Starší kocour v bytě, pořídit kamaráda?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2017 18:32
marta

XXX.XXX.135.156

DD, máme cca 6 letého kocourka na hlídání, na pár měsíců, kvůli rekonstrukci bytu majitelky kocourka. Kočka v bytě je téma samo o sobě, ale napadlo mě, že až se vrátí domů, zdali by nebylo vhodné mu pořídit kamaráda, oni jsou stále v práci a kocourek je velmi kontaktní. Není kastrovaný, tak k němu nějakou kastrovanou kočičku? Vím, že kočky se nemusejí sehrát, ale je mi ho upřímně líto, protože my máme psa a vidím, jak si říká o přítomnost toho pejska. Je to risk, kočka k němu? Co radíte, kočičáři? U nás se má dobře, co se týče pozornosti, protože jsem na mateřské.

11.7.2017 23:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Může to vyjít
i nemusí.

12.7.2017 09:16
marta

XXX.XXX.197.24

To je odpoved, kterou jsem opravdu necekala!

12.7.2017 10:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Marta: bohužel lepší odpověď nedostanete.
Ano, je to risk, a tím víc, že je kočka starší.

12.7.2017 12:27
ladd

XXX.XXX.34.52

marta napsal(a):
DD, máme cca 6 letého kocourka na hlídání, na pár měsíců, kvůli rekonstrukci bytu majitelky kocourka. Kočka v bytě je téma samo o sobě, ale napadlo mě, že až se vrátí domů, zdali by nebylo vhodné mu pořídit kamaráda, oni jsou stále v práci a kocourek je velmi kontaktní. Není kastrovaný, tak k němu nějakou kastrovanou kočičku? Vím, že kočky se nemusejí sehrát, ale je mi ho upřímně líto, protože my máme psa a vidím, jak si říká o přítomnost toho pejska. Je to risk, kočka k němu? Co radíte, kočičáři? U nás se má dobře, co se týče pozornosti, protože jsem na mateřské.

Pořiďte kotě, kdyby to nevyšlo, vrátíte jen dospělého a kotě si necháte. Pokud je kontaktní k psovi, mohlo by to vyjít i s kotětem. Nebo ho nevracejte a ať si majitelka pořídí dvě koťata, pokud bude domluva možná. Každopádně sám by být neměl, když vidíte, jak stojí o psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2017 13:01

No nevím, všichni mí kočičáci mají k mým/mému psu ryze pozitivní vztah, ale to nemá nic společného se vztahy uvnitř kočičí smečky, které jsou jak by telenovele z obrazovky vypadly...

12.7.2017 15:26
marta

XXX.XXX.148.19

Dekuju moc! :) dobry napad.

12.7.2017 15:30
marta

XXX.XXX.148.19

Muzu se jeste zeptat, jake kote? On je obyc vesnicka cica od kotatka v byte. Muze to byt i jina kocka odchovana v byte treba britska atd.? Zezezi na plemeni nebo kocka jako kocka? Vim, ze kamoska si brala k takhle starymu britakovi kote obyc cici a starej ozil a moc si sedli. Diky. Jsem pejskar.

12.7.2017 16:24
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

To záleží spíš na povaze kočky než na plemeni, ale pokud by jste chtěli určité plemeno není problém spíš, aby nebylo příliš výrazné v povaze a temperamentu nejlíp přibližnou povahu a nebo klidně obyčejnou z útulku nebo od někoho co dává kotátka a bude rád, že jedno je z domu a v dobrých rukách.

12.7.2017 17:13
Acamar

XXX.XXX.29.135

"Marta" - moc to nechápu, to kotě byste chtěli pořídit na tu dobu, co bude kocourek na hlídání u vás, nebo jste rozhodli, že kamarádce pořídíte ještě kotě?
Jinak u nás kombinace starší kočka + kotě nebyla ideální, kotě bylo hodně akční a starší nevrlá, že na ni pořád doráží, takže se nikdy moc neskamarádili, ale je to - jak píší jiní - individuální.
Rada "ladd" je ale rozhodně zajímavé řešení

12.7.2017 20:22
marta

XXX.XXX.135.180

Vsechno je zatim v oblacich, ja kockar nejsem, problem je take, ze majitelky manzel ma uz i rozvinutou alergii, i kdyz maji kocku radi, neni to laska strasna, moc se o neho zrovna nezajimaji ve stylu - Ahoj, jak se ma Miki? Nezazni. Fotky jim posilam, ackoliv jsou ze stejneho mesta... Navstivili ho jen jednou po mem urputnem snazeni, kdyz byl v adaptovani... Takze asi tak. Kocka se tu u nas ma bohuzel daleko lepe nez u nich, byli stale pryc v praci. Myslim, ze by k navraceni doslo nekdy behem zari po oprave bytu, typuji. Ona vi, ze se tu ma jako prase v zite, zname se od detstvi a trochu na to hraje... Jednu dobu asi v jeho 3 letech zvazovali jeho darovani z nedostatnku casu a nakonec si to rozmysleli a nic se neresilo. Já právě moc nesouhlasím s chovem koček v bytě, zkusím si o tomto tématu načíst více, abych byla v obraze a nedělala závěry z ničeho. Kdybyste měli dobré odkazy, budu ráda. Kamarádce je jasné, že se u nás má super a dopředu jsem jí řekla, že si ho fakt nechci nechávat ani kvůli té alergii, ať s tím nepočítá, zvířat tu mám fakt už hodně. Kdybych měla dům, je jiná situace. Je mi ho zároveň líto, takže je to takové prekérní situace.

12.7.2017 22:58
ladd

XXX.XXX.240.26

Jak to všechno čtu, tak mi vychází, že si ho máte nechat. Víc k tomu nelze dodat.

13.7.2017 06:29

K té kočce v bytě. Jasně, že je přirozené, když kočka může chodit ven. Je tam šťastná. Jsou kočky, které prostě nemohou být zavřené... Ale pokud je kočka zvyklá v bytě, má dostatečné zázemí, aby se nenudila, má případně i kamaráda - kočku, psa, králíka... Tak může být spokojená i v bytě.
A pokud Vám to nedělá potíže - nechejte si ho. Možná na to Vaši známí čekají, že jim to nabídnete.

13.7.2017 10:31
Acamar

XXX.XXX.57.109

"Marta" podle toho co píšete, to nevypadá, že by kamarádka stála ještě o kotě navíc...
Kočka v bytě - My jsme měli také vždy byťáky, a bez problémů. Ale pravda je, že na to byly zvyklé. Ta první chodívala ven na chatě a ani pak nebyl v bytě problém. Ale samozřejmě vám to nikdo nezaručí, že problémy nebudou. A teď to kocour u vás v bytě snáší jak?
Názor momentálně populární odbornice:
http://www.bad-kitty.cz/news/proc-nesouhlasim-s-tim-aby-kocky-chodily-bez-dozoru-ven-/
Kdybyste se rozhodla si ho nechat, pak ani kotě shánět nemusíte když je spokojený se psem...

13.7.2017 10:46

Acamar: pěkný článek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík