Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2016 16:41
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda nemá někdo nějaké zkušenosti. Kocourek stáří nějakých 7,5měsíců. Vitální, s chutí baští prostě na něm není nic vidět. Dnes jsem ho chovala a všimla si, že za ušima a na krku mu chybí srst. Má tam pouze tu krátkou podsadu . Sleduji ho a občas si to i drbe. Je pravidelně odčervovaný a odblešovaný. Ale nějak netuším z čeho by to mohlo být?

Jenae

4.12.2016 17:49
Jenae

XXX.XXX.144.24

lunin napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda nemá někdo nějaké zkušenosti. Kocourek stáří nějakých 7,5měsíců. Vitální, s chutí baští prostě na něm není nic vidět. Dnes jsem ho chovala a všimla si, že za ušima a na krku mu chybí srst. Má tam pouze tu krátkou podsadu . Sleduji ho a občas si to i drbe. Je pravidelně odčervovaný a odblešovaný. Ale nějak netuším z čeho by to mohlo být?

Milion možností, od plísně po alergii.

5.12.2016 07:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zkuste nafotit a hodit fotku sem.

Blechy, alergie /ale nejen na složku potravy, atd.

čím krmíte, konkrétně? Máte i další zvířata, psa?

5.12.2016 11:05
Acamar

XXX.XXX.57.109

Jestliže to je na krku, za ušima - lokálně, nemůže to souviset i s tím pravidelným odblešováním (předpokládám pipetou) - že mu tam něco nesedí?

5.12.2016 14:26
lunin

XXX.XXX.109.199

Pipetu dostáváli dříve, ale nezabírala, tak teď Frontline sprej a Arpalit na střídačku. No nedávno jsme najeli na nové krmivo Brit Salmon. Tak jedině mě napadla nějaká alergie? Zkusím to nějak vyfotit. Jinak doma jsou 3kocouři, ale má to jen ten jediný

5.12.2016 14:37
lunin

XXX.XXX.109.199

Lépe to nešlo vyfotit pořád se vrtěl. Jinak to má i na druhé straně a už i drobet pod krkem.

5.12.2016 15:20
lavacca

XXX.XXX.218.25

lunin napsal(a):
Lépe to nešlo vyfotit pořád se vrtěl. Jinak to má i na druhé straně a už i drobet pod krkem.

Takže dlouhosrstý... no, preventivně bych mu dala spor on stronger proti ble nám, svrabu, atd.

Nicméně mela jsem dřív kočku, jež byla taky dlouhosrstá a vždy na jaro - podzim shodila většinu chlupů - zůstal jen menší límec a ocásek. Jinak mela na těle takhle kratší chlupy jako ma ten váš. Kdyz to poprvé začalo, tak jsme si taky mysleli, 'ze jde o nějaký zdravotní problém, ale ukázalo se., ze proste takhle opadava pravidelně. A na zimu nahodila vždy poradny kožich. Byla venkovní.

Janae

5.12.2016 15:26
Janae

XXX.XXX.144.24

lavacca napsal(a):
Takže dlouhosrstý... no, preventivně bych mu dala spor on stronger proti ble nám, svrabu, atd.

Nicméně mela jsem dřív kočku, jež byla taky dlouhosrstá a vždy na jaro - podzim shodila většinu chlupů - zůstal jen menší límec a ocásek. Jinak mela na těle takhle kratší chlupy jako ma ten váš. Kdyz to poprvé začalo, tak jsme si taky mysleli, 'ze jde o nějaký zdravotní problém, ale ukázalo se., ze proste takhle opadava pravidelně. A na zimu nahodila vždy poradny kožich. Byla venkovní.

No to jo, ale měla taky takové mapy?
Normální je línat tak nějak stejnoměrně, ne v kolech. Já bych teda vzala k veterináři, to neuškodí. Navíc, pani píše, že se kočka drbe.
(od té doby co nám zplesnivělo i dítě jsem v tomto opatrná ).

5.12.2016 15:43
lunin

XXX.XXX.109.199

Drbe se, ale spíše jen občas. Není to nic hrozného. Nikde jinde na těle to nemá jen za tím krkem a trochu pod. Jinak kočky můžou ven, ale drží se spíše doma. Ted vlastně mají poprvé ty granule s lososem, tak nemůže to být ještě alergie na ryby? Jindy měli kuřecí, hovězí atd...

6.12.2016 08:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lunin: takže krmíte výhradně tímto, nic jiného?
http://www.siera.cz/cz-detail-2271-brit-premium-cat-adult-salmon-8kg.html.

6.12.2016 10:49
lunin

XXX.XXX.109.199

Ano a masem, ale s tím problém nikdy nebyl. Nastalo po nějaké době po těchto granulích.

6.12.2016 11:46
lavacca

XXX.XXX.218.25

Janae napsal(a):
No to jo, ale měla taky takové mapy?
Normální je línat tak nějak stejnoměrně, ne v kolech. Já bych teda vzala k veterináři, to neuškodí. Navíc, pani píše, že se kočka drbe.
(od té doby co nám zplesnivělo i dítě jsem v tomto opatrná ).

Právě ze nez opadala téměř celá, tak se ji fakt dělaly mapy.

Pokud dosud neměli ryby, tak to muže byt i krmenim. Zkuste ho vysadit a uvidíte. ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík