla. Varianta č.2 - dát kocoura někomu, kdo na něj bude mít více času.

Pokud by byli třeba i dvě kočky, ale 12 hodin zavřené v chodbě...já nevím. Byt je taky sice omezený prostor, ale přece jen větší šance se zabavit a vyřádit, pokud je na kočku myšleno.

"Evynko" neberte to jako nějaký útok, jen mne to zajímá, proč musí být zavřený v chodbě, když nejste doma?
Kastrace asi problém s nedostatkem podnětů nevyřeší.

26.11.2016 14:06
evynka1999

XXX.XXX.216.144

Acamar napsal(a):
Pokud by byli třeba i dvě kočky, ale 12 hodin zavřené v chodbě...já nevím. Byt je taky sice omezený prostor, ale přece jen větší šance se zabavit a vyřádit, pokud je na kočku myšleno.

"Evynko" neberte to jako nějaký útok, jen mne to zajímá, proč musí být zavřený v chodbě, když nejste doma?
Kastrace asi problém s nedostatkem podnětů nevyřeší.

Jsem si plně vědoma, že to kastrace nevyřeší.. tak je na chodbě, odkud vedou čtvery dveře- pokoj, pokoj, obývák a koupelna. Do mého pokoje ho pouštět nemohu kvůli křečkům. Do druhého pokoje ho mamka pouštět nechce kvůli počůrávání. Do obýváku (je fakt veliký) a do koupelny ho pouštět prakticky můžeme.. Ale prostě se bojíme, že jednou přijedeme a bude vsude načůráno. Prodiskutuji s maminou, abychom mohli nechávat otevřená dveře do koupelny a do obýváku.. měl by alespoň tak více místa..

26.11.2016 14:20
Acamar

XXX.XXX.29.135

evynka1999 napsal(a):
Jsem si plně vědoma, že to kastrace nevyřeší.. tak je na chodbě, odkud vedou čtvery dveře- pokoj, pokoj, obývák a koupelna. Do mého pokoje ho pouštět nemohu kvůli křečkům. Do druhého pokoje ho mamka pouštět nechce kvůli počůrávání. Do obýváku (je fakt veliký) a do koupelny ho pouštět prakticky můžeme.. Ale prostě se bojíme, že jednou přijedeme a bude vsude načůráno. Prodiskutuji s maminou, abychom mohli nechávat otevřená dveře do koupelny a do obýváku.. měl by alespoň tak více místa..

Aha, to mi nedošlo, že kvůli tomu počůrávání Tak to je blbá situace. Jak to vyřešit, aby kocourek měl více prostoru, ale zároveň nebylo vše pročůrané..

26.11.2016 14:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.179

Dejte ho pryč, doprčic.
Vrahové maj v base lepší život.

A píšete tak hezky, skoro inteligentně, člověk by věřil...
brr - EQ vám doma všem chybí.
(miláček ? KECY).
Zřejmě už zešílel, holt měl chudák smůlu od narození...

26.11.2016 14:46
Machyska

XXX.XXX.252.23

evynka1999 napsal(a):

Nemůžete dát pryč ty křečky, pokud si chcete nechat kocourka, určitě je taky cítí a chtěl by si je ulovit . Pak bych ho zkusila do Vašeho pokuje pouštět, to že se párkrát počural neznamená, že to bude dělat pořád. Určitě by měl víc místa a zlepšila by se jeho životní situace alespoň o trochu.
Nějaký kompromis bude nutný.

26.11.2016 14:59
evynka1999

XXX.XXX.216.144

rapotacka11 napsal(a):
Dejte ho pryč, doprčic.
Vrahové maj v base lepší život.

A píšete tak hezky, skoro inteligentně, člověk by věřil...
brr - EQ vám doma všem chybí.
(miláček ? KECY).
Zřejmě už zešílel, holt měl chudák smůlu od narození...

Mám ho dát pryč? Jako vážně? Ještě včera jste psala ať ho naučím ven.

26.11.2016 15:03
evynka1999

XXX.XXX.216.144

Machyska napsal(a):
Nemůžete dát pryč ty křečky, pokud si chcete nechat kocourka, určitě je taky cítí a chtěl by si je ulovit . Pak bych ho zkusila do Vašeho pokuje pouštět, to že se párkrát počural neznamená, že to bude dělat pořád. Určitě by měl víc místa a zlepšila by se jeho životní situace alespoň o trochu.
Nějaký kompromis bude nutný.

Křečky dát pryč nemohu, protože mám chovnou stanici.. Ale on ty křečky nijak ulovit nechce. Jako malý se s jedním kamarádil a teď je jen pozoruje přes ubikace. Každopádně v mém pokoji to udělal jen jednou (se pocural) jinak vždy počurával věci na chodbě nebo sestře postel (palandu), tašku do školy, tety kabelku... A jinak v mém pokoji je skoro pořád :).

26.11.2016 16:08
joanne.s

XXX.XXX.35.87

Pokud vám kocourek doma močí při vašem odchodu či příchodu, není to důvod ho vyrazit ven a nechat živořit celý boží den jen v chodbě.
Vám by se tam celý den samotné líbilo? a to nejste šelma. Chce to zamyslet se a odstranit příčinu jeho nespokojenosti, nebo spíše jeho neštěstí.

26.11.2016 16:17
Acamar

XXX.XXX.29.135

evynka1999 napsal(a):
Křečky dát pryč nemohu, protože mám chovnou stanici.. Ale on ty křečky nijak ulovit nechce. Jako malý se s jedním kamarádil a teď je jen pozoruje přes ubikace. Každopádně v mém pokoji to udělal jen jednou (se pocural) jinak vždy počurával věci na chodbě nebo sestře postel (palandu), tašku do školy, tety kabelku... A jinak v mém pokoji je skoro pořád :).

Tak když těm křečkům nic nedělá a vzdát se jich nechcete, ani tam nic nepočurá, proč tam taky nemá přístup, když nejste doma? Z těch vašich příspěvků má jeden pocit, že nic nejde.

26.11.2016 16:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.102

evynka1999 napsal(a):
Mám ho dát pryč? Jako vážně? Ještě včera jste psala ať ho naučím ven.

Nevěděla jsem, že žije v síni...

26.11.2016 18:42
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Počkejte, co vlastně není pravda? Ufinancovat dvě nemocná zvířata? Jasný, jsou lidi, kteří to nezvládnou, a i když by to byla velká smůla, tak stát se to může - že onemocní oba zaráz. Pokud mezi ně patří "Evynka", tak souhlasím, ať si druhé zvíře nebere. Ale stran krmení a steliva si stojím za svým názorem, tj. že už není velký rozdíl mezi jednou či dvěma kočkami.

Ano myslela jsem to tak. A nám se zrovna stalo, že nám onemocněla obě zvířata a to dvakrát.

Dokud je to jen o krmení a písku, tak ještě relativně ok. Ale pokud má i tak někdo problém uživit i jednu kočku, tak i v tomhle bude druhá větší "zátěž" a neměli by si jí pořizovat. A prostě člověk musí počítat s tím, že se to může stát a být připravený i na takovou variantu. A dobře si rozmyslet zda takovou situaci zvládne.

26.11.2016 20:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tina125 napsal(a):
Ano myslela jsem to tak. A nám se zrovna stalo, že nám onemocněla obě zvířata a to dvakrát.

Dokud je to jen o krmení a písku, tak ještě relativně ok. Ale pokud má i tak někdo problém uživit i jednu kočku, tak i v tomhle bude druhá větší "zátěž" a neměli by si jí pořizovat. A prostě člověk musí počítat s tím, že se to může stát a být připravený i na takovou variantu. A dobře si rozmyslet zda takovou situaci zvládne.

No u zadavatelky je problém to živoření v chodbě. To jsem nějak nepochopila. Křečci si žijí v obýváku, ač by třeba oni mohli být v té chodbě, a kocourek ať je aspoň v bytě, a ne někde v předsíni. Někde na začátku jsem psala, že intuitivně cítím, že problém s pomočováním bude ze samoty. Co má chudák celý ten den v síni dělat? Tady je nejlepší řešení dát kocoura pryč. Ale - jako náhradní varianta, pokud má dotyčná finance, mě napadalo pořídit kočičího kámoše/kámošku.

26.11.2016 20:48
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
No u zadavatelky je problém to živoření v chodbě. To jsem nějak nepochopila. Křečci si žijí v obýváku, ač by třeba oni mohli být v té chodbě, a kocourek ať je aspoň v bytě, a ne někde v předsíni. Někde na začátku jsem psala, že intuitivně cítím, že problém s pomočováním bude ze samoty. Co má chudák celý ten den v síni dělat? Tady je nejlepší řešení dát kocoura pryč. Ale - jako náhradní varianta, pokud má dotyčná finance, mě napadalo pořídit kočičího kámoše/kámošku.

Pokud je to podáno takhle, tak s Váma souhlasím. Kocourek zavřený o samotě v chodbě je opravdu docela chudák.

Nesouhlasím jen s tím, že jste zadavatelce napsala, že jedna, nebo dvě kočky nejsou finanční rozdíl. S tím prostě nemohu souhlasit. Je to všechno jednou tolik. A opravdu v případě nemocí už úplně.

Nám kocourek nakonec bohužel umřel, ale představte si kdyby ne. Měli bychom bohužel dvě kočky s ledvinovým selháním(u jedné kvůli srdci a u druhé kvůli věku).

To máte měsíčně dva RenAvasty(v některých měsích i 3, i 4 podle váhy koček). To už máte nějakých cca 1600- 3200 měsíčně jenom za to. Plus kontroly, vyšetření + dietní strava(cca 1300 na měsíc pro jednu kočku, takže cca 2600) a + plus modlení se, aby se nepřidružily další zdravotní potíže, což se např. u ledvinářů velice často stává. Jen prášky a diety se Vám můžou vyšplhat až na cca 4200 a to tam není to vyšetření a další možné potíže.

