" Tlustá kočka "

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eso

5.2.2017 17:11
Eso

XXX.XXX.139.27

Ahoj,
chtěla bych se zeptat mám dvě kočičky. Jedna mi vzhledově přijde, co se týče velikosti normální, ale druhá má povislé bříško, jakoby vytahané. Má problém už i vyskočit na stůl nebo linku. Budou jí dva roky a navíc mi to přijde divné, protože kočičky nijak nepřecpávám nebo tak, myslím si, že je krmím střídmě. (ale třeba si to jen mysím )
Dávám každý den taštičku a granulky si můžou vzít kdykoliv to maj v misce vždy. A jednou za čas dám pamlsek.
Bojím se, aby časem nebyla nemocná nebo tak.
Co myslíte? Děkuji za radu.

5.2.2017 17:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.57

Maso ?
Břicho může mít povislé.
Váha ?

Alena V.

5.2.2017 17:43
Alena V.

XXX.XXX.118.1

Povislé břicho je normální, je to volná kůže aby kočka mohla skákat. U některých je výraznější, u jiných není skoro vidět. Rozhodně se nejedná o příznak nemosi ani obezity. Ani váha nic neřerkne. Jedna kočka může být při váze 5kg obézní, druhá hubená. Záleží spíš na stavbě těla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2017 17:51

Ideální váha je, když přejedete kočce po žebrech a "ještě" je cítíte.

5.2.2017 17:58
5.2.2017 18:30
lunin

XXX.XXX.109.199

Jestli nevadí, tak se také zeptám. Kocour 9měsíců váha 5,5kg asi před měsícem vážený. Myslíte, že už má nadváhu?

Alena V.

5.2.2017 18:36
Alena V.

XXX.XXX.118.1

Mě tedy připadá, že je akorát i když se to dá těžko posoudit, kvůli delší srsti.
.

Eso

5.2.2017 20:38
Eso

XXX.XXX.139.27

Děkuji moc všem za příspěvky smajlík

6.2.2017 12:33
daajs

XXX.XXX.80.101

Ono záleží i na chuti k jídlu.Jedna naše kočka si granule vezme v nejnutnějším případě, druhá žere kdykoliv, cokoliv.

6.2.2017 13:54
koňadra

XXX.XXX.128.31

lunin napsal(a):
Jestli nevadí, tak se také zeptám. Kocour 9měsíců váha 5,5kg asi před měsícem vážený. Myslíte, že už má nadváhu?

Podle fotky se to dá těžko posoudit - zvláště, když je kočka dlouhosrstá. Ale na té první fotce se mně tedy zdá hodně tlustá, což může být i na té druhé. Jenže fotografie zvířete z boku je pro posouzení tloušťky zvířete o ničem, což jsem se přesvědčila u jednoho psa, který je zase hodně hubený, ale na fotkách z boku ve výstavním postoji vypadá úplně normálně. Takže, když není vidět hubenost, není vidět vidět ani tloušťka.

Nadváha záleží i na velikosti kočky - drobná kočka při 5,5 kg bude tlustá, kočka většího tělesného rámce bude hubená. To vám jen takhle podle fotek asi nikdo neposoudí. Ostatně to nevidíte sama, v jaké je kočka kondici? Možná, že ne. Mám kolem sebe 2 rodiny, obojí mají psy tlusté jak prasata, ale vůbec si to nepřipustí, že jejich psi jsou vlastně chudáci, že mají zátěž na klouby, srdce atd. atd. Mají jediný argument - vždyť ten jejich pejsek, chudáček, má pořád hlad a oni nemají to srdce mu nedat žrát! Takže, kromě normálního žrádla, mu celý den podstrkují něco od stolu, pamlsky apod. A nejhorší je, že se jim vůbec tlustí nezdají.

6.2.2017 15:48
lunin

XXX.XXX.109.199

Tak on je většího tělesného rámce. Žebra ještě nahmatám, ale to břicho má prostě větší. A to přes den lítají venku na zahradě. V misce mají granule pořád a dostávají občas syrové maso. Jenže když ho vidím každý den, tak mi přijde celkem normální. Každý mi říká, že je to macek. Kastrovaný ještě není. Jeho brácha má přitom o 1,80kg méně a oba baští stejně ba možná menší více. Zase si říkám, že ještě není dospělý, tak ještě snad vytáhne. Samozřejmě nechci, aby kocour byl nemocný kvůli obezitě.

6.2.2017 15:56
lunin

XXX.XXX.109.199

Ještě vkládám foto focené takto.Snažila jsem se mu tu srst ulíznout, aby nevypadal, tak načechraný.

6.2.2017 16:33
ladd

XXX.XXX.34.53

Na té poslední fotce mi tlustý nepřijde. Na těch prvních dvou bych řekl, že náběh na tloušťku má.
Je pravdou, že kočky nabíraly na zimu zásoby, na jaře by to měly shodit. Uvidíte, zda půjde s váhou dolů a jak bude vypadat koncem jara. Připravte se ale na to, že tento nejspíš sklony k tloustnutí mít bude a budete ho muset hlídat (zvláště jako kastráta). Zatím bych začal tím, že bych jim dal jeden den v týdnu hladovku. Šelmám to prospívá, je to doporučováno na udržení celkové kondice, ne jen pro zhubnutí.
Píšete, že mu budou dva roky, to už by se ale měl te´d v únoru začít toulat za kočkami. Hubnutí půjde raz dva.

6.2.2017 16:43
lunin

XXX.XXX.109.199

2roky budou kočičce v prvním příspěvku. Mému kocourovi je 9měsíců na těch fotkách. Jinak na kastraci půjde během března, aby mu bylo alespoň 10měsíců. Doufám, že na jaře něco málo shodí nebo ještě povyroste. Už teď je větší než ostatní kočky ze vsi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík