Jedovaté rostliny a kytky pro kocky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2016 23:03
paja.horakova

XXX.XXX.128.35

Dobry vecer,
Chtela jsem se zeptat zda je vánoční hvězda nejak jedovatá nebo škodlivá pro kočky.
Predem děkuji za odpovědi.

5.12.2016 06:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Je.

5.12.2016 13:58
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Https://www.modrykocour.cz/rady/prakticke-rady/rostliny-jedovate-pro-kocky

tady to máte i s fotografiemi.Taky hned jsem tu kapradinu vyhodila-pro jistotu...

5.12.2016 14:22
paja.horakova

XXX.XXX.148.12

Moc děkuji všem za odpověď, četla jsem si pár článků, které jsem si našla, ale chtěla jsem se přece jen ujistit. :).

kytkozrouti

21.4.2017 15:32
kytkozrouti

XXX.XXX.156.160

Dobrý den, potřebovala bych poradit zda je pro kočky jedovatá datlová palma. Po pořízení kočiček jsem všechny kytky dala pryč, nyní mám možnost získat datlovovku - třímetrovku a obýváku by moc slušela. Po šáchoru jdou ale čičiny jak diví, může jim to případně ublížit? Myslím do doby než pochopí, že to není přerostlý šáchor. Na internetu jsme ji zmíněnou jako jedovatou nenašli, ale kdo ví. Zkušenosti? Pořídili byste?

21.4.2017 16:32
Edánek

XXX.XXX.189.90

kytkozrouti napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit zda je pro kočky jedovatá datlová palma. Po pořízení kočiček jsem všechny kytky dala pryč, nyní mám možnost získat datlovovku - třímetrovku a obýváku by moc slušela. Po šáchoru jdou ale čičiny jak diví, může jim to případně ublížit? Myslím do doby než pochopí, že to není přerostlý šáchor. Na internetu jsme ji zmíněnou jako jedovatou nenašli, ale kdo ví. Zkušenosti? Pořídili byste?

...fíkusy jsou nejedovaté a je jich více druhů, na pěstování absolutně nenáročné a v interiéru krásné... datlovou palmu jsem si vypěstovala z pecky a měla jsem jí asi tři roky, pak přišla domů první kočka a jako jedinou ze všech kytek jí začala likvidovat, zřejmě jí chutnala jako šáchor, tak jsem jí dala kamarádce a ta jí má dodnes, jiných kytek co mám doma si kocour (a ani další dvě kočky, které přišly později) nevšímá dodnes...

21.4.2017 16:50
lavacca

XXX.XXX.24.30

kytkozrouti napsal(a):

Ja myslim, ze jedovata pro ne neni. A pokud budou mit dal šáchor, atd. neměly by si ji moc vsimat. Zvlášť je-li to uz takhle velka rostlina. ;)

Ja mam u kocek kaktusy, v obyvaku jeste aloe vera a jeste...no, ted si na ten nazev nevzpomenu. :D Klasicky listnac se zelenozlutymi listy. Byva casto jako bytova rostlina, hezky roste a dela okrasu. A kdyz jsem byla u nasich, tak jsem měla jeste fikus a ten taky nechaly bez povsimnuti. Pestovala jsem leta na okne i zakrsla rajcata ( ta jsou jedovata) a nikdy je nelakala. Myslim, ze kocky nejsou tak dive po jinych kytkach, pokud maji možnost prave toho sachoru ci obili, atd. Proste povolenych rostlin. ;).

kytkozrouti

21.4.2017 17:17
kytkozrouti

XXX.XXX.156.160

Děkuji vám za odpovědi. Dříve jsem to doma měla pomalu jak v botanické zahradě a teď už tři roky procházím pustým domem když nepočítám bylinky a zmiňovaný šáchor. Docela mi to chybí, ale kočičky mají přednost. Ty moje dvě jsou učenlivé, vždy brzy pochopí co je nežádoucí. Tak asi pořídím. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík