Výběr plemene kočky do bytu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dena11

20.5.2017 10:37
Dena11

XXX.XXX.180.126

Zdravím,
chtěli bychom si v blízké budoucnosti pořídit do bytu kočku, jelikož jsem se dodnes pohybovala jen v oblasti kynologie a kočky jsme měli jen takové ty vesnické klasiky, chtěla bych poprosit o radu. Něco mám samozřejmě načteno, ale zkušenosti znamenají víc. Vzhledově nejsem nijak vyhraněna, jen bezsrstou ne.

Hledám plemeno, pro které je typická mírumilovnost, ale nebude přehnaně společenská. Spíše asi trošku lenivější kočku, která se sem tam přijde pomazlit, ale nebude vyžadovat neustálou pozornost. Navíc máme fenku ovčáka.

Vím, že individualita jednotlivce je hodně rozdílná, ale přeci jen věřím, že stejně jako mezi psy je ta povaha rozdílná i zde.

20.5.2017 12:23
Edánek

XXX.XXX.179.6

Dena11 napsal(a):
Zdravím,
chtěli bychom si v blízké budoucnosti pořídit do bytu kočku, jelikož jsem se dodnes pohybovala jen v oblasti kynologie a kočky jsme měli jen takové ty vesnické klasiky, chtěla bych poprosit o radu. Něco mám samozřejmě načteno, ale zkušenosti znamenají víc. Vzhledově nejsem nijak vyhraněna, jen bezsrstou ne.

Hledám plemeno, pro které je typická mírumilovnost, ale nebude přehnaně společenská. Spíše asi trošku lenivější kočku, která se sem tam přijde pomazlit, ale nebude vyžadovat neustálou pozornost. Navíc máme fenku ovčáka.

Vím, že individualita jednotlivce je hodně rozdílná, ale přeci jen věřím, že stejně jako mezi psy je ta povaha rozdílná i zde.

...měla jsem celý život psy a chtěla jsem kočku s psí povahou a tak jsem všechno možné pročetla a vyšel mi z toho ragdoll, ještě mírnější je birma, ale ragdoll mně překvapil, že vyloženě nevyžaduje stálé muckání a pozornost jak je psáno, ale má rád i své chvíle klidu a spánku, bezvadně snáší další zvířata v domácnosti - u nás pes, králík, terarijní zvířata - nejprve přišel kocour a pak kočka, protože psice si s ním hrát nechtěla a on by býval tak rád, zato mu zatrhla jakoukoli aktivitu drápky na koberci - to ho pak sepsula, když přišla domů ragdollka korigovala jejich hry a praní až občas chlupy - kočičí lítaly,... jinak ragdollové - každý od jiného chovatele nic doma nezničili - vydrželo vše včetně velkého množství kytek... za mně bezva plemeno do bytu...velice dobře se s nimi cestuje a na chalupě se drží chalupy a nás...oba jen vyžaduje velké škrabadlo, do kterého se vyplatí zainvestovat...

21.5.2017 09:05
lavacca

XXX.XXX.218.25

Dena11 napsal(a):
Zdravím,

Mame doma klasické kočky evropské i britské a vašim požadavkům by vyhovovaly obě. Mam vtiravku i mezi evropskými, i mezi britskými. Ale jsou to typy, ze kdyz nemáte cas, tak tim netrpí. Většinu času polehavaji někde pobliz a pozoruji. I kdyz se rady i pomazli, kdyz ma člověk čas. ;)

Při vašich požadavcích bych vynechala orientální plemena, ta vyžadují hodně kontaktu od svého majitele. Taky bežně povidaji, co cely den dělaly, atd. kdyz se majitel vrátí domu. :).

21.5.2017 11:22
Bejina

XXX.XXX.112.69

Dena11 napsal(a):
... Hledám plemeno, pro které je typická mírumilovnost, ale nebude přehnaně společenská. Spíše asi trošku lenivější kočku, která se sem tam přijde pomazlit, ale nebude vyžadovat neustálou pozornost. Navíc máme fenku ovčáka. ...

Já mám doma evropskou, britskou a mainskou mývalí a zrovna všechny splňují vaše požadavky... všechny jsou klidné, nekonfliktní a snesou se v pohodě i se psem... občas mojí mamince hlídáme psa středního vzrůstu a nemají s tím problém. Všechny kočky zbožňují naše větší děti. Navíc nejsou vtíravé, přijdou si občas pro pomazlení, zkrátka všechny jsou takové, jak vy požadujete. Mainský mývalí je z nich nejkontaktnější, ale není na nás úplně závislý. Nejméně mazlivá je britka, ale občas ji také chytne "mazlivá" a to by se utulila.
Ale stejně je to individuální na jakou povahu zrovna natrefíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík