Prosím o radu - kočka zůstala sama v baráku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jajajak

5.3.2017 08:17
jajajak

XXX.XXX.242.19

Potřebuji poradit co s 6letým kastrovaným bázlivým kocourem, který zůstal sám v domě, moje teta prodělala mrtvici a bude dlouhodobě v nemocnici, kocour je velmi plachý a jediný koho akceptuje byla teta a já, žije v domě, ven moc nevychází, jakmile někdo přijde okamžitě zaleze a nevyleze dokud návštěvník neodejde. Toto chování měl i když byl s paničkou. Mě vzal na milost neb jsem u tety byla n?ěkolikrát do týdne. Teď marně přemýšlím co je pro kocoura lepší - nechat jej v jeho prostředí a chodit jej krmit a pomazlit, nebo si ho mám přestěhovat k sobě domů, kde je neustále ruch a pohyb ostatních členů? ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2017 10:27

Pokud máte možnost za ním pravidelně docházet a věnovat se mu, tak bych ho vhledem k jeho povaze nestěhovala. Chodí na kočkolit? Nevím, jak moc by trpěl, kdyby nemohl ven. Osobně bych měla obavu, nechat ho venku do další návštěvy. Ale píšete, že moc nechodil. Pokud Ať se teta brzy uzdraví...

jajajak

5.3.2017 11:09
jajajak

XXX.XXX.242.19

Děkuji za odpověď a názor, ano chodí na kočkolit a umožnila jsem mu že může sklepem i jít ven (co má možnost jít ven tak kočkolit nepoužíva)teta ho ven pouštěla jen když byla doma, mně ale přijde že když má možnost vyběhnout bude v lepší pohodě, krmím a mazlím ho denně ale tak max. hodinu, bohužel víc času nemám -rodina, nemocnice, práce..., pokaždé když přijdu tak se pomazlí, mnouká, vrní ale po chvíli zase odběhne ven, nebo koukat z okna. Nikdy jsem kočku neměla pouze psa tak ani kočičí řeči moc nerozumím...

5.3.2017 12:18
Bejina

XXX.XXX.112.69

jajajak napsal(a):
Potřebuji poradit co s 6letým kastrovaným bázlivým kocourem, který zůstal sám v domě, moje teta prodělala mrtvici a bude dlouhodobě v nemocnici, kocour je velmi plachý a jediný koho akceptuje byla teta a já, žije v domě, ven moc nevychází, jakmile někdo přijde okamžitě zaleze a nevyleze dokud návštěvník neodejde. Toto chování měl i když byl s paničkou. Mě vzal na milost neb jsem u tety byla n?ěkolikrát do týdne. Teď marně přemýšlím co je pro kocoura lepší - nechat jej v jeho prostředí a chodit jej krmit a pomazlit, nebo si ho mám přestěhovat k sobě domů, kde je neustále ruch a pohyb ostatních členů? ?

Souhlasím s "blazicí"... také bych ho vzhledem k jeho povaze nechala v jeho známém prostředí. Nevyžaduje-li až tak kontakt s lidmi, pak by prostředí u vás bylo pro něj příliš stresující. Budete-li tam pravidelně docházet, dávat mu jídlo a chvíli se mu věnovat, věřím, že mu to bude stačit, pokud je plachý tak, jak píšete.

5.3.2017 19:25

Hodina denně je dobrá. Kočka nepotřebuje sdílet s člověkem tolik času jako pes. Uvidíte po několika dnech. Pokud bude kocour v pohodě, bude to pro něj dostačující.

5.3.2017 21:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jestli se panička výhledově vrátí, byť za dlouho, tak bych to dělal,
jak to děláte.
Já mám podobného kocoura - věří jenom mě a ještě našim (2 lidi).
Víc nikomu a je s tím dost protivnej - když jsou na baráku řemeslníci,
tak se neukáže celý den. Je mu osm nebo devět.
Vždycky mu říkám, že stejně nemiluje mě, ale jenom kapsičku,
kterou mu nesu. Hodina denně je dost.

Tak ať to zvládnete.

jajajak

18.3.2017 10:37
jajajak

XXX.XXX.242.19

Díky moc všem za rady a názory, kocour vypadá že je spokojenej asi má taky opravdu rad ěji kapsičku než lidi..., když přijdu mnouká, tře se o nohy, nechá se pošmudlat, vrní ale jak dám kapsičku tak mám po mazlení, zblajzne misku a jde si po svém. Většinu času nejspíš tráví na zahrádce, kočkolit je nepoužitý, tak snad ten chlupáč nestrádá, ještě jednou díky všem.

18.3.2017 16:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Souhlasím se všemi nade mnou!
Přesto se velmi bojím jedné věci - pokud byla mrtvice těžká, teta už nikdy nebude jako sřív, může se stát, že bude nepohyblivá a nesoběstačná. Píšu raději ty horší varianty, ač zakladatelce a její tetě přeji jen vše dobré!

18.3.2017 16:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Oprava: dřív.

Přidejte reakci

Přidat smajlík