prostedavid

XXX.XXX.188.51
Dobrý den,
V lednu jsme si přinesli domu 3-4 měsíční kotě od chovatelky. Kotě mělo průjem a červíky. Odčervili jsme (už 2x) a naočkovali jsme (2x).
Kotě je bez červíků a průjmu.. Stejně ale konzistence hovínek není taková, jaká by měla být. Není to úplně průjem, ale často se stává, že musíme utřít zadek. A o prdění ani nemluvím, prdí několikrát denně a smrdí jak zkažené vejce.. Krmíme Royal Canin/ Happy cat, u obojího stejný problém.
Na veterině se k tomu pořádně nevyjádřili, že je to nejspíš běžné. Je to naše první kotě, ale úplně mi to nepřijde.
Chodí na velkou 1-3x denně, nejeví známky, že by ji něco bolelo. Jen furt mňouká, ale to pořád, ikdyž si hraje tak povídá :D
Někdo nějaké rady ?
Děkujeme.
Dobrý den, takové projevy může mít krom přecitlivělosti na krmivo, nějakou složku v něm obsaženou, také bakteriální rozlada ve střevě a také přítomnost prvoků - střevních parazitů.
Jako první bych doporučil probiotika a dále, pokud nechcete třeba udělat důkladný parazitologický rozbor, léčebnou kůru přípravkem PANACUR. Pokud toto nepomůže, zkusil bych jiné krmení - pro citlivé kočky, či úplně jiné řady typu bezobilninových a tak dále, aby se potvrdila či vyloučila potravní alergie.
prostedavid
napsal(a):
Dobrý den,
V lednu jsme si přinesli domu 3-4 měsíční kotě od chovatelky. Kotě mělo průjem a červíky. Odčervili jsme (už 2x) a naočkovali jsme (2x).
Kotě je bez červíků a průjmu.. Stejně ale konzistence hovínek není taková, jaká by měla být. Není to úplně průjem, ale často se stává, že musíme utřít zadek. A o prdění ani nemluvím, prdí několikrát denně a smrdí jak zkažené vejce.. Krmíme Royal Canin/ Happy cat, u obojího stejný problém.
Na veterině se k tomu pořádně nevyjádřili, že je to nejspíš běžné. Je to naše první kotě, ale úplně mi to nepřijde.
Chodí na velkou 1-3x denně, nejeví známky, že by ji něco bolelo. Jen furt mňouká, ale to pořád, ikdyž si hraje tak povídá :D
Někdo nějaké rady ?
Děkujeme.
Zkusila bych jiné krmení - nemusí ji to sedět ( což díky prdíkům prostě nesedí).
Zkuste některé z těch kvalitnějších: Brit Care I´m... (i kitten), Porta 21 Grain free, Brit Carnilove cat, N&D grain free cat, Meowing Heads (i kitten), Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Acana, Applaws (i kitten), Arden Grange (i kitten), Annamaet Feline Grain Free, Orijen
Plus bych zařadila do krmení i probiotika či aspoň jogurt s živými kulturami, atd.
viridian
napsal(a):
Dobrý den, takové projevy může mít krom přecitlivělosti na krmivo, nějakou složku v něm obsaženou, také bakteriální rozlada ve střevě a také přítomnost prvoků - střevních parazitů.
Jako první bych doporučil probiotika a dále, pokud nechcete třeba udělat důkladný parazitologický rozbor, léčebnou kůru přípravkem PANACUR. Pokud toto nepomůže, zkusil bych jiné krmení - pro citlivé kočky, či úplně jiné řady typu bezobilninových a tak dále, aby se potvrdila či vyloučila potravní alergie.
Souhlasím, Royal Cenin - z toho mají dost často kočky průjmy, není to moc dobré krmivo ale ten PANACUR to je svintsvo, moje obě kočky když ho dostaly, měly ještě týden krev ve stolici a průjem...
Nasaďte na cca 3 měsíce TROVET granule aby se vyloučila alergie, tak je dobré králík s rýží, protože mají i jehněčí a moje kočka po jehněčím průjmovala stále ale po králíku nee.Může to být alergie.Nedávejte konzervy ani kapsy ale jen granule a syrové hovězí, vepřové a ryby.vydržte to 3 měsíce a uvidíte.Dále probican a Imunoglukan 1lžičku denně.Mě toto moc pomohlo.