-Orion-

XXX.XXX.93.179
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na problém který se týká slzení z oka.Mám zhruba 3 týdny kocoura je mu 1,5 vše bylo v pořádku, ale před zhruba dvěma dny mu začalo téct z oka a má ho přimouřené. Nemá s tím někdo zkušenost zda mu jen něco do oka nezapadlo nebo jestli nezačíná nějaký vážnější problém. Děkuji.
-Orion-
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na problém který se týká slzení z oka.Mám zhruba 3 týdny kocoura je mu 1,5 vše bylo v pořádku, ale před zhruba dvěma dny mu začalo téct z oka a má ho přimouřené. Nemá s tím někdo zkušenost zda mu jen něco do oka nezapadlo nebo jestli nezačíná nějaký vážnější problém. Děkuji.
Bez prohlídky u veterináře to nepůjde.
-Orion-
napsal(a):
Může ho mít zraněné, nebo podrážděné, nebo tam může mít infekci. Určitě bude nutná návštěva veterináře kvůli případnému nasazení ATB.
Pokud by jste hned nemohli, nebo do budoucna znovu akutně potřebovali pomoc, tak se nám skvěle osvědčil Recugel(na doporučení veterinářky). Při akutních potížích klidně dávat i každé 2 hodiny. Potom snižovat. Nám vždycky pomohl bezvadně. Ovšem pokud by to bylo na ATB, tak Vám nepomůže.
Taky se nám to stalo u kocourka, kterého jsme si donesli domů. Začal mhouřit oko a teklo mu z něj. Veterinářka oko zkontrolovala s tím, že to není nic vážného a ten gel postačí. Stalo se to ještě několikrát a vždy pomohl. Taky je super, když se kočky navzájem škrábnou do oka.
-Orion-
napsal(a):
U nás toto byl projev zánětu. U první kočky jsme nejprve zkoušeli kapat něco do oka na radu vet, nepomohlo, tak dostala ATB kapky, pak se to srovnalo. I později jí ještě pak někdy oko slzelo, asi již bylo citlivější, ale vet kouknul do oka, že to je dobré.
U druhé kočky také slzení, slabý zánět, ten se ale srovnal sám (kapali jsme koloidní stříbro pár dní), dle vet nebyly ATB kapky třeba.
Může to být samozřejmě i jen podráždění. Sami to asi nepoznáte.