Zdravím všechny!
Pár měsíců dozadu jsem si řekla, že je pro mě naprosto zbytečné utrácet peníze za různé myšičky, balonky a škádlítka, když je Miky stejně přetvoří k obrazu svému (čtěte zdemoluje) a spojila příjemné s užitečným - naučila se háčkovat myšičky, rybičky, míčky apod. Plním teda hypoalergenní výplní a cpu dovnitř rolničky, aby byly hračky atraktivní. :)
U háčkování to nakonec neskončilo - nakoupila jsem si v galanterii různé serepetičky a vyrobila proutek, u kterého se díky karabince dá libovolně měnit guma s hračkou, aby to Mikyho nenudilo... ozdobila jeho škrabací pevnost cinkajícími hračkami... :) Jediný materiál, ze kterého nic nevyrábím, je papír. Nepřijde mi to moc bezpečné, obzvlášť, když mám takového "žužlu".
Taky jsem použila dost starých triček - rozstříhala a opět využila. Nejvíce inspirací jsem teda načerpala ze stránky Pinterest a Ravelry. Cenově to vyjde daleko lépe, než kdybych si neustále hračky objednávala po netu. Z vlny za 55, - uháčkuju okolo 6-8 myšek. Metr gumy 2,5mm mě stojí 5, -. A co vy? Vyrábíte doma hračky pro kočeny? Pokud ano, pochlubte se! Třeba je nás takových více a můžeme sdílet tipy, triky, návody
Přikládám ještě pár obrázků z Pinterestu, podle kterých hračky vyrábím.
Jste šikovná já se nenaučila háčkovat mě z toho vždy vyšel 1cm suk nebo jako váček, tak jsem to vzdala plést jsem uměla/ umím ne všechny vzory, ale dost. Ale ucpané karpály mi nedovolí dlouho držet jehlice mám co dělat, abych zašila malou dírku v oblečení ( cca 3 - 5 minut) mám křeče v palci. My kupujeme mišky na Aliexpressu holky je milují a jinak vyroba doma suk z ustřihnutých nohavic nebo alobalová kulička ta u nás vede ze všeho nejvíc už jich totálně zničili asi 10 a některé jsou někde zašantročené, ale jak nějakou objevím hned letí a hrají si s ní a aportuji mi ji až k ruce.
Nádherné hračky, jste moc šikovná.
Já dělám háčkované myšičky, různé pytlíčky, flísové kytičky a jiné. Musím mrknout na nějaké fotky, nebo nafotit až udělám nové. Většinu rozdám a nefotím. Plním je kozlíkem a šantou z vlastní zahrádky.
Poslední výtvor jsou nové pelíšky a jedna starší fotka myšek, to byly mé myší začátky.
Machyska
napsal(a):
Nádherné hračky, jste moc šikovná.
Já dělám háčkované myšičky, různé pytlíčky, flísové kytičky a jiné. Musím mrknout na nějaké fotky, nebo nafotit až udělám nové. Většinu rozdám a nefotím. Plním je kozlíkem a šantou z vlastní zahrádky.
Poslední výtvor jsou nové pelíšky a jedna starší fotka myšek, to byly mé myší začátky.
No musím ty své výtvory taky vyfotit! :D
Myšičky super, taky bych plnila šantou či kozlíkem, ale nemůžu sehnat v sušeném stavu :( Jezdím občas u nás v Ostravě do Superzoo, kde je mají ve vaničce, ale za tu cenu (120, - za 20g?) se mi to kupovat nechce. Nejraději bych si je sama vypěstovala, tak jen sehnat semena :D
Pelíšky jsou bezvadní, chcem návod!
