Prima Zoom začala vysílat tento pořad (v úterý v noci). Co na něj říkáte? Já si především neumím představit, že bych nějakou takovou problémovou kočku měla doma a docela koukám, jaké kočky taky existují - tedy hlavně jak se chovají. Asi je to o přístupu, prostě nikdy jsem neměla kočku, která by byla agresivní, takže něco podobného vůbec neznám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, zda je to pokračování, nebo se jedná o reprízu toho, co se vysílalo loni. Loni jsem pravidelně sledovala.
Teď se na to nechystám. Pro mě jsou noční programy smrtelné .
Nemám ani v okolí problémovou kočku, ale četla jsem knížku Kočka detektiv. Ta se věnuje právě problémovým kočkám. Z té jsem se dozvěděla, že takové šelmičky jsou.
koňadra
napsal(a):
Prima Zoom začala vysílat tento pořad (v úterý v noci). Co na něj říkáte? Já si především neumím představit, že bych nějakou takovou problémovou kočku měla doma a docela koukám, jaké kočky taky existují - tedy hlavně jak se chovají. Asi je to o přístupu, prostě nikdy jsem neměla kočku, která by byla agresivní, takže něco podobného vůbec neznám.
My včera náhodou viděli toho sphynxe - takový "dobrák od kosti". :D
Vzala jsem si i 4 letou kočku, která mela byt mazlivejsi jen k majitelce - přítele a syna moc nemusela. Prý už si ji vzala paní nemazlivou od chovatelky ( kočka je s PP). Paní mi ji předala už zavřenou v přepravce, doma jsem zjistila přesně proc. :D Kočka nesnáší přepravky, dostat ji tam musi člověk silou a v rukavicich, jinak je od krve. A cca skoro měsíc (!) na sebe nenechala sáhnout bez toho, aby se po člověku ohnala. Sekala kolem, snažila se i kousnout. Do te doby byla jen bytová. Zkusili jsme ji dat možnost jít i ven - a změna, kočka v klidu, není extrémní mazlíček, ale nechá se pohladit. V klidu si nechá nandat jídlo, atd ( predtim na člověka prskala). Takže veliká změna. Inu myslím, ze některé kočky proste čistě v bytu šťastné nejsou... ale kdoví, co ma kočka za sebou no... paní se s ni asi 4x stěhovala, atd. Takže i to mohlo kočku ovlivnit, ...
Janae

XXX.XXX.160.254
rapotacka11
napsal(a):
Jsem přesvědčená, že když má kočka, co potřebuje
a tím nemyslím krmení, perský koberce, plyšovou sedačku,
tak je úžasný stvoření.
Pokud si z tak svobodomyslného a sbobodymilovného tvora,
emerickej de bil udělá dekoraci, tak chudák kočka raději zešílí...
Ti jejich psi - to samý...
Tak úplně nesouhlasím. Možná to platí pro českou obdobu pořadu "Kočka není pes".
Z toho jsem kvetla. Většina těch koček neměla problém a paníčci šíleli, nechápu jak někdo nepozná hru od agrese atd. V americkém pořadu ty kočky většinou problém mají a bývají dost agresivní.
Taky máme v rodině agresivní kočku, dnes už dvanáctiletou. Je to kotě nalezenec a od malička bylo velmi psychicky labilní a to mu vydrželo. Záchvaty mazlivosti střídají záchvaty vzteku. V praxi to znamená, že z naprosto oddané a mazlivé kočky se v okamžiku stane syčící magor a roztrhne nebo prokousne vám ruku. Nebo kočka spí na škrabadle, vy jen procházíte okolo, v tu chvíli kočka vyskočí a opět za hrozného zvukového projevu se vám opravdově zakousne do nohy. Nesčetněkrát muselo být zranění ošetřen lékařem.
Nesnáší zvuk telefonu, je jedno jaký, prostě při zazvonění telefonu šílí a opět je všem nebezpečná.
Dle všech vyšetření je zdravá. Jediná kočka, která jsme se kdy bála. Taky bych nikdy nevěřila, že něco takového může existovat, fakt mazec.
Janae
napsal(a):
Tak úplně nesouhlasím. Možná to platí pro českou obdobu pořadu "Kočka není pes".
Z toho jsem kvetla. Většina těch koček neměla problém a paníčci šíleli, nechápu jak někdo nepozná hru od agrese atd. V americkém pořadu ty kočky většinou problém mají a bývají dost agresivní.
Taky máme v rodině agresivní kočku, dnes už dvanáctiletou. Je to kotě nalezenec a od malička bylo velmi psychicky labilní a to mu vydrželo. Záchvaty mazlivosti střídají záchvaty vzteku. V praxi to znamená, že z naprosto oddané a mazlivé kočky se v okamžiku stane syčící magor a roztrhne nebo prokousne vám ruku. Nebo kočka spí na škrabadle, vy jen procházíte okolo, v tu chvíli kočka vyskočí a opět za hrozného zvukového projevu se vám opravdově zakousne do nohy. Nesčetněkrát muselo být zranění ošetřen lékařem.
Nesnáší zvuk telefonu, je jedno jaký, prostě při zazvonění telefonu šílí a opět je všem nebezpečná.
Dle všech vyšetření je zdravá. Jediná kočka, která jsme se kdy bála. Taky bych nikdy nevěřila, že něco takového může existovat, fakt mazec.
Tak to je fakt mazec, neumím si představit, že bych něco takového měla doma.
... to si o to víc musím vážit těch mých tří andílků...
Janae

XXX.XXX.160.254
No, ono to má ještě dohru.
Ke kočce byla pořízena ještě jedna kočka, majitelka se doufala, že se agresorka zklidní a budou si spolu hrát. Ovšem agresorka utočí i na druhou kočku. Kočka už mnoho let žije pouze na jednom parapetu, neslézá z něho a z nervů čůrá a kálí pod sebe. Když sleze z parapetu, dostane dost brutální nakládačku od agresorky a je zahnána zpět na parapet.
Několikrát jsem majitelce nabízela, že si kočku z parapetu vezmu, ale ta nechce slyšet. Nechce ani oddělit kočky sítí, už se do toho nepletu, protože to nemá cenu.
Ale to nemění na tom, že první kočka je agresivní už od kotěte a řešení neznám.
Janae
napsal(a):
Ke kočce byla pořízena ještě jedna kočka, majitelka se doufala, že se agresorka zklidní a budou si spolu hrát. Ovšem agresorka utočí i na druhou kočku. Kočka už mnoho let žije pouze na jednom parapetu, neslézá z něho a z nervů čůrá a kálí pod sebe. Když sleze z parapetu, dostane dost brutální nakládačku od agresorky a je zahnána zpět na parapet.
Několikrát jsem majitelce nabízela, že si kočku z parapetu vezmu, ale ta nechce slyšet. Nechce ani oddělit kočky sítí, už se do toho nepletu, protože to nemá cenu.
Tak to chudák druhá kočka... nechápu, ze je nechá po sobě takhle jít... už bych je mela daaavno oddělené nebo bych te druhé našla domov, vždyť za nic nemůže...
Janae

XXX.XXX.160.254
rapotacka11
napsal(a):
Některá kočka nemůže žít
jen zavřená v bytě.
Prostě nemůže.
Šílí.
Pudy jsou silnější.
Potřebuje žít život, pro který je tato šelmička stvořena.
Některé tak prožijí zavřené celý život, relativně v pohodě,
ale není to ideální.
Jestli to bylo na mě, tak agresivní kočka má přístup ven. Sice žije v bytě, ale na vesnici a v přízemí, ven chodí oknem. Umí si říct, že chce ven a přes okno zas chodí domu.
Vtipná je i historka o jejím příchodu do rodiny. Přinesl ji můj bratr, toho času notně posilněn alkoholem. Vracel se domu z hospody přes park a našel kotě podobné našim koťatům. V alkoholickém deliriu usoudil, že je to naše kotě a vzal ho domu. Před domem skončil s prokousnutým prstem a celý zeškrabaný, asi se mu rozsvítilo a usoudil, že to nebude naše kotě, pustil ho do zahrady a šel spát. Ráno jsme našli kotě, jak skáče do skla terasových dveří, tak teda bylo vpuštěno do rodiny. Brácha ráno vstával s prstem jak bambule.
Z kočky magora a jejím příchodu do rodiny se už stalo rodinné zlato.
Stejně zbarvených koťat se po parku pohybovalo víc, asi se tak někdo zbavil problému.
Janae

XXX.XXX.160.254
lavacca
napsal(a):
Tak to chudák druhá kočka... nechápu, ze je nechá po sobě takhle jít... už bych je mela daaavno oddělené nebo bych te druhé našla domov, vždyť za nic nemůže...
Taky nechápu, sama jsem několikrát za kočku prosila, ale nakonec jsem já byla ta špatná, co chce majitelku připravit o zvíře. To fakt nemá řešení.
A tu agresivní nechci, mám malé děti a svoje kočky, to nerisknu, navíc myslím, že by majitelka nedala ani tu. Komu není rady...
Janae
napsal(a):
Té kočičky na parapetu je mi moc líto...
... to už dle mého názoru hraničí s týráním zvířete, když majitelka nechává tu kočičku žít ve strachu !
Janae
napsal(a):
Taky nechápu, sama jsem několikrát za kočku prosila, ale nakonec jsem já byla ta špatná, co chce majitelku připravit o zvíře. To fakt nemá řešení.
A tu agresivní nechci, mám malé děti a svoje kočky, to nerisknu, navíc myslím, že by majitelka nedala ani tu. Komu není rady...
To ja mluvila pořad o te hodné.. ;) Tu agresorku by asi nikdo nechtěl, ani kdyby mu za ni platili...
Janae
napsal(a):
To je fakt smutné škoda že u koček nemůže přijít chuděru zabavit sociálka