Nám se stalo, že byli oba nemocní jinak. Ale taky nebyla někdy sranda to dvojmo utáhnout.

Ne každý si toto může dovolit. A neříkám, že se musí stát zrovna tohle. Může to být i něco jiného, nebo se taky nemusí stát vůbec nic. Ale pořád je tam to, že se to stát může. A tím chci říct jen to, že by si to každý měl v klidu dopředu promyslet, že může dojít i na tuto situaci...

26.11.2016 21:41
Bejina

XXX.XXX.112.69

Hravé kotě zavřené úplně samo téměř celý den pouze v chodbě, to je podle mě živoření.
Kde vlastně má kocourek záchodek, když jste doma? Je mi jasné, že když je samo zavřené přes den, musí mít záchodek v chodbě. Máte-li záchodek i ve vaší přítomnosti stále jen na chodbě, tak třeba počůrávání je z toho důvodu, že chce být konečně s vámi a z obavy, že ho opět zavřete do chodby, tak tam raději na ten záchodek nejde... popřemýšlejte, jestli to není ten důvod...

Můj názor je ten, že kdyby měl kocourek takhle v chodbě žít sám napořád, radím pro jeho dobro, raději mu najděte jiný, šťastnější život...

26.11.2016 22:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Člověk si tu při čtení začne vyčítat držení kočky v bytě.
Nikdy jsem kočku neplánovala, jsem vyloženě pejskař, kočičku jsme chtěla k baráčku. No osud tomu dal jinak, a to naše 2-3 měsíční šídlo nám lítá po bytě. Když jsem přečetla diskuzi trochu z toho trnu, kocourek 12hodin pouze v chodbě. Sice to máme úplně jinak, ale člověk si uvědomí, že kočky prostě do bytu nepatří. Šelmičky nádherné.
Náš malý má prolejzačky, hračky,60m čtverečních v bytě, přístup k oknům a jeho největší a nejoblíbenější hračku - psa. Stejně tak doufám, že jednou bude baráček a já ho nebudu muset držet doma.

27.11.2016 09:05
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Ono kočka v bytě není zas takový problém pokud má prostor a není omezena na jedinou místnost, kde je zavřená. Mám ragdolku doma taky, nikdy ven nešla je posera, ale má přístup krom kuchyně všude má strom postel hraček jak pro 3 kočky bývá doma sama 8 - 10 hodin, když jsme v práci výjímečně i 12 a nikdy nic neudělala kde neměla a ani nerozbyla a ragdolky nemají rádi samotu, ale ta naše je v klidu přideme domů a bud nás už čeka u dveří nebo mžourá s postele, že už jsme doma má ráda hry na honěnou a lovení našich ruk pod peřinou tak se vyblnem

Pokud je, ale kocourek v takových podmínkách dost se přikláním mu najít jiný domov. Milujete ho, tak asi nechcete aby se trápil, ale aby byl štastný a to na chodbě 12hodin denně fakt není. To už je i týrání psychiky kocoura a právě proto začal protestovat.

27.11.2016 17:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Člověk si tu při čtení začne vyčítat držení kočky v bytě.
Nikdy jsem kočku neplánovala, jsem vyloženě pejskař, kočičku jsme chtěla k baráčku. No osud tomu dal jinak, a to naše 2-3 měsíční šídlo nám lítá po bytě. Když jsem přečetla diskuzi trochu z toho trnu, kocourek 12hodin pouze v chodbě. Sice to máme úplně jinak, ale člověk si uvědomí, že kočky prostě do bytu nepatří. Šelmičky nádherné.
Náš malý má prolejzačky, hračky,60m čtverečních v bytě, přístup k oknům a jeho největší a nejoblíbenější hračku - psa. Stejně tak doufám, že jednou bude baráček a já ho nebudu muset držet doma.

Super! U Vás má Andri psího kámoše. Víte, že jsem ani nečekala, že se s Barneym tak skamarádí? Ještě že má zřejmě úžasnou povahu (Barney)! Někdy dejte aktuální fotky toho Vašeho nalezenečka.

27.11.2016 22:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
Super! U Vás má Andri psího kámoše. Víte, že jsem ani nečekala, že se s Barneym tak skamarádí? Ještě že má zřejmě úžasnou povahu (Barney)! Někdy dejte aktuální fotky toho Vašeho nalezenečka.

Joo, když vidím jak si spolu hrajou, to je úžasný. Teda oni se spíš perou, vždycky před spaním, naše ruce a psí tlama, proti tomu uličníkovi. No vypadám jak kdybych se sebepoškozovala.
Barney jemně ho tou tlamou mačká a Thiago tvrdě útočí, přítel si malého hrozně oblíbil, říká mu. že je "lovec" a pere se s ním. Pak ho prožene po bytě a nakonec se mu zartá do kožichu, žužlá mu ucho a vrní. Mobil mám momentálně na reklamaci, takže fotky příště do vlákna "nalezené kotě".

Přidejte reakci

Přidat smajlík