Laila.aila
napsal(a):
Jste šikovná já se nenaučila háčkovat mě z toho vždy vyšel 1cm suk nebo jako váček, tak jsem to vzdala plést jsem uměla/ umím ne všechny vzory, ale dost. Ale ucpané karpály mi nedovolí dlouho držet jehlice mám co dělat, abych zašila malou dírku v oblečení ( cca 3 - 5 minut) mám křeče v palci. My kupujeme mišky na Aliexpressu holky je milují a jinak vyroba doma suk z ustřihnutých nohavic nebo alobalová kulička ta u nás vede ze všeho nejvíc už jich totálně zničili asi 10 a některé jsou někde zašantročené, ale jak nějakou objevím hned letí a hrají si s ní a aportuji mi ji až k ruce.
Pletení je už pro mě jiný level - zatím si netroufám. Z Ali jsem ještě dosud neobjednávala, ale taky tam mám omrknutých pár věcí. Já to háčkování beru jako relax, vypustím z hlavy starosti... jen pak ty rozpíchané prsty...
No teda vy jste ale šikovné!
Maivi: super nápady!
Machyska: krásné výtvory!
Za dlouhých zimních večerů bych se možná pokusila s mýma dvěma levýma rukama taky něco vytvořit, jinak na to opravdu není čas, nicméně nedá mi to a stejně se zeptám.
Našel by se tu někdo mezi vámi, kdy by byl ochoten mi pár hraček pro ty mé 2 domácí kocourky vyrobit a poslat? Samozřejmě za nějaký peníz, to je jasné
Ideálně něco se šantou nebo kozlíkem, šantu mám doma připravenou v semínkách, ale vyseju až na jaře a to je za dlouho.. Kupuji občas myšky, jiné hračky, které moc nevydrží, kapesní baterku v podobě odrazu myšky, ta je na nic, ve dne není skoro vidět - musím koupit někde klasické laserové ukazovátko (poradíte kde? Nikde jsem na něho nemohu narazit).
Jinak u nás jede rulička od toaleťáku, rolnička na konci provázku, bambulka na gumičce přivázaná na škrabadlu nebo za temna ten odraz na zemi z té baterky. No a samozřejmě živé mouchy, pavouci a jiná domácí havěť
Oba kluci jsou mladší 1 roku, čili stále hravá koťata..
Na aliexpresu to máte za pár kaček a většina obchodníků má poštovné zadarmo já mám doma toto je ve vnitř je asi šanta https://www.aliexpress.com/item/Latest-styles-Wooden-Pole-Hemp-Mice-Mouse-Tease-Cats-Rods-Plaything-Environmental-Fashion-Wood-High-Quality/32688446658.html
pak jsou oblíbené https://www.aliexpress.com/item/1pcs-Hemp-Prepared-Manually-Handmade-Mice-Mouse-Cat-Toys-Colorful-Funny-Playing-Toys-For-Cats-Kitten/32669931579.html
laser ukazovátko mají taky i sušený canip https://www.aliexpress.com/category/200002085/cat-toys/2.html?site=glo&g=y&needQuery=n&maxPrice=2&tag=
já tam objednávám takové prkotinky docela dost i do domácnosti.
jen dávat pozor na shoping free - poštovné zdarma.
Teda holky, jste šikuly. Já tak zručná nejsem a ani nevychází tolik času, takže ráda vždy zajdu na umisťovací výstavy, kde útulky prodávají právě pytlíčky se šantou a kozlíkem + různé pletené myšky, apod. taky většinou plněné bylinkami či rolničkou, apod. a přispěju jim tak na provoz a našim kočenám udělám radost. :).
lavacca
napsal(a):
Teda holky, jste šikuly. Já tak zručná nejsem a ani nevychází tolik času, takže ráda vždy zajdu na umisťovací výstavy, kde útulky prodávají právě pytlíčky se šantou a kozlíkem + různé pletené myšky, apod. taky většinou plněné bylinkami či rolničkou, apod. a přispěju jim tak na provoz a našim kočenám udělám radost. :).
Koukám, že to máme podobně. Červencové fauna trhy jsem prošla celé a stejně nakoupila jen u stánku od útulku Kočky Bohumín - taky jsem vzala takové "minipytlíčky" vycpané plyