Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2017 20:04
rybka

XXX.XXX.80.149

Dobrý večer. Vlastním kocoura s PP. Chtěla bych zjistit jakou má krevní skupinu a nechat ho otestovat na dědičné choroby. Nikde se nemohu dopátrat jak mám postupovat. Vet mi říkal, že nežli k němu pojedu, musím mít veškeré zkumavky k odběrům určené sebou, ale neřekl mi kde o ně zažádat. Nicméně jsem se toho nikde nedopátrala.
Mohl by mi prosím někdo tady ze zkušenějších poradit ? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2017 06:03

Sterilní zkumavky koupíte v lékárně. Jen si zjistěte, jakou velikost, ať nekupujete zbytečně velké.

25.2.2017 08:00

rybka napsal(a):
Dobrý večer. Vlastním kocoura s PP. Chtěla bych zjistit jakou má krevní skupinu a nechat ho otestovat na dědičné choroby. Nikde se nemohu dopátrat jak mám postupovat. Vet mi říkal, že nežli k němu pojedu, musím mít veškeré zkumavky k odběrům určené sebou, ale neřekl mi kde o ně zažádat. Nicméně jsem se toho nikde nedopátrala.
Mohl by mi prosím někdo tady ze zkušenějších poradit ? Děkuji.

Bych si sehnala jinýho veta

Na krevní skupiny se prodává takový rychlotest, který normálně prodávají distributoři veterinárních léků a materiálu, není problém pro žádného veta do druhého dne mít na stole.

A dědičné choroby? Zkumavku na krev má v šuplíku snad každý veterinář, ne?

Pokud ne, tak co pak může dělat kromě očkování? Nic?

jolyha

25.2.2017 11:45
jolyha

XXX.XXX.229.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bych si sehnala jinýho veta

Na krevní skupiny se prodává takový rychlotest, který normálně prodávají distributoři veterinárních léků a materiálu, není problém pro žádného veta do druhého dne mít na stole.

A dědičné choroby? Zkumavku na krev má v šuplíku snad každý veterinář, ne?

Pokud ne, tak co pak může dělat kromě očkování? Nic?

Naprostý souhlas. To je jako když bych chtěla vykastrovat kocoura a měla si přivést vlastní skalpel, případně kauter a šití...

25.2.2017 16:50
Bejina

XXX.XXX.112.69

jolyha napsal(a):
Naprostý souhlas. To je jako když bych chtěla vykastrovat kocoura a měla si přivést vlastní skalpel, případně kauter a šití...

27.2.2017 17:26
rybka

XXX.XXX.80.149

Dobrý den. Všem vám děkuji. Mě se to zdálo divné. Vždyť někdo si nechává testovat i kočičky bez PP a kde, nebo u jaké organizace by měli tito o zkumavky požádat ? On mi totiž po dalším hovoru tvrdil, že organizace může mít smlouvu s nějakým vetem či klinikou př. tak jako u pejsků s pp na vyšetření kloubů a tak, že si mám nejdříve zavolat tam a zjistit co a jak a poté mi dle jejich pokynů eventuelně odběry udělá do svých či organizací nařízených zkumavek a pak je buď on, nebo já zase odešleme na patřičné místo
Každopádně to není první případ co spolu řešíme, ale bude asi poslední.

27.2.2017 20:47
Katinec

XXX.XXX.73.206

Zkuste si obvolat veteriny v okolí a zjistit, jak postupují při testování. Normální vet by ale měl mít vše potřebné v ordinaci.:).

Alena V.

28.2.2017 11:02
Alena V.

XXX.XXX.118.1

Testy koček dělá Sevaron v Brně. Zavolejte jim, nebo poštete mail a vše potřebné vám zašlou, vzorky kromě krve můžete odebrat sám.

Alena V.

28.2.2017 11:03
Alena V.

XXX.XXX.118.1

Většina testů včetně krevní skupiny se dá udělat ze slin a z výtěrů pochvy nebo penisu, postup jak odebrat mají na stránkách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík