Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2017 12:37
Linda34

XXX.XXX.162.77

Ahojte, chcem sa spýtať, boli ste už niekto v USA alebo hocijakom inom zahraničí (lietadlom) so zvieratkom? Rada by som svoju ňufku vzala so sebou na mesiac do USA, myslíte že je to možné? Potrebuje i ona nejaké cestovné povolenie? Ja vyplnam toto: https://estavisa.sk//formular-esta-visa/. Ďakujem vám za každú radu.

25.7.2017 13:15
lavacca

XXX.XXX.32.241

Jestli jedete jen na mesic, zaridila bych ji tu hlidani. To nez se rozkouka v novem prostředí, uz jede zpet do CR...

26.7.2017 22:49
Linda34

XXX.XXX.162.77

To je pravda, avšak mi bude tak chýbať :(.

27.7.2017 11:13
lavacca

XXX.XXX.32.241

Linda34 napsal(a):
To je pravda, avšak mi bude tak chýbať :(.

To je pochopitelne, ale je treba koukat hlavne na potreby samotné kocky. A ta bude nejspokojenejsi dal ve svem prostredi bez stresu z cest, karanteny, atd...

27.7.2017 11:45
Acamar

XXX.XXX.29.135

Také bych na ten měsíc kočku nikam netahala, pokud máte možnost zajistit náhradní péči, doma či v prostředí, kde to kočka zná. Cesta, nové prostředí (očkování?) - to vše by pro ni byl velký stres, a kvůli měsíci...Vy to ten měsíc určitě zvládnete

Jirka54321

27.7.2017 13:57
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Nota bene ani to nebude žádná laciná záležitost. Dcera si přivezla z Kréty místní kočku a platila za ni asi 160 éček. Amerika vyjde bezpochyby ještě dráž, a já osobně bych asi nechtěl, aby kočka strávila nějakých 14 hodin zavřená v nákladovém prostoru letadla, poněvadž se domnívám, že do kabiny jako příruční zavazadlo asi ne-e... A dál: očkování, čipování, mezinárodní průkaz a v místě karanténa... No to bych se na to vy*l...

27.7.2017 15:08
lavacca

XXX.XXX.32.241

Jirka54321 napsal(a):
Nota bene ani to nebude žádná laciná záležitost. Dcera si přivezla z Kréty místní kočku a platila za ni asi 160 éček. Amerika vyjde bezpochyby ještě dráž, a já osobně bych asi nechtěl, aby kočka strávila nějakých 14 hodin zavřená v nákladovém prostoru letadla, poněvadž se domnívám, že do kabiny jako příruční zavazadlo asi ne-e... A dál: očkování, čipování, mezinárodní průkaz a v místě karanténa... No to bych se na to vy*l...

Prepravu na palube povoluji jen urcite spolecnosti, to by si musela zadavatelka dohledat ( ja to pred par lety zjistovala znamemu kvuli štěněti, ktere chtel poslat z CR k nemu do Portugalska).

Cipovanou kocku treba zadavatelka uz ma ( ja je napr. cipovane mam, i kdyz nikam necestujeme a nechodi ani ven). Ale vetsina zemi ma specificke podminky ockovani - napr. navic vzteklinu a ockovanou xx dobu pred navstevou zeme. Dale karantena - co vim, v USA zalezitost na delsi dobu...

Suma sumarum za me proste nee. Pokud by se tam pani stehovala na pul roku a vic, ok. Ale takhle je to zbytečné kvuli 1 mesici kocku vystavovat všemu tomu stresu, atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík