Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2017 21:22

Dobrý den, zajímal by mě názor na ty to dvě mainy bez PP. Od jejich majitelky mám slíbené jejich koťátko. Podle mě jsou docela dost Mainské- hlavně krémová kočička:) (nevyznám se moc), i cena za odčervené a naočkované koťátko je velmi přívětivá- 3000kc. Ale doopravdy je to jen můj názor, ale moc by mě zajímal i ten váš.
První 2 fotky - kocour
3. Fotka- kočička
4. Jejich loňské koťátko.

2.1.2017 19:20
Ivetpivet

XXX.XXX.212.123

Pokud nebudou na chov, přijde mi jedno, jestli je dost Mainskásmajlík Je každopádně moc pěkná.
Spíš bych řešila zdravotní stav rodičů, podmínky, kde žije kotě, čím chovatel krmí, jestli jej učí základní zvyky, jestli mu pečují o srst... Za 3000musí chovatel i trochu šetřit, aby měl z prodeje i zisk. Když jsme si letos brali kotě s PP a viděli, jak obrovskou péči mu majitelka věnovala a kolik ji to muselo stát, byli jsme hodně překvapení. Nechci samozřejmě strašit - i "neznačková" kočička může být krásný mazlíček, ale znáte to, lidé jsou různí.

2.1.2017 19:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

Rodiče jsou moc pěkní, pokud nechcete kočičku na chov, ale "jen" na mazlíka tak proč ne, ale také bych se zajímala o prostředí ve kterém kotě vyrůstá a jak se chová kotě, popřípadě rodiče i majitelé.

Určitě poznáte jestli je domov jen naaranžovaný, nebo je tam kotě zvyklé a je nebojácné. Už věk, ve kterém Vám budou majitelé ochotní kotě předat, je hodně výmluvný a důležitý.

Hodně z nás má "obyčejné venkovní kočičky" a jsme naprosto spokojeni , alespoň já určitě.

Já bych určitě brala hned dvě koťata, je to pro ně i pro majitele mnohem lepší, ale je to finančně náročnější, tak to chce samozřejmě dobře zvážit.

2.1.2017 19:53

Také máme uz jednu "obyčejnou venkovní", nalezeňkyni :) už ji máme téměř 5 let a před 3 měsíci nám umřel kocourek na kterého byla velmi zvyklá, takže teď budeme pořizovat nového (nejspíše tedy od těchto).
A dokonce už sme u nich i byli před 2mesici na návštěvě, původně sme totiž měli zamluveneho toho kocourka na 4. fotce, ale dohodli jsme se nakonec že si vezmeme až příští. Koťátka dávají do nových domovů po 10/11 týdnu jejich života. Skoro v každé místnosti mají pelisek a škrabadlo, spinkají rádi v posteli a jsou všechny jejich kočičky moc přítulné, srst jim prý česání obden nebo dle potřeby :).

2.1.2017 20:03
australáček

XXX.XXX.39.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, zajímal by mě názor na ty to dvě mainy bez PP. Od jejich majitelky mám slíbené jejich koťátko. Podle mě jsou docela dost Mainské- hlavně krémová kočička:) (nevyznám se moc), i cena za odčervené a naočkované koťátko je velmi přívětivá- 3000kc. Ale doopravdy je to jen můj názor, ale moc by mě zajímal i ten váš.
První 2 fotky - kocour
3. Fotka- kočička
4. Jejich loňské koťátko.

Jestli je pro Vas priorita číslo 1 při pořizování cena, pořiďte si plyšáka, protože zvíře je živý tvor a jako člověk pohybující se už nějaký pátek v oblasti veterinu, vím, kolik stojí obyčejná operace třeba, jen, zlomené nohy. Můžu vědět proč chcete mainskou mývalí, a proč neoslovite chovatele s pp, když chcete mainskou mývalí? Jde jen o cenu? To, že fotky jsou kradene je asi zbytečné říkat.

2.1.2017 21:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také máme uz jednu "obyčejnou venkovní", nalezeňkyni :) už ji máme téměř 5 let a před 3 měsíci nám umřel kocourek na kterého byla velmi zvyklá, takže teď budeme pořizovat nového (nejspíše tedy od těchto).
A dokonce už sme u nich i byli před 2mesici na návštěvě, původně sme totiž měli zamluveneho toho kocourka na 4. fotce, ale dohodli jsme se nakonec že si vezmeme až příští. Koťátka dávají do nových domovů po 10/11 týdnu jejich života. Skoro v každé místnosti mají pelisek a škrabadlo, spinkají rádi v posteli a jsou všechny jejich kočičky moc přítulné, srst jim prý česání obden nebo dle potřeby :).

Když jste byli na té návštěvě, tak měli ty koťátka a rodiče doma? Pokud ano, tak bych do toho klidně šla.

Smůlu na nemocné kotě může mít člověk i u chovatelů s PP, jak dokazuje jedno z vláken o smrti kocourka s PP. Samozřejmě riziko nemocí je u koček s PP mnohem menší.

Věřím, že je spousta lidí chová koťata pro radost a kupní cenu berou jen jako návrat vložených financí do "chovu" a není pro ně prioritou, spíš chtějí nějakou částku, jako pojistku, že kotě někdo nevyhodí po měsíci u lesa.

Proč ve všem pořád hledat negativa.

3.1.2017 08:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já bych do takového kotěte nešla. I sebelepší podmínky, v jakých kotě snad vyrůstá, i kdyby bylo zdravé atd., nic nevyváží argument, že jde o podporování množení.
více na vysvětlení třeba zde http://www.prokocky.estranky.cz/clanky/kastrace-a-pokastracni-pece/nemnozte-nas_-nechceme-umirat.html.

3.1.2017 08:17
mesič

XXX.XXX.129.58

Machyska napsal(a):
Když jste byli na té návštěvě, tak měli ty koťátka a rodiče doma? Pokud ano, tak bych do toho klidně šla.

Smůlu na nemocné kotě může mít člověk i u chovatelů s PP, jak dokazuje jedno z vláken o smrti kocourka s PP. Samozřejmě riziko nemocí je u koček s PP mnohem menší.

Věřím, že je spousta lidí chová koťata pro radost a kupní cenu berou jen jako návrat vložených financí do "chovu" a není pro ně prioritou, spíš chtějí nějakou částku, jako pojistku, že kotě někdo nevyhodí po měsíci u lesa.

Proč ve všem pořád hledat negativa.

Souhlasím, já osobně mám kocoura s PP a nezabránilo to tomu, že má např. kočičí akné nebo je drobnějšího vzrůstu. Pokud paní byla na návštěvě u majitelů, tak ti asi museli krom fotek ukrást i byt/dům...? - viz příspěvek australáček
Sama jsem chtěla pořídit kočku a jednou mít také koťátka pro radost, nakonec jsem od toho ustoupila už jen proto, že by byl problém se sehnáním chovného kocoura - svého bych nechtěla, abych nemusela řešit oddělování, CHS půjčovat nechtějí (chápu) a cizího, který za půl roku obskočí 10 koček, aby jeho majitel vydělal pár korun bych ke své kočce nepustila. Ale to je na jiné téma.
Pokud se vám kotě zdá v původním prostředí v pořádku a né jen na minutu puštěné z klece, tak bych se asi také nebála.

3.1.2017 18:22
australáček

XXX.XXX.39.194

mesič napsal(a):
Souhlasím, já osobně mám kocoura s PP a nezabránilo to tomu, že má např. kočičí akné nebo je drobnějšího vzrůstu. Pokud paní byla na návštěvě u majitelů, tak ti asi museli krom fotek ukrást i byt/dům...? - viz příspěvek australáček
Sama jsem chtěla pořídit kočku a jednou mít také koťátka pro radost, nakonec jsem od toho ustoupila už jen proto, že by byl problém se sehnáním chovného kocoura - svého bych nechtěla, abych nemusela řešit oddělování, CHS půjčovat nechtějí (chápu) a cizího, který za půl roku obskočí 10 koček, aby jeho majitel vydělal pár korun bych ke své kočce nepustila. Ale to je na jiné téma.
Pokud se vám kotě zdá v původním prostředí v pořádku a né jen na minutu puštěné z klece, tak bych se asi také nebála.

No ono není problém stáhnout fotky z netu ( majitel fotek to už řeší) a tvrdít, že zrovna jsou někde, anebo ukázat jiné a říct od těch už nemáme atd..Lidé jsou totálně blbí totiž. A včera mi slečna napsala soukromou zprávu a mainskou chce kvůli její mazlive povaze, ono vtip je v tom, že ne každá mainka je mazlivá. Mám kočku a kocoura a kočka je nemazlivka a kocour totalni závislák a oba jsou z malochovu. A to, že CHS nechtějí půjčovat, nedivte se, protože kvalitní CHS jede pro kocoura pres půl Evropy, dá za něj třeba 80tis, citovou hodnotu nepočítám a on pak někde něco chytne a nakazí ostatní kočky. PP neni záruka zdraví, ale plemene a určitého standartu. Nevím co máte za plemeno, ale jestli MCO, tak určitě jste si před pořízením přečetla standart, a víte, že kočky jsou drobnější a že záleží hodně na rodičích a na krmivu..A oddělovat se nemusí, stači kocour oči dát čip, který je na rok a on rok je neplodny, pravda stojí 2 500Kč, ale mě to zas tak hrozná částka nepřijde. Spíš si musí člověk dát otazku, zda bude ochoten z kousnout značkování, pokud by se kocour roznačkoval...

3.1.2017 19:15
mesič

XXX.XXX.73.61

australáček napsal(a):
No ono není problém stáhnout fotky z netu ( majitel fotek to už řeší) a tvrdít, že zrovna jsou někde, anebo ukázat jiné a říct od těch už nemáme atd..Lidé jsou totálně blbí totiž. A včera mi slečna napsala soukromou zprávu a mainskou chce kvůli její mazlive povaze, ono vtip je v tom, že ne každá mainka je mazlivá. Mám kočku a kocoura a kočka je nemazlivka a kocour totalni závislák a oba jsou z malochovu. A to, že CHS nechtějí půjčovat, nedivte se, protože kvalitní CHS jede pro kocoura pres půl Evropy, dá za něj třeba 80tis, citovou hodnotu nepočítám a on pak někde něco chytne a nakazí ostatní kočky. PP neni záruka zdraví, ale plemene a určitého standartu. Nevím co máte za plemeno, ale jestli MCO, tak určitě jste si před pořízením přečetla standart, a víte, že kočky jsou drobnější a že záleží hodně na rodičích a na krmivu..A oddělovat se nemusí, stači kocour oči dát čip, který je na rok a on rok je neplodny, pravda stojí 2 500Kč, ale mě to zas tak hrozná částka nepřijde. Spíš si musí člověk dát otazku, zda bude ochoten z kousnout značkování, pokud by se kocour roznačkoval...

Já MCO nemám, mám ragdolla, tu velikost jsem uvedla jako příklad a je pravda, že ač jsem za krmení dávala dost velké sumy, dnes by mi ty granule nešly přes práh (RC, hills, purina). Já šla do ragdolla kvůli "kočkopsí" povaze a tam jsem spokojená na 100%, i když dnes se na mě obzvlášť těšil, tak je až otravnej smajlík
To s tím nepůjčováním chovných kocourů chápu a souhlasím s tím. A o tom čipu jste mi to ani psát neměla, zas to ve mě bude hlodat.
Ohledně kradení fotek - viz např. téma "černá díra Daskabát" nebo podobných inzerátů je to asi všem jasné, já z příspěvku zadavatelky pochopila, že u paní již na návštěvě byla.

3.1.2017 19:35
Machyska

XXX.XXX.252.23

australáček napsal(a):

O tom čipu taky slyším poprvé, to je hodně zajímavé

Já jsem si např. pořídila "obyčejná" koťátka jednou pro radost a pak jsem nechala oba rodiče vykastrovat. Taky si k vůli tomu nepřipadám jako množitelka. O všechny jsem se postarala a všechna byla v rozumném věku kastrovaná. Kotěcí školka stála docela hodně peněz, ale nelituji jediné koruny.
Bylo to nádherné kotěcí období, ale dělat na kšeft bych to nemohla, jsem s nimi moc citově spojená a bylo pro mně těžké je dát novým majitelům. Taky chodit na ty výstavy...když vidím, jak se to některým kočičkám nelíbí, být zavřené v kleci a nechat se okukovat...

Raději neříkám nikdy, však to všichni známe

3.1.2017 21:02
mesič

XXX.XXX.73.61

Machyska napsal(a):
O tom čipu taky slyším poprvé, to je hodně zajímavé

Já jsem si např. pořídila "obyčejná" koťátka jednou pro radost a pak jsem nechala oba rodiče vykastrovat. Taky si k vůli tomu nepřipadám jako množitelka. O všechny jsem se postarala a všechna byla v rozumném věku kastrovaná. Kotěcí školka stála docela hodně peněz, ale nelituji jediné koruny.
Bylo to nádherné kotěcí období, ale dělat na kšeft bych to nemohla, jsem s nimi moc citově spojená a bylo pro mně těžké je dát novým majitelům. Taky chodit na ty výstavy...když vidím, jak se to některým kočičkám nelíbí, být zavřené v kleci a nechat se okukovat...

Raději neříkám nikdy, však to všichni známe

Snad zadavatelka promine, že jsme trochu odskočily od tématu...
Ano i mě ten čip dostal, nikdy bych kočce nedala antikoncepci, ale tohle zní zajímavě.
Ty výstavy dnes nejsou povinné, ale na druhou stranu, pokud člověk chce mít CHS na úrovni, musí taky ukázat co má za potenciál nosičů genů
Osobně jsem chtěla 1x koťata podobně jako vy, až by byli jistí zájemci, ale nakonec z toho celého sešlo, domek máme opravdu malý a byla by tu z toho kůlnička na dříví
Jinak odchod koťátek by pro mě byla katastrofa... já obrečela to, jak jsme si našeho kocourka brali z CHS, měl tam sourozence a původní majitelka si ho vzala do náručí, aby ukázala, že má vše čisté, oči, uši... a pak se s ním loučila, no normálně jsem uronila slzu Ale má se u nás skvěle, jediné co mě mrzí, tak že jsem nevzala 2 koťata, měl by parťáka, dnes už mám strach, je mu přes 6 let. Aspoň tady má psa, toho jsme pořídili, když mu byli 3 a jsou kamoši... pokud se tak dá nazvat, že když prší je kocour v boudě a pes vystrčenej venku (má ale půlku boudy jak verandu, tak na něj aspoň neprší

Alča V.

6.1.2017 15:08
Alča V.

XXX.XXX.118.1

Antikoncepční čip pro jkocoura je fajn pouze v případě, že od něj nechcete miinmálně ro koťata. Přiznám se, že já bych do toho nešla, protože nikdy nevím, jestli se třeba za půl roku nerozhodnu krýt.

6.1.2017 16:11
mesič

XXX.XXX.129.58

Alča V. napsal(a):
Antikoncepční čip pro jkocoura je fajn pouze v případě, že od něj nechcete miinmálně ro koťata. Přiznám se, že já bych do toho nešla, protože nikdy nevím, jestli se třeba za půl roku nerozhodnu krýt.

Prosím tedy o radu, jak to praktikujete vy? Já uvažuji o malé CHS,1 kočka a 1 kocour. Počítám s tím, že se mi peníze nevrátí. Chtěla bych koťata pro radost, takže 1x do roka by bohatě stačili. Jak řešíte oddělování? Po pravdě mám strach ze značkování kocoura a hlasových projevů kočky, když se bude mrouskat.

Alča V.

6.1.2017 18:23
Alča V.

XXX.XXX.118.1

Já nemám kocoura, krýt chodím ke kamarádkám. Aby se kocour vyplatil, je lepší k němu mít 2-3 kočky. Dřív jsem kocoura měla, naštěstí neznačkoval. Byl oddělený v jednom pokoji, společnost mu dělala kastrátka.

6.1.2017 18:39
Machyska

XXX.XXX.252.23

Alča V. napsal(a):
Já nemám kocoura, krýt chodím ke kamarádkám. Aby se kocour vyplatil, je lepší k němu mít 2-3 kočky. Dřív jsem kocoura měla, naštěstí neznačkoval. Byl oddělený v jednom pokoji, společnost mu dělala kastrátka.

Aha, a já jsem si říkala proč mají chovatelské stanice i kastráty . Vůbec mě nenapadlo, že je mohou využít i takhle, jako společníky.

Samozřejmě chápu, že pokud už je kočička starší, tak ji nechtějí dále zatěžovat porody a mrouskáním a nevyhodí ji na ulici, je to pořád miláček, ale že dělá parťáka chovnému kocourkovi, který musí být oddělen, to mě nenapadlo.

Zase je člověk o něco chytřejší. Také si pohrávám s myšlenkou, ...až jednou nebudou současné kočičky, jestli si nezaložím chovatelskou stanici, ale jen tak pro radost, ne jako výdělek. Samozřejmě nevím jestli se to někdy stane a jestli budu mít sílu udávat koťátka...

Alča V.

6.1.2017 18:57
Alča V.

XXX.XXX.118.1

Tak jako výdělek to opravdu není. Je to koníček a každý koníček něco stojí. Z prodeje koťat se vrátí možná náklady na ten konkrétní vrh (krycí poplatek, očkování, odčervení a krmení koťat, vystavení PP), ale určitě nevyděláte na celoroční krmení a stelivo pro celou smečku (o očkování a jiné veterině ani nemluvím). Jinak kocour byl oddělený, jen když jsem byla v práci nebo spala. Když jsem je měla pod dohledem, měli všichni přístup všude. Jen když byla v říji kočka, která nemohla mít koťata (věk, odstup od minulého vrhu) museli být odděleni pořád. Střídali se - chvíli s námi byla mrouskající kočka a kocour byl zavřený, potom si to vyměnili..

6.1.2017 19:55
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
Aha, a já jsem si říkala proč mají chovatelské stanice i kastráty . Vůbec mě nenapadlo, že je mohou využít i takhle, jako společníky.

Samozřejmě chápu, že pokud už je kočička starší, tak ji nechtějí dále zatěžovat porody a mrouskáním a nevyhodí ji na ulici, je to pořád miláček, ale že dělá parťáka chovnému kocourkovi, který musí být oddělen, to mě nenapadlo.

Zase je člověk o něco chytřejší. Také si pohrávám s myšlenkou, ...až jednou nebudou současné kočičky, jestli si nezaložím chovatelskou stanici, ale jen tak pro radost, ne jako výdělek. Samozřejmě nevím jestli se to někdy stane a jestli budu mít sílu udávat koťátka...

Také je to pro mě novinka, jak je to s kastráty v CHS.

A sílu na udávání koťat bych já rozhodně neměla. Když jsme si nedávno brali kocourka z CHS, paní jeho odchod velmi těžko nesla, přece jen měli koťata až do téměř 4 měsíců, to už přirostou k srdci. Stačilo mi vidět toto těžké loučení, tak vím, že bych to psychicky nedala... tak zůstávám s klidem s kastrovanými kočičáky.

Paní v CHS mi sama říkala, že se na koťatech vydělat nedá. Je to finančně náročné, zvláště, když koťata mají doma až do 4 měsíců a krmí je opravdu kvalitně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík