Maivi

XXX.XXX.97.226
Zdravim vsechny pritomne, mam osmi mesicniho kastrovaneho kocourka. Kastrace probehla minuly tyden a vcera jsem si vsimla, ze levou zornici ma roztazenejsi nez pravou. Ocicko se jevi i dost matne pri pohledu proti svetlu. Nevahala jsem a dneska jsem s nim letela na veterinu. Diagnoza? Tekutina v ocni komore. Bylo mi od vetky take receno, ze mela jiz par pripadu, kdy byl tento problem priznakem FIP. Nevim, jak ted dal postupovat, vetka rikala, at se jeste nedesim, ze to muze byt opravdu jen problem s ocickem. Jsem z toho cela spatna, procitam diskuze o FIP a je mi do breku. Vetka nechtela zatim aplikovat zadne atb, pristi tyden tam jdeme znova. Mam ho sledovat, kdyby prislo zhorseni, tak okamzite prijet. Testy na FIP delat nechtela, pry nejsou prukazne. V pripade, ze by se oko nezhorsovalo, dostane atb. Na zkusenosti s FIP se ptat nebudu, tak nejak se snazim vstrebat fakt, ze ho muj Miky asi ma. Spise me zajima, zda ma nekdo zkusenosti s hromadici se tekutinou v ocni komore, pokud by se FIP nepotvrdila. Velke nadeje si ale nedelam, kdyz se... tak se.... Je to muj prvni kocourek a je mi az mdlo.
Dobrý den, diagnoza tekutina v oční komoře je dost vágní. Asi by bylo třeba říct, že v přední oční komoře je tekutina vždy. Uveitida a zánětlivé procesy v jen jednom oku mohou být příznakem FIP, ale také nemusí s FIP souviset. Pokud je oko - rohovka zakalená, může se jednat i o jen zánět rohovky. Také může být problém s nitroočním tlakem, poruchou tvorby slz a podobně. Chtělo by to důkladnější vyšetření oka. Na dálku se dá těžko spekulovat o diagnóze. Pokud nejste spokojena, navštivte jiného veterináře, nejlépe se zaměřením na oči.
Uživatel s deaktivovaným účtem

↑
Asi takhle.