Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2017 15:59
Lola13

XXX.XXX.62.232

Dobrý den, ráda bych se informovala na pár skutečností. Před týdnem jsme si dovezli kotě britské kočky s PP. Oba jsme se na něj těšili, ale manžel začal mít po pár dnech problémy a dnes mu byla sdělena velmi silná alergie na kočky a doporučeno (přímo lékařem!), abychom se kotěte zbavili. Kontaktovala jsem tedy, se slzami v očích, chovatelku, která nám kotě prodala s tím, že se velmi omlouvám, že se vyskytla tato situace (která nás mrzí a o které jsme skutečně nevěděli), a protože má předkupní právo, zda by si kotě nezvala zpět. Oba jsme brali v potaz, že prostředí zná a nebude to snad pro něj takový šok. Bohužel jsme se setkali s dost vulgárními ataky od paní "chovatelky" s tím, že ona naše problémy řešit nebude a zdravotní stav nepovažuje za relevantní. Ještě odkázala manželovi, ať si sežene prášky. Kotě chtěla po dlouhé diskuzi odkoupit za 3/4 ceny s tím, že jí ho máme ještě zdarma dovézt (pro nás je to 150 km tam a dalších 150 km zpět), protože nám účtuje pokutu za vrácení (o které nikde ve smlouvě není ani řeč). Poděkovala jsem tedy na její nabídku a navrhla, že kocourkovi najdu nový domov sama. Počítala jsem, že tímto je problém vyřešen. Na to, se ozvala paní chovatelka znovu s tím, že ho máme dát do útulku. Budeme se koťátku snažit najít domov, kde mu bude nejlépe. Bohužel bydlíme v bytě a tak držet kotě od manžela je dost problematické. Jenom by mě (ze zvědavosti) zajímalo, jak se v takových situacích postupuje. Už s paní "chovatelkou" nechci mít nic společného. Jenom bych ráda znala váš názor. Děkuji.

23.6.2017 16:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.194

Byznys... tvrdý byznys.

23.6.2017 16:25
Machyska

XXX.XXX.252.23

To mi přijde jako docela divné chování. Já jsem měla vždy jen obyčejné kočičky, tak nemohu mluvit za chovatele, ale když jsem měla jednou vlastní koťata, tak jsem byla připravena je v případě problémů vzít okamžitě zpět domů... Milovala jsem všechny do jednoho a nedovolila bych, aby je někdo někam jen tak mrsknul, natož do útulku...

To bude hodně citlivý chovatel

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2017 16:27

To je tedy "mazec"... Je to vždycky o lidech. Slušní chovatelé, kteří si cení svých vrhů si v takových to případech kotě vezmou zpět a najdou jim rodinu novou.
Bohužel, řádně registrovaná chovná stanice neznamená solidní chovatel. A když půjdeme ještě dál, tak se dají najít i CHS, které fungují jako "farmy". Velkopočetný chov, kde zvířata nějakým způsobem strádají

23.6.2017 16:34
Lola13

XXX.XXX.62.232

Chápejte, pro nás je to velký šok. Zvažovali jsme všechny možnosti. Procházeli jsme s doktorkou alternativy od čističky vzduchu, držení kocourka mimo ložnici apod. ale bohužel. Oba jsme to obrečeli. Vždyť je to člen rodiny. Vidím na manželovi, že stačí, že zavřeme okno a alergie je hned horší :( (a to je to teprve koťátko). Dokážu pochopit, že se chovatelé setkávají s lečím. Byla jsem ochotná paní "chovatelce" koťátko dovézt zpět (zdarma) dokonce s celou výbavu (pelíšek, záchůdek, škrabací strom, misky, hračky, dečka) na kterou si u nás už zvykl a kterou jsem jí chtěla přenechat bezplatně. Jenom jsem chtěla vrátit cenu, za kterou jsme ho koupili, protože vím, že ho hned chtěla nabídnout znovu k prodeji. Její vyjádření, že ho mám dát do útulku, že je jí to jedno - nás šokoval. Chápu, že paní chovatelka má kocourkovu matku znovu nakrytou, že se jí za 3 týdny narodí další koťátka, ale čekala jsem minimálně trochu víc empatie.

23.6.2017 16:38
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Souhlas s rapotackou, šlo ji jen o prachy a ne o to co bude s jejím kotětem zaplatili jste nemalé peníze za kočku s PP a ted už ji nezajímáte kecy doživotní servis a podobně jsou jak vidím jen kecy a proto i nesouhlasím a nikdy bych nekoupila kotě od chovatelů vykastrované, protože to právě dělají jen pro prachy, aby nebylo víc chovných stanic a tím jim neklesala cena koťat čím vyšší nabýdka tím cena leze dolů, aby se kotata zbavili, protože nemůžou mít pak doma třeba 20 koček
je to hnus a co hodně i pozoruji jak dají kočku kastrovat, tak jí pak taky nabízí a zámínka je, že po kastraci se najednou nesnesou kočky navzájem podle mého je to spíš tím už jsi stará nerodíš nic nám nevyděláš tak tě dáme o dům dál, ale co to udělá s psychikou kočky, která je miluje bezmezně a má tam roky domov to už se nezajímají toto by mělo být zakázané chceš mít CHS tak se postaráš o kočku až do úplnýho konce. A podle mího by měli i uzákonit za trestné brzké kastrace kotat. Toto je můj názor a ten nezměním. A to mám v budoucnu v plánu CHS mít s ragdolkami.

23.6.2017 19:24
Machyska

XXX.XXX.252.23

Laila.aila napsal(a):
Souhlas s rapotackou, šlo ji jen o prachy a ne o to co bude s jejím kotětem zaplatili jste nemalé peníze za kočku s PP a ted už ji nezajímáte kecy doživotní servis a podobně jsou jak vidím jen kecy a proto i nesouhlasím a nikdy bych nekoupila kotě od chovatelů vykastrované, protože to právě dělají jen pro prachy, aby nebylo víc chovných stanic a tím jim neklesala cena koťat čím vyšší nabýdka tím cena leze dolů, aby se kotata zbavili, protože nemůžou mít pak doma třeba 20 koček
je to hnus a co hodně i pozoruji jak dají kočku kastrovat, tak jí pak taky nabízí a zámínka je, že po kastraci se najednou nesnesou kočky navzájem podle mého je to spíš tím už jsi stará nerodíš nic nám nevyděláš tak tě dáme o dům dál, ale co to udělá s psychikou kočky, která je miluje bezmezně a má tam roky domov to už se nezajímají toto by mělo být zakázané chceš mít CHS tak se postaráš o kočku až do úplnýho konce. A podle mího by měli i uzákonit za trestné brzké kastrace kotat. Toto je můj názor a ten nezměním. A to mám v budoucnu v plánu CHS mít s ragdolkami.

Naprosto souhlasím, bohužel není co dodat.

Bublinna

23.6.2017 20:59
Bublinna

XXX.XXX.32.171

Pokud chovatelka kotě nechce, asi k tomu má své důvody. Buď má hodně dalších kotat, která nemůže udat, nebo třeba v čase dovolených plánuje nějakou dovolenou a chce odjet, pokud Vám neřekla konkrétní důvod, můžeme jen tipovat co je za tím. Každopádně dle smlouvy nemá povinnost kotě vzít zpět a vrátit kupní cenu. Můžete kotě chovatelce nabídnout za tuto cenu, ale nemusí souhlasit. Byla by v pozici kupující a vy prodávajícího. A podmínky jsou o dohodě obou stran.

24.6.2017 05:46
Edánek

XXX.XXX.239.181

Lola13 napsal(a):
Chápejte, pro nás je to velký šok. Zvažovali jsme všechny možnosti. Procházeli jsme s doktorkou alternativy od čističky vzduchu, držení kocourka mimo ložnici apod. ale bohužel. Oba jsme to obrečeli. Vždyť je to člen rodiny. Vidím na manželovi, že stačí, že zavřeme okno a alergie je hned horší :( (a to je to teprve koťátko). Dokážu pochopit, že se chovatelé setkávají s lečím. Byla jsem ochotná paní "chovatelce" koťátko dovézt zpět (zdarma) dokonce s celou výbavu (pelíšek, záchůdek, škrabací strom, misky, hračky, dečka) na kterou si u nás už zvykl a kterou jsem jí chtěla přenechat bezplatně. Jenom jsem chtěla vrátit cenu, za kterou jsme ho koupili, protože vím, že ho hned chtěla nabídnout znovu k prodeji. Její vyjádření, že ho mám dát do útulku, že je jí to jedno - nás šokoval. Chápu, že paní chovatelka má kocourkovu matku znovu nakrytou, že se jí za 3 týdny narodí další koťátka, ale čekala jsem minimálně trochu víc empatie.

...kamarádka je silná alergička, ale pomocí léků zvládá ustát alergii na své kočky - dokonce má chovnou stanici a koťata odchovává...problém jí dělají nově narozená koťata, než si na nové alergeny zvykne, ale zvládne to vždy...zkusit najít dobrého lékaře alergologa, který by snad pomohl...

24.6.2017 06:51
Lola13

XXX.XXX.62.232

Zkoušeli jsme, konzultovali jsme s vícero lékaři, vyzkoušeli jsme i ten sprej na srst proti alergenům. Ale pomůže to vždy jenom na pár hodin. Potom se silná reakce vrátí. Bojím se, že najít mu nový domov je jediné řešení.

24.6.2017 07:24
Bejina

XXX.XXX.112.69

Lola13 napsal(a):
Zkoušeli jsme, konzultovali jsme s vícero lékaři, vyzkoušeli jsme i ten sprej na srst proti alergenům. Ale pomůže to vždy jenom na pár hodin. Potom se silná reakce vrátí. Bojím se, že najít mu nový domov je jediné řešení.

Je mi to moc líto... už tak to musí být pro vás moc těžké. Z reakce chovatelky jsem hodně překvapená, ale bohužel takoví lidé kolem nás jsou.
Přimlouvám se, aby jste kocourka v žádném případě nedávali do útulku, věřím, ze když je mladý, domov mu najdete a pokud vám na něm záleží, jistě ho dáte jen do těch nejlepsich rukou. Držím vám palce, aby jste to zvládli, jednoduché to nebude.

24.6.2017 07:26
Lola13

XXX.XXX.62.232

Děkuji :( Do útulku nepůjdu v žádném případě. Zkouším, zda se ho neujme někdo známý, kamarádi... nikdy bych nedala zvíře do útulku - to se nebojte. Děkuji však za podporu, těžké to je :(.

jentak2

24.6.2017 07:45
jentak2

XXX.XXX.156.160

Laila.aila napsal(a):

šlo ji jen o prachy... říká podle zde přidané inzertní nabídky množka. Kryjete bez PP?
Blahopřeji, jde vám též hlavně o prachy. A právě kvůli takovým jako jste vy chovatelé kastrují brzy. Protože právě neuváženci jako vy slíbí kastraci a pak rychle nakryjí. Dobré srdce což je také předpoklad chovu máte, ale tím to končí. Až někdo uvidí vaše inzeráty nebo vámi vytvořené webové stránky, emaily atd. a přesto si od vás kotě koupí, budete ve stejné situaci jako zadavatelka, jelikož dotyčný příliš rozumu nepobral. Těm chytřejším totiž vaše gramatika v pár větách spálí oči. První stupeň ZŠ jste nejspíš prosnila o kočkách.

Pro zadavatelku: zajímá mě název CHS. Praxe je totiž taková, že dobré CHS požadují několik (minimálně 1) návštěv VŠECH členů rodiny u koťat, nejen aby se všichni vzájemně seznámili, ale aby si všimli včas i nežádoucích alergických reakcích u někoho z budoucí rodiny. Dobrá chovatelka navíc NIKDY nedopustí, aby jeho odchov skončil v útulku apod. Ono stříkat kotě proti alergenům také něco vypovídá o vás. Myslím, že je to všechno trochu jinak.

24.6.2017 07:53
Lola13

XXX.XXX.62.232

Promiňte, nerozumím vaší reakci. Sprej na alergeny (petal cleans) jsme koupili u lékaře, který nám ho doporučil na zmírnění alergie, než mu najdeme nový domov (je to přírodní prostředek). Nikdy jsem kočku neměla, snažím se udělat to nejlepší, co můžu a když mi lékař řekne, že se to nevyléčí (nezvykne) a bude se to ještě zhoršovat, co mám dělat? Nemám žádný prostor, kam bych koťátko zavřela, aby se k němu manžel nedostal. Žádný člen rodiny se ho ujmout nechce, ani dočasně, tak co mám dělat? Prosím vás, nesuďte, pro nás je to těžké už i tak. Nepotřebuji, aby mě tady linčovali kvůli tomu, že můj manžel je nemocný. Kdyby mi na kočce nezáleželo, tak ho šoupnu do prvního útulku a už se nestarám. Už dvě noci nespím, pořád přemýšlíme zda by to nešlo udělat i jinak, zda by se přeci jen nenašla možnost, ale bohužel... Můj příspěvek byl založený na to, abych se dozvěděla, zda někdo nemá podobné zkušenosti s chovateli (nakolik je toto moje první a jediná zkušenost).

jentak2

24.6.2017 08:13
jentak2

XXX.XXX.156.160

Pořízení kočky není na chvíli. Prozřetelnější si případnou alergii zjišťují dopředu.

TEN NÁZEV CHS ?

24.6.2017 08:24
lavacca

XXX.XXX.63.20

Správně píšete "chovatelka", protože tohle slušný chovatel proste neudělá...a je jedno, zda chová s PP či bez PP.

Zkuste kocourkovi najít nový domov jinde, bude se mít lip nez jít zpět k chovatelce.

Odkud jste?

24.6.2017 08:24
Bejina

XXX.XXX.112.69

Jentak2 napsal(a):
Pro zadavatelku: zajímá mě název CHS. Praxe je totiž taková, že dobré CHS požadují několik (minimálně 1) návštěv VŠECH členů rodiny u koťat, nejen aby se všichni vzájemně seznámili, ale aby si všimli včas i nežádoucích alergických reakcích u někoho z budoucí rodiny. Dobrá chovatelka navíc NIKDY nedopustí, aby jeho odchov skončil v útulku apod. Ono stříkat kotě proti alergenům také něco vypovídá o vás. Myslím, že je to všechno trochu jinak.

S vaším příspěvkem nesouhlasím. Pokud člověk nemá zkušenosti, zkrátka dobré chovatele napoprvé nepozná. I já sama se poprvé napálila a pokud by byl problém, možná by se ta chovatelka zachovala podobně, jako z CHS od zadavatelky. Postupem času jsme pořizovali další kočky a už jsme byli zkušenější. Věděli jsme na co si dát pozor a lidi z CHS už jsme si vybírali velmi pečlivě, nyní jsme s nimi stále v přátelském kontaktu.
Pro "Lolu13" je to už tak těžká situace, tak nepotřebuje zde ještě nějaké kázání, že udělala to či ono špatně. Naopak chce celou svou situaci vyřešit tak, aby koťátku pomohla. Od toho tady ta diskuze je, abychom mohli poradit, jak řešit podobné situace.

A ještě vzkaz pro Jentak2: nelíbí se mi ani vaše napadání Laily.aily. S jejími názory já většinou souhlasím a o gramatiku tu zrovna až tak přece nejde...

jentak2

24.6.2017 08:27
jentak2

XXX.XXX.156.160

stále mě zajímá název CHS už jen jako případné varování pro jiné nezkušené zájemce.

24.6.2017 09:25
Machyska

XXX.XXX.252.23

Těm chytřejším totiž vaše gramatika v pár větách spálí oči. První stupeň ZŠ jste nejspíš prosnila o kočkách.

Řadím se do kategorie těch "chytřejších", alespoň dle mého dosaženého vzdělání, ale rozhodně nehodnotím lidi dle gramatiky. Také ve většině případů s pisatelkou souhlasím a sem tam nějaká bota v gramatice mi zrak nijak nepoškodila. Příspěvky od Laila.aila beru jako přínosné!

Napadání jednotlivců už zde proběhlo v nedávné minulosti a myslím, že si všichni oddychli, když skončilo. Nezacházejte do osobních rovin. Vlákno je založeno jako dotaz na zkušenosti s chovatelskými stanicemi a tak by mělo i pokračovat.

Lola13: Přeji, aby se Vaše situace rychle vyřešila. Koťátka se všeobecně dobře udávají, v tomto je výborný pomocník facebook.
Dcera má také velmi silnou alergii, když se chtěla ujmout toulavého kotěte, tak měla tak silnou reakci, že ho musela odvézt po dvou dnech zpět k nám. Použila i čističku vzduchu, ale reakce byla stále velice silná. Nic nezanedbala, před pořízením kotěte se radila s alergologem. Rada před pořízením kotěte byla ta, že si má načichat jeho kožíšek a pokud nebude mít silnou reakci, tak to zkusit. Uposlechla, kotě u nás týden navštěvovala a stále se s ním mazlila. Reakce téměř žádná. První noc u sebe doma s kotětem se začala dusit a nemohla dýchat.

Janae

24.6.2017 10:29
Janae

XXX.XXX.237.6

jentak2 napsal(a):
stále mě zajímá název CHS už jen jako případné varování pro jiné nezkušené zájemce.

Jak malé dítě na pískovišti. Chci a dupnu si nohou.
Evidentně název CHS zakladatelka prozradit nechce a popravdě, po vašem drsném nástupu se ji nedivím.
Asi si umím představit co by následovalo po prozrazení CHS, ale byla by to sranda, to zas jo.

24.6.2017 11:06
Edánek

XXX.XXX.186.251

Lola13 napsal(a):

..to je mi opravdu líto, je to smutné, ale pokud je manžel tak jak na tom je, tak asi jiná cesta není, ale je to kotě, tak je šance na dobré umístění velmi dobrá...mám zkušenost s dobrými chovateli, kteří si berou zpětˇ své odchovance anebo mu najdou jiný domov...

24.6.2017 12:14
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Omlouvám se za svoji gramatiku jsem středně těžký dislektik disgrafik a při psaní někdy přestanu hlídat písmenka kolikrát to i někdy opravím, ale prostě někdy to můj mozek nebere fungujeme jinak než zdraví jedinci jinak naměřené IQ mám přes 100 to totiž nemá z gramatikou co společného vážený jentak a je dokázané, že až 80% disletiků má geniální IQ.
A to, že mám kočenky bez PP a hledám kocourka na krytí jednou za rok podotýkám a mám kočky v bytě a nejsou v klecích a podobně a opravdu kotě jednou za rok jinak bohužel hormony tak se jako množka moc necítím, proč protože je spousta lidí co toto plemeno jako i já chce, ale na PP prostě nemá a navíc jsem jsi i kotě sama nechala.

24.6.2017 12:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.130

jentak2 napsal(a):

Proč by měla "jentak" někoho jmenovat
a zadělat si na další případný problém?
Není padlá na hlavu.

24.6.2017 12:23
Lola13

XXX.XXX.62.232

Omlouvám se, že nereaguji hned, ale stále se snažíme najít domov. Obvoláváme známé, kamarády, bývalé spolužáky ze školních let atd. Doufáme, že někdo pomůže.
Jak jsem psala, nechci mít už nic společného s paní "chovatelkou" a i z tohoto důvodu (prosím za odpuštění) si název stanice nechám pro sebe. Nemá to smysl ji tady jmenovat. Ano, je moje chyba, že jsem si stanici neprověřila, že jsme si nenechali udělat testy na alergii - ale nenapadlo by mě to ani v těch nejhorších snech. Nejsem tip člověka, co si pořídí zvíře a vyhodí ho na ulici. Vím, že to sebou nese odpovědnost, ale bohužel - zde se vyskytla situace, kterou nemohu nijak ovlivnit. Možná můj příspěvek pomůže i dalším lidem, kteří se rozhodují pro koupit kočičky s PP. Aby se více informovali na stanice, na to, co se stane "kdyby"... doufala jsem (a nyní již vím, že naivně), že mezi námi, co milujeme zvířata se nenajdou lidi, kteří je mají jenom jako zdroj příjmu. Věřte, dostala jsem tvrdý trest. Ne jen, že jsem přišla o peníze, ale hlavně citově nás to velmi vzalo.

24.6.2017 12:24
lavacca

XXX.XXX.63.20

Laila.aila napsal(a):
Omlouvám se za svoji gramatiku jsem středně těžký dislektik disgrafik a při psaní někdy přestanu hlídat písmenka kolikrát to i někdy opravím, ale prostě někdy to můj mozek nebere fungujeme jinak než zdraví jedinci jinak naměřené IQ mám přes 100 to totiž nemá z gramatikou co společného vážený jentak a je dokázané, že až 80% disletiků má geniální IQ.
A to, že mám kočenky bez PP a hledám kocourka na krytí jednou za rok podotýkám a mám kočky v bytě a nejsou v klecích a podobně a opravdu kotě jednou za rok jinak bohužel hormony tak se jako množka moc necítím, proč protože je spousta lidí co toto plemeno jako i já chce, ale na PP prostě nemá a navíc jsem jsi i kotě sama nechala.

Lailo, to chce klid, evidentně je to nějaký rýpal... s takovýma se nemá cenu bavit. ;)

A jméno CHS bych do vyřešení situace s kocourkem taky nepsala, umím si představit, co by se mohlo začít vše řešit...to nemá cenu.

jolyha

24.6.2017 12:57
jolyha

XXX.XXX.229.101

Lola13 napsal(a):
Omlouvám se, že nereaguji hned, ale stále se snažíme najít domov. Obvoláváme známé, kamarády, bývalé spolužáky ze školních let atd. Doufáme, že někdo pomůže.
Jak jsem psala, nechci mít už nic společného s paní "chovatelkou" a i z tohoto důvodu (prosím za odpuštění) si název stanice nechám pro sebe. Nemá to smysl ji tady jmenovat. Ano, je moje chyba, že jsem si stanici neprověřila, že jsme si nenechali udělat testy na alergii - ale nenapadlo by mě to ani v těch nejhorších snech. Nejsem tip člověka, co si pořídí zvíře a vyhodí ho na ulici. Vím, že to sebou nese odpovědnost, ale bohužel - zde se vyskytla situace, kterou nemohu nijak ovlivnit. Možná můj příspěvek pomůže i dalším lidem, kteří se rozhodují pro koupit kočičky s PP. Aby se více informovali na stanice, na to, co se stane "kdyby"... doufala jsem (a nyní již vím, že naivně), že mezi námi, co milujeme zvířata se nenajdou lidi, kteří je mají jenom jako zdroj příjmu. Věřte, dostala jsem tvrdý trest. Ne jen, že jsem přišla o peníze, ale hlavně citově nás to velmi vzalo.

Nechci rýpat a nelíbí se mi, pokud chovatelka opravdu řekla "dejte kotě do útulku, je mi to jedno". Ale upřímně - proč byste čekali, že dostanete zpět plnou cenu kotěte a ještě si myslíte, že to, že kotě "zdarma" dovezete chovatelce zpět je od Vás nějaká oběť? Berte to tak, chovatel většinou zadává koťata předem, předpokládám, že jste měli kotě nějaký čas rezervované. Těžko jste jeden den zavolali chovateli a hned pro kotě jeli, ne? Takže než chovatelka sežene kotěti nový domov, bude ho muset zase krmit, starat se, kočkolit stojí relativně dost, pokud čeká koťata od jiné kočky, musí řešit prostorové problémy atd. prostě počítala s tím že kotě už doma nebude. Samozřejmě situace jako u Vás může nastat, to by jako chovatelka měla chápat. Vy byste ale zase měli chápat, že chovatel bude mít s novým umístěním kotěte též nějaké výdaje - přeci jen znovu inzerovat, spousta chovtelů má tzv. uzavřený chov, takže v tuto chvíli má i strach, aby si domů s kotětem nedejbože nedonesla nějakou nákazu. Určitě bych neriskla si kotě dovezené domů odjinud jen tak šoupnout mezi svá zvířata, bez karantény apod. Takže minimálně 14 dní držet kotě oddělené úplně od ostatních koček- pro vás je problém držet kotě od manžela, pro ni zas třeba od ostatních koček. Je potřeba na to koukat z obou stran. A že jste jí nabízela zdarma výbavu, co jste pořídila? Chovatelé většinou těchto věcí mají doma dost svých, takže další nepotřebují... Myslím, že jestli první reakcí bylo to, že vám nabídla zpět 3/4 ceny, není to nijak neslušná nabídka. Chovatel nese zodpovědnost za zdraví svých koček a prodávaných koťat. Nemůže vědět s čím se u vás kotě setkalo - taky už může mít své špatné zkušenosti, jako každý člověk, co už něco odchoval (je jedno zda koťata, štěňata, králíčky) Nemůže tušit jakou nemoc si s kotětem může dovézt zpět domů. Může být vše ok, ale taky si může chov zamořit třeba infekční rýmou, chlamydií apod. Což je pak v podstatě na ukončení chovu. Kdo se s tím nesetkal - aspoň zprostředkovaně - houby tuší. Takže za mou osobu - mně ta odpověď návratu 3/4 ceny přijde jako fér nabídka. Netuším jak pak mezi váma komunikace probíhala dál a co ji vedlo k tomu, že řekla "dát kotě do útulku" - třeba jí bylo jasné, že když vám "nestačí" zpět 3/4 ceny, tak ho určitě nikam zadarmo nedáte a prostě to plácla... (což teda neomlouvám, stát by se to nemělo). Ale nikdo jsme u toho nebyli. Mně osobně ta nabídka 3/4 cena zpět příjde férová. A že byste museli kotě "zdarma" dovézt? Co je na tom divného? Vy máte problém, který potřebujete vyřešit. Nějak nevím, ale 150 km fakt není nějaká extra dálka (dobře, dohromady 300 i s cestou zpět), ale to je furt "dálka" o ničem.

24.6.2017 13:07
Lola13

XXX.XXX.62.232

Možná vás překvapím, ale v neděli jsem volala a v pondělí si pro kotě jela - takže žádná rezervace, návštěva. Jak jsem napsala, chápu i chovatele, ale když mi někdo nabídne doživotní servis, tak čekám něco jiného než v případě problému věty "neříkejte mi tady ty vaše kokoXXny, alergie není nemoc a není to důvod vzdát se kočky". Omlouvám se, ale už nemám sílu se tady obhajovat. Ať si každý udělám sám úsudek, nás to vzalo, jsme zdrcení z celé této situace a toto ještě nepotřebujeme.

jkkkjl

24.6.2017 13:07
jkkkjl

XXX.XXX.129.128

Nechápu, proč paní nenapíše jméno chovatelské stanice - už jen kvůli tomu, aby ostatní nenaletěli, ne? Bych jí pořádně proprala, když jedná takto. Takhle to spíše vypadá, že je opravdu všechno drobet jinak...

24.6.2017 13:32
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

A co se pak stane, když zveření jméno paní ji zažaluje za křivé obvinění nebo špinění jména stanice. Bude se hájit, že ve smlouvě nemá klauzuli o vrácení kotěte za těchto okolností. Podle mého to, že jenom z úst vypustila, tak kotě dejte třeba do útulku je mi to jedno apod. svěčí o tom, že se nestará jak se má kotě dál. Já sice měla jen 1x kotata a jedno zůstalo doma, ale pořád si dopisuji nebo voláme s lidmi co si od nás prcky vzali a to jsou bez PP nemusela bych to dělat, když mě tady někdo osočuje za množku, ale já si i výbírala ke komu prci půjdou a jednu paní i odmítla, protože se mi nezdálo něco na jejím jednání fér a za dva měsíce najednou prodávala svoji 2 letou ragdolku z rodinných důvodů a co by bylo s tím prckem pak bych už nevěděla ted o nich vím pořád aspon 1x za měsíc s nimi mluvím nebo píšu i s fotečkami. Snažím se k tomu přistupovat jako by byli s PP tedy aspoň po této stránce. A protože jsem měla kotata hoodně vymazlený, tak to vidí i právě nový majitelé. Paní co jsi brala kluka od nás měla o 2 měsíce starší kočenku, taky ragdoll a pořád mi říká, že je velký rozdíl mezi nimi v mazlivosti a přítulnosti, že od nás je mazlel, ale ona přijde jen, když sama chce měli jí od někoho jiného. Je veliký rozdíl chování kotat podle toho kde a komu se narodí jak se k nim lidé v první rodině chovají u nás jsou plnohodnotní členové rodiny, když chtějí spát v posteli, tak v spí s námi.

Paní přeji rychlé najití nových majitelů a milující rodiny za alergii nemůžete i když jsem četla, že se jí dá zbavit toto je na FB

24.6.2017 13:36
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Z fb https://www.facebook.com/superzvire/photos/a.787634847961842.1073741826.561815840543745/1006666759391982/?type=3&theater
DŮLEŽITÉ TÉMA! PŘEČTĚTE, PROSÍM, CELÉ AŽ DO KONCE: Dnes jsme na internetu zaregistrovali opět jeden příspěvek, kdy se někdo z důvodu alergie na zvířecí alergeny potřebuje "zbavit" svých zvířat. Udělalo se v takových domácnostech vše pro to, aby se zbavili alergie či ji alespoň zmírnili a zvíře tak mohlo zůstat ve svém domově a s rodinou, na kterou je zvyklé a má je rádo ⁉️ ALERGII lze ZMÍRNIT nebo se jí lze zcela ZBAVIT‼️ Jen je potřeba HLEDAT INFORMACE A NEPŘIJÍMAT PASIVNĚ STAV VĚCI. Pokud člověk zagoogluje na internetu najde informace, jak potlačit nebo se zbavit alergie: hlíva ústřičná, mateřídouška, vakcína na míru, vodní vysavače a důkladné vysávání bytu... a najdete určitě mnoho dalšího. SUPERZVÍŘE VÁS CHCE ALE HLAVNĚ UPOZORNT na metodu BIOREZONANCE pomocí přístroje s názvem BICOM. Příběh o zbavení se alergie na kočičí alergeny je např. zde https://goo.gl/qlfiL3 (bohužel v angličtině, použijte třeba google překladač). V článku se píše, jak jedna z pacientek šla na terapii a po návratu si mohla ponořit obličej do kočičích chlupů a byla najednou zcela bez alergické reakce. Tato forma terapie je dostupná na mnoha místech i v ČR. Bezbolestné, bez chemie (léků) do těla, spojení moderní technologie a principů čínské medicíny. POKUD NĚKDE UVIDÍTE PODOBNÉ SNAHY O ZBAVENÍ SE ZVÍŘAT KVŮLI ALERGII, SDÍLEJTE TYTO INFORMACE, PROSÍM. POKUD JSTE VYŘEŠILI SVOU ALERGII NA PSÍ NEBO KOČIČÍ ALERGENY, PIŠTE TIPY A ZKUŠENOSTI DO KOMENTÁŘŮ K TOMUTO PŘÍSPĚVKU#alergie #allergy #alergia #zdraví #superzvire
t.

24.6.2017 13:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

V této situaci bych nejspíš jméno chovatelské stanice neudávala. Vzpomínáte jistě všichni, na diskuzi o prodejci koťat z Daskabát...diskuze ohledně útulků...Nikdy to nepřineslo nic dobrého.

Nezkušení nováčci jsem buďto nepřijdou, proto by jim jméno chovatelské stanice nic neulehčilo. Nebo, pokud přijdou, tak se mohu zeptat, na co si mají dát pozor. V tom případě, napíšeme vlastní zkušenosti, nebo odkážeme na podobné téma.
Pokud se nepletu, tak se tu již řešila koťata od "divné" chovatelky...zadavatelka dotazu nakonec volila jinou chovnou stanici a byla spokojená.

24.6.2017 13:38
Bejina

XXX.XXX.112.69

Lola13 napsal(a):
Možná vás překvapím, ale v neděli jsem volala a v pondělí si pro kotě jela - takže žádná rezervace, návštěva. Jak jsem napsala, chápu i chovatele, ale když mi někdo nabídne doživotní servis, tak čekám něco jiného než v případě problému věty "neříkejte mi tady ty vaše kokoXXny, alergie není nemoc a není to důvod vzdát se kočky". Omlouvám se, ale už nemám sílu se tady obhajovat. Ať si každý udělám sám úsudek, nás to vzalo, jsme zdrcení z celé této situace a toto ještě nepotřebujeme.

Nemá smysl si něco ještě vyčítat, už se stalo a tak je třeba teď jednat. Já se tehdy napálila také zrovna u CHS britských koček.
Dejte pak vědět, zda se vám podařilo kocourka někomu dát... i kdyby do mé SZ, ať nemusíte číst další reakce. Budu moc ráda.
Držím palce, ať vám to celé dobře dopadne.

24.6.2017 13:47
Lola13

XXX.XXX.62.232

Děkuji, napíši vám. Zatím jednám s jednou paní, kterou odrazuje sice dálka - ale nabídli jsme pomoc s dovozem. Uvidím, zda se jí náš maličký zalíbí (a pro ty z vás, kteří si ještě stále myslí, že jsem to udělala schválně - tak jsem jí ho nabídla ZDARMA!, pro nás je důležité - aby ho noví lidé měli rádi. Ne to, kolik za něj dostaneme (na rozdíl od chovatelky, která už na něj chtěla dávat nový inzerát s dokonce vyšší cenou, než jsme zaplatili (v případě, že přijmeme její nabídku 3/4 ceny, ještě před jejím vyjádřením o útulku). Ale to je už jedno. Děkuji všem, kteří jste mi tady pomohli nahlédnout do vašich chovatelských zkušeností. Nezlobte se, už nebudu dál diskuzi sledovat. Je to vyčerpávající a myslím, že to ani k ničemu nevede. Věnuji raději energii do hledání domova. Kdo by chtěl, je zde interní pošta, ale do diskuze se už zapojovat nebudu. Ještě jednou děkuji.

24.6.2017 16:06
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Chápu, že paní chovatelka má kocourkovu matku znovu nakrytou, že se jí za 3 týdny narodí další koťátka

No nechápu jestli je to CHS jak může mít znovu nakrytou matku toho kotátka, když je povoleno 1x ročně krýt.

24.6.2017 17:26
Bejina

XXX.XXX.112.69

Laila.aila napsal(a):
Chápu, že paní chovatelka má kocourkovu matku znovu nakrytou, že se jí za 3 týdny narodí další koťátka

No nechápu jestli je to CHS jak může mít znovu nakrytou matku toho kotátka, když je povoleno 1x ročně krýt.

Také nechápu... prostě byznys...

24.6.2017 17:35
Machyska

XXX.XXX.252.23

Ona nemusí být nakrytá matka koťátka. Chovatelské stanice mívají víc chovných koček.

Nevšimla jsem si, že by pisatelka psala, že je nakrytá přímo matka kotěte, ale mohla jsem se přehlédnout.

24.6.2017 17:38
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

No a vidíš já jen, protože mám kočku bez PP a chci 1x za rok kotatka jsem pro některé množka koček bez PP, ale já kočku už bez PP koupila nemám smlouvu o vykastrování neporušuji, tak smlouvu s CHS a sama jsem své kočce byla nucena dávat hormony, aby nemrouskala což začla měsíc po porodu a modlila se, aby jí to neublížilo, nejsem zastáncem antikoncepce, ale taky ne mít kotátka za každé mrouskání a kastrace je v budoucnu planovaná jen jsme si chtěli párkrát užít ten přepich mít doma stádo rošťáků tedy byli jen 3, ale i to stačilo. Je to nejkouzelnější období a když bych spočítala výdaje a zisk bylo to tak +/- šulnul, ale o to mi nešlo spíš jsme hlavně chtěli druhou a já ze zkušeností vím pokud nejsou dvě kotata je další dobrá možnost matka s dcerou je tam velká pravděpodobnost, že se nebudou napadat i když jsou i vyjímky, ale nám se toto nestalo a holky jsou spolu rádi umí si spolu hrát, ale i dát od sebe pokoj.

24.6.2017 17:39
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Paní to, tak napsala, že kocourkova matka je znovu nakrytá. dnes 16:34.

24.6.2017 17:43
lavacca

XXX.XXX.63.20

Laila.aila napsal(a):

Muže, na koťata s PP se da kryt 3x za 2 roky.

Nicméně to není duvod k tomu odmítnout si vzít kotě zpět. Na me to dela proste dojem, ze se ho chovatelka rada zbavila jako odrostleho kotete a ma vztek, ze by si ho mela vzít zpět.

A pro jolyha: Pokud chovam jakékoli zvíře, musím mít možnost si odchov nechat déle a pocitat s tim, ze mi možná zůstane doma déle a budu s nim mít náklady navíc. To proste není omluva, ze by ho chovatelka musela déle živit...

Kvido46

24.6.2017 19:32
Kvido46

XXX.XXX.43.69

Lola13 napsal(a):
Děkuji, napíši vám. Zatím jednám s jednou paní, kterou odrazuje sice dálka - ale nabídli jsme pomoc s dovozem. Uvidím, zda se jí náš maličký zalíbí (a pro ty z vás, kteří si ještě stále myslí, že jsem to udělala schválně - tak jsem jí ho nabídla ZDARMA!, pro nás je důležité - aby ho noví lidé měli rádi. Ne to, kolik za něj dostaneme (na rozdíl od chovatelky, která už na něj chtěla dávat nový inzerát s dokonce vyšší cenou, než jsme zaplatili (v případě, že přijmeme její nabídku 3/4 ceny, ještě před jejím vyjádřením o útulku). Ale to je už jedno. Děkuji všem, kteří jste mi tady pomohli nahlédnout do vašich chovatelských zkušeností. Nezlobte se, už nebudu dál diskuzi sledovat. Je to vyčerpávající a myslím, že to ani k ničemu nevede. Věnuji raději energii do hledání domova. Kdo by chtěl, je zde interní pošta, ale do diskuze se už zapojovat nebudu. Ještě jednou děkuji.

Nedávejte kotě zadarmo a už vůbec ne člověku, který má problém si pro ně přijet.

Většinou to nedopadne dobře.

Kvido46

24.6.2017 19:53
Kvido46

XXX.XXX.43.69

jolyha napsal(a):
Nechci rýpat a nelíbí se mi, pokud chovatelka opravdu řekla "dejte kotě do útulku, je mi to jedno". Ale upřímně - proč byste čekali, že dostanete zpět plnou cenu kotěte a ještě si myslíte, že to, že kotě "zdarma" dovezete chovatelce zpět je od Vás nějaká oběť? Berte to tak, chovatel většinou zadává koťata předem, předpokládám, že jste měli kotě nějaký čas rezervované. Těžko jste jeden den zavolali chovateli a hned pro kotě jeli, ne? Takže než chovatelka sežene kotěti nový domov, bude ho muset zase krmit, starat se, kočkolit stojí relativně dost, pokud čeká koťata od jiné kočky, musí řešit prostorové problémy atd. prostě počítala s tím že kotě už doma nebude. Samozřejmě situace jako u Vás může nastat, to by jako chovatelka měla chápat. Vy byste ale zase měli chápat, že chovatel bude mít s novým umístěním kotěte též nějaké výdaje - přeci jen znovu inzerovat, spousta chovtelů má tzv. uzavřený chov, takže v tuto chvíli má i strach, aby si domů s kotětem nedejbože nedonesla nějakou nákazu. Určitě bych neriskla si kotě dovezené domů odjinud jen tak šoupnout mezi svá zvířata, bez karantény apod. Takže minimálně 14 dní držet kotě oddělené úplně od ostatních koček- pro vás je problém držet kotě od manžela, pro ni zas třeba od ostatních koček. Je potřeba na to koukat z obou stran. A že jste jí nabízela zdarma výbavu, co jste pořídila? Chovatelé většinou těchto věcí mají doma dost svých, takže další nepotřebují... Myslím, že jestli první reakcí bylo to, že vám nabídla zpět 3/4 ceny, není to nijak neslušná nabídka. Chovatel nese zodpovědnost za zdraví svých koček a prodávaných koťat. Nemůže vědět s čím se u vás kotě setkalo - taky už může mít své špatné zkušenosti, jako každý člověk, co už něco odchoval (je jedno zda koťata, štěňata, králíčky) Nemůže tušit jakou nemoc si s kotětem může dovézt zpět domů. Může být vše ok, ale taky si může chov zamořit třeba infekční rýmou, chlamydií apod. Což je pak v podstatě na ukončení chovu. Kdo se s tím nesetkal - aspoň zprostředkovaně - houby tuší. Takže za mou osobu - mně ta odpověď návratu 3/4 ceny přijde jako fér nabídka. Netuším jak pak mezi váma komunikace probíhala dál a co ji vedlo k tomu, že řekla "dát kotě do útulku" - třeba jí bylo jasné, že když vám "nestačí" zpět 3/4 ceny, tak ho určitě nikam zadarmo nedáte a prostě to plácla... (což teda neomlouvám, stát by se to nemělo). Ale nikdo jsme u toho nebyli. Mně osobně ta nabídka 3/4 cena zpět příjde férová. A že byste museli kotě "zdarma" dovézt? Co je na tom divného? Vy máte problém, který potřebujete vyřešit. Nějak nevím, ale 150 km fakt není nějaká extra dálka (dobře, dohromady 300 i s cestou zpět), ale to je furt "dálka" o ničem.

Souhlasím, chovatel nenese odpovědnost za alergii manžela. Pokud nabídne, že si kotě vezme zpět za 2/3 ceny, je to velmi slušné. Jiné by to bylo, kdyby se vyskytla např. skrytá vada a chovatel by dělal mrtvého brouka.
Také bych se obávala zavlečení nákazy, obzvláště když čeká další vrh.

Nikdo nemá nafukovací kapacitu a nemůže brát všechno zpět z důvodů, které nezavinil.

24.6.2017 20:24

Kvido46 napsal(a):
Nedávejte kotě zadarmo a už vůbec ne člověku, který má problém si pro ně přijet.

Většinou to nedopadne dobře.

Existují totiž lidé kteří si berou takové zdarma zvířátka, at už kočky s PP, nebo dost zajímavé rasy, yorky, čivavy a pod a pak je prodávají dál. Chtěla jsem pomoci kolegyni v práci udat čistokrevného jezevčíka protože páníček zemřel, ozvala se paní že si ho teda zdarma vezme a když jsme si zjistila jméno a adresu tak jsem našla od této osoby spoustu inzerátů na prodej psů kde pokaždé psala.prodáme z důvodu alergie. Takže tato paní si udělala byznys ze psů zadarmo a jenom vybírala dobře prodejné rasy. Takže bych tu kočičku taky nedávala zadarmo natož když si pro ní ani přijet nemohou, Pak by cena 3/4 od chovatelky byla daleko lepší a chovatelka by kočku dál udala. Paní přeji at má štastnou ruku ve výběru nového majitele a jinak paní dávám za pravdu že místo rady tu akorát dostává čočku a rady k nezaplacení. Paní potřebovala poradit víc nic, nemá čas si číst názory že si má koupit nějakou lampu, manžel at jí hlívu ustričnou a podobné nesmysli.

jolyha

24.6.2017 20:45
jolyha

XXX.XXX.229.101

lavacca napsal(a):
Muže, na koťata s PP se da kryt 3x za 2 roky.

Nicméně to není duvod k tomu odmítnout si vzít kotě zpět. Na me to dela proste dojem, ze se ho chovatelka rada zbavila jako odrostleho kotete a ma vztek, ze by si ho mela vzít zpět.

A pro jolyha: Pokud chovam jakékoli zvíře, musím mít možnost si odchov nechat déle a pocitat s tim, ze mi možná zůstane doma déle a budu s nim mít náklady navíc. To proste není omluva, ze by ho chovatelka musela déle živit...

Ale on je dost rozdíl nechat si kotě doma déle - ve chvíli, kdy neopustilo CHS a tudíž si je chovatelka jistá, že se nemohlo nikde ničím nakazit. A je rozdíl vzít si kotě zpět, když nemůže tušit kde s kým a čím přišlo do kontaktu. Kamarádka si takhle vzala zpět štěně a přestože prckové byli očkovaní, zatahla si domů parvovirozu. Prostě nějaký jiný zmutovaný kmen, na který vakcína nezabírtala. Přišla nejen o vrácené štěně, ale i o tři další štěňata, mladší, která měla z druhého vrhu, plus na rok a půl zastavit jakýkoliv odchov aby měla jistotu, že virus je fakt mrtvý, pryč, už se neobjeví. I přes důjkladnou desinfekci a drhnutí všeho totiž dlouho přežívá v prostředí a mladá zvířata jsou k němu prostě vnímavá. To si to pak chovatel zatraceně dost rozmyslí... Proto píšu, že nejde jen o to, vzít kotě zpět a déle ho živit, ale jsou tam i jiné aspekty. Pokud chovatelka nemá možnost opravdu oddělené karantény, moc se nedivím. Jen ta věta o útulku by fakt padnout neměla, ale nevíme jak diskuse probíhala a jak moc byly emoce vypjaté. Každopádně to byla věta přes čáru a chovatelka měla spíše zkusit vysvětlit důvody proč je problém vzít kotě zpět. Ale jak píšu - nebyli jsme u toho, třeba něčím podobným argumentovala, kdo ví. Ono laikům se to často zdá jednoduché, chovatel si ta rizika narozdíl od laika ale uvědomuje.

Janae

24.6.2017 21:26
Janae

XXX.XXX.237.6

jolyha napsal(a):
Ale on je dost rozdíl nechat si kotě doma déle - ve chvíli, kdy neopustilo CHS a tudíž si je chovatelka jistá, že se nemohlo nikde ničím nakazit. A je rozdíl vzít si kotě zpět, když nemůže tušit kde s kým a čím přišlo do kontaktu. Kamarádka si takhle vzala zpět štěně a přestože prckové byli očkovaní, zatahla si domů parvovirozu. Prostě nějaký jiný zmutovaný kmen, na který vakcína nezabírtala. Přišla nejen o vrácené štěně, ale i o tři další štěňata, mladší, která měla z druhého vrhu, plus na rok a půl zastavit jakýkoliv odchov aby měla jistotu, že virus je fakt mrtvý, pryč, už se neobjeví. I přes důjkladnou desinfekci a drhnutí všeho totiž dlouho přežívá v prostředí a mladá zvířata jsou k němu prostě vnímavá. To si to pak chovatel zatraceně dost rozmyslí... Proto píšu, že nejde jen o to, vzít kotě zpět a déle ho živit, ale jsou tam i jiné aspekty. Pokud chovatelka nemá možnost opravdu oddělené karantény, moc se nedivím. Jen ta věta o útulku by fakt padnout neměla, ale nevíme jak diskuse probíhala a jak moc byly emoce vypjaté. Každopádně to byla věta přes čáru a chovatelka měla spíše zkusit vysvětlit důvody proč je problém vzít kotě zpět. Ale jak píšu - nebyli jsme u toho, třeba něčím podobným argumentovala, kdo ví. Ono laikům se to často zdá jednoduché, chovatel si ta rizika narozdíl od laika ale uvědomuje.

Jenže toto je riziko podnikání.
Pokud podnikám se zvířaty, musím počítat se situací, kdy se mi vrátí nějaký odchovanec domu.
Ono to vlastně platí i v jiných odvětvích podnikání, prostě vždy je nějaké riziko.
Momentálně se mi vrátil už starší odchovanec v hrozném stavu, jak fyzickém tak psychickém, je to problém, popravdě vlastně nevím co s ním, ale svědomí mi nedovolilo poslat ho do útulku.

Ale zas na druhou stranu, na první pohled čistokrevná kočka, se správně srdceryvným osudem, předpokladem doživotní léčby a doživotním psychickým problémem - hádám, že by se o ní v útulku strhla bitva. Doba je taková, že nemocné zvíře se adoptuje rychleji než zvíře zdravé. Asi bych se nad tím útulkem ještě měla zamyslet.
(to byl vtip samozřejmě, ale lákavá představa).

24.6.2017 22:41
lavacca

XXX.XXX.63.20

jolyha napsal(a):

Paní ma dle všeho doma jedinou kočku, to kotě, takže možnost nakažení je minimální...

Pokud chci chovat, musím to mít promyšlené dopředu, takže i včetně karantény, kdyby se mi vrátilo kotě domu... a ne se chovat takto...

jolyha

25.6.2017 11:58
jolyha

XXX.XXX.229.101

lavacca napsal(a):
Paní ma dle všeho doma jedinou kočku, to kotě, takže možnost nakažení je minimální...

Pokud chci chovat, musím to mít promyšlené dopředu, takže i včetně karantény, kdyby se mi vrátilo kotě domu... a ne se chovat takto...

Můžete mi ukázat kolik chovatelů to má takto promyšlené - včetně té karantény? To by nechoval nikdo... Upřímně - žádný zákon chovatele nenutí vzít si kotě zpět, protože nový páníček má problém. Věřím, že zadavatelka v tuhle chvíli fakt válčí s manželovou alergií a jde opravdu o tento problém. Ale... chovala jsem nějaký čas psy a skončila jsem právě proto, že mi nesolidnost lidí už tak lezla krkem, že jsem to radši vzdala. Víte kolik lidí si předem pořízení zvířete nepromyslí? Až když přivezou štěně/kotě domů, zjistí, že 1) štěně či kotě vylučuje, tudíž buď někdo sbírá bobky a vytírá louže (u štěněte) nebo se musí hrabat v kočkolitu a preparovat hromádky a hrudky. Nevěřili byste kolik lidí to udiví - mají představu, že zvíře potřebu vykonává tak 1x, max.2x denně. Větší frekvence je pro velkou spoustu lidí překvapením.2) štěně či kotě je rozhozené ze změny, pláče, škrábe, leze kam lidé nechtějí a oni se nevyspí... též pro značnou část lidí překvápko a problém.3) ono se "to" dožaduje pozornosti i když se chce v klidu sedět u televize, počítače, sebrat se a jít do kina...sousedi si stěžují, že po dobu nepřítomnosti lidí doma štěně /kotě naříká a smutní... atd atd. Pro dost lidí je některý z těchto bodů důvodem k tomu vymyslet si srdceryvnou historku o tom, jak mají neřešitelný zdravotní problém a štěně/ kotě chtějí za plnou cenu vracet. NETVRDÍM, ŽE TO JE PŘÍPAD ZADAVATEKY! neznám ji, jen říkám, že chovatel už může mít prostě těchto "vykuků" za sebou dost a zkrátka nedůvěřuje.

A to, že nový páník řekne, že má doma jen tu jedinou kočku /pejska, to fakt je argument jak noha. Může mít - ale taky nemusí. A i když ano, neznamená to, že se něčím nakazit nemohlo. Taky se mi takhle vrátilo štěňátko, ještě před lety když jsem chovala. Vzala jsem ho zpět, nejsem necita... Po tdvou týdnech se objevil problém u bráchova synka, prý plíseň přenosná ze psa. Jinde než u nás se zvířaty do kontaktu nepřišel. Na psech ani štěňátku nebylo nic vidět. Takže stěry ze všech psů, včetně štěněte. Ano, na štěněti nalezeny spory - nešlo o mycosporum canis, ale jinou plíseň, název už přesně nevím. Taky měli doma jen to jedno štěňátko. Ale k němu ještě morčata, o kterých se nikdo nezmínil. Jo, no občas se drbou - ale to morčata dělají normálně - a na bříšku mají sem tam akové malé flíčky, ale to zase vždycky zmizí, to přece nic není... od bráchova synka to chytlo půl školky, brácha byl za vyvrhela, v podstatě "nečistého tvora", který zatahl do školky přenosnou zoonozu. My jsme nakoupili litry specialního šamponu a oplachovacích vodiček a komplet všechny psy dvakrát týdně ráchali v sajrajtech, po dobu tří měsíců. Všechny pelechy, co šly, tak vyvařit, co nešlo, tak spálit, koberce vystříkat speciálním sajrajtem od speciální firmy, doma vše do zblbnutí omývat... Sranda celkem za nějakých cca 12 - 13 tisíc celkem - s mastičkama pro bráchova synátora a dalšíma věcma. Nemluvím o časové náročnosti ohledně koupání, fénování, luxování, vytírání... a panička od štěňátka? Dělám z toho zbytečnou kovbojku a není to možné, vždyť přece štěně žádné flíčky a nic nemá. Ne, nemělo, mělo silnější imunitu, takže plíseň se na něm neprojevovala, ale bylo přenašečem. Od té doby se na "vracení" zvířátek koukám o dost jinak. Já to s chovem nakonec ještě i z jiných osobních důvodů zabalila a nechovám, mám jen parťáky, ale přístup chovatelů, kteří se nehrnou do zpětného odběru každého svého odchovance, vcelku jsem schopna pochopit. Kdo si neprožil, nepochopí. A fakt bych ten prožitek - ať už plíseň, nebo parvovirus, či cokoliv podobného - nikomu nepřála, je to tvrdé zjištění proč zpět nebrat, i když se to ve vás pere a děsíte se co se štěníkem /kotětem bude, když zůstane u nových páníků...

Janae

25.6.2017 13:34
Janae

XXX.XXX.237.6

jolyha napsal(a):
Můžete mi ukázat kolik chovatelů to má takto promyšlené - včetně té karantény? To by nechoval nikdo... Upřímně - žádný zákon chovatele nenutí vzít si kotě zpět, protože nový páníček má problém. Věřím, že zadavatelka v tuhle chvíli fakt válčí s manželovou alergií a jde opravdu o tento problém. Ale... chovala jsem nějaký čas psy a skončila jsem právě proto, že mi nesolidnost lidí už tak lezla krkem, že jsem to radši vzdala. Víte kolik lidí si předem pořízení zvířete nepromyslí? Až když přivezou štěně/kotě domů, zjistí, že 1) štěně či kotě vylučuje, tudíž buď někdo sbírá bobky a vytírá louže (u štěněte) nebo se musí hrabat v kočkolitu a preparovat hromádky a hrudky. Nevěřili byste kolik lidí to udiví - mají představu, že zvíře potřebu vykonává tak 1x, max.2x denně. Větší frekvence je pro velkou spoustu lidí překvapením.2) štěně či kotě je rozhozené ze změny, pláče, škrábe, leze kam lidé nechtějí a oni se nevyspí... též pro značnou část lidí překvápko a problém.3) ono se "to" dožaduje pozornosti i když se chce v klidu sedět u televize, počítače, sebrat se a jít do kina...sousedi si stěžují, že po dobu nepřítomnosti lidí doma štěně /kotě naříká a smutní... atd atd. Pro dost lidí je některý z těchto bodů důvodem k tomu vymyslet si srdceryvnou historku o tom, jak mají neřešitelný zdravotní problém a štěně/ kotě chtějí za plnou cenu vracet. NETVRDÍM, ŽE TO JE PŘÍPAD ZADAVATEKY! neznám ji, jen říkám, že chovatel už může mít prostě těchto "vykuků" za sebou dost a zkrátka nedůvěřuje.

A to, že nový páník řekne, že má doma jen tu jedinou kočku /pejska, to fakt je argument jak noha. Může mít - ale taky nemusí. A i když ano, neznamená to, že se něčím nakazit nemohlo. Taky se mi takhle vrátilo štěňátko, ještě před lety když jsem chovala. Vzala jsem ho zpět, nejsem necita... Po tdvou týdnech se objevil problém u bráchova synka, prý plíseň přenosná ze psa. Jinde než u nás se zvířaty do kontaktu nepřišel. Na psech ani štěňátku nebylo nic vidět. Takže stěry ze všech psů, včetně štěněte. Ano, na štěněti nalezeny spory - nešlo o mycosporum canis, ale jinou plíseň, název už přesně nevím. Taky měli doma jen to jedno štěňátko. Ale k němu ještě morčata, o kterých se nikdo nezmínil. Jo, no občas se drbou - ale to morčata dělají normálně - a na bříšku mají sem tam akové malé flíčky, ale to zase vždycky zmizí, to přece nic není... od bráchova synka to chytlo půl školky, brácha byl za vyvrhela, v podstatě "nečistého tvora", který zatahl do školky přenosnou zoonozu. My jsme nakoupili litry specialního šamponu a oplachovacích vodiček a komplet všechny psy dvakrát týdně ráchali v sajrajtech, po dobu tří měsíců. Všechny pelechy, co šly, tak vyvařit, co nešlo, tak spálit, koberce vystříkat speciálním sajrajtem od speciální firmy, doma vše do zblbnutí omývat... Sranda celkem za nějakých cca 12 - 13 tisíc celkem - s mastičkama pro bráchova synátora a dalšíma věcma. Nemluvím o časové náročnosti ohledně koupání, fénování, luxování, vytírání... a panička od štěňátka? Dělám z toho zbytečnou kovbojku a není to možné, vždyť přece štěně žádné flíčky a nic nemá. Ne, nemělo, mělo silnější imunitu, takže plíseň se na něm neprojevovala, ale bylo přenašečem. Od té doby se na "vracení" zvířátek koukám o dost jinak. Já to s chovem nakonec ještě i z jiných osobních důvodů zabalila a nechovám, mám jen parťáky, ale přístup chovatelů, kteří se nehrnou do zpětného odběru každého svého odchovance, vcelku jsem schopna pochopit. Kdo si neprožil, nepochopí. A fakt bych ten prožitek - ať už plíseň, nebo parvovirus, či cokoliv podobného - nikomu nepřála, je to tvrdé zjištění proč zpět nebrat, i když se to ve vás pere a děsíte se co se štěníkem /kotětem bude, když zůstane u nových páníků...

Nezlobte se na mě, ale plíseň je všude okolo, vlastně je jen otázkou času, kdy si ji do chovu zavlečete. Taky se nám povedlo plísní nakazit naše děti aj jednu tetu. Naštěstí to bylo o prázdninách, takže škola a školka zůstala čistá.
Chovám plemeno, které má k plísni předpoklady, takže bych o plísni mohla vyprávět.

Vymlouvat se na přenosné choroby beru jako hloupost. Pokud chovám, musím počítat s tím, že se mi zvíře vrátí. Na druhou stranu, pokud pořizuji zvíře, musím počítat s možnou alergií a s tím, že za zvíře už nedostanu 100% ceny.
Vrácení 3/4 ceny za kotě a přivezení kotěte mi přijde jako celkem fér návrh. Sice nevím, co přesně následovalo před touto nabídkou, ale já bych se s ní spokojila.

jolyha

25.6.2017 17:36
jolyha

XXX.XXX.229.101

Janae napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale plíseň je všude okolo, vlastně je jen otázkou času, kdy si ji do chovu zavlečete. Taky se nám povedlo plísní nakazit naše děti aj jednu tetu. Naštěstí to bylo o prázdninách, takže škola a školka zůstala čistá.
Chovám plemeno, které má k plísni předpoklady, takže bych o plísni mohla vyprávět.

Vymlouvat se na přenosné choroby beru jako hloupost. Pokud chovám, musím počítat s tím, že se mi zvíře vrátí. Na druhou stranu, pokud pořizuji zvíře, musím počítat s možnou alergií a s tím, že za zvíře už nedostanu 100% ceny.
Vrácení 3/4 ceny za kotě a přivezení kotěte mi přijde jako celkem fér návrh. Sice nevím, co přesně následovalo před touto nabídkou, ale já bych se s ní spokojila.

Tak to samé jsem v předchozích příspěvcích psala já. Že nechápu proč se zadavatelka čílí, když jí chovatelka nabídla dle mne slušný způsob řešení... zadavatelce to pokud vím nestačilo, chtěla plnou cenu plus se ještě divila, že by měla kotě dovézt...

A opravdu nejsem názoru, že plíseň (myslím tím přenosná ze zvířete na člověka) by byla všude kolem a běžně se dala chytit. Nechovala jsem plemeno k plísni náchylné ( a ani bych ho chovat nechtěla, to bych radši nechovala vůbec), takže mi to přišlo tedy jako zatraceně záhul jak finančně, tak fyzicky. Ono koupat psy dvakrát týdně v chemických sajrajtech, kdy i veterinář doporučil používat roušky a rukavice, držet tři měsíce naše děcka dál od psů - ne kvůli plísni, ale kvůli té chemii, která se nesměla oplachovat...kvůli jedné píp dámě, která se rozhodla, že štěňátko je nakonec moc práce, ale samozřejmě to odůvodnila alergií dcery. Která u nás na dvou předchozích návštěvách, kdy u nás byly půl dne ani nekýchla a najednou se údajně dusila. Když štěně dovezli, opět ani nekýchla, zvláštní, že? Doteď mám chuť někoho vzít cihlou po kebuli, jen si na to vzpomenu a to už je to pěkných pár let.

A výmluva na přenosné choroby jako hloupost? Proč by se pak v době chřipkových epidemií nedovolovaly návštěvy v nemocnicích a zavíraly školy a školky, pro srandu? Nevím jestli jste už někdy viděla štěně umírat na parvovirus, kdy se snažíte pomoct co to jde a nemáte šanci. Jen proto, že jste si jak blbec vzala odchov zpět. Můžu zaručit, že ta kamarádka, u které se to přihodilo, si už své štěně zpět nikdy do dokončené plné vakcinace plus nástupu imunity nevezme, i kdyby se měl nový páník z alergie třeba na hlavu postavit. Snad není problém pro zájemce o zvíře si napřed u známých, co třeba psa nebo kočku mají, případně přímo u chovatele, "otestovat" rodinu jestli se alergie neprojeví. U normálních chovatelů není problém se přijet napřed na koťata či štěňata podívat a vybraného pejska či kotě si odvézt za pár dní. Pokud by to tak udělali, manžel by zřejmě začal mít problém hned u chovatele a nemuseli by nic řešit, ne? Pokud by chovatel byl proti návštěvě, tak je to jednuduché - ruce pryč od něj a zvíře si sehnat jinde. Jenže to se musí taky napřed myslet a předvídat. Samozřejmě může nastat situace vedoucí ke vrácení zvířete. Tou ale není špatné rozhodnutí zájemce. A pokud už jde o špatné rozhodnutí zájemce, a chovatel se i přes to rozhodne vyjít vstříc a štěně/kotě si vzít zpět, tak onen nový majitel fkt nemůže čekat, že mu chovatel nadšeně padne kolem krku, vysolí zpět plnou kupní cenu a ještě si pro zvíře pojede, to ať se na mě tedy nikdo nezlobí... To myslím zadavatelka fakt trochu přestřelila.

Kvido46

25.6.2017 20:16
Kvido46

XXX.XXX.43.69

Lola13 napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se informovala na pár skutečností. Před týdnem jsme si dovezli kotě britské kočky s PP. Oba jsme se na něj těšili, ale manžel začal mít po pár dnech problémy a dnes mu byla sdělena velmi silná alergie na kočky a doporučeno (přímo lékařem!), abychom se kotěte zbavili. Kontaktovala jsem tedy, se slzami v očích, chovatelku, která nám kotě prodala s tím, že se velmi omlouvám, že se vyskytla tato situace (která nás mrzí a o které jsme skutečně nevěděli), a protože má předkupní právo, zda by si kotě nezvala zpět. Oba jsme brali v potaz, že prostředí zná a nebude to snad pro něj takový šok. Bohužel jsme se setkali s dost vulgárními ataky od paní "chovatelky" s tím, že ona naše problémy řešit nebude a zdravotní stav nepovažuje za relevantní. Ještě odkázala manželovi, ať si sežene prášky. Kotě chtěla po dlouhé diskuzi odkoupit za 3/4 ceny s tím, že jí ho máme ještě zdarma dovézt (pro nás je to 150 km tam a dalších 150 km zpět), protože nám účtuje pokutu za vrácení (o které nikde ve smlouvě není ani řeč). Poděkovala jsem tedy na její nabídku a navrhla, že kocourkovi najdu nový domov sama. Počítala jsem, že tímto je problém vyřešen. Na to, se ozvala paní chovatelka znovu s tím, že ho máme dát do útulku. Budeme se koťátku snažit najít domov, kde mu bude nejlépe. Bohužel bydlíme v bytě a tak držet kotě od manžela je dost problematické. Jenom by mě (ze zvědavosti) zajímalo, jak se v takových situacích postupuje. Už s paní "chovatelkou" nechci mít nic společného. Jenom bych ráda znala váš názor. Děkuji.

Celé mi to připadá jako neuvážená koupě.
Máte kotě týden, až po pár dnech má manžel problémy a až po té má diagnozu silné alergie?
To vše stihl za jeden týden?
Nedivím se, že Vám chovatelka nevěří a pokládá to za výmluvu.

25.6.2017 22:21
lavacca

XXX.XXX.63.20

jolyha napsal(a):

No, však nikdo nikoho k chovu nenutí, ne?!? Buď si to promyslím a mam na to vše podmínky nebo nechovam. Nemám náklady, starosti, apod.

Jinak se mi moc líbí to poukazování na chovatelskou etiku ( vždy se o odchov postará, nedovolí, aby končil v útulku, apod..) a chovatelsky servis u odchovu s PP a kdyz dojde na lámání chleba, tak ruce pryč...

AW

26.6.2017 09:23
AW

XXX.XXX.158.221

V případě, že nastane tato situace bych chování chovatelky nahlásila na její klub...já sama mám ve smlouvě předkupní právo, včetně toho že si nepřeju aby se mé kotě dostalo do útulku...i mezi chovateli bohužel existují černé ovce a proto je dobré výběr chovatelské stanice neuspíšit...více zde v článku

http://anetawandrolova.cz/hledam-kotatko-s-pp-znacka-specha/.

26.6.2017 10:57
Yveta Jehlářová

XXX.XXX.151.36

Lola13 zbrkle koupí kotě a stejně tak rychle a zbrkle se ho potřebuje zbavit a už se tady budou špinit chovatelé s PP?
1) Vidím tady pouze vyjádření majitelky Lola13, ale nebyl dán prostor k vyjádření chovatelky, pouze jsme byli vyrozuměni, že nabídla odkoupit kotě za 3/4 ceny, což je naprosto adekvátní, protože než kotěti sežene nový domov, tak bude mít s kotětem další výdaje (stelivo, strava)
2) Chovatelka má březí kočku (kočky mohou mít 3 vrhy v průběhu 24 měsíců, takže hlášky typu, že může mít kočka pouze 1 vrh ročně jsou lživé a scestné. Chcete-li tady poučovat neználky, typu Laila.aila, tak si nastudujte chovatelský řád.
3) Nikdy bych si nevzala kotě z cizího prostředí zpět k březí kočce. Nikdy nevíte s čím se kotě v novém domově dostalo do styku. Ani sebelepší smlouva neochrání kotě před rozhodnutím majitelů vzít ho na zahrádku nebo ho seznámit s dalším kočičím kamarádem, bez potřebné karantény. Lidé si často poradit nedají. Může takto dojít k přenosu různých bacilů a virů, které imunita vzrostlého kotěte ustojí v pohodě, ne tak imunita březí kočky nebo právě narozených koťat.
4) Určitě nesouhlasím s výrokem aby majitelka kotě dala do útulku, to snad chovatelka napsala ze vzteku, že jiná domluva nebyla možná. Každopádně chovatelka by měla být nápomocna v hledání nového domova, měla by pomoci s inzercí a měla by své závazky vůči kotěti dostát a převést záruky na nové majitele pomocí nové smlouvy.
5) Chovatelský servis neznamená, že odpovědnost za zvíře nese celý jeho život chovatel a je povinen řešit všemožné průsery a situace vzniklé v rodině majitele. V tomto případě zbrklé majitelky. Chovatelský servis znamená, že je chovatel nápomocen radou, ne že přebírá zodpovědnost za dění kolem kotěte. A ano, v případě porušení smlouvy může kotě odebrat z nevhodných podmínek. V tomto případě bez nároku na vrácení kupní ceny. Vše by ale mělo být jasně uvedeno ve smlouvě.

No a spešl vzkaz pro Laila.aila. nevíte o chovu vůbec nic, ani základní informace kolik vrhů může mít kočka, ale stavíte se tady do role chytrolína. Pochybuji, že Vám v ČR někdo vůbec prodá ragdollíky na chov, bez podmínky ranné kastrace koťat určených na mazlíky. A prodá-li bez této podmínky, tak to hodně vypovídá o jeho zkušenostech a solidnosti. Právě z řad takovýchto koťat se rekrutují stovky množitelů bez PP, bez znalosti genetiky a tito akorát flákají bezhlavě koťata bez PP a degradují tím tohle plemeno. A přihloupé výkřiky o tom, že by si chovatelé měli nechávat všechna zvířata, i kastráty vyřazené z chovu...Zkuste si nejdříve chov a pak se k tomuto tématu vyjadřujte.
Chovná smečka v naprosté většině nemá s kastráty slitování. Zvíře, které chovatel vykastruje je ve smečce v šikanováno, brutálně napadáno a zbytek života tráví ve stresu nebo v izolaci, protože žádný chovatel se nebude dívat na to, jak se mu zvířata rvou do krve. Nejlepším rešením je najít kastrátkovi nový, milující domov. Ne se ho zbavit a vrazit ho komukoliv. Ale skutečně pečlivě vybrat a zvážit komu kastráta svěřit a věřte, že i starší zvířátko si zvykne na nové páníčky a je pro něj zárukou delšího života žít v klidu v milující rodině, než někde izolovaně u chovatele nebo zůstat ve smečce a čekat na smrt. Je-li kastrát dominantní, pak jsou i případy, že díky kastrátovi krycí kocour nekryje, protože se jednoduše kastráta bojí a není schopen zastávat vůdčí postavení ve smečce. Až odchodem kastráta se jeho role změní. A existují samozřejmě i výjimky, kdy kastrát v klidu ve smečce dožije. V naprosté většině to ale takto nefunguje.
Ale abych se vrátila k původnímu příspěvku Lola13. Zajímavé je, že když jste si kotě pořizovala, tak jste asi internet a hlavu moc nepoužívala k tomu, abyste si nastudovala informace, našla recenze na chovatelskou stanici, kterou jste si honem rychle našla dle inzerátu. Ale v případě prvního problému jste si cestičku a čas se vyjadřovat k chovatelství s PP našla hned. Chcete znát názor jak se v takovýchto situacích postupuje. Hlavně tím, že se těmto situacím budu snažit vyhýbat předem. tedy nekupuju kotě zbrkle ze dne na den, ale něco si o tom zjistím, stejně tak vyzkouším, zda nemám alergii na kočičí srst a kupní smlouva je vždy dohoda dvou stran. Takže je i na Vás jak výhodnou, či nevýhodnou kupní smlouvu jste podepsali. kdy byste kupovali auto, tak určitě byste nekoupili první, jehož fotka na Vás vykoukne při surfování na netu a stejně tak byste si řádně pročetli kupní smlouvu. U koupě zvířátka platí dvojnásob.

28.6.2017 14:15
imkkii

XXX.XXX.50.1

Laila.aila napsal(a):

No to jsou zase kecy jste obyčejná množka bez ohledu na to jak se to snažíte zaobalit, pokud vám jde o kočky a chov proč si nezaregistrujete CHS ? Prodávat PP kočky přece můžete za cenu jakou uznáte za vhodné takže klidně s PP za 3000.

28.6.2017 14:51
Laila.aila

XXX.XXX.44.184

Že jsou množírny kde kočky rodí a rodí jsou v klecí, nemají žádné sociální vychování bojí se všeho i dotyku a jejich potomci to samé s tím mě jako srovnáváte hmmm to je krásné děkuji mnohokráte, ale toto je názor lidí co mají CHS podle nich jsou všichni ostatní množky. NO víte kde mám váš... názor úplně v... Protože moje kočky jsou doma v milující rodině a spí se mnou v posteli, tak vás mám v paži. Moje kočky ničím nestrádají jsou krmené kvalitním krmivem nekrmím marketovkami to je hnus a to množírny nehledí ji jde jen mít co nejvíc kotat či štěnat a i některé CHS se chovají jako množírny takže srovnávejte srovnatlné.

28.6.2017 15:21
imkkii

XXX.XXX.50.1

Laila.aila napsal(a):
Že jsou množírny kde kočky rodí a rodí jsou v klecí, nemají žádné sociální vychování bojí se všeho i dotyku a jejich potomci to samé s tím mě jako srovnáváte hmmm to je krásné děkuji mnohokráte, ale toto je názor lidí co mají CHS podle nich jsou všichni ostatní množky. NO víte kde mám váš... názor úplně v... Protože moje kočky jsou doma v milující rodině a spí se mnou v posteli, tak vás mám v paži. Moje kočky ničím nestrádají jsou krmené kvalitním krmivem nekrmím marketovkami to je hnus a to množírny nehledí ji jde jen mít co nejvíc kotat či štěnat a i některé CHS se chovají jako množírny takže srovnávejte srovnatlné.

Množírna nejsou jen zvířata v klecích bohužel je to i množení nevhodných jedinců k chovu v domácích často i dobrých podmínkách bez znalosti genetiky, linií bez jakéhokoliv chovatelského cíle a testování zvířat. To že svá zvířata týráte nikdo netvrdí, ale prostě množíte bez jakéhokoliv cíle na bůhvíjakých zvířatech.

Janae

28.6.2017 23:05
Janae

XXX.XXX.237.6

imkkii napsal(a):
Množírna nejsou jen zvířata v klecích bohužel je to i množení nevhodných jedinců k chovu v domácích často i dobrých podmínkách bez znalosti genetiky, linií bez jakéhokoliv chovatelského cíle a testování zvířat. To že svá zvířata týráte nikdo netvrdí, ale prostě množíte bez jakéhokoliv cíle na bůhvíjakých zvířatech.

Docela by mě zajímalo kolik chovatelů s PP zná genetiku..
Pokud vím, když tak mě opravte, k uchovnění koček dnes stačí pouze PP a u některých plemen zdravotní testy. DEfakto koťata s PP může chovat každý, asi jediná podmínka je koupit si kotě ve draží verzi na chov.
No a chovatelský cíl? Pro většinu chovatelů ať s PP nebo bez PP je to spokojené a zdravé kotě a najít mu dobré majitele.
MMCH zdravé kotě zdravotní testy nezaručí...

29.6.2017 07:59

Zrušením povinnosti vystavovat před uchovněním došlo k tomu, jak píše i Janae, že se dnes může chovat na jakékoliv kočce. Dobré hodnocení na výstavě bylo zárukou, že se do chovu dostali kvalitní jedinci. Ono i po kvalitních rodičích mohou být koťata, která nesplňují standard.

29.6.2017 08:24
lavacca

XXX.XXX.99.28

Janae napsal(a):
Pokud vím, když tak mě opravte, k uchovnění koček dnes stačí pouze PP a u některých plemen zdravotní testy. DEfakto koťata s PP může chovat každý, asi jediná podmínka je koupit si kotě ve draží verzi na chov.
No a chovatelský cíl? Pro většinu chovatelů ať s PP nebo bez PP je to spokojené a zdravé kotě a najít mu dobré majitele.

To je presne. Vzdyt dneska fakt staci koupit kote na chov a založit si CHS a je to. A kdo kontroluje to, zda kote opravdu dorostlo do typoveho zvirete? Od chovatele, ktery sam kolikrat neni tak zkuseny, odchazi kolem 13.tydne. Pak staci, aby kocka mela od veta potvrzeni, ze nema kylu a kocour, ze ma sestoupla obe varlata a hura chovat...

29.6.2017 08:26
lavacca

XXX.XXX.99.28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrušením povinnosti vystavovat před uchovněním došlo k tomu, jak píše i Janae, že se dnes může chovat na jakékoliv kočce. Dobré hodnocení na výstavě bylo zárukou, že se do chovu dostali kvalitní jedinci. Ono i po kvalitních rodičích mohou být koťata, která nesplňují standard.

Tady nekdo drive psal, ze stejne uchovnili vse, co melo 4 nohy a ocas, ale kazdopadne aspon nekdo kocku videl. A mohl u hrubych nedostatku zakrocit. Takhle je to takova...cochcarna, rekla bych.

29.6.2017 12:08
imkkii

XXX.XXX.50.1

Janae napsal(a):

Chovatele který se chovu opravdu věnuje genetika zajímá, ano stačí k uchovnění PP a ano může chovat každý ale v tom je právě rozdíl mezi chovatelem a množitelem chovatel vybírá a přemýšlí jaké kotě si koupí, množitel koupí cokoliv hlavně levně
rozhodně nestačí jak píšete, kotě ve dražší verzi, - kotě k chovu by mělo splnovat podmínky standardu a mělo by být top z vrhu, pokud toto nesplnuje je prodáváno na mazlíka - jsou to přesně ti PP rodiče množitelských odchovů
no a pokud chovatelský cíl berete jen jako najít kotěti dobré majitele což by měla být samozřejmost tak raději nikdy nic nechovejte...
jinak chovatel je pouze člověk s registrovanou CHS tudíž PP odchov, bez PP odchov je vždy a jenom pouze MNOŽITEL
zdravotní testy zdraví nezaručí ale díky nim lze eliminovat dědičné nemoci a vybírat bezproblémové jednince k chovu a dávají jistotu že mi z kotěte vyroste to plemeno které opravdu chci a ne předražená vesnická micka.

29.6.2017 12:17
imkkii

XXX.XXX.50.1

lavacca napsal(a):
To je presne. Vzdyt dneska fakt staci koupit kote na chov a založit si CHS a je to. A kdo kontroluje to, zda kote opravdu dorostlo do typoveho zvirete? Od chovatele, ktery sam kolikrat neni tak zkuseny, odchazi kolem 13.tydne. Pak staci, aby kocka mela od veta potvrzeni, ze nema kylu a kocour, ze ma sestoupla obe varlata a hura chovat...

No ono je to zase a jenom o lidech, pokud si někdo vybírá zvíře do chovu a zvíře v dospělosti není tak jak by mělo, je jen na zodpovědnosti majitele jestli na něm chovat bude nebo nebude... proto jsou kotata u stejného plemene cenově v rozdílu xy tisíc v závislosti na kvalitě rodičů.

29.6.2017 12:50
lavacca

XXX.XXX.99.28

imkkii napsal(a):
No ono je to zase a jenom o lidech, pokud si někdo vybírá zvíře do chovu a zvíře v dospělosti není tak jak by mělo, je jen na zodpovědnosti majitele jestli na něm chovat bude nebo nebude... proto jsou kotata u stejného plemene cenově v rozdílu xy tisíc v závislosti na kvalitě rodičů.

No jiste, ze je...ale jak tohle laik zjisti? Vsude je mu otloukano, chcete- li mit typove zvire, kupte s PP. Ale ono to neni jen o tom PP, ale o pristupu chovatele...coz mnoho laiku nevi a obcas se i divi, ze mu nevyroste 100% typovy jedinec...

29.6.2017 13:42
imkkii

XXX.XXX.50.1

lavacca napsal(a):
No jiste, ze je...ale jak tohle laik zjisti? Vsude je mu otloukano, chcete- li mit typove zvire, kupte s PP. Ale ono to neni jen o tom PP, ale o pristupu chovatele...coz mnoho laiku nevi a obcas se i divi, ze mu nevyroste 100% typovy jedinec...

Právě proto bych nikdy nekupovala zvíře které vidím jako první ale pokud chci kvalitu tak si objedu víc chs a zvířata porovnám pokud chci na 100% typové zvíře ale v tom případě musím počítat že to bude za úplně jinou cenu než průměrný mazlík, což zase většina lidí nechápe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík