Domi-nika

XXX.XXX.220.14
Ahoj,
souhlasíte s tím? Byla jsem osočena, když jsem si vzala koťátko v 10ti týdnech, že mělo být ještě u mamky a najednou tohle video. Nebyla to chovná stanice, takže, když mi bylo vyhrožováno porušením zákona, neměli pravdu?
https://www.modrykocour.cz/kockoklipy/kockoklip-v-jakem-veku-je-mozne-odebrat-kote
Dík za reakci
Dominika.
Domi-nika

XXX.XXX.220.14
Mně šlo o to, že ta slečna mi řikala, že porušuji zákon a že kdyby chtěla, tak mě někam nahlásí. Ostatní říkali, že je to blbost, ale já jsem všude možně hledala. Ta vyhláška byl argument, ale ona si jela furt svoje. Pak jsem viděla tenhle klip, tak jsem chtěla, jestli je to pravda. ¨
rapotacka dík za uklidnění.
Janae

XXX.XXX.144.24
Domi-nika
napsal(a):
Mně šlo o to, že ta slečna mi řikala, že porušuji zákon a že kdyby chtěla, tak mě někam nahlásí. Ostatní říkali, že je to blbost, ale já jsem všude možně hledala. Ta vyhláška byl argument, ale ona si jela furt svoje. Pak jsem viděla tenhle klip, tak jsem chtěla, jestli je to pravda. ¨
Jak bylo řečeno, pokud to není registrovaný chov, tak žádný postih nehrozí.
Celkem pěkný video. Ovšem mám připomínky. Jsou kočky, které se kojí i v roce či dvou, u některých přirozený odstav nefunguje. Už se mi stalo, že se kojil starý kocour, nejdřív polehával s kojící kočkou a nakonec jsem ho našla přisátého.
A za druhé, dle mého nejde říct, že všechny kočky jsou hotové ve 12-13 týdnech. Existuje hodně nuancí dle plemen. Pokud to vezmu do extrémů, tak jsem měla dva vrhy. Obyčejné koťata od tulačky a malé peršanky. Bylo fascinující pozorovat, jak jsou peršánci opožděný. Obyčejné kotě už ve čtyřech týdnech řádilo a hrálo si, zatímco peršánek ještě nevystrčil čumák z pelíšku, ležel jak buchta. V osmi týdnech byla obyčejné kotě celkem hotová kočka, zatímco peršan si začal neohrabaně hrát.
Do osmitýdenní šlechtěné kočky bych nešla, pokud nemáš zkušenost, tak je možné, že to bude opravdu mimino. Osmitýdenního kočku evropskou bych si s klidným svědomím pořídila.
Domi-nika

XXX.XXX.220.14
Holky, dík.
Bylo fascinující pozorovat, jak jsou peršánci opožděný. Obyčejné kotě už ve čtyřech týdnech řádilo a hrálo si, zatímco peršánek ještě nevystrčil čumák z pelíšku, ležel jak buchta. V osmi týdnech byla obyčejné kotě celkem hotová kočka, zatímco peršan si začal neohrabaně hrát.
To je zajímavé, to by mě vůbec nenapadlo, že vývoj se liší u plemen. Popsala jste to moc pěkně
Domi-nika
napsal(a):
Kam by to asi tak nahlásila, a kdo by to řešil?
U kočky s PP, by to mohlo znamenat problém, ale jinak určitě ne.
Podívejte se na inzeráty, kde majitelé nabízejí i čtyřtýdenní koťátka ihned k odběru, člověk by u toho brečel a taky se jim nic nestane.
Slečna asi ráda vyhrožuje...
Machyska
napsal(a):
Bylo fascinující pozorovat, jak jsou peršánci opožděný. Obyčejné kotě už ve čtyřech týdnech řádilo a hrálo si, zatímco peršánek ještě nevystrčil čumák z pelíšku, ležel jak buchta. V osmi týdnech byla obyčejné kotě celkem hotová kočka, zatímco peršan si začal neohrabaně hrát.
To je zajímavé, to by mě vůbec nenapadlo, že vývoj se liší u plemen. Popsala jste to moc pěkně
Také je to pro mě novinka, koukám, že se tu ledacos dovíme a přiučíme...
BorisWERE

XXX.XXX.220.14
Blbost, kam by vás jako nahlásila? Jen vyhrožuje.
Video, dost dobrý.