st

XXX.XXX.60.233
Dobrý den, mám dotaz.
Jelikož se mi bohužel stalo, že má čistě bytová kočka chytla blechy( úspěšně zlikvidováno, podchytla jsem to včas), mám strach, aby se situace neopakovala, ale zároveň se mi moc nechce dopovat kočku chemií.Dáváte bytovým kočkám pravidelně něco proti blechám?
U nás bytovkám nic proti blechám preventivně nedáváme. Není to tolik pravděpodobné, že bytová kočka blechy chytí. Proti blechám se většinou používají pipety, které účinkují 3-4 týdny. Je to zbytečná chemie a když byste to chtěla praktikovat pravidelně, aby to mělo smysl, stálo by to nějaké peníze. Obojky jsou levnější, dlouhodobější efekt, ale nejsou pro kočky bezpečné.
Přírodní prostředky na odpuzování blech jsou většinou eterické oleje, spousta z nich je pro kočku toxická.
První kočka se dožila 15,5 let, blechy jsme neměli nikdy. Další, útulkové, měly jen při příchodu z útulku, po likvidaci rovněž víc než rok bez blech.
st

XXX.XXX.60.233
No předchozí kocouři ( cca taky 15 let) nikdy blechy neměli, takže jsem to vůbec neřešila, ani mě nenapadlo, že by je mohlo něco takového potkat. Bohužel ted u nové kočule se zadařilo, pravděpodobně z chodby, páč soused měl kocoura, pouštěl ho ven a samozřejmě nic mu nedával, pak taky k jedné ze sousedek chodí podivné návštěvy se psy ( pochybuji, že jsou ošetřeni) takže mám docela vítr.
Jasně, stát se to může, u našich za mého dětství nosil blechy tatík z vlaku, ani zvíře nebylo třeba... chápu, že než na to člověk přijde, může z toho být problém a že tomu chcete předejít. Ale o nějaké šetrné, účinné a bezpečné prevenci nevím - možná poradí někdo jiný.
Já bych to asi řešila až tehdy, když by se to začalo opakovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

joanne.s
napsal(a):
Blechy bych řešila, až nastanou.
Taky tak
Jenom bych si cvičně provedla odblešení celého bytu, pokud jsi již neprovedla. Většina blech žije v prostředí, ne na zvířeti, takže aby se ti někde v klidu a teple nevylíhly...
St

XXX.XXX.60.233
Díky za rady, ona ta bleší akce proběhla už cca před deseti měsíci, takže doma nic neni.
Já jen pořád žiju ve strachu, aby k tomu zase nedošlo. Jako nebylo to, že by nám tu skákaly brebery, ale prostě ta představa, co by se mohlo stát kdybych si toho všimla později mě děsí;-)hlavně jsem denně vysavala, prala, vše prohlížela, každý fuflik zkoumala lupou, byla jsem z toho trošku magor.
Kočka pak dostala prevenci cca po dobu tří měsíců, tak mě zajímalo jestli něco dávat bytovkam i do budoucna.
St
napsal(a):
Díky za rady, ona ta bleší akce proběhla už cca před deseti měsíci, takže doma nic neni.
Já jen pořád žiju ve strachu, aby k tomu zase nedošlo. Jako nebylo to, že by nám tu skákaly brebery, ale prostě ta představa, co by se mohlo stát kdybych si toho všimla později mě děsí;-)hlavně jsem denně vysavala, prala, vše prohlížela, každý fuflik zkoumala lupou, byla jsem z toho trošku magor.
Kočka pak dostala prevenci cca po dobu tří měsíců, tak mě zajímalo jestli něco dávat bytovkam i do budoucna.
Problémy řešte až se se objeví, stejně je všechno vždy jinak, než jak si to složitě naplánujeme
Zdravím, mrkněte na tento přístroj. Já jej zakoupila před měsícem za jiným účelem než kvůli bleškám, ale píší, že mimo jiné odpuzuje i ony dotyčné, mršky "
Zatím nemohu potvrdit účinek, neboť blešky nemáme, ale myšky nám přestaly škrábat v podkroví kde máme ložnici a vypadá to, že se odstěhovaly jinam. Takže v tomto směru učinkuje.
Jen by mne zajímalo, kam by se přestěhovaly ty blešky
Jmenuje se to odpuzovač škůdců s nočním světlem a ionizátorem.