petramac

XXX.XXX.233.244
Dobrý den, dnes se nám podařilo chytit a vzít domů dvě koťátka, která byla u našeho domu několik dní samotná, hubená, vystrašená, už jsou větší, žerou sama. Dali jsme jim kapsičku, málem sežrali i misku, nechali jsme je v koupelně aby měli klid, zalezli pod skříňku a kromě toho, že se najedí, když tam nejsme, jsou jen tam. Nevím, jestli je máme nechat v klidu a počkat, až vylezou, nebo je zkusit vytáhnout, pohladit, aby si trošku začali zvykat. Děkuji za radu.
Určitě je nechte adaptovat na nové místo a do ničeho je nenuťte. Koťátka sama vylezou a budou k vám důvěřivější, než když je násilím vytáhnete. Klidně mohou být několik dnů jen v koupelně a teprve až se sama odváží, tak je nechte prozkoumat další území.
Dejte jim tam záchodek se stelivem (stačí hlubší nádoba, nemusíte hned kupovat nový) obyčejné a levné stelivo koupíte v každém marketu, deku nebo starý svetr. Nezapomeňte na vodu a nějakou hračku - míček, uchošťoury, víčka od pet lahví...
petramac

XXX.XXX.233.244
Děkuji za radu, jen jsem se bála, aby byla v pořádku, když jsou schovaná pod skříňkou. Mají masíčko, kozí mléko, kočičí záchod s kočkolitem (máme doma další kočičky). Dáme jim čas.
petramac

XXX.XXX.233.244
S veterinářem jsem dnes mluvila, mám odčervovací prášek,1/4 pro každé kotě, jen počkám, až se uklidní, abych je zbytečně nevyplašila ještě víc. Masíčko snědené, mléko vypité, tak snad i noc bude dobrá