NovotnaUL

XXX.XXX.156.160
PROSÍM, kdo krmite kvalitně, napište jídelníček právě vaší kočičky či kocourka, s časem kdy co podáváte a hlavně co přesně podáváte. Myslím značku a druh. Díky
Abych vysvětlila proč se tak hloupě ptám:
Naproti zemřela nešťastnou náhodou doma moc hodná sousedka, včera se sjížděli příbuzní, ale bohužel žádný smutek se nekonal, supi se hádali o každou židli a v tom křiku najednou slyším, že dalším předmětem hádky je to kdo ZLIKVIDUJE její tři milované kocoury. Když jsem po chvíli pochopila, že přituhuje a nejde jen o vyhrocené emoce ale reálné výhrůžky typu: hoď je do krbu! Přeskočila jsem plot jak za mlada a postupně si je odnesla. Jenže nic dalšího mi k nim nevydali, vše se dá prý zpeněžit, i otevřený pytel granulí atd.
Já mám s kočkami nulové zkušenosti, paní o nich vyprávěla jako o svých dětech, ale na stravu jsme se pochopitelně nedostali. Jediné co mi je jasné, že jim dopřávala to nejlepší. Rozhodování zda si je nechám trvalo asi dvě vteřiny. Půlku noci jsem zabezpečovala dům, dělala provizorní zachod atd a druhou hledala zaručený "návod", jenže se rady mnohdy natolik různí, že jsem se rozhodla pozeptat přímo vás, chovatelů.
Kocourci jsou dvouletí a jeden o něco starší, kastrovaní a paní je měla pouze v domě, moc se o ně bála, nedaleko je frekventovaná silnice. Starší je krátkosrstý a ti dva jsou tak středně. Zdejší veterinář má týden dovolenou ale myslím že kromě hladu a šoku jim nic není. Rozmrazila jsem jim hovězí zadní a jedli mi to takřka pod rukama. Asi jsem je přecpala, od té doby spí.
Odpoledne zajedu do zoo marketu koupit vše potřebné, jen v tom jídle jsem mimo, je toho na mě najednou moc.
NovotnaUL
napsal(a):
PROSÍM, kdo krmite kvalitně, napište jídelníček právě vaší kočičky či kocourka, s časem kdy co podáváte a hlavně co přesně podáváte. Myslím značku a druh. Díky
Abych vysvětlila proč se tak hloupě ptám:
Naproti zemřela nešťastnou náhodou doma moc hodná sousedka, včera se sjížděli příbuzní, ale bohužel žádný smutek se nekonal, supi se hádali o každou židli a v tom křiku najednou slyším, že dalším předmětem hádky je to kdo ZLIKVIDUJE její tři milované kocoury. Když jsem po chvíli pochopila, že přituhuje a nejde jen o vyhrocené emoce ale reálné výhrůžky typu: hoď je do krbu! Přeskočila jsem plot jak za mlada a postupně si je odnesla. Jenže nic dalšího mi k nim nevydali, vše se dá prý zpeněžit, i otevřený pytel granulí atd.
Já mám s kočkami nulové zkušenosti, paní o nich vyprávěla jako o svých dětech, ale na stravu jsme se pochopitelně nedostali. Jediné co mi je jasné, že jim dopřávala to nejlepší. Rozhodování zda si je nechám trvalo asi dvě vteřiny. Půlku noci jsem zabezpečovala dům, dělala provizorní zachod atd a druhou hledala zaručený "návod", jenže se rady mnohdy natolik různí, že jsem se rozhodla pozeptat přímo vás, chovatelů.
Kocourci jsou dvouletí a jeden o něco starší, kastrovaní a paní je měla pouze v domě, moc se o ně bála, nedaleko je frekventovaná silnice. Starší je krátkosrstý a ti dva jsou tak středně. Zdejší veterinář má týden dovolenou ale myslím že kromě hladu a šoku jim nic není. Rozmrazila jsem jim hovězí zadní a jedli mi to takřka pod rukama. Asi jsem je přecpala, od té doby spí.
Odpoledne zajedu do zoo marketu koupit vše potřebné, jen v tom jídle jsem mimo, je toho na mě najednou moc.
Z vašeho příspěvku mě mrazilo po celém těle, vyhrkly mi z očí slzy...
Smekám před vámi, že jste celou situaci řešila, tak jak jste popsala. Jste úžasný člověk, že jste se těch opuštěných kocourků ujala i přesto, že jste na ně nemohla být vůbec připravená. A z těch lidí, kteří by je snad byli schopni i hodit do krbu bych brečela.
Každopádně pokud vám kocourci jedli maso doslova pod rukama, tak budou na maso zvyklí, což je dobře. Jsou-li dospělí můžete je krmit 2x denně. Třeba ráno dávám nějaké kapsičky a později odpoledne dávám syrové maso. Mezitím mají naše kočky celý den k dispozici granule. Kocourci budou určitě navyklí na určité jídlo a vy nevíte jaké, takže vám nezbyde nic jiného než zkoušet.
Aby vás to ze začátku finančně nezruinovalo, zkuste kapsičky Felix (prodávají se v krabici po 12-ti kusech), ty jsou levnější a většinou chutnají, naše tři kočky je jedí všechny. Maso dávám kuřecí a hovězí. Vždy nakrájím na kousky a do sáčků zamrazím. To mě napadá teď v rychlosti.
Cokoliv budete potřebovat poradit, ptejte se tady, zde vám vždycky někdo odpoví, zvláště, když nemáte zkušenosti. Moc je mi líto, že to celé takhle dopadlo a jsem moc ráda, že jste ty kocourky zachránila. Za to velké díky...
Tak to je fakt síla. Doufám, že jim to dědictví nepřinese nic dobrého a pokoušou se mezi sebou, chamtivci.
Před vámi klobouk dolů, jelikož je zde spousta lidí, co mají své kočičky jako děti, tak úplně chápeme, co k nim paní cítila a jak strašná ztráta to musí být i pro kocourky. Také jaká počáteční a to nejen psychická zátěž to bude pro vás. Kocourci vám to tisíckrát vrátí, tomu věřím.
Syrové maso je nejlepší, já dávám vše, co mi přijde pod ruku, ovšem jen z obchodu pro lidi.
Kuřecí maso-svalovinu, srdíčka, játýrka (ty jen občas a trochu), hovězí srce, jazyk, svalovinu. Vepřové ledvinky, srdíčko, občas i trochu jater a svalovinu, ale vepřové je nejtučnější, tak to dávám nejméně. Pak dám občas trochu ryby (filé, ale i malé rybky).
Jinak dávám kapsičky Felix, kupuji občas v akci v Kauflandu cena kolem 6,50 za kus, nebo na Zoohitu, cena kolem 7,20 ks. Jiné kapsičky naši lumpi nechtějí.
Granulky dávám tyto:
Brit Care Cat - jsou různé druhy, pro začátek bych volila pro kočky žijící doma, nebo kastrované
Taste of the Wild - dva druhy
Greenwoods - v poslední době na Zoohitu hůř dostupé
Carnilove Cat - různé druhy
Všechny moc chutnají, krmí vždy patel až dva v jedné značce a pak objednám zase jinou, aby se to kočičkám nepřejedlo.
Občas můžete dát tučný tvaroh, jogurt, nebo jiný kysaný mléčný výrobek. Naši kočičáci milují mléko, tak kupuji to bezlaktózové z Kauflandu (růžovobílá krabice), to jim chutná a nemají z něj průjem. Někdo přimíchává do tvarohu i žloutek. Vařené maso mi moc nechtějí, jen tak zobnou uvaření.
Granule a vodu mají k dispozici celý den, jak mají chuť. Maso nebo půl kapsičky na kočku k večeru, někdy i ráno. Pomalu přecházím na to maso a kapsičky postupně vyloučím úplně.
Jako mlsek kupuji nějako hodně kvalitní granulky v malém balení.
Samozřejmě tu jsou na výživu lepší odborníci a je zde o granulích a výživě spousta vláken, tak až budete mít čas, tak si je projděte.
Pokud budete cokoliv potřebovat a budu vědět, tak napište, klidně i soukromou zprávu.
Chodí tu spousta moc hodných lidí a všichni určitě rádi pomohou.
Držím pěsti, aby vše probíhalo naprosto v pohodě. Jste moc hodná.
Klobouk dolů, jste skvělá. Moc za ně děkuji. Pročtěte si ve volných chvílích jednotlivá témata nebo se ptejte. Pokud jde o krmení, co kočka, to názor. U nás je to už půl roku o dietních granulích na močové cesty a dvakrát denně trocha mokrého krmení nebo masa. Držím palce a přeji hodně radosti s novými kamarády.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak jsem si poplakala - dojetím... Že jsou pořád mezi námi lidé, kteří mají srdce na pravém místě
Jak už holky psaly - syrové maso je základ, ideálně přemražené mimo divočinu. Pokud ho kocouři chtějí, tak je to to nej, co mohou dostat - 2 x denně. Ani lehce ovařené s vývarem není k zahození. Musíte zkusit, co bude chutnat. Kočky jsou v jídle dost konzervativní. K tomu jako doplněk granule.
Skvělá jsou krmiva z Velké Británie - mám odzkoušený Meowing heads, Essentials Jaguar, Arden grange. Velmi chutná i Canagan - ale ten už je v jiné cenové relaci, takže u nás pouze jako pamlsek.
Carnilove nebo třeba Purizon je také slušný a Brit care je u chovatelů oblíbený. Záleží, kolik do krmení můžete investovat.
Mléko nedávejte kvůli zažívacím problémům. Kysané výrobky a jogurty (v rozumné míře - jako pamlsek) většinou kočičímu trávené nevadí.
Může se stát, že "něco" kocoury prožene. Dostanou průjem. Nepanikařte. Většinou to způsobí právě krmení, na které nebyli kocouři zvyklí. Upraví to dieta - vařené kuřecí s mrkví a trochou rýže. Ale to byste se případně doptala.
NovotnaUL

XXX.XXX.156.160
Velice děkuji za rychlé a hlavně cenné rady, teď jste zase dojaly vy mě. Synovec mi už behem dopoledne přivezl dva kryté záchodky, k tomu nějaké stelivo. Mladší už tam vzorně byli. Starší je opodál, povětšinou v úkrytu ale má tendence je napodobovat a občas se porozhledne. Dvě loužicky jsem od noci vytřela, ale nezlobím se, chápu že to pro ně musí být hodně těžké období. Až budeme všichni uklidnění a sžití, ráda své nové přátele vyfotím a vložím sem. Za chvíli vyjíždím na velký nákup, snad seženu něco z výše jmenovaného, zbytek objednám. Až teď si vybavuji střípky z jejich domova, který jsem včera při odchytu vystrašených kocourků viděla poprvé, jen jsem si to ve stresu a hromadě ukřičených lidí neuvědomovala. S paní Aničkou jsem se potkávala jen na dvorku. Byla tak laskavá, stále mě z toho mrazí. Já si všimla jednoho mohutného škrabadla, ale nebyla jsem ve všech místnostech tak netuším zda bude jedno stačit. Při cenách škrabadel si nyní stejně mohu dovolit jen 1. Misky a pítka jsem neviděla, ale tady jsem si našla příspěvky kde radite keramické a nerezové. Asi mám četbu na další večery jistou, je tu mnoho zajímavých témat, které se nyní budou hodit. Moc děkuji, že jste mě neodbyly abych si to našla a daly si tu práci vše vypsat. Ráda se na vás obrátím, ještě jednou děkuji. Nová etapa mého život začíná.

Ano, jak zmiňuje Rapotacka11, u nás se osvědčily také mělčí misky viz obrázek. Dají se pořídit do 25, - Kč A tyto keramické na granule.

A také pořiďte buď drn trávy z venku, nebo vysejte obilí (musí se obměňovat - dlouho nevydrží) či pořiďte šáchor. Ten kočky milují.

Ještě mě napadlo, kočky mají rády krabice. Možná právě teď, když jsou ve stresu nějaké uvítají
NovotnaUL
napsal(a):
Velice děkuji za rychlé a hlavně cenné rady, teď jste zase dojaly vy mě. Synovec mi už behem dopoledne přivezl dva kryté záchodky, k tomu nějaké stelivo. Mladší už tam vzorně byli. Starší je opodál, povětšinou v úkrytu ale má tendence je napodobovat a občas se porozhledne. Dvě loužicky jsem od noci vytřela, ale nezlobím se, chápu že to pro ně musí být hodně těžké období. Až budeme všichni uklidnění a sžití, ráda své nové přátele vyfotím a vložím sem. Za chvíli vyjíždím na velký nákup, snad seženu něco z výše jmenovaného, zbytek objednám. Až teď si vybavuji střípky z jejich domova, který jsem včera při odchytu vystrašených kocourků viděla poprvé, jen jsem si to ve stresu a hromadě ukřičených lidí neuvědomovala. S paní Aničkou jsem se potkávala jen na dvorku. Byla tak laskavá, stále mě z toho mrazí. Já si všimla jednoho mohutného škrabadla, ale nebyla jsem ve všech místnostech tak netuším zda bude jedno stačit. Při cenách škrabadel si nyní stejně mohu dovolit jen 1. Misky a pítka jsem neviděla, ale tady jsem si našla příspěvky kde radite keramické a nerezové. Asi mám četbu na další večery jistou, je tu mnoho zajímavých témat, které se nyní budou hodit. Moc děkuji, že jste mě neodbyly abych si to našla a daly si tu práci vše vypsat. Ráda se na vás obrátím, ještě jednou děkuji. Nová etapa mého život začíná.
Také mi to nedá nereagovat, i když podstatné už zde bylo vypsáno. Máte i můj obrovský obdiv a radost z toho, že existují lidé jako Vy
Kocourci jsou určitě ve stresu a chvilku potrvá, než se aklimatizují. Ale přestože ztratili svůj dosavadní domov a páníčka, mají jeden druhého a to jim pomůže, že si budou navzájem oporou, je super, že jste si je mohla vzít všechny spolu, přestože tři kočky z ničehonic bude fin.zátěž Hodně koček reaguje velmi příznivě na věci s bylinkou kozlík, je to taková kočičí "droga", můžete třeba vyzkoušet, jestli to jim to nepomůže...
Krmení vám tady holky psaly a je zde na toto téma hodně vláken, stejně tak ke stelivu. Je to hodně i o fin.limitech. Určitě budete nakupovat na netu (proti kamenným obchodům typu Petcentrum značná úspora, u 3 koček nezanedbatelná) - zde asi vede zoohit nebo spokojený pes. Škrábadlo - pokud píšete, že příbuzní zemřelé majitelky hodlají zpeněžit i načatý pytel krmení, tak tam asi nehrozí, že by vám jej pro kocoury přenechali, co Pokud budou mít jedno dostatečně velké, aby se na něj souběžně vešli všichni tři (tři pelíšky), tak určitě stačit bude. My v bytě nemáme prostor na několik škrabade a máme třeba v ostatních místnostech taková malá škrabadelka z vlnité lepenky (třeba právě na zoohitu k vidění) a kočka je má také ráda a používá je, je to celkem levná záležitost.
Držím moc pěsti, ať se brzy a hladce sžijete
NovotnaUL
napsal(a):
Nějak mám od rána v hlavě ten váš smutný příběh.
Kocourci přišli během kratičké doby o milovanou paničku a pak i o svůj domov, kde byli zvyklí... musí to pro ně být velký stres. Proto bude potřeba vaše trpělivost. Ale jak píše "Acamar", nejvíce jim teď pomůže to, že mohli zůstat spolu. Jak se časem aklimatizují a zjistí, že u vás mají domov, jídlo a i lásku, pak vám to mnohonásobně vrátí.
Pokud jde o škrabadlo, tak sama mám tři kočky a jedno větší škrabadlo jim stačí. Třeba až ti chamtiví lidé začnou vyklízet byt, přece jen vám to škrabadlo dají... nějak se mi nechce věřit, že by chtěli zpeněžit úplně všechno, když už jste se kocourků ujala.
My při třech kočkách měli dvě kryté záchodky a jeden nekrytý, ale oni nejraději používali jen ten otevřený, tak nyní máme dva otevřené a jeden krytý.
Moc vám držím palce, to v podstatě my všichni tady a přeji vám, aby to sbližování probíhalo dobře.
Určitě budeme rádi, když nás budete průběžně informovat jak se to vyvíjí a budeme rádi i za pozdější fotky.
Za koucourky Vám patří velké díky, ze jste se jich ujala.
Co se tyče krmeni u nas, tak kočky dostávají 2xdenne syrové maso ( nejradši vepřové a hovězí, ale dostávají i kure a ryby). Je dobre dávat jak svalovinu, tak i občas vnitřnosti jako játra, zaludky, apod. Srdce se bere jako svalovina.
Granule dávám Brit Care ( pri velkém pytli vychází kolem 90, -/ kg), co pytel jim stridam příchutě. Nejradši mají kachnu, pak lososa a zverinu. I kastrovanym dávám dal granule adult, pokud nepřibírají, tak nemusíte rovnou dávat pro kastraty (ty jsou méně tučně). Občas dávám konzervicky Animonda Carny 80g s rybou a z DM kapsičky maso v želé značky Dein Bestes - 12 ks za 89, -.
Co se tyče výbavy - mam pro kočky nerezové misky na pití a granule o obsahu 0,7 l, mají jich po bytě více. Maso a ostatní mokré krmeni dávám na středně velké talíře - klasické nádobí, jen mam zvlášť rozdělené "kočičí" a nase.
Škrabadlo stačí jedno velké bytelne. Na zoohitu mají za dobrou cenu velké - hodně lidi si ho chválí. http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/strom_velky/200_cm/502659?rrec=true
Pelisky se u nas neosvědčily, mají nejradši fleecove deky různé po bytě - ideálně vyšší místa, ty deky se daji koupit za 75, - v Kiku.
lavacca
napsal(a):
Jeste jsem u toho skrabadla zapomněla - ja většinu tech větších koupila za poloviční ceny na zvířata.bazos.cz - klasicky v inzerci pro kočky. ;).
Jen malinko doplním, škrabadla z bazaru dobře vydezinfikujte třeba párou, aby jste zamezila případnému přenosu nemocí.
Taky se snažte kocourkům udělat nějaké úkryty, kde by si mohli nerušeně zalézt, určitě to ocení. Stačí papírové krabice s otvorem, jak už tu někdo psal, nebo jen deku přehozenou, jako stan. Nemusí být vše finančně nákladné, často postačí věci, které jsou vlastně odpad.
Pokud mi pošlete svou adresu do soukromé zprávy, tak Vám pošlu pár kozlíkových hraček, to se bude kocourkům líbit. Kočičky při hře slintají a jsou úplně v rauši, tak ať Vás to nezaskočí. Taky jedu příští sobotu na výstavu koček, tak pokud tam budou nějaké vzorky granulí, tak mohu přibalit, doma mám nyní jen Brit care, vzorek taky přidám.
NovotnaUL

XXX.XXX.156.160
Dobrý večer, tak máme několik mělkých misek a dvě těžké na vodu,2 nízké šáchory, granule Brit care a vícero druhů kapsiček, ale koukám že poměr masa v nich je hodně rozdílný, některé mají dost, ale např. Felix má jen 4%. Není to málo? Líbí se mi idea dávat syrové maso 2x denně a kapsičky jen jako doplněk. Kolik toho masíčka ale na jednu dávku a jednoho kocoura pokrajet? V zooshopech doporučili i něco na bezoary což nebylo jediné slovo které jsem dnes slyšela prvně. Přikoupila jsem i nějaké hračky, i dvě s baldrianem
a škrábaci desku než dorazí velké škrabadlo. Popravdě jsem se bála odjet ale pravděpodobně to prospali a všichni přišli postupně zkontrolovat nákup. Nejvíce voněla pochopitelně taška plná různého masa. Pročetla jsem komentáře a běžela do komory pro krabice, dala na skříňku uvnitř s dekou a jak už se ozývá chrapot. Snad to není známka ničeho vážného, ale jeden když podřimuje jde trošku slyšet. Zatim nestiham googlit každý poznatek.diky za skvělé nápady a rady, nahlásila jsem si dovolenou ať si zvykáme.
Machyska
napsal(a):
Jen malinko doplním, škrabadla z bazaru dobře vydezinfikujte třeba párou, aby jste zamezila případnému přenosu nemocí.
Taky se snažte kocourkům udělat nějaké úkryty, kde by si mohli nerušeně zalézt, určitě to ocení. Stačí papírové krabice s otvorem, jak už tu někdo psal, nebo jen deku přehozenou, jako stan. Nemusí být vše finančně nákladné, často postačí věci, které jsou vlastně odpad.
Pokud mi pošlete svou adresu do soukromé zprávy, tak Vám pošlu pár kozlíkových hraček, to se bude kocourkům líbit. Kočičky při hře slintají a jsou úplně v rauši, tak ať Vás to nezaskočí. Taky jedu příští sobotu na výstavu koček, tak pokud tam budou nějaké vzorky granulí, tak mohu přibalit, doma mám nyní jen Brit care, vzorek taky přidám.
Já je vždy tepovala, ideálně pak nechat na slunku uschnout - i sluníčko dezinfikuje. :)
Jinak u nas nejvíc vedou pelisky, odkud mají výhled po místnosti - takže různé deky po židli z v rozích, samozřejmě gauč a pak vyšší skříně. :).
NovotnaUL
napsal(a):
Dobrý večer, tak máme několik mělkých misek a dvě těžké na vodu,2 nízké šáchory, granule Brit care a vícero druhů kapsiček, ale koukám že poměr masa v nich je hodně rozdílný, některé mají dost, ale např. Felix má jen 4%. Není to málo? Líbí se mi idea dávat syrové maso 2x denně a kapsičky jen jako doplněk. Kolik toho masíčka ale na jednu dávku a jednoho kocoura pokrajet? V zooshopech doporučili i něco na bezoary což nebylo jediné slovo které jsem dnes slyšela prvně. Přikoupila jsem i nějaké hračky, i dvě s baldrianem
a škrábaci desku než dorazí velké škrabadlo. Popravdě jsem se bála odjet ale pravděpodobně to prospali a všichni přišli postupně zkontrolovat nákup. Nejvíce voněla pochopitelně taška plná různého masa. Pročetla jsem komentáře a běžela do komory pro krabice, dala na skříňku uvnitř s dekou a jak už se ozývá chrapot. Snad to není známka ničeho vážného, ale jeden když podřimuje jde trošku slyšet. Zatim nestiham googlit každý poznatek.diky za skvělé nápady a rady, nahlásila jsem si dovolenou ať si zvykáme.
No super, snad bude kočičákům chutnat.
Ano, zrovna Felix nejsou moc kvalitní, ale dost koček je rádo ( jsou dochucovane). Za podobnou cenu mate ty Dein Bestes a to je jen maso a vedlejší vyrobky. Top to úplně není, ale za tu cenu fajn. Většina tech opravdu masových kapsiček je kolem 20, - a více.
Maso se dává v dávce cca 2-4% hmotnosti kočky, prve můžete zkusit odvážil, pak už to dostanete do oka - ja už taky velmi dlouho krmim " by voko". ;)
Bezoary jsou chuchvalce chlupů, které kočka svým olizovanim ( čistěním kožíšku) sebere do žaludku a pak vyzvraci, aby se ji nezacpala střeva. U nas na to stačí ten šáchor a sem tam nasete obilí. Občas mi kočky vyzvraci trochu chlupů s tim sachorem, ale to málokdy. Da se koupit i pasta na čištění žaludku, ale přiznám se, ze tu nedávám.
Pokud by více chrapal, muže to byt něčím v dutinách, ale nechci vás desit. Některé kočky s kratším nosem proste chrapou a jsou zdravé jako rybky. ;) Takže zatím bych to asi víc neřešila, jen pokud by se to zhoršovalo, došla bych k veterináři, at ho radši zkontroluje.
NovotnaUL

XXX.XXX.156.160
Díky bohu za vás tady, člověk má hned lepší pocit že na to není sám. Když se nechají tak se s nimi zvážím, odhadem mají 3-5kg? Veterinář mi už ráno do telefonu slíbil, že se u nás po dovolené osobně zastaví aby stresu neměli ještě více. Škrabadla z druhé ruky jsem měla popravdě strach, prvni jim asi koupím nové, to ze zoohitu už takova závratná suma není, koukala jsem v noci na nějaká polská a to bych si dovolit nemohla.
Zapomněla jsem zmínit, že jsem si už při odjezdu na dvoře vyslechla od pozůstalých, že jsem blázen a ať TO utopim, načež se jedna slečna ozvala ať mě nechají když je tak chci, ale že by to měl být prodej a měla bych za ně zaplatit. Asi nemusím popisovat co se ve mně odehrávalo, každopádně nějaké jejich uvědomění si svého chování a nabídnutí alespoň těch rozjedených granulí se nedočkám. Snad to prodají a získám lepší sousedy.
Náš Bártíček chrápe jako starý chlap a je naprosto zdravý. On vlastně ani nepřede, ale chrápe, dělá to tak od mala a nikdy nebyl nemocný (klepu na dřevo).
Já občas kupuji maltózovou pastu na bezoáry a dávám jim to přímo z tuby, moc jim to chutná, maltóza je i ve spoustě pamlsků a pokud koupíte granule pro kočky žijící doma, tak je to přímo i v nich. Díky pastě kočky chlupy vykadí, pokud dáte travičku, nebo šáchor, tak je vyzvrací. Hlavně, že se pročistí.
Každá kočička je jiná, ale všechny jsou úžasné.
Držím pěsti, aby bylo dědictví rychle prodáno a někomu hodnému. K chování pozůstalých se nebudu vyjadřovat, neboť by mě admin asi vyloučil z diskuzí.
lavacca
napsal(a):
Já je vždy tepovala, ideálně pak nechat na slunku uschnout - i sluníčko dezinfikuje. :)
Jinak u nas nejvíc vedou pelisky, odkud mají výhled po místnosti - takže různé deky po židli z v rozích, samozřejmě gauč a pak vyšší skříně. :).
Náš nejmladší se nejraději schovává pod složenou peřinou, nejspíš ho jednou zalehnu, není tam vůbec vidět.
NovotnaUL
napsal(a):
Díky bohu za vás tady, člověk má hned lepší pocit že na to není sám. Když se nechají tak se s nimi zvážím, odhadem mají 3-5kg? Veterinář mi už ráno do telefonu slíbil, že se u nás po dovolené osobně zastaví aby stresu neměli ještě více. Škrabadla z druhé ruky jsem měla popravdě strach, prvni jim asi koupím nové, to ze zoohitu už takova závratná suma není, koukala jsem v noci na nějaká polská a to bych si dovolit nemohla.
Zapomněla jsem zmínit, že jsem si už při odjezdu na dvoře vyslechla od pozůstalých, že jsem blázen a ať TO utopim, načež se jedna slečna ozvala ať mě nechají když je tak chci, ale že by to měl být prodej a měla bych za ně zaplatit. Asi nemusím popisovat co se ve mně odehrávalo, každopádně nějaké jejich uvědomění si svého chování a nabídnutí alespoň těch rozjedených granulí se nedočkám. Snad to prodají a získám lepší sousedy.
Jj, to je taková běžná váha klasických evropských kocouru. Jasný, tak to je ideál, pokud dojedete veterinář domu. :) Jo, to byly asi Drapaki, ne? Ti mají pěkná, ale cenově je to fakt silena pálka... to z toho zoohitu je za tu cenu fajn velikost, většinou bývají takhle velká cca o tisíc a víc dražší.
To si dela srandu, ne?!? Jeste jim za ne platit?!? To jsou hyeny...nic víc, fakt ze jo... ;( Místo aby byli šťastní, ze jste si je vzala a jim ubylo starosti ( stejne to nechápu, majetek se sikne, ale postarat se o kočky, to nee... min. pokud bych je nemohla mít bych jim sbalila všechny jejich věci a byla bych rada, ze budou v dobrých rukách a ne tohle
Doufejme.
NovotnaUL
napsal(a):
Pokud se veterinář staví až za vámi domů, tak to je super. Máte takhle alespoň o jednu malou starost míň.
Pokud kocourci nejsou velkého plemene, což tedy nejsou, pak vám škrabadlo ze zoohitu bude v pohodě stačit.
A reakce pozůstalých, to je opravdu doslova hyenismus... takhle je mi jasné, že vám věci po kocourkách zřejmě tedy žádné nedají, jak jsem původně doufala.
Raději no comment... nebo jak píše Machyska, bychom tu byli zablokováni.
Jinak jste se toho celého problému zhostila úžasně... kocourci mají štěstí, že jste se tam jako anděl objevila.
Taky za kocourky děkuji,
k reakcím příbuzných snad jen toto doufám, že ti nahoře to vidí a pozásluze "ODMĚNÍ" a tím nemyslím nic pěkného a dobrého, protože takové hyeny si chtějí jako říkat člověk "velebnosti to je pěkný hnus" No a příbuzní můžou být rádi, že jste na ně nezavolala policii na podezření, že chtějí kocourky utopit nebo spálit v krbu což by byl trestní čin tírání zvířat dva roky na tvrdo...sami by zasloužili takové zacházení jako chtěli oni naložit s kocourky...
Kocourci vám lásku určitě vrátí kočky nejsou hloupá stvoření a docela chápou kdo je zachránil.
NovotnaUL

XXX.XXX.156.160
Já jsem v první chvíli vzala telefon do ruky, že policii opravdu zavolám, ale bála jsem se, že než dorazí tak oni jim skutečně něco provedou. Překřikovali se kdo se jich zbaví a jakým způsobem, nedokázala jsem čekat a běžela tam i za cenu toho, že mě napadnou. Předtím se nejspíš napadali i vzájemně, byly slyšet facky i hluk rozbitého skla, jak jsem později viděla šlo o velké zrcadlo.
Dnes zvonila policie pro změnu na mě, že jsem odcizila zvířata, která jsou součástí pozůstalosti a odmítám za ně zaplatit. Vysvětlila jsem co se odehrávalo a že o zaplacení jsem slyšela pouze včera před nákupem potřeb pro zvířata tak, že na mě pokřikovali zjevně přiopilí jeden přes druhého. Někteří stále opakovali, že co je komu do koček, že se to mělo zklikvidovat, ať je utopim. Mimochodem popíjeli a vyváděli tam takřka do ranních hodin. Vzhledem k tomu, že kvůli rušení nočního klidu byla policie v noci několikrát volána jinými sousedy, ztráceli na věrohodnosti a když se mě přišlo několikero sousedů zastat, protože odběr kocourků a co se všechno kolem dělo včetně včerejška nemohli neslyšet, mohu si prozatím zvířata u sebe nechat a dořeší se to v průběhu týdne. Policisté naznačili, že se s nimi domluví tak, že pokud mi kocoury oficálně nechají, nebudou řešit ty jejich přestupky. Také mi jeden z nich řekl, že mohli najít nějaké papíry ke zvířatům a zjistit, že nějakou cenu asi mají. Mně tedy jako laikovi také nepřijde, že to jsou běžné venkovské kočky, ale nepídila jsem se po tom, odnesla bych v tu chvíli každou kočku nehledě na cenu. Paní Anna o nich mluvila jako o "uličnících" ale v dobrém smyslu slova, milovala je, čekávali na ní vyskládaní za oknem. Zatímco o své rodině nemluvila vůbec, teď už se nedivím, ani za ní nejezdili.
Přijel synovec s nevěstou na oběd tak vám je nafotii a vloží k mému příspěvku. Dva spali u mě, třetí na skříňce v ložnici. Odkryla jsem jeden záchodek a louzicky už nikde nemám, moc děkuji za radu.
NovotnaUL
napsal(a):
Já jsem v první chvíli vzala telefon do ruky, že policii opravdu zavolám, ale bála jsem se, že než dorazí tak oni jim skutečně něco provedou. Překřikovali se kdo se jich zbaví a jakým způsobem, nedokázala jsem čekat a běžela tam i za cenu toho, že mě napadnou. Předtím se nejspíš napadali i vzájemně, byly slyšet facky i hluk rozbitého skla, jak jsem později viděla šlo o velké zrcadlo.
Dnes zvonila policie pro změnu na mě, že jsem odcizila zvířata, která jsou součástí pozůstalosti a odmítám za ně zaplatit. Vysvětlila jsem co se odehrávalo a že o zaplacení jsem slyšela pouze včera před nákupem potřeb pro zvířata tak, že na mě pokřikovali zjevně přiopilí jeden přes druhého. Někteří stále opakovali, že co je komu do koček, že se to mělo zklikvidovat, ať je utopim. Mimochodem popíjeli a vyváděli tam takřka do ranních hodin. Vzhledem k tomu, že kvůli rušení nočního klidu byla policie v noci několikrát volána jinými sousedy, ztráceli na věrohodnosti a když se mě přišlo několikero sousedů zastat, protože odběr kocourků a co se všechno kolem dělo včetně včerejška nemohli neslyšet, mohu si prozatím zvířata u sebe nechat a dořeší se to v průběhu týdne. Policisté naznačili, že se s nimi domluví tak, že pokud mi kocoury oficálně nechají, nebudou řešit ty jejich přestupky. Také mi jeden z nich řekl, že mohli najít nějaké papíry ke zvířatům a zjistit, že nějakou cenu asi mají. Mně tedy jako laikovi také nepřijde, že to jsou běžné venkovské kočky, ale nepídila jsem se po tom, odnesla bych v tu chvíli každou kočku nehledě na cenu. Paní Anna o nich mluvila jako o "uličnících" ale v dobrém smyslu slova, milovala je, čekávali na ní vyskládaní za oknem. Zatímco o své rodině nemluvila vůbec, teď už se nedivím, ani za ní nejezdili.
Přijel synovec s nevěstou na oběd tak vám je nafotii a vloží k mému příspěvku. Dva spali u mě, třetí na skříňce v ložnici. Odkryla jsem jeden záchodek a louzicky už nikde nemám, moc děkuji za radu.
Tak ti jsou překrásní, prostřední je modrý britský kocourek určitě, u těch dvou váhám snad se tu objeví větší znalci. Každopádně jde o nádherné kocourky !
Pokud dva kocourci spali s váma, beru to jako ohromný krok dopředu. Přijali vás a zřejmě si uvědomují, že teď už budete vy jejich panička. Docela mě to dojalo...
Postup jak těch pozůstalých, tak i policie mě docela dost zaráží, nenapadlo mě, že by mohli postupovat až takhle... vždyť tady šlo o život zvířátek a to doslova... raději se k tomu nebudu vyjadřoval, už tak mě tenhle příběh chytl hodně za srdce...
NovotnaUL

XXX.XXX.156.160
Víte, kdyby všechno probíhalo jinak, kdyby přijeli zarmoucení příbuzní, kteří se nemohou z nějakého důvodu o kocourky postarat a začali se v okolí poptávat kdo by se jich ujal, nabídli k tomu veškeré jejich vybavení atd, myslím že i já absolutní neznalec by nad tím opravdu silně uvažoval, už jen z úcty k paní Anně. Člověk se s nimi osobně nestýkal, nehladil je, přesto o nich věděl, vídával přes okno a poslouchal co uličníci zase provedli. Asi bych se obávala kam se dostanou, zda je rozdělí atd. Dokonce kdyby mi někdo doložil, že to jsou vzácní kocouři, jejichž pořizovací cena byla vysoká, i bych byla ochotná něco doplatit. Teď jsem nějak s rozumem v koncích, nedokážu si představit ještě s nimi o něčem jednat.
Tak, to by chtělo nejspíš radu právníka. Není tu nějaký? Nebo, nemáte nějakého blízkého?
Ještě mě napadlo, nebude mít paní péči o kocourky zanesenou v závěti? Pokud věděla s jakou rodinou má co do činění..., ale psala jste, že zemřela náhle, tak je možné, že to ještě neřešila.
Je moc dobře, že se Vás zastali sousedé, to je velké plus.
Strašně moc Vám přeji, aby všechno přešlo v klidu a ti darebáci Vám dali kocourky dobrovolně a nic za ně nechtěli. Je až neuvěřitelné, co se tady člověk dočte. Chce se mi z nich zvracet.
NovotnaUL
napsal(a):
Kocourci jsou krásní opravdu vypadají přinejmenším jako kříženci šlechtěných koček.
Chování příbuzných je k...neuvěření, když to napíšu slušně. Že se nechtějí o kočky starat, chtějí se jich zbavit, už to je smutné, ale když se najde někdo kdo se teda postará, tak ještě ho obvinit a snažit se i z toho vymáčknout nějaké peníze, to je fakt vrchol
Držím palce, ať se všechno s policií uspokojivě vyřeší, aspoň oni mají (snad) rozum. To nejlepší dědictví po vaší sousedce máte stejně vy
Že kocourci pěkně baští, používají už všichni záchodek (také u nás jednoznačně vede odkrytý) a dokonce spí s vámi, je moc dobré znamení, jednak že nejsou tolik ve stresu, jednak že vás krásně přijali a cítí se u vás v bezpečí.
U Felixe (a jiných) je sice napsáno 4% masa, ale tím je myšleno čisté maso té dané příchutě, která je zmíněná v názvu - bývá v INCI něco jako maso a živočišné produkty (4% hovězí) např., takže těch živočišných bílkovin je tam více. Nejsou "top", ale ani nejhorší, šlo spíše o to, že tyto kapsičky chutnají většině koček. Konzervy bez rostlinných bílkovin jsou dražší a kočky vybíravé Pokud jim maso chutná, konzervy nemusíte dávat vůbec...
Jedna naše kočička také pochrupovala, když byla starší, byla zdravá. Rýmu byste poznala i vizuálně, kočka by kýchala, teklo jí z nosu, očí...ale pokud přijede vet, můžete ho upozornit, ať na to mrkne.
My dáváme jak trávu/oseté obilí, tak pastu proti bezoárům (kupuji levnější v DM, v petshopech je taky předražená), protože ta pasta kočičkám chutná, tak i jako pamlsek, který navíc pomůže přetrávení spolykaných chlupů. Ale pokud mají trávu a stačí jim, nutná není. Vyčesávání (hlavně u dlouhosrstých koček nebo na jaře, když kočky línají) také pomáhá kočkám se chlupů trochu zbavit.
NovotnaUL

XXX.XXX.156.160
Mnohokrát děkuji, pomáhá mi už fakt, že existují i lidé jako vy, tady.
Zvažuji že sama nějakého advokáta zítra vyhledám. Čím déle nad tím přemýšlím tak se zvyšují i obavy dalších nepříjemnosti a tahanic. Naštěstí mám i dost svědků, někteří i viděli jak mi druhého kocourka chtějí házet oknem, ale i pro něj jsem si rázně došla dovnitř. Zvláštní, že jsem vyběhla jediná.
Hledala jsem jak je to případně u koček s PP, nemají se vracet do chovatelské stanice? To odkud jsou asi zjistím jen z těch papíru které nemám, že? Takhle podle fotky to asi nerozeznáte. Tajně doufám, že žádné papíry nemají a budeme mít klid. Nyní tu blízko u mě přede ten bojacnějsí kocour a šlape po dece. Už teď bych o ně nerada přišla.
Paní Anně bylo teprve 49 let, ta opravdu nejspíše na závěť nepomýšlela.
Držím palce at to dopadne dobře. Ale s právníkem pokud máte možnost se poradit tak pro jistotu to udělejte za normálních okolností je pravda, že kočky jsou součástí pozůstalosti, ale pokud jsou světci, že se koček chtěli zbavit a ještě nehumálním způsobem více méně trestním činnem a vám nic jiného nezbývalo než rychle zakročit, že hrozilo, že to udělají hned, tak by to mohlo být ve váš prospěch jsem jen lailk, ale selský rozum říká toto. Hlavní je, že jsou světci jak se chovali.
Určitě dejte vědět jak to dopadlo.
A takový lidé by potřebovali pěkných pár ran na záda jak bylo řečeno v jedné pohádce. Je my zle z takových lidí nic dobrýho si takoví nezaslouží.
NovotnaUL
napsal(a):
Tak to je teda síla. :o Doufám, ze se to vyřeší ve vás prospěch.
Jsou to krasavci. Prvni kocourek by mohl mít něco z mainske mývalí či sibiřské kočky. Druhy je 100% britský modrý a třetí - ten mi přijde na ragdollku, ale bez PP je tohle spis u tech dlouhosrstých odhad.
Je super, ze vám kocouři takhle brzy už věří, ze u vás spi. Evidentně budete taky "kočičí". :).
NovotnaUL
napsal(a):
Zvažuji že sama nějakého advokáta zítra vyhledám. Čím déle nad tím přemýšlím tak se zvyšují i obavy dalších nepříjemnosti a tahanic. Naštěstí mám i dost svědků, někteří i viděli jak mi druhého kocourka chtějí házet oknem, ale i pro něj jsem si rázně došla dovnitř. Zvláštní, že jsem vyběhla jediná.
Hledala jsem jak je to případně u koček s PP, nemají se vracet do chovatelské stanice? To odkud jsou asi zjistím jen z těch papíru které nemám, že? Takhle podle fotky to asi nerozeznáte. Tajně doufám, že žádné papíry nemají a budeme mít klid. Nyní tu blízko u mě přede ten bojacnějsí kocour a šlape po dece. Už teď bych o ně nerada přišla.
Asi by to bylo jistější se poradit, co a jak.
U koček s PP velmi záleží na kupní smlouvě, ale stejne většina chovatelů hledá kočkám domov jinde, nelze mít xx koček na jednom místě, bývají pak ve stresu.
Navíc pro kocoura je teď nejdůležitější, ze mohli zůstat spolu tak, jak jsou zvykli. A ze se našel tak zlatý clovicek jako vy, který za ne bojuje a poskytl jim fajn nový domov. ;).
Být na vašem místě, tak to zatím nechám být. Dokud se policie neozve sama. Píšete, že máte svědky, kteří dosvědčí, za jakych okolností a jakým způsobem Vám byla zvířata vydána. Dá se říct, že i dobrovolně. A také určitě svědci slyšeli, jakým způsobem se jich chtěli "budouci dědicové" zbavit. Způsob, který je bezesporu týrání zvířat. A to je podle mne velké plus pro Vás.
Píšete, že ti pitomci byli pod vlivem a už v noci tam byl výjezd a policie to řešila, takže i to je plus pro Vás. Zatim to nechte, dědicové vystřízliví a na kočky si ani nevzpomenou.
Já bych se s právní stránkou věcí nerozrušovala - pokud máte svědky na to, že Vám kočky dobrovolně předali, nechali Vás, ať si je bez zaplacení odnesete, tak není z právního pohledu moc co řešit - dostala jste dar a z Vašeho popisu mi nevyplývá žádný důvod, pro který by mohl být odvolán. Jediný problém může být, zda byli na místě všichni potencionální dědicové - tedy jestli neexistuje ještě někdo, kdo má na kočky nárok, ale to ať si řeší oni. Vy si kočky nechejte, k policajtům buďte slušná, ale opakujte, že jste kočky dostala a že to sousedi dosvědčí, případně pokud na Vás bude policie nějaká nepříjemná, tak žádejte, aby došlo k protokolaci jednání původních majitelů, kdy se chystali kočky utopit - příprava trestného činu týrání zvířat. Připraví to lepší půdu pro případný spor, plus se to možná policajtům nebude chtít dělat a dají Vám pokoj.
Pokud jde o původní majitele, doporučuju jakoukoliv debatu nahrávat (bez toho, aniž by o tom věděli), většina mobilů bude mít diktafon. Pokud na nahrávce zazní, že Vám kočky dali, tak je Vaše postavení zase o dost lepší. Případně jim začněte vyhrožovat, že pokud Vás budou nutit kočky vracet, tak po nich budete chtít zaplatit všechno, co jste jim koupila. Podle toho, jak se ty lidi chovaj, bych řekla, že ta představa, že by měli něco platit, se jim nebude vůbec líbit a couvnou.
Držím palce, ať se Vám i kocourkům daří, nenechte se rozhodit policií a výhrůžkama a užívejte si svoje nové společníky :).
NovotnaUL
napsal(a):
Teprve 49 let, tak to je jasné, že o závěti neuvažovala, to je velice brzo...

Můžu se zeptat?
To UL u vašeho jména je Město?Jste z Ústí n/L ?
Tak tohle vlákno doslova od včerejška hltám a každou chvilku koukám co je nového.
Nezbývá mi nic jiného než napsat, že jste skvělí člověk paní Novotná.
A když koukám na ty fotky tak co kocour to krasavec.
Samozřejmě moc přeji, ať ten spor o kocoury dopadne co nejlépe bez zbytečných tahanic.
Janae

XXX.XXX.234.22
NovotnaUL
napsal(a):
Ty brďo, kde to bydlíte, že máte v tento zimní čas takto narostlé a nakvetlé letničky?
Janae

XXX.XXX.234.22
rapotacka11
napsal(a):
Bystrá .
Spíš podezíravá a naštvaná, dnes jsem ve sněhové vánici sčítala škody po mrazících.
Míra n
napsal(a):
Tak tohle vlákno doslova od včerejška hltám a každou chvilku koukám co je nového.
Nezbývá mi nic jiného než napsat, že jste skvělí člověk paní Novotná.
A když koukám na ty fotky tak co kocour to krasavec.
Samozřejmě moc přeji, ať ten spor o kocoury dopadne co nejlépe bez zbytečných tahanic.
Vždyť vy jste se taky ujal dvou malých nemocných chudáčků a vypiplal z nich krásné kocourky. Sice jste se nemusel dohadovat s původními majiteli, ale zachránil jste mrňouskům život a dal jim domov.
Klobouk dolů i před vámi, každý by to taky neudělal.
ladd
napsal(a):
Kdyby šlo do tuhého, tak je na čas k někomu dejte a řekněte, že utekli. Ti by byli schopni je rozprodat každého zvláš´t.
To není špatný nápad.
Věřím, že kocourci se z toho všeho dobře vzpamatovávají díky tomu, že zůstali spolu. Oddělit je od sebe by bylo pro ně po ztrátě paničky i domova zřejmě to nejhorší.
Na fotce je vidět v okně síť proti hmyzu.
Doporučuji zasíťovat okna sítí pro kočky,
jsou-li okna vysoko, např.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/site
nebo obdobně např. pevným pletivem,
které udrží váhu lezoucí kočky.
Síť proti hmyzu je rizikem pádu kocourů,
nejsou-li okna v přízemí.
Nebo hlídat, aby kocour při větrání nevypadl.
Jinak jste zabránila činu utopení či upálení koček,
který by mohl být trestným činem
("trestnost" neoznamujte, oznamte jen čin,
kterému jste zabránila a který je důvodem
proč máte kočky doma Vy,
to už jste asi vlastně oznámila).
Takže žádné kočky jste neukradla,
ale překazila jste přímé ohrožení koček na životě.
Do doby dořešení činu policií či případně i soudem
(svědky můžete jmenovat, pachatele nejmenujte,
ať si jména pachatelů zjistí policie sama,
aby se to neotočilo proti Vám)
jste kočky na své náklady dočasně zaopatřila
- nejlépe se souhlasem obce,
(jinak by se musela postarat o dočasnou péči
zvířat zemřelého občana obec, pokud není zatím zřejmý dědic).
Obec by Vám případně měla uhradit náklady
na vet.péči a na krmivo a nutné výdaje, oni by to na obci měli vědět.
Pokud by kočky byly soudem pak přiřknuty některému z dědiců,
tak po uhrazení Vašich (či obecních) nákladů a jedině z rozhodnutí soudu
byste kočky dědici vydala.
Schovávejte si všechny účtenky.
Po policii chtějte vždy kopii protokolů
z Vašich výslechů.
(Občas se stane, že zapíšou něco jiného než jste říkala,
tak žádejte opravu protokolu či dodejte upřesnění Vaší výpovědi.)
Po policii žádejte být informována o výsledku šetření
oznámeného činu "ohrožení zvířat na životě ve stádiu pokusu".
Nenechte se policií donutit k podepsání
oznámení o trestném činu, trvejte na tom,
že případnou trestnost posuzuje soud a
Vy žádný trestný čin neoznamujete, protože nemáte právní vzdělání.
Zvířata můžou mít hodnotu převyšující 5 tisíc
a ti všehoschopní příbuzní zemřelé
by Vám mohli pěkně zatopit,
takže zvířata jste zachránila
a možná Vás čeká i boj úřední s chamtivými dědici,
ale nedejte se.
On i kdyby Vám někdo z příbuzných zemřelé kočky jasně teď dal
třeba i písemnou darovací smlouvou,
tak dokud není dědickým řízením jasné - kdo kočky zdědil,
tak by darování bylo stejně neplatné.
Možná kočky nebudou v soupisu majetku zemřelé,
to ale v této chvíli nevíte.
Takže preventivně podnikněte další ochranné kroky.
Zodpovědnost přináší i problémy,
ale Vy jste odvážná a čestná, tak se problémy nenechte odradit.
Držím pěsti.
"bouřka" super návod
Nám sítě proti hmyzu stačí už u třetí kočky, kotě po ní zkraje lézt zkoušelo, ale brzy toho nechalo. Dospělé kočky vůbec. Jen se někdy natahovaly a lapaly po síti po hmyzu. Je ale fakt, že bydlíme v přízemí, proto to moc neřeším s tím, že kočkám by se v případě povalení sítě nic nestalo.
Majitel kazisvěta

XXX.XXX.232.10
K těm kočičím sítím.
Já mám problém, že kočka když chce domů tak vyskočí na okno a začne packou projíždět síť na komáry. Půl roku je tam truhlík, který jí v tom brání ale půl roku tam nemám co dát. Neexistuje nějaká festovní síť, která tohle ustojí?
rapotacka11
napsal(a):
Bouřka
Na fotce je vidět v okně síť proti hmyzu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Na dubnové fotce je hlavně divně vidět léto...
Abych řekl pravdu, přišlo mi to lehce (spíš těžce) přitažené za vlasy. Jedná se ale o zvířata, tak jsem reagoval i za cenu, že ze sebe udělám blbce.
Machyska
napsal(a):
Tak to je fakt síla. Doufám, že jim to dědictví nepřinese nic dobrého a pokoušou se mezi sebou, chamtivci.
Před vámi klobouk dolů, jelikož je zde spousta lidí, co mají své kočičky jako děti, tak úplně chápeme, co k nim paní cítila a jak strašná ztráta to musí být i pro kocourky. Také jaká počáteční a to nejen psychická zátěž to bude pro vás. Kocourci vám to tisíckrát vrátí, tomu věřím.
Syrové maso je nejlepší, já dávám vše, co mi přijde pod ruku, ovšem jen z obchodu pro lidi.
Kuřecí maso-svalovinu, srdíčka, játýrka (ty jen občas a trochu), hovězí srce, jazyk, svalovinu. Vepřové ledvinky, srdíčko, občas i trochu jater a svalovinu, ale vepřové je nejtučnější, tak to dávám nejméně. Pak dám občas trochu ryby (filé, ale i malé rybky).
Jinak dávám kapsičky Felix, kupuji občas v akci v Kauflandu cena kolem 6,50 za kus, nebo na Zoohitu, cena kolem 7,20 ks. Jiné kapsičky naši lumpi nechtějí.
Granulky dávám tyto:
Brit Care Cat - jsou různé druhy, pro začátek bych volila pro kočky žijící doma, nebo kastrované
Taste of the Wild - dva druhy
Greenwoods - v poslední době na Zoohitu hůř dostupé
Carnilove Cat - různé druhy
Všechny moc chutnají, krmí vždy patel až dva v jedné značce a pak objednám zase jinou, aby se to kočičkám nepřejedlo.
Občas můžete dát tučný tvaroh, jogurt, nebo jiný kysaný mléčný výrobek. Naši kočičáci milují mléko, tak kupuji to bezlaktózové z Kauflandu (růžovobílá krabice), to jim chutná a nemají z něj průjem. Někdo přimíchává do tvarohu i žloutek. Vařené maso mi moc nechtějí, jen tak zobnou uvaření.
Granule a vodu mají k dispozici celý den, jak mají chuť. Maso nebo půl kapsičky na kočku k večeru, někdy i ráno. Pomalu přecházím na to maso a kapsičky postupně vyloučím úplně.
Jako mlsek kupuji nějako hodně kvalitní granulky v malém balení.
Samozřejmě tu jsou na výživu lepší odborníci a je zde o granulích a výživě spousta vláken, tak až budete mít čas, tak si je projděte.
Pokud budete cokoliv potřebovat a budu vědět, tak napište, klidně i soukromou zprávu.
Chodí tu spousta moc hodných lidí a všichni určitě rádi pomohou.
Držím pěsti, aby vše probíhalo naprosto v pohodě. Jste moc hodná.
Grennwoods- jsou výborné granule ale nejsou dostupné nikde.A moje kočky si zrovna na ně zvykly a může je i moje kočka, která má chronický zánět tlustého střeva.Tak je všude hledám a nejsou..Pokud někdo z vás ví, kde se dají sehnat, dejte mi vědět...

Na tom zoohitu je nemají? V nabídce jsou.
Na zoohitu mají jen 300g balení a sem tam myslím dvoukilové, ale ne ty příchutě, co si oblíbili moji miláčkové. Mým kočičákům moc chutnaly i kocourkovi od maminky, byly jsem rády, že konečně něco jí s chutí...
Napíšu dotaz na zoohit, jak to vypadá s dodáním větších balení do budoucna a pokud odpoví, tak dám vědět.
Zajímavé .
http://www.bukefalos.com/threads/gamla-katter.697849/
http://s77.photobucket.com/user/hilaro/media/Marissa/Marissa2.jpg.html.
(kradené fotky, podvod? - to jsem neobjevila já...).
Andrea 1111111111

XXX.XXX.156.160
Proč? Lehký sociální experiment. Když jsem se v půlce dubna ptala na granule odpovědi stěží tři, všichni tu chytracite a posíláte odkaz na minulý vlákna. Neudelali jste to jenom mne ale hodně lidem. Ale četli jste si to někdy? Je tam stovky příspěvků kde se píše TO a druhý na to že jim to nežere atd. Když někdo chce rychlou radu má bez dojemnýho příběhu smůlu. Story nebyla vymyšlená, jen se stala už před lety a ten co se o kocku, dva kocoury a psa tehdy postaral nedostal ani to uznání. Papírova byla jen Britka a vracela se do ChS, zbytek mu zůstal. Věřte nevěřte, je mi to jedno, jen se zamyslete. Zkusit to na vás bylo stejně snadny jako snadno vy odbyvate ostatní.
Já v tom vidím lenost projet si starší témata, kde je rad AŽ AŽ. Každá kočka žere jiné granule, nikdo vám na 100% nedoporučí značku, která sedne VAŠÍ kočce. Chce to zkoušet. Tipů v níže uvedeném vláknu je, dle mého názoru, dost.
https://www.ifauna.cz/kocky/forum/r/detail/805443/doporucte-nejkvalitnejsi-granule-pro-kocku#a3296387
O tom hraní na city se raději ani nezmiňuji, to bylo dost pod úroveň.

"Je tam stovky příspěvků kde se píše TO a druhý na to že jim to nežere atd"
a co jako čekáš, stupko! Myslíš, že se jako všechny kočky světa sjednotí a budou žrát jedny NEJ granule?! Ale tak to fakt nefunguje, co kočka, to názor a ještě se to mění v čase...
"Když někdo chce rychlou radu má bez dojemnýho příběhu smůlu. "
jediná rychlá rada je - čti si složení, kočka je masožravec. Poslední slovo bude mít stejně ona. Šlus...teda krom toho, že tady fakt těch typů je hafo a jestli je někdo líný si to najít, jeho blbost a smůla jeho případného zvířete, že musí s takovým líným blbem žít
Ale jako sociální experiment dobrý, ale nebylo třeba cíleně, je to znát v kočičí diskuzi obecně - většina kočkařek/ů jsou hodně emotivní lidé
a Janae je Bystroň
Janae

XXX.XXX.234.22
Andrea 1111111111
napsal(a):
Proč? Lehký sociální experiment. Když jsem se v půlce dubna ptala na granule odpovědi stěží tři, všichni tu chytracite a posíláte odkaz na minulý vlákna. Neudelali jste to jenom mne ale hodně lidem. Ale četli jste si to někdy? Je tam stovky příspěvků kde se píše TO a druhý na to že jim to nežere atd. Když někdo chce rychlou radu má bez dojemnýho příběhu smůlu. Story nebyla vymyšlená, jen se stala už před lety a ten co se o kocku, dva kocoury a psa tehdy postaral nedostal ani to uznání. Papírova byla jen Britka a vracela se do ChS, zbytek mu zůstal. Věřte nevěřte, je mi to jedno, jen se zamyslete. Zkusit to na vás bylo stejně snadny jako snadno vy odbyvate ostatní.
ALe kecy.
Jen se nudíte a chcete si pokecat, tak vymýšlíte kraviny.
Asi by to chtělo začít žít i normálně, ne jenom virtuálně. Stěžovat si, že někdo někoho virtuálně nevyslechl zavání diagnózou.

Andrea11111111: hledání bere čas, to vadí leckomu. Ale opravdu se nic nového nedozvíte, než to co je například ve vláknu:
https://www.ifauna.cz/kocky/forum/r/detail/805443/doporucte-nejkvalitnejsi-granule-pro-kocku#a3296387
na které Vám dávala odkaz Lavacca. Mimo to, tohle vlákno pořád "žije". Nemusíte to číst od začátku, protože je založené již 2012, přece jen výživa koček se trochu "posunula". Avšak polovina příspěvků je již aktuální - 2016.
Jak už psala Maivi - co chutná jedné kočce, nebude chutnat druhé, proto je nutné odzkoušet více druhů.
A tato tabulka - jak o ní psala Lavacca také není od věci. Není 100%, dají se tam najít chybky, hodnocení je subjektivní, ale pro zorientování se účel splní.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QMJow44Kv_VhvLvEcxlhvcR6w14Ll8B0f1HrDYNl2Mc/edit#gid=0
Andrea111111111

XXX.XXX.156.160
Nešlo jen o granule, ale i o maso, kapsičky a vůbec o to kdy a co podáváte kočkám, nadpis vlákna je jasný. Sem tam to v některých vláknech někdo zmínil ale uceleně zkušenosti pod sebou v samostatném vlákně nejsou. Zeptat se jen na to tak mě odkážete ať si čtu vsechna vlákna co se týče výživy. Urážky pramení z uražený ješitnosti, z toho si nic nedělám, náhodou jsem si odsud spokojeně vypsala co potřebuji a mám to hned, ušetřilo mi to spoustu času a o to v dnešní době dost jde. Takže děkuji a sbohem.
Janae

XXX.XXX.234.22
Andrea111111111
napsal(a):
Nešlo jen o granule, ale i o maso, kapsičky a vůbec o to kdy a co podáváte kočkám, nadpis vlákna je jasný. Sem tam to v některých vláknech někdo zmínil ale uceleně zkušenosti pod sebou v samostatném vlákně nejsou. Zeptat se jen na to tak mě odkážete ať si čtu vsechna vlákna co se týče výživy. Urážky pramení z uražený ješitnosti, z toho si nic nedělám, náhodou jsem si odsud spokojeně vypsala co potřebuji a mám to hned, ušetřilo mi to spoustu času a o to v dnešní době dost jde. Takže děkuji a sbohem.
Takže vy nezvládnete nakrmit kočku, ale chyba je v nás?
Já to tady miluju.
Machyska
napsal(a):
Na zoohitu mají jen 300g balení a sem tam myslím dvoukilové, ale ne ty příchutě, co si oblíbili moji miláčkové. Mým kočičákům moc chutnaly i kocourkovi od maminky, byly jsem rády, že konečně něco jí s chutí...
Napíšu dotaz na zoohit, jak to vypadá s dodáním větších balení do budoucna a pokud odpoví, tak dám vědět.
Já už jsem tam volala a ozvala se mi operátorka, která měla ruský přízvuk a nebyla mi schopna říct, kdy ty granule budou.Mají jenom rybí ale ty s krocanem a kachnou, které milují moje kočky nemají nikde.
Já tedy nevidím nic špatného na radě pohledat si ve starších diskuzních vláknech. Je škoda těch informací nevyužít a psát dokola totéž znovu a znovu.
Janaaa: Greenwoods s krocanem nebo kachnou mají skladem na zooplus.de. Při aktuálním kurzu 1,5 kg (balení 5x300g) vychází v přepočtu na 214 Kč:
http://www.zooplus.de/shop/katzen/katzenfutter_trockenfutter/greenwoods_petfood/greenwoods_adult/429774.

Andrea111111111: myslíte, že Vaše vlákno "Granulky" četli jen tři lidé? Zajisté jich bylo mnohem více. Ale protože jste nějaká doporučení dostala - i formou odkazu, nebylo nutné opakovat se. Nová vlákna na stará témata již nejsou tak plodná, jako ta předešlá. To jistě chápete...
Vlákno "Jídelníček vašich koček" je specifické (dle vašich reakcí by se dalo usuzovat, že jste autorem Vy). Opět ho četlo několik lidí, ale protože se zdaleka netýkalo jen krmení, reagovalo logicky více lidí.
joanne.s
napsal(a):
Já tedy nevidím nic špatného na radě pohledat si ve starších diskuzních vláknech. Je škoda těch informací nevyužít a psát dokola totéž znovu a znovu.
Janaaa: Greenwoods s krocanem nebo kachnou mají skladem na zooplus.de. Při aktuálním kurzu 1,5 kg (balení 5x300g) vychází v přepočtu na 214 Kč:
http://www.zooplus.de/shop/katzen/katzenfutter_trockenfutter/greenwoods_petfood/greenwoods_adult/429774.
Koukám, že nají všude už jenom 300gramové.Navíc nevím, kolik by bylo poštovné v Německu, to ještě raději chvilku počkám...
Já teda hledím jako blázen, co se z tohoto vlákna vyklubalo Nechtělo se mi věřit, že by to všechno bylo vymyšlené, příspěvky tím jak jsou psané, působí na mně věrohodně, ale po té zkopírované fotce to tak bohužel nevypadá
Pořád mi sice uniká, co z toho dotyčný má...ale pokud je to pro něj nějaký druh zábavy, že hned soucitní kočkaři vyrukují na pomoc, tak to jde naprosto mimo moje chápání a je mi to vlastně i celkem jedno.
"Andrea111111111" zkuste si také představit, že zde přispívá nějaký pravidelný okruh lidí a dotaz jako váš se zde objevuje třeba i několikrát týdně. Ono to asi ty lidi nebaví psát jedno a totéž pořád dokola. Berte to spíše jako bonus, že jste dostala přímý odkaz na nejobsáhlejší vlákno na toto téma, které zde je a jsou zde rozebrány snad všechny značky + zkušenosti. Já bych třeba byla nadšená. A ano, četla jsem to vlákno, a ne jednou, vyhledala jsem si ho sama, když jsem hledala změnu krmení pro kočku.
Pokud je vám líto investovat čas do čtení jednoho obsáhlého vlákna (abyste si udělala vlastní názor po přečtení hodně zkušeností) tak vám stejně může nabulíkovat kdokoli cokoli a mohla jste jít rovnou pro radu do zverimexu...ale každý jsme jiný, no.
"blazice" vypadá to, že máte asi pravdu. Tak motivem asi bude lenivost nebo uraženost, že přispivatelé na původní dotaz nenaběhli, jak si zadavatelka představovala...no, i tak mi je to fuk.

Dodám - jak se říká - každé "zlo" je k něčemu dobré. Některé rady jsou velmi cenné - mám teď na mysli informace o postupu v takových to případech při jednání s policíí - Oliverková a Bouřka
Teď to čtu pořádně, tak to by mne fakt nenapadlo, jak jsou lidi vynalézaví...možná čas na vymýšlení mohl být raději věnován tomu granulovému tématu.
Ale...
Story nebyla vymyšlená, jen se stala už před lety a ten co se o kocku, dva kocoury a psa tehdy postaral nedostal ani to uznání. Papírova byla jen Britka a vracela se do ChS, zbytek mu zůstal.
Aspoň jsme se nedojímali zbytečně, jen pozdě

Acamr: škoda, že se toho uznání ten dotyčný od nás nedočká - se zpožděním.
Ale třeba se ještě Andrea11111 ozve a dá nám adresu
napsal(a):
Acamr: škoda, že se toho uznání ten dotyčný od nás nedočká - se zpožděním.
Ale třeba se ještě Andrea11111 ozve a dá nám adresu
"blazice" nebo pokud ho zná, tak mu naše hromadný obdiv vylíčí Pokud to bylo včetně té policie, škoda že tehdy nenapsal, přijdou mi to tady hodně užitečné rady. A třeba se - jak píšete - někdy šiknou.
Abych pravdu řekla, tak nakonec se docela i bavím, nad Andreou. Dosáhla svého předžvýkaného Brit Caru a že má krmit masem...tomu se říká vítězství
Andrea 1111111111
napsal(a):
A já té srdceryvné story stejně nevěřím, že se kdy stala tak, jak je popisovaná. Někdo si vzal osiřelé kočky (chvála mu), toť vše. Zbytek byla jen omáčka hodná Rosamundy Pilchner. Je Vás tady na fauně škoda.
Ke krmení. Syrové maso všeho druhu, ne na moc malé kousky, tak velikosti článku palce, myši (i malé kotě si poradí s myší vcelku), drůbeží ideálně i s kůží, chrupavky i drobné kosti, vnitřnosti. Tvaroh, jogurt, syrové vajíčko. Granule podle obsahu masa a Vaší peněženky, vyzkoušet co jí bude chutnat, za čas se jí nejspíše přejí a budete zkoušet jiné. Minimálně bych volil Brit care, určitě ne marketovky. Kapsičky jsou pak už zbytečné úplně, proč do ní cpát konzervanty, které ve všem jsou. Granule na noc vzít, aby vytrávila, je to šelma, je to pro ní normální a prospěšné, -minimálně tím, že hlad je nejlepší kuchař. Krmit pravidelně, v určitou dobu, dle stáří a zdravotního stavu, ne když začne loudit. Občas jednodenní hladovku. K okusu drn trávy nebo šáchor. Pokud to dodržíte budete mít zdravé zvíře, které sežere co mu dáte, nebude sedět nad miskou plnou krmení a Vy nebudete vědět, co mu dát, aby ke všemu jen čichlo. S pestrou stravou se musí začít od kotěte, kočky jsou dost konzervativní, v dospělosti je pak pro ně změna problém, třeba jen sníst větší kus masa, než je zvyklá.
ladd
napsal(a):
A já té srdceryvné story stejně nevěřím, že se kdy stala tak, jak je popisovaná. Někdo si vzal osiřelé kočky (chvála mu), toť vše. Zbytek byla jen omáčka hodná Rosamundy Pilchner. Je Vás tady na fauně škoda.
Ke krmení. Syrové maso všeho druhu, ne na moc malé kousky, tak velikosti článku palce, myši (i malé kotě si poradí s myší vcelku), drůbeží ideálně i s kůží, chrupavky i drobné kosti, vnitřnosti. Tvaroh, jogurt, syrové vajíčko. Granule podle obsahu masa a Vaší peněženky, vyzkoušet co jí bude chutnat, za čas se jí nejspíše přejí a budete zkoušet jiné. Minimálně bych volil Brit care, určitě ne marketovky. Kapsičky jsou pak už zbytečné úplně, proč do ní cpát konzervanty, které ve všem jsou. Granule na noc vzít, aby vytrávila, je to šelma, je to pro ní normální a prospěšné, -minimálně tím, že hlad je nejlepší kuchař. Krmit pravidelně, v určitou dobu, dle stáří a zdravotního stavu, ne když začne loudit. Občas jednodenní hladovku. K okusu drn trávy nebo šáchor. Pokud to dodržíte budete mít zdravé zvíře, které sežere co mu dáte, nebude sedět nad miskou plnou krmení a Vy nebudete vědět, co mu dát, aby ke všemu jen čichlo. S pestrou stravou se musí začít od kotěte, kočky jsou dost konzervativní, v dospělosti je pak pro ně změna problém, třeba jen sníst větší kus masa, než je zvyklá.
Maso přemražené, kvůli zničení parazitů, může být i vařené, syrové je ale určitě lepší. Velkost kousů masa určtě i dle plemene, jinak si s ním poradí kočky normální nebo orientální s klínovitou hlavou a jinak peršanky se zkrácenými čelistmi.

Četla jsem dobrý tip jedné chovatelky birem. Kočkám dává syrový kuřecí pařátek. Údajně je skvělý jako prevence zubního kamene. Odzkoušený ho nemám.
Janae

XXX.XXX.234.22
napsal(a):
Četla jsem dobrý tip jedné chovatelky birem. Kočkám dává syrový kuřecí pařátek. Údajně je skvělý jako prevence zubního kamene. Odzkoušený ho nemám.
Asi to fungovat bude. Mamka jako prevenci zubního kamene krmí paličkou roztlučené kuřecí krky a skutečně se zubním kamenem u koček nemá problém.
Ale nese to rizika, kočky krky milují, ale jak krmí smečku, často to do sebe nasoukají a pak je zvrací. A napůl netrávený kuřecí krk je lahůdka (chybí tu zvracející smajlík).
A on i takový pařátek asi nebude zrovna pěkný, moje kočky by ho oslintaly a pak s ním opatlaly celou kuchyň, stejně jako to dělají s kostí. To je krmení, které bych praktikovala pouze venku.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Lidi jako zadavatelka jsou důvod, proč nikdy nikomu, koho neznám fakt dobře, nic nedám. Nepřispívám žádným organizacím, postiženým, rodičům nemocných dětí, majitelům nemocných zvířat, lidem, co jim povodeň vzala domovy, nikomu. Vždycky si vzpomenu, jak jsem dala já husa 50 Kč na autobus matce s děckem v kočárku - a druhý den je po mně chtěla na tom samém místě znovu. No, došlo mi to. Od té doby nic. Nikdy nic.
Paní hledala peněženku na nádraží, vysvětlila jsem jí, kde najde policii a šla pryč. Chtěla blbých 10 korun na autobus - nevěřím, nedám. A stát se to může i mě, že si špatně spočítám peníze a budu řešit, jak se dostat domů.
A zadavatelka je úplně stejná jak ta ženská s kočárem- něco chce, ale místo aby pro to něco udělala, citově vydírá. Je to jako uspořádat sbírku, jen nesbírá peníze, ale informace. Těch manipulátorů a citových mrzáků mám vážně plné zuby. Odpovídat na fóra je dobrovolné, nesmí se to vymáhat lží.
A zadavatelka nic jiného než líná lhářka není.
Doufám, že zadavatelka bude někdy těch pár kaček nebo vlídné slovo potřebovat a narazí na mě.
Janae
napsal(a):
Asi to fungovat bude. Mamka jako prevenci zubního kamene krmí paličkou roztlučené kuřecí krky a skutečně se zubním kamenem u koček nemá problém.
Ale nese to rizika, kočky krky milují, ale jak krmí smečku, často to do sebe nasoukají a pak je zvrací. A napůl netrávený kuřecí krk je lahůdka (chybí tu zvracející smajlík).
A on i takový pařátek asi nebude zrovna pěkný, moje kočky by ho oslintaly a pak s ním opatlaly celou kuchyň, stejně jako to dělají s kostí. To je krmení, které bych praktikovala pouze venku.
Pokud snědí kuřecí krk potlučený, zkusil bych ho dát vcelku, případně zpočátku jej rozkrájet. Vcelku ho budou muset rozkousat. Kuřecí pařátky jsou dobrý nápad, z brojlerů jsou měkké, jiné než z kuřat ze dvora. Když tak nechat kočku lehce vyhládnout, ideálně trochu odložit ranní krmení, pak by mohla i přimhouřit oko nad nezvyklou stravou :).
Již jsem to tu psal. Kdysi jsem se staral u nás v práci v podniku o dvě osiřelá koťata, když vylezla hladová z kanálu, byla asi 5 týdenní. Každé dva tři dny dostala celého brojlera v peří, pro ulehčení přístupu položeného na záda. Jedno ho načalo od kloaky, druhé na voleti, napřed ještě musela oškubat peří. Zpočátku ho nestihla sníst, měnil jsem, když začal lehce zapáchat, vždy ještě s půldenní přestávkou, aby trochu vyhládla. Později, když odrostla, sežrala ho komplet, zbyl jen vyvržený obsah žaludku (kuřecího), žlučník a čistě obrané stehenní kosti. K pití jen čistá voda. Vyrostly z nich dvě krásné velké kočky.
A opačný případ. Kotě od jedné z těchto koček si vzala do kanceláře jedna kolegyně, krmila ho jen kuřecími prsíčky bez kůže (nevím jestli i mlékem), udělala z něj vybíravé nedochůdče, neporovnatelné s jeho sourozenci, kterým jejich matka nosila myši a brakovaná kuřata a která měla občas i hlad.
Asi jsem vyhrála cenu "největší blbka" ze všech , hned první den jsem uháčkovala tři kozlíkové myšky a chtěla jsem je se i vzorky granulí odeslat zadavatelce. Adresa naštěstí nedorazila.
Pokud si uvědomuji, tak pokud potřeboval někdo urgentní radu, tak se vždy někdo pokusil odpovědět, co nejrychleji. V případě, že to bylo téma, na které se odpovídalo v té době několikrát, tak už se vždy jen odkazovalo minulá vlákna. Nevidím v tom nic zlého.
Jinak bylo vše řečeno a nechci se zbytečně opakovat. Jsem jen ráda, že je tu tolik super lidiček s láskou ke zvířatům.
Janaaa
napsal(a):
Já už jsem tam volala a ozvala se mi operátorka, která měla ruský přízvuk a nebyla mi schopna říct, kdy ty granule budou.Mají jenom rybí ale ty s krocanem a kachnou, které milují moje kočky nemají nikde.
Já už jsem také dostala odpověď ze zoohitu:
Velmi nás to mrzí, ale Vámi vybraný produkt bohužel momentálně nemáme skladem.
Bohužel potvrdit Vám, že bude k dispozici také varianta o větší gramáži, zatím nemůžeme.
Očekávaný termín naskladnění produktu je 06.05.2017. Toto datum je orientační. Omlouváme se Vám za čekání a děkujeme za Vaši trpělivost.

Machyska
napsal(a):
Asi jsem vyhrála cenu "největší blbka" ze všech , hned první den jsem uháčkovala tři kozlíkové myšky a chtěla jsem je se i vzorky granulí odeslat zadavatelce. Adresa naštěstí nedorazila.
Pokud si uvědomuji, tak pokud potřeboval někdo urgentní radu, tak se vždy někdo pokusil odpovědět, co nejrychleji. V případě, že to bylo téma, na které se odpovídalo v té době několikrát, tak už se vždy jen odkazovalo minulá vlákna. Nevidím v tom nic zlého.
Jinak bylo vše řečeno a nechci se zbytečně opakovat. Jsem jen ráda, že je tu tolik super lidiček s láskou ke zvířatům.
Blbka? Proč, prosím Vás? Nikdo z nás nevěděl, že si někdo dělá "zadnici" a dobře se tím baví... Jste charakter, když jste chtěla hned pomoci. Vážím si takových lidí. Škoda, že není dobrý charakter infekční, že se s ním nedá "nakazit". To by bylo dobře na světě ;-).
Machyska
napsal(a):
se divím, že jsem to nebyla já, asi proto, že neumím háčkovat
napsal(a):
Blbka? Proč, prosím Vás? Nikdo z nás nevěděl, že si někdo dělá "zadnici" a dobře se tím baví... Jste charakter, když jste chtěla hned pomoci. Vážím si takových lidí. Škoda, že není dobrý charakter infekční, že se s ním nedá "nakazit". To by bylo dobře na světě ;-).
To přece byl sociální experiment...jsem ráda, že jsme z něj vyšli tak dobře, že neumíme číst z křišťálové koule nevadí, je fajn zjištění, kolik lidí je ochotno hned a grátis pomoct.
Acamar
napsal(a):
To přece byl sociální experiment...jsem ráda, že jsme z něj vyšli tak dobře, že neumíme číst z křišťálové koule nevadí, je fajn zjištění, kolik lidí je ochotno hned a grátis pomoct.
To jo, jenže pro ty citlivější povahy je to pak velké zklamání, že to tedy byl v podstatě podvod. Pak člověk má tendence už méně důvěřovat, mít menší snahu pomoci... kam ten svět potom s takovým přístupem dospěje?...
Jinak jsem se pobavila u Machysky cenou "největší blbka" a zklamáním Acamar, že je až na druhém místě, protože neumí háčkovat...
... stejně si myslím, že jsme v podstatě získali první cenu všichni, protože jsme se nechali tak parádně nachytat... je fakt, že toto vlákno od prvního příspěvku jelo jak raketa...
To jo, jenže pro ty citlivější povahy je to pak velké zklamání, že to tedy byl v podstatě podvod. Pak člověk má tendence už méně důvěřovat, mít menší snahu pomoci... kam ten svět potom s takovým přístupem dospěje?...
To máš samozřejmě pravdu. Je snadnější někoho napálit než si dát s něčím práci.
Přišli jsme v těchto dnech o kočičku a bylo fakt skvělý,
číst vymyšlenou báchorku od "mentála" o kočkách,
který měly skončit v krbu...
To je mi moc líto

rapotacka11
napsal(a):
Největší blbka ?
To nebude nikdo z odpovídajících.
No, pobavila se...
to je upřímně mi líto...
Machyska
napsal(a):
Né nevyhrála, anebo by jsme jí museli vyhrát my všichni, kteří jsme tomu příběhu zpočátku, věřili. Jinak u mně kocourci zas trochu povyrostli a jsou již asi tři týdny kastrovaní.
Mourek to měl dokonce přesně na den po půlroce co jsem je donesl domů, tak to měl jako dárek.Neznačkovali, ale hodně moc hulákali (asi už jevili zájem o kočku) a výsledky se projevili
téměř hned první dny po kastraci. Nedám na ně dopustit ikdyž jak říkám jsou to raubíří, ale to už asi ke kocourům patří, včera mi dokonce schovali kapky co jim mam kapat do očí.
Míra n
napsal(a):
Né nevyhrála, anebo by jsme jí museli vyhrát my všichni, kteří jsme tomu příběhu zpočátku, věřili. Jinak u mně kocourci zas trochu povyrostli a jsou již asi tři týdny kastrovaní.
Mourek to měl dokonce přesně na den po půlroce co jsem je donesl domů, tak to měl jako dárek.Neznačkovali, ale hodně moc hulákali (asi už jevili zájem o kočku) a výsledky se projevili
téměř hned první dny po kastraci. Nedám na ně dopustit ikdyž jak říkám jsou to raubíří, ale to už asi ke kocourům patří, včera mi dokonce schovali kapky co jim mam kapat do očí.
No to jo, taky jsem se do poslední chvíle (fotka) zdráhala uvěřit, že by si někdo něco takového vymýšlel, a ještě z tak blbého důvodu, že se někomu nechce číst
Kluci jsou krásní, i když neutírají prach...Asi už ty kapky nepotřebovali
rapotacka11
napsal(a):
Největší blbka ?
No, pobavila se...
To je mi moc líto, vím, co cítíte, já o svou přišla 15.4, stále jsem se s tím nesrovnala...a pak někdo necitlivý, který si myslí, že je středem světa...
rapotacka11
napsal(a):
Největší blbka ?
No, pobavila se...
Koukám že já než něco sesmolím, tak přibude pořádný kus vlákna.
Pro rapotačku, také je mi upřímně líto a také i u Machysky a lunin
také vám myslím nedávno odešli kočičky.
Takové zprávy se mi vždy špatně čtou,
Navíc musí být asi i hrozný vidět jak se kvůli kočičce trápí nebo ji hledá její zvířecí kamarád.
Pro Laila.aila no já nevím, nemám zkušenost jak kočky rostou. je jim téměř asi 9.měsíců a váží 3,5kg a jsou to hubeňouři když to porovnám s číčou na zahradě. Když ale použijí nečekaně moje rameno nebo tu mojí vaničku pro nějaký meziskok tak je to už docela herda.
Míra n
napsal(a):
Kluci krásně vyrostli. Jsou to fešáci.
Já jsem se v posledním měsíci po ztrátě vlastní kočičky starala o toulavého kocourka, odblešení, odčervení, kastrace, testy na FIP, FIV a Felv, mazlení a vykrmování. Stále mu hledám domov, jelikož se ho naše kočičky stále bojí. Snad jsem konečně našla, zítra ho odvážíme, naštěstí jen v našem městě, snad to bude napořád a bude šťastný.
On již značkoval a hned den po kastraci už ne, to jsem ani nečekala, taková rychlost.
Nějaká hlupaňa mne nemůže rozhodit, kecy jsou kecy, činy jsou činy.
Machyska
Ale...člověk je takovej naměklej...
neuvěřitelný je, že to vymyslí žena,
snad dospělá.
Chodí mi sem taky bezdomovec.
Krmila ho stará paní a cca před rokem zemřela.
Obchází zahrádkama, u nás má prostřeno.
Vypadá odraně, nevím, nemá li svrab nebo
to má ze rvaček. Vyprázdnil vždy misku a šel.
Teď se ukáže i během dne.
Pokusím se s ním něco provést.
Obě jsme měly ten duben smutnej...tak ať je už jen dobře
i kocourkovi v novém .
rapotacka11
napsal(a):
Machyska
snad dospělá.
i kocourkovi v novém .
Určitě souhlasím a taky přeji klidnější a pohodovější období, když ty ztráty jsou tak bolestné a vysilující.
Machyska
napsal(a):
Kluci krásně vyrostli. Jsou to fešáci.
Já jsem se v posledním měsíci po ztrátě vlastní kočičky starala o toulavého kocourka, odblešení, odčervení, kastrace, testy na FIP, FIV a Felv, mazlení a vykrmování. Stále mu hledám domov, jelikož se ho naše kočičky stále bojí. Snad jsem konečně našla, zítra ho odvážíme, naštěstí jen v našem městě, snad to bude napořád a bude šťastný.
On již značkoval a hned den po kastraci už ne, to jsem ani nečekala, taková rychlost.
Nějaká hlupaňa mne nemůže rozhodit, kecy jsou kecy, činy jsou činy.
Já jsem koukal, že jste si dala inzerát, sice píšu málo, ale čtu téměř každý den tak vím jak to máte.Ale je to škoda, že se ho číči bojí, určitě už přirostl k srdci.
Já byl také překvapen, jak kocourci přestali rychle hulákat. čekal jsem že to bude trvat tak dva týdny než je to přejde. A to Syčak většinou hulákal tak do 1h a ve 3h už zase začínal řvát Slinta.
A to bydlím v bytovce, kupodivu žádný soused si nestěžoval.
Míra n
napsal(a):
Já jsem koukal, že jste si dala inzerát, sice píšu málo, ale čtu téměř každý den tak vím jak to máte.Ale je to škoda, že se ho číči bojí, určitě už přirostl k srdci.
Já byl také překvapen, jak kocourci přestali rychle hulákat. čekal jsem že to bude trvat tak dva týdny než je to přejde. A to Syčak většinou hulákal tak do 1h a ve 3h už zase začínal řvát Slinta.
A to bydlím v bytovce, kupodivu žádný soused si nestěžoval.
Bude těžké se s ním loučit, ale chci aby byly spokojené všechny kočičky, teď je spokojený jen tuláček. Naši jsou vystresovaní. On je strašně hodný a mazlík, ale nechci to lámat přes koleno.
Já měla občůranou celou zimní zahradu, to byl příšerný puch v celém baráku, ale už je to super. Doufám, že nepřijde někdo další, už tu další cizí kocour chodil a tuláček Mourek ho vyhnal.

Já mám také "podezření", že si kočky dávají vědět. Přitoulal se k nám před třemi roky v srpnu chudáček, kost a kůže kocourek. Později se zjistilo, že patřil sousedům, kteří se odstěhovali. Kocourka si vzali s sebou do bytu, ale po pár dnech se kocour dostal ven a vrátil se tam kde žil (cca 4 km). Začali jsme ho krmit, odblešili, odčervili, svrab neměl. Zvykl si rychle, po pár měsících byl nádherný, přibral, srst se mu spravila, zakulatila se mu hlavička... Ale jednou nepřišel Přesto jsem dávala ještě několik týdnu jídlo před dveře, kdyby se vrátil. Nevrátil Začali však chodit 3-4 kočky z širokého okolí. Při představě, že si dávaly vědět: "Běžte k těm a těm! Ti tam mají dobrot" se musím smát

Podle bohatého kočičího národa, který nás obšťastňuje, kočičí tamtamy pracují spolehlivě!
rapotacka, je mi líto...
on si tě nějaký ten chlupáč najde, případně, až zas u nás zakotví další kotě, tak je tvoje...
Andrea 1111111111
napsal(a):
Upřímně jsem z Vašeho chování znechucená. Nemám problém poradit, ale proč psát pořád dokola něco, co jsme tu už xxxkrat řešili? Viz ty granule. Neexistují univerzalni granule, proste musite zkoušet, co bude kocce chutnat a sedět ( nektere kocky maji po grain free granulich prujmy, takze musi mit nejake, kde je aspon ryze, atd). Dostala jste odkaz na nejvice propracovanou diskuzi, co se týče slozeni a čím se ridit pri jejich vyberu. Ze jste lina venovat trochu casu pro nastudování, je vic nez smutne.
Stačilo napsat, ze byste prosila tipy, jak kdo krmi - zda kombinuje granule a maso ci konzervy/kapsicky, plus jakych značek a jak casto denne krmi. S tim by clovek problem nemel. Ale využívat pro to vymyšleného příběhu, ktery vetsinu milovniku kocek nadzvedava ze zidle, to je velka drzost. A opravdu jste tim akorat znechutila nekolik lidi, aby pomahali...fakt gratuluju.
rapotacka11
napsal(a):
Machyska
snad dospělá.
i kocourkovi v novém .
To je mi líto.
Třeba se tuláček objevil, aby vám udělal radost po té smutné události. Snad se nechá více ochocit. ;).
Je zvláštní, že se objevil tuláček oběma o kastračním, odčervovacím a vykrmovacím programu si informaci mezi sebou určitě předávají. V září to bylo kotě Bleška, teď Mourek a nedávno ten druhý kocourek. Mimo jiné, byl jako přes kopírák od Mourka, vůbec jsme nevěděli, který je Mourek a který další tulák. Mourek naštěstí na zavolání přišel k nám.
A to jsem ještě zjistila, že jsem se s tím datem ztráty naší milované Peggy sekla o měsíc, ztratila se 15.3 ne až v dubnu, ale pořád mám pocit, že to bylo včera.

Machyska
Machyska napsal(a):
... o kastračním, odčervovacím a vykrmovacím programu si informaci mezi sebou určitě předávají.
Asi to tak úplně nebude pravda... možná jak u které kočky.
Naše nalezenkyně k nám přišla před 6 lety a od té doby se od nás nehla... a nikdy se za celé tyto roky jiná opuštěná kočka či kocour na naší zahradě neobjevili. Je ale fakt, že tato naše číča je typ, která by byla nejspokojenější jako jedináček, tak možná všem naopak vykládá : "tam nechoďte, tam nedávají dobré jídlo, ani nekastrují..."
... ale moc jí to nepomohlo, další kočičí přírůstky jsme donesli my, tak holt jedináček není...
Bejina
napsal(a):
Machyska napsal(a):
... o kastračním, odčervovacím a vykrmovacím programu si informaci mezi sebou určitě předávají.
Asi to tak úplně nebude pravda... možná jak u které kočky.
Naše nalezenkyně k nám přišla před 6 lety a od té doby se od nás nehla... a nikdy se za celé tyto roky jiná opuštěná kočka či kocour na naší zahradě neobjevili. Je ale fakt, že tato naše číča je typ, která by byla nejspokojenější jako jedináček, tak možná všem naopak vykládá : "tam nechoďte, tam nedávají dobré jídlo, ani nekastrují..."
... ale moc jí to nepomohlo, další kočičí přírůstky jsme donesli my, tak holt jedináček není...
No to jste to krásně napsala, ona vás vlastně pomlouvala.
Já jsem jedno období dával číče na zahradě každý den do kůlny 100g granulí.
Když jsem si myslel, že se další den na zahradu nedostanu tak jsem dával 200g.
Jednou když jsem dal 200g, ale stejně jsem druhý den přišel.obě misky prázdné.
Měl jsem zrovna v kůlně danou fotopast. tak jsem to doma pak zkouknul.
A podle fotek, u misek skoro fronta všech koček z okolí a moje tam kupodivu
nebyla ani jednou.
Tak jsem taky ze srandy říkal že si kočky mezi sebou vykecaly, že tam bývá dost granulí pro všechny.
Míra n
napsal(a):
No to jste to krásně napsala, ona vás vlastně pomlouvala.
Já jsem jedno období dával číče na zahradě každý den do kůlny 100g granulí.
Když jsem si myslel, že se další den na zahradu nedostanu tak jsem dával 200g.
Jednou když jsem dal 200g, ale stejně jsem druhý den přišel.obě misky prázdné.
Měl jsem zrovna v kůlně danou fotopast. tak jsem to doma pak zkouknul.
A podle fotek, u misek skoro fronta všech koček z okolí a moje tam kupodivu
nebyla ani jednou.
Tak jsem taky ze srandy říkal že si kočky mezi sebou vykecaly, že tam bývá dost granulí pro všechny.
Tak ta myška je uplne bozi. :D
Inu, jsou to sikuly. Reknou si, kde je dobre. :).

lavacca
napsal(a):
Tak ta myška je uplne bozi. :D
Inu, jsou to sikuly. Reknou si, kde je dobre. :).
Tak ta moje dnešní ranní boží myška, kterou pravděpodobně dotáhla nějaká naše mladá posila, se mi při odlovu z pytle se stelivem v kuchyni zakousla do prstu a skrz (kde je ta vděčnost, že jsem byla rychlejší než koucour ?!).
Ta včerejší boží malinká myšička se nechala odlovit v obýváku a vynést ven zcela v klidu.
A ta předvčerejší, rovněž v OP, se sice zakousla do prstu, ale alespoň neprokousla.
Vždy jako součást ranního rituálu, asi mě chtějí moje holčiny pořádně probudit, ať neusnu za volantem.
Nicméně dnešní první budíček byl už ve 3:20, kdy se, opět v OP, nepohodli kocouři, minimálně jeden z nich k nám nepatřil. Pes reagoval až na jejich patřičně ozvučené fackování, jejich varovné jódlování ho nijak v chrupkání nerušilo . Důsledkem byla jeho absolutní nevzbuditelnost cca hodinu po této akci na regulérní budík a ranní venčení ("prosím fakt, musíš vstávat, čurá kaká, mamka MUSÍ do práce!")
No, nemYluj je...
napsal(a):
Tak ta moje dnešní ranní boží myška, kterou pravděpodobně dotáhla nějaká naše mladá posila, se mi při odlovu z pytle se stelivem v kuchyni zakousla do prstu a skrz (kde je ta vděčnost, že jsem byla rychlejší než koucour ?!).
Ta včerejší boží malinká myšička se nechala odlovit v obýváku a vynést ven zcela v klidu.
A ta předvčerejší, rovněž v OP, se sice zakousla do prstu, ale alespoň neprokousla.
Vždy jako součást ranního rituálu, asi mě chtějí moje holčiny pořádně probudit, ať neusnu za volantem.
Nicméně dnešní první budíček byl už ve 3:20, kdy se, opět v OP, nepohodli kocouři, minimálně jeden z nich k nám nepatřil. Pes reagoval až na jejich patřičně ozvučené fackování, jejich varovné jódlování ho nijak v chrupkání nerušilo . Důsledkem byla jeho absolutní nevzbuditelnost cca hodinu po této akci na regulérní budík a ranní venčení ("prosím fakt, musíš vstávat, čurá kaká, mamka MUSÍ do práce!")
No, nemYluj je...
Myšky, piskomily, apod. mam rada, ale jako domaci mazlicky, ty venkovni cizinky nemusim..hlavne, kdyz je capnu v obili u drubeze, apod.. beru si na ne rukavice, rukou bych na ne nesahla..mam respekt k tomu, v cem vsem se do te doby valely, atd..
Chodi dvirky, ze? Je fakt, ze ja bych dneska, po tom co tohle ctu uz povicekrat, volila uz dvirka na cip. Aby domu mohly jen domaci kocky.
Sice se tu v mnoha očích prezentuji jako necita, ale všechno má své meze a to noční buzení našimi miláčky se jednou na zdraví projeví. Ještě mám v živé paměti, když jsme měly kočky 4, byly zvyklé spát v ložnici, jednu se pustila ven a tím další dovnitř a takto se střídaly všechny čtyři celou noc. Dvířkami bych je pouštěl maximálně do chodby, myši v obýváku fakt ne. A nevyspat se proč? Roznáší to ošklivé nemoci a náhoda je blbec, třeba Vás kousla zrovna nějaká infikovaná.
Nynější přitoulaný kocour spí v obýváku. Na to že to je tulák vyrostlý ve chlévě (známe jeho původ) je to hodný upovídaný zvíře, které v zimě celou noc prospalo a k ránu si zaškrábal na dveře od ložnice, že chce ven. Te´d jde ven večer po televizi a přijde ráno. Bez kontroly bych ho ale do celého baráku nepustil, právě proto, aby tam netahal myši a nelezly tam cizí kočky. Stačí, jak máme označkovaný barák z venku. A aby se člověk nevyspal, to taky ne. Na noc chodba s pelíškem a miskou vody, dle mého není nic, čím by kočka s přístupem ven trpěla.
Andrea111111111
napsal(a):
Sbohem, jsem ráda, že takové lidi nemám kolem sebe. Aby někdo Vám podobný neudělal experiment na Vás.
ladd
napsal(a):
Sice se tu v mnoha očích prezentuji jako necita, ale všechno má své meze a to noční buzení našimi miláčky se jednou na zdraví projeví. Ještě mám v živé paměti, když jsme měly kočky 4, byly zvyklé spát v ložnici, jednu se pustila ven a tím další dovnitř a takto se střídaly všechny čtyři celou noc. Dvířkami bych je pouštěl maximálně do chodby, myši v obýváku fakt ne. A nevyspat se proč? Roznáší to ošklivé nemoci a náhoda je blbec, třeba Vás kousla zrovna nějaká infikovaná.
Nynější přitoulaný kocour spí v obýváku. Na to že to je tulák vyrostlý ve chlévě (známe jeho původ) je to hodný upovídaný zvíře, které v zimě celou noc prospalo a k ránu si zaškrábal na dveře od ložnice, že chce ven. Te´d jde ven večer po televizi a přijde ráno. Bez kontroly bych ho ale do celého baráku nepustil, právě proto, aby tam netahal myši a nelezly tam cizí kočky. Stačí, jak máme označkovaný barák z venku. A aby se člověk nevyspal, to taky ne. Na noc chodba s pelíškem a miskou vody, dle mého není nic, čím by kočka s přístupem ven trpěla.
Taky bych buzeni kockami nesnesla. A ze to obcas nove prirustky zkoušely, zda nepovolin..ale presne - potrebuju se vyspat do prace a ne tam jit, jak zmlaceny pytel zita.
Myslim, ze venkovni kocce ta místnost s pelechem a krmenim uplne staci. Netřeba se kvuli ni nevyspat ci doma honit mysi...

"Na noc chodba s pelíškem a miskou vody, dle mého není nic, čím by kočka s přístupem ven trpěla. "
ale coby trpěla, jenom mám díky takovému přístupu o nějakou tu kočku víc (Majki, již zesnulí Minduška, Murášek a Míšánek, Leonek...) ...on bude podstatný názor té kočky a ne člověka...