Prosím o radu jak ozivit kotata. Vcera zacal porod vesnicke kocky prvni zvladla krasne v pul desate večer, druhe za hod tez bez problemu.treti narozeno v 1 rano bez znamek zivota rostrhla jsem obal ale nic. v pul treti navsteva veterinare delan utz zrejmne dve kotata v brise nechat v klidu. rano nalezene mrtve kote cca 7 ranni a posleni 16 hod opet bez znamek života. U třetího kotete jsem rostrhla obal u hlavy kocka lizala u zadecku. ctvrte kote jsem bohuzel prospala. pate kote jsem prisla chvilku po narození melo ocistenou hlavicku ale nehybalo se. docetla jsem se ze kote chytit hlavou dolů. vatovou tycinkou jsem vycistila pusinku a nos a lehce poklepavala za lopatkami trela rucnikem a nic. srdicko js nenahmatala nevim zda k je to realne u tak malich stvoření. hrozne me to stve ze nejsem schopna je ozivit. dnes za mnou chodi druha vesnicka kocicka a myslim ze brzy to na ni prijde a mam uplne hruzu ze to bude to same... zarazi me ze mely ruzove jazycky. at jsem delala cokoliv vse marne
Uživatel s deaktivovaným účtem

nikolkav
napsal(a):
Prosím o radu jak ozivit kotata. Vcera zacal porod vesnicke kocky prvni zvladla krasne v pul desate večer, druhe za hod tez bez problemu.treti narozeno v 1 rano bez znamek zivota rostrhla jsem obal ale nic. v pul treti navsteva veterinare delan utz zrejmne dve kotata v brise nechat v klidu. rano nalezene mrtve kote cca 7 ranni a posleni 16 hod opet bez znamek života. U třetího kotete jsem rostrhla obal u hlavy kocka lizala u zadecku. ctvrte kote jsem bohuzel prospala. pate kote jsem prisla chvilku po narození melo ocistenou hlavicku ale nehybalo se. docetla jsem se ze kote chytit hlavou dolů. vatovou tycinkou jsem vycistila pusinku a nos a lehce poklepavala za lopatkami trela rucnikem a nic. srdicko js nenahmatala nevim zda k je to realne u tak malich stvoření. hrozne me to stve ze nejsem schopna je ozivit. dnes za mnou chodi druha vesnicka kocicka a myslim ze brzy to na ni prijde a mam uplne hruzu ze to bude to same... zarazi me ze mely ruzove jazycky. at jsem delala cokoliv vse marne
Mrtvolky už neoživíte. pokud jste byla u porodu a koťata od začátku nereagovala, tak se narodila mrtvá. dá se pomoci jen a pouze pokud má zvíře problém kvůli ztíženému porodu, jo, někdy.
no, kočku po měsíci nechte vykastrovat, tu druhou taky, a žádná další hrůza vás čekat nebude.
nikolkav
napsal(a):
Teda a na utz byly zive. jak je mozne ze zemrou.?a jak poznam kote napite plodove vody? kastrace je nemine tohle uz nechci...
Porod muže trvat moc dlouho a udusi se v porodnich cestách, apod. občas se to bohužel stane.
Kotě přípite vody trochu chrci, chce to vyklepnout z nej vodu ven. Jemně zabalit do ručníku, prstem podložit krk a kotě otočit vzhůru nohama a lehce (!) s nim klepnout dolu, aby z nej voda vytekla. Poté připadne jeste do kotete trochu dychnout ( dat mu uměle dýchání). Masírovat cele telicko, aby se mu prokrvovalo. Pokud je kotě slabé či moc pridusene, i pres pomoc to nezvládne. Člověk se s tim musi smířit.
Proto jsem se vydala na veterinu stim ze se mi to zda strasne dlouhe. a nebezpecne pro kocku i kotatka. no Ted uz stim nic neudelam.. snad ta druha to bude mit dobre. ta druha uz mi tu leze po byte a nevi kam se schovat ještě jedna otazecka ta co uz porodila se dnes najedla rano a i byla na toaletě. ted odpoledne jsem nasla dva fleky se stavama a dve hromadky vyzvracene konzervy. je to normalni?
nikolkav
napsal(a):
Proto jsem se vydala na veterinu stim ze se mi to zda strasne dlouhe. a nebezpecne pro kocku i kotatka. no Ted uz stim nic neudelam.. snad ta druha to bude mit dobre. ta druha uz mi tu leze po byte a nevi kam se schovat ještě jedna otazecka ta co uz porodila se dnes najedla rano a i byla na toaletě. ted odpoledne jsem nasla dva fleky se stavama a dve hromadky vyzvracene konzervy. je to normalni?
Chápu. Snad u té druhé bude porod a odchov v pohodě. Myslím, že se ta první, pokud se holky v pořádku snáší, bude starat spolu s tou druhou - tj. kojit, čistit, apod.
Pozorovat, zcela běžné zvracení není, ale může být z porodu ještě zesláblá a konzerva ji nemusela sednout.
Jsou to sestry a vyrustaly porad spolu. Taky jsem si myslela ze budou spolu vychazet bez problemu.
Při porodu se chodila na segru z povzdali divat, jen dvakrat se byla podivat u bedynky co se to deje.to jsem ji mela v chodbe.pote jsem kocicku dala do pokoje kde je nejvetsi klid a nedostane se tam nikdo ani sestra. ani tri deti
kdyz kotata spinkaj zacina chodit po dome tak si sestru hlida mruci na ni. i u misky si to holky vysvetlujou. uvidime az porodi druha co se bude dit.
vypada to ze by i chtela ven z baraku ale to se mi ji nechce poustet. Co myslite? mam strach aby se vratila vcas a nebo aby ji nenakryl kocicak souseda.
Nikdoooo

XXX.XXX.49.86
Nase 2 kocky, sestry mely kotata, par dni po sobe. Celkem 7 dohromady. Chvili si kojila kazda sve, pak ale zacaly kocky zase chodit ven a kazda kojila jakekoli, svoje i sestrino
nikolkav
napsal(a):
Zvracela konzervu ?
Jakou ?
Měla dostat kousek masa.
Po porodu potřebuje přilepšit.
Dobrou stravu a klid.
Druhá kočka potřebuje rodit někde, kde je KLID,
kde neotravují lidi ani zvědavá kočka !
Neví, kam se schovat ?
Jistě jste ji už klidné místo k porodu připravila...