Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2017 14:31
charvr

XXX.XXX.197.225

Dobrý den
Prosím o radu... před týdnem jsem " zachránila " koťátko... někdo ho vyhodil z auta u baráku mé kamarádky... ta si ho nechat nemohla tak jsem se koťátka ujala...
Koťátko je velice mazlivé, přítulné a hravé... je vidět, že žilo v bytě...nesmrdí, a nic neprovádí.
Pracuji 12 hodin denně,4 dny v týdnu a za tu dobu koťatko doma nic neprovede...
Předtím jsem kočku neměla a koťátka se nechci vzdát. je užasné.
Bohužel nevím věk ani jestli byla kočička očkovaná.. dokáže tohle vše veterinář zjistit ?
Jinak pokud by jste měl někdo jaké koliv rady týkající se koťátka budu za každou ráda...
Předem děkuji za rady :)
K dotazu přidávám i fotky koťátka.

23.1.2017 14:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

Dle velikosti ruky a kotěte typuji, že jde asi o dvou spíš tříměsíční koťátko. My před 2 lety zachránili měsíční kotě a to bylo mnohem menší. Takže by už neměl být problém s jídlem. Můžete mu dávat i mlíčko určené pro koťátka. Malé kotě potřebuje častější krmení až 6x denně. Vzhledem k vaší dlouhodobé nepřítomnosti je potřeba, aby kotě mělo stále k dispozici alespoň granule v době, kdy budete v práci.

Oceňuji, že jste se koťátka ujala...
... a zvažte, zda mu nepořídit kamaráda, přece jen by mu bylo veseleji, když jste tak dlouho v práci.

Dodávám, že koťátko má krásné zbarvení.

23.1.2017 15:03
charvr

XXX.XXX.197.225

Granulky má v misce neustále... pokaždé než odcházím do práce dostává i kapsičku pro koťátka... granule i kapsičky jsou od wiskas.. přímo určené pro koťátka... mlíčko jsem dala jednou normální a bylo mi řečeno ať to nedělám... že koťátka potřebují nejméně 10% tuku a že raději smetanu

23.1.2017 16:15
ladd

XXX.XXX.34.53

Jestli mohu poradit, tak krom granulí přejděte na syrové maso. Je to pro kočky nejpřirozenější potrava, nemusíte se bát že je na to kotě příliš mladé. Jen je dobré ho přemrazit, aby se zbavilo případných patogenů. K tomu jako doplněk tvaroh, jogurt, syrové vajíčko. Začněte s tím co nejdříve, ať si na to zvykne. Mít vybíravou kočku není žádná výhra. Na kapsičky bych ho vůbec neučil. A nezapomeňte na kočičí trávu na trávení. Někdo má k tomu účelu šáchor.
Pokud je to možné, pořiďte mu přibližně stejně starého kamaráda, ať není přes den samo. Je to ideální řešení (ne nezbytné). Ty kočičí hrátky za to stojí, lepší jak kino.

23.1.2017 16:27
Acamar

XXX.XXX.29.135

Krásné koťátko, taky bych typla podle velikosti kolem 3 měsíců, na veterině by to měli odhadnout podle stavu zoubků atd. Jestli bylo očkované a odčervené ale asi nepoznají maximálně tak z rozboru bobků mohou poznat, jestli je nutné odčervovat. Nicméně pokud jej někdo vyhodil, pochybovala bych, že ho předtím naočkovali. O očkování tu jsou nějaká diskuzní vlákna, tak si je můžete pročíst a rozhodnout se ohledně toho, zda očkovat chcete.
Něco vám už radila Bejina, tak jen k těm mléčným výrobkům - dávat můžete i tvaroh nebo zakysané výrobky, s těmi by problém být neměl. Ke kapsičkám můžete zkoušet dávat i maso - syrové, přemražené, povařené...
Pro koťátko kromě jídla a záchůdku užijete škrabadlo na broušení drápků, nějaké hračky...nemusíte kupovat, kotě se krásně zabaví i s různými krabicemi, kuličky z papíru, šňůrky...Přeji plno krásných chvilek s koťátkem

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2017 16:44

Granulky určitě změň, whiskas je (i ty kapsičky)

smetanu ano

a masko, optimálně syrové

odčervit ano

co se týká očkování, to si promysli, jestli vůbec očkovat, zejména pokud bude kočička bytová

teoreticky by měla být kočička spíš čtyřměsíční, druhá várka koťat bývá srpen-září.

23.1.2017 16:45
charvr

XXX.XXX.197.225

Koťátko má svůj domeček se škrabadlem který je skoro až ke stropu :)... očkovat bych ho chtěla ráda jeden nikdy nevím... bobky sleduji a žádný červík tam nebyl :)... jen nechci kočičce nějak ubližit kdyby už jednou nahodou očkovana byla :(...je to strašné zlatíčko mazlivé :).

23.1.2017 16:46
charvr

XXX.XXX.197.225

Kočička bude pouze v bytě... takže očkovat není nutné ?

23.1.2017 17:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.182

Dle mně není.

23.1.2017 19:29
Machyska

XXX.XXX.252.23

Odčervení je určitě nutné. Na první pohled nemusíte nic vidět. Malá koťátka se odčervují třikrát za sebou, tak to vaše odčervěte alespoň dvakrát, pokud po prvním odčervení v bobku nic nebude, tak to ještě jednou za 14 dní zopakujte. Nejlevnější varianta je pasta na odčervení koťat, tu koupíte v lékárně, nebo kotě odčerví veterinář. Pasta působí v těle 24 hodin a druhý den uvidíte jestli kotě mělo červíky, u tasemnice to uvidíte až tak třetí den, alespoň podle mých zkušeností.
Také by bylo dobré kotě zbavit vnějších parazitů tj. hlavně blešek. Pokud kotěti rozhrnete srst a uvidíte malé hnědé tečky, tak má blechy. Na to pomáhá spot-on kapička za krk.

Taky existuje spot-ou k kapička za krk na vnější i vnitřní parazity nejednou. To vám dá veterinář a bez stresování kotěte. Vyjde na cca 300, - až 350, - Kč.

Také se přimlouvám, za změnu granulí. Whiskas je opravdu jeden z nejhorších. Sice pěkný obal i reklama, ale jinak nic. Kvalitnější granule nejsou o moc dražší. Nenakupujte v supermarketech, tam nic kvalitního nekoupíte.

24.1.2017 09:24
xnadjax

XXX.XXX.244.140

Malé kotě bych očkovala. Měla jsem nádhernou nalezenou kočku, byla už dospělá (tak sedm měsíců myslím), očkování jsem podcenila. Za deset dní po kastraci začala zvracet, děsný průjem - panleukopenie. Šlo to strašně rychle, do tří dnů umřela. Musela to chytit na veterině. Očkované kotě určitě nebude - a i kdyby nějakým zázrakem očkované bylo, přeočkování mu neublíží. Taky si myslím, že by bylo veselejší, kdyby mělo parťáka, kotě je společenský tvor

24.1.2017 09:31
Acamar

XXX.XXX.57.109

charvr napsal(a):
Kočička bude pouze v bytě... takže očkovat není nutné ?

Myslím, že zde máte v kostce shrnuta pro a proti:
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3195665/kote-odcerveni-ockovani#a3197606.

24.1.2017 13:25

MVDr. Martina Načeradská doporučuje bytové kočky naočkovat základem bez vztekliny, po té ještě přeočkovat za rok a následně co tři roky. Chlamydie jen v místě výskytu.

26.1.2017 17:12
Blackketty

XXX.XXX.150.95

Dobrý den, i já mám nalezené kotě. V práci nám někdo hodil dva kotěci brášky za plot. Jednoho jsem si vzala a druhý musel do útulku. A teď k dotazu, moje koťátko je buřtik a to doslova. Za 14 dni, co ho mám doma, je snad 2X větší. Granulky má celý den neomezeně, ráno konzervu a večer maso. Občas dostane 2 lžičky plnotucneho tvarohu. Je bezednej, pořád by jedl. Četla jsem, že se nemají koťata omezovat v jídle, ale on je hodně baculatej, nebude to zatěžovat jeho klouby při růstu? Kdyby jedl jen ty granule, byl by štíhlejší, ale nechci aby měl jednotvarnou stravu. Děkuji za odpověď

Když jsem ho našla, tipovala jsem věk 3 měsíce.
Byla to malá hubená žížalka. Po 14ti dnech bych řekla že mu je 4-4,5 měsíce.

Alena V.

26.1.2017 17:21
Alena V.

XXX.XXX.118.1

Blackketty napsal(a):
Dobrý den, i já mám nalezené kotě. V práci nám někdo hodil dva kotěci brášky za plot. Jednoho jsem si vzala a druhý musel do útulku. A teď k dotazu, moje koťátko je buřtik a to doslova. Za 14 dni, co ho mám doma, je snad 2X větší. Granulky má celý den neomezeně, ráno konzervu a večer maso. Občas dostane 2 lžičky plnotucneho tvarohu. Je bezednej, pořád by jedl. Četla jsem, že se nemají koťata omezovat v jídle, ale on je hodně baculatej, nebude to zatěžovat jeho klouby při růstu? Kdyby jedl jen ty granule, byl by štíhlejší, ale nechci aby měl jednotvarnou stravu. Děkuji za odpověď

Nebojte se, koťata mají rychlé trávení. Rostoucí kotě má dvojnásobnou spotřebu proti dospělé kočce. Když mám vrh 4 koťat tak sbaští denně 1-2 tvarohy,250g masa,4 kapsičky, neomezeně granulí a ještě si cucnou u maminky. Kolem 6 měsíců přijde puberta a to většina koťat spíš
hubne.

26.1.2017 17:26
Blackketty

XXX.XXX.150.95

Tak to jsem ráda, měla jsem pocit, že mu dávám moc a nebo, že je ta strava moc tučná. Nestačí talířek masa nebo konzervy, chtěl by 2X tolik.

26.1.2017 17:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.182

Blackketty napsal(a):

Oba jste si nemohla nechat ?

26.1.2017 18:05
Blackketty

XXX.XXX.150.95

Bohužel, nebylo to v mých silách.

26.1.2017 18:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.182

Blackketty napsal(a):
Bohužel, nebylo to v mých silách.

Škoda... možná pro všechny...

26.1.2017 18:10
Blackketty

XXX.XXX.150.95

Určitě najde svou rodinu a bude šťastný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík