Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2017 16:40
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Zdravím, našemu ani ne ročnímu kocourkovi začala ze zad mizet srst, předpokládám, že si ji vykousává, žádné parazity nevidím, nebo co jiného by to mohlo být? A co s tím? Možná mi to přijde horší, než před pár dny, ale jistá si nejsem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2017 17:38

Nejpravděpodobnější je, že má blechy. citlivému zvířeti stačí jediná blecha, aby si takhle vylízalo záda.

12.7.2017 19:04
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejpravděpodobnější je, že má blechy. citlivému zvířeti stačí jediná blecha, aby si takhle vylízalo záda.

Je to byťák, ani pes blechy nemá. Ani je nevidím skákat.

12.7.2017 19:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Andrýsek3 napsal(a):

Blechu skákat neuvidíte, hledeje černé tečky-výkaly. Jestli nemá změny na kůži, mohla by to být lokální alopecie. Zkuste salicylový líh se sírou.

12.7.2017 19:37

Andrýsek3 napsal(a):

Že je byťák u blech nic neznamená. a ani nic nemusíte vidět skákat, to už musí být blech opravdu hodně, aby byly na první pohled vidět i pro člověka, který je neumí hledat blechy neskáčou, ale velmi rychle lezou v srsti a najít nějakou i u prokazatelně zablešeného zvířete nemusí být vždycky jednoduché.

plus vylízaná záda si vyrábí kočky - alergici na bleší kousnutí, udělá jim to jedna jediná blecha.

jako samozřejmě to může být i něco jiného, ale blechy jsou úplně nejčastější příčinou toho, co jste vyfotila.

13.7.2017 06:52

Ale zase když Andrýsek předpokládá, tudíž kocoura se vykousávat nevidí a to si myslím, že by jí, bydlíc s ním ve stejném bytě, neuniklo...a taky, nebyla by pak kůže alespoň minimálně zarudlá a lysiny trošku jinak geometricky, respektive ne v takovém množství a takto?

13.7.2017 08:16

Andrysek, i stres (nestěhovala ses nedávno? nebo...).

13.7.2017 09:59
Andrýsek3

XXX.XXX.49.205

Andrysek, i stres (nestěhovala ses nedávno? nebo...).

Právě, že stěhovala, začal to mít od té doby, co jsme se nastěhovali, samozřejmě mě první napadl stres, ale vystresovaně nevypadá, právě jsem ho neviděla se drbat, vykousávat, vyblizovat, takže možná, když tam zůstane úplně sám, tak začne.. nevím, jak mu pomoct, sedí v okně, spí s námi, spokojeně vrní, dostal super velký škrabadlo, má tam hafina.

13.7.2017 11:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Andrýsek, a na psa je kočičák zvyklý, už ze starého bydlení..?

Nejdříve bych vyloučila ty blechy. Jasně že je může chytnout i byťák, tím víc, že máte i psa.

13.7.2017 11:23
Andrýsek3

XXX.XXX.49.205

joanne.s napsal(a):
Andrýsek, a na psa je kočičák zvyklý, už ze starého bydlení..?

Nejdříve bych vyloučila ty blechy. Jasně že je může chytnout i byťák, tím víc, že máte i psa.

Jojo, se psem jsou kámoši.
A jak s těma blechama, nikdy jsme je neměli, hrabu v srsti a nic, tak mám něco na něj napatlat, i preventivně? Moc se mi nechce do ty chemie, když tam nebudou.

13.7.2017 12:07

"právě jsem ho neviděla se drbat, vykousávat, vyblizovat, takže možná, když tam zůstane úplně sám, "
tady máš nějaké pojednání, je tam i to lízání v tajnosti (odstavec 1c) :
http://vetweb.cz/psychogenni-dermatozy-psu-a-kocek-2-cast/

no, jednodušší by byly ty blechy...

13.7.2017 12:42
Andrýsek3

XXX.XXX.49.205

"právě jsem ho neviděla se drbat, vykousávat, vyblizovat, takže možná, když tam zůstane úplně sám, "
tady máš nějaké pojednání, je tam i to lízání v tajnosti (odstavec 1c) :
http://vetweb.cz/psychogenni-dermatozy-psu-a-kocek-2-cast/

no, jednodušší by byly ty blechy...

Děkuju, jen tak rychle jsem to projela, jsem v práci, tak na to mrknu doma, ale píšou, že právě u koček, které jsou ve stresu, tak si koušou co nejbližší místa, a ty záda, to je dost nepohodlné ne? Nějaká lokální plíseň nebo něco takového? Zase blechy by taky bylo spíše všude než jen na zádech?

14.7.2017 06:24
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Přijde mi, že to má zase horší.

14.7.2017 06:37

No jo, vypadá to víc rozlezlé, jde to výš na záda
Na veterinu jdete?

14.7.2017 06:40
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

No jo, vypadá to víc rozlezlé, jde to výš na záda
Na veterinu jdete?

Jo víc nahoru a spíš si ty stávající zvětšuje. Půjdeme odpoledne, dneska už je to fakt hodně.
Edit: fotka už tam být neměla.

14.7.2017 06:49
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Teď jsem ještě našla v jedný "díře" toto. Indicie?

Bublinna

14.7.2017 07:16
Bublinna

XXX.XXX.32.210

Radím okamžite odčervit, přípravkem účinným proti tasemnicím. Tohle se děje když má zvíře tasemnici ve střevě. Opakovat odčervení po 14 dnech 3 týdny. Už jsem se s tim setkala.

14.7.2017 07:31

Andryseeek3: tipla bych to na tu blechu. My máme čistě bytové kocoury, chodí jen na balkon cca 2 m vysoko. A také jsem našla blechu. Jsou hodně světlí, to je výhoda, byla krásně vidět. Všechno jsem luxovala, prala, kocouři dostali Stronghold. Naštěstí se nestačila rozmnožit.

Ale tím odčervením také nic nezkazíte, obzvlášť, když už s tím má Bublinna zkušenost...

14.7.2017 07:33
Andrýsek3

XXX.XXX.11.150

Bublinna napsal(a):
Radím okamžite odčervit, přípravkem účinným proti tasemnicím. Tohle se děje když má zvíře tasemnici ve střevě. Opakovat odčervení po 14 dnech 3 týdny. Už jsem se s tim setkala.

Je pravda, že žere jak kyselina, a furt je to takový střízlík. Uvidím na veterině. Díky.

14.7.2017 07:35
Andrýsek3

XXX.XXX.11.150

Andryseeek3: tipla bych to na tu blechu. My máme čistě bytové kocoury, chodí jen na balkon cca 2 m vysoko. A také jsem našla blechu. Jsou hodně světlí, to je výhoda, byla krásně vidět. Všechno jsem luxovala, prala, kocouři dostali Stronghold. Naštěstí se nestačila rozmnožit.

Ale tím odčervením také nic nezkazíte, obzvlášť, když už s tím má Bublinna zkušenost...

No nic jsem nenašla, ale on se moc osahávat nenechá, není to mazel a v.klidu je snad jen u jídla, natož, když je černý. Bylo by to jednodušší než ten stres, ale taky nepříjemné, uvidíme, co na to vet. :).

14.7.2017 08:10

Barunka, když měla tasemnici, tak mívala u dupky bílé "zrníčko rýže".

14.7.2017 08:19
Andrýsek3

XXX.XXX.11.150

Barunka, když měla tasemnici, tak mívala u dupky bílé "zrníčko rýže".

Tam nic nemá. :) No doufám, že na to přijdeme, vypadá to hrozně, a hlavně to pro něj musí být nepříjemné,.když si tohle dělá.

14.7.2017 16:29
Milkyway765

XXX.XXX.194.98

Může to být i stresem..

14.7.2017 16:30
Milkyway765

XXX.XXX.194.98

Nebo změna granulek..

14.7.2017 16:31
Milkyway765

XXX.XXX.194.98

Andrýsek3 napsal(a):
Právě, že stěhovala, začal to mít od té doby, co jsme se nastěhovali, samozřejmě mě první napadl stres, ale vystresovaně nevypadá, právě jsem ho neviděla se drbat, vykousávat, vyblizovat, takže možná, když tam zůstane úplně sám, tak začne.. nevím, jak mu pomoct, sedí v okně, spí s námi, spokojeně vrní, dostal super velký škrabadlo, má tam hafina.

Stres nemusí být vidět.

15.7.2017 08:35
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Takže nejpravděpodobněji opravdu ta blecha. Vetka dělala seškrab, kde nic nebylo, dala mu injekci s kortikoidy, aby ho to tolik nesvědělo, a tabletku na blešky.
Bohužel když to nebude na blechy, může to být cokoliv jiného - plíseň, prach,... je to nově zrekonstruovaný barák, a to vše tu bohužel být může. To nevím, co bychom s tím dělali. Snad to takhle zabere.

15.7.2017 08:39
Machyska

XXX.XXX.252.23

Držím pěsti, aby se kocourkovi ulevilo a kožíšek rychle zarostl.

21.7.2017 05:28

Jak se vede kocourkovi? Lepší se?

25.7.2017 12:28
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Jak se vede kocourkovi? Lepší se?

Děkuji za starost, Ano kocourek zarůstá, ještě ve čtvrtek to vypadalo bledě, protože se večer hodně okusoval, ale teď už se to nerozšiřuje a pěkně zarůstá.
Ale začal psovi čůrat do pelechu. Zbláznim se,.

25.7.2017 19:56
Machyska

XXX.XXX.252.23

To je dobře, že je mu lépe, super.

Přidejte reakci

Přidat smajlík