Dobrý den, před 3 dny jsem si pořídila nové koťátko (má 12 týdnu a je to nějaký kříženec, má zbarvení Lynx point) a vypadá dosti hubeně. Navíc, ani moc nechce jíst, ani granulek se nedotkne (má Brit) a žere pouze kapsičky a to max.3/4 za den. Je to normální nebo by měl jíst víc? Nevíte, co bych mu ještě mohla všechno dávat, aby přibral? Budu moc ráda za tipy, díky.
Syrové masíčko všechny druhy krom divočáka NE zkusit granulky i namočit pár kousků a přimýchat do kapsyčky a jíst by mělo víc no jestli nebylo odčervené od původních majitelů je nejvyšší čas to udělat pastu na odčervení koupíte i v lékárně
Pak zkusit i jiné lepší značky malé balení se dá koupit ve zverimexech. máte brit nebo brit care ten je o stupeň lepší o granulkách tu je hodně témat zkuste pročíst.
můžete zkusit i vodou naředěný tvaroh, kousek sýra, vajíčko, ale to jen jako dopněk a nekaždý a trošku.
annie7
napsal(a):
Dobrý den, před 3 dny jsem si pořídila nové koťátko (má 12 týdnu a je to nějaký kříženec, má zbarvení Lynx point) a vypadá dosti hubeně. Navíc, ani moc nechce jíst, ani granulek se nedotkne (má Brit) a žere pouze kapsičky a to max.3/4 za den. Je to normální nebo by měl jíst víc? Nevíte, co bych mu ještě mohla všechno dávat, aby přibral? Budu moc ráda za tipy, díky.
Dáváte stejne krmeni, na které kotě bylo zvyklé v minulém domově?
Muže byt jeste vystresovane z te změny a kvůli tomu ji méně... ale jinak ve svém veku už by mělo jist mnohem více.
Na pribrani je nejlepsi syrové maso - hovězí, vepřové, kure, ryby, atd. Svalovina i trochu vnitřnosti ( játra, slezina, plíce, zaludky, apod.). Plus kvalitní granulky. Sem tam mléčné výrobky, vajíčko, apod.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nám 12-ti týdenní kocourek také nechtěl moc jíst po přinesení domů. Tak jsem si k němu vždycky dřepla a počkala, až se nadlabe. Nevím jestli to byla náhoda nebo to zafungovalo. Fakt je, že byl zvyklý baštit se svými sourozenci. Možná mu ze začátku společnost pomohla...
Je možné, že se u vás teprve rozkoukává a až se zabydlí, tak třeba bude i víc baštit ;) Náš kocour je dost hubený pořád a to mu je 7 :D Akorát na zimu se trochu nabere, když nechodí moc ven. Pravidelně odčervujeme, dostává Brit Care granule a kapsičky a venku navíc loví. Sousedi se nás pořád ptají, jestli ho vůbec krmíme.. Myslím, že nijak nestrádá.