Standart bikolorní britky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2017 08:52
alena.par

XXX.XXX.11.178

Dobrý den.
Sháním někoho nezaujatého. Uvažuji o koupi britské kočičky lilově želvovinové bikolorce s PP. Do chovu, jsem úplný začátečník (tedy co se týká PP koček) Dočetla jsem se že bílá barva by měla být min.na třetině těla, což kočička nemá. Chovatelka mi tvrdí, že tím že má těch barviček víc tak tím páde má míň bíle., což si myslím že je blbost...Kočička se mi opravdu líbí a mám v plánu si pořídit kocoura van nebo bikolora takže koťátka by měla být ok co se týče barvy. Spíše pomýšlím na výstavy a posouzení, jak posuzovatelé řeší množství bíle?

13.4.2017 09:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nebylo by lepší hodit fotku kočičky?

Taky se vám může stát, že kočička nebude z výstavy nadšená..

13.4.2017 09:58
alena.par

XXX.XXX.11.178

joanne.s napsal(a):
Nebylo by lepší hodit fotku kočičky?

Taky se vám může stát, že kočička nebude z výstavy nadšená..

Fotky.

13.4.2017 09:59
alena.par

XXX.XXX.11.178

Pokud se jí tam nebude líbit tak jí tam samozřejmě příště nebudu tahat.

Janae

13.4.2017 10:20
Janae

XXX.XXX.209.1

Je krásná, taky mám slabost pro tuto barvu. Vždy jsem měla minimálně jednu peršanku v takové barvě, ale je pravda, že bílé bylo víc, ale zas barvy byly i víc oddělené.
Teď už žádnou takovu krásku nemám, musela jsem se smířit s jinou barvu, lila želvovina nebyla k sehnání.

Ještě mě napadá, nejsou to dvě rozdílné barvy? Moje Peršanky měly vždy barvy více oddělené, více bílé. Ta vaše má barvy zapité do sebe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2017 10:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Něco o barvách máš tady:
http://www.britskakocka.wbs.cz/Barvy-genetika_-vzhled.html

pokud to dobře chápu, tak bys měla trikolorku s bílou, bílá by měla být na max. třetině těla, optimálně symetricky rozmístěná a s obráceným V na čele...a ty barvičky by měly být spíše oddělené, než melír (a to asi podle fotky má)...

13.4.2017 12:54
lavacca

XXX.XXX.218.25

alena.par napsal(a):
Dobrý den.
Sháním někoho nezaujatého. Uvažuji o koupi britské kočičky lilově želvovinové bikolorce s PP. Do chovu, jsem úplný začátečník (tedy co se týká PP koček) Dočetla jsem se že bílá barva by měla být min.na třetině těla, což kočička nemá. Chovatelka mi tvrdí, že tím že má těch barviček víc tak tím páde má míň bíle., což si myslím že je blbost...Kočička se mi opravdu líbí a mám v plánu si pořídit kocoura van nebo bikolora takže koťátka by měla být ok co se týče barvy. Spíše pomýšlím na výstavy a posouzení, jak posuzovatelé řeší množství bíle?

Viz z odkazu výše :

Parti colours jsou zbarvené kočky s bílými skvrnami v srsti. Existují v různých varietách a mají názvy závislé na množství bílé v srsti a na rozložení barev. Nejznámější jsou bikolor a trikolor. Pro obě variety platí, že bílá nesmí zabírat víc než třetinu těla, ale také ne o mnoho méně. Bikolor má vždy plně zbarvenou srst a bílá nezaujímá víc než třetinu jeho těla. Na výstavách vidí posuzovatelé nejraději co nejsymetričtější rozdělení barev a je žádoucí, aby se u této variety objevilo na čele obrácené bílé V.
Pro trikolory platí stejná pra­vidla jako pro bikolory, ale ti mají místo jedné základní barvy dvě základní barvy (z nichž je jedna vždy červená nebo krémová), které tvoří velké pravidelné skvrny nepřecházející jedna v druhou. Pokud je hlavní barva trikolora černá, nazývá se také černý želvovinový s bílou, a pokud je hlavní barva modrá, jmenuje se také modrý želvovinový s bílou nebo modro-krémový s bílou. Je obtížné vyšlechtit dobrou bíle skvrnitou britskou krátkosrstou kočku, protože páření dvou dobře zbarvených bíle skvrnitých koček není žádnou zárukou, že koťata budou zbarvená stejně.

Kočka tak nesmí mít víc jak 1/3 bílé barvy, pak už by byla harlekýni či van. Viz:

Bíle skvrnité kočky s velkým podílem bílé barvy v srsti se jmenují harlekýn a van. Harlekýn má jednu nebo více zbarvených skvrn na hlavě a řadu malých skvrn na těle a zbarvený ocas. Van má barvu pouze na hlavě a zbarvený ocas. Kromě toho, že vypadají nesmírně přitažlivě, dá křížení vana nebo harlekýna s plně zbarvenou kočkou často korektní bikolory nebo trikolory. Nejnovější barvy a kresby ve skupině parti colours se týkají koček s čokoládovou ve zbarvených částech nebo s kresbou srsti.

Pokud si nejste tímto jistá, zkuste se obrátit na více CHS - hlavně ty, které se zaměřují na bikolory, atd. Namátkou mě napadá tato CHS - mívá v odchovech bicolory, harklekýny i van - Perluso.cz.

13.4.2017 13:23
alena.par

XXX.XXX.11.178

Děkuji, něco o barvách mám načteno, mě stále s toho vychází že není standartně zbarvená, mě se velice líbí, chtěla bych ji mít doma ale né za každou cenu.A taky nikde není psáno že by po ní nemohly být hezké koťata v té správné barvě.

14.4.2017 13:12
lavacca

XXX.XXX.218.25

alena.par napsal(a):
Děkuji, něco o barvách mám načteno, mě stále s toho vychází že není standartně zbarvená, mě se velice líbí, chtěla bych ji mít doma ale né za každou cenu.A taky nikde není psáno že by po ní nemohly být hezké koťata v té správné barvě.

Zkuste tu CHS Perluso, paní vám určitě bude schopna říci, zda kočička bude či nebude vhodná na výstavy. ;)

To určitě, pokud by byla nakrytá vhodným ženichem, může mít povedené potomky.

14.4.2017 23:58
alena.par

XXX.XXX.11.178

lavacca napsal(a):
Zkuste tu CHS Perluso, paní vám určitě bude schopna říci, zda kočička bude či nebude vhodná na výstavy. ;)

To určitě, pokud by byla nakrytá vhodným ženichem, může mít povedené potomky.

Díky, konzultovala jsem to s více chovateli. Nakonec jsem ji odřekla, počkám si na typovější koťátko.

15.4.2017 13:16
lavacca

XXX.XXX.218.25

alena.par napsal(a):
Díky, konzultovala jsem to s více chovateli. Nakonec jsem ji odřekla, počkám si na typovější koťátko.

Tak snad se brzy nějaká typová kočička najde. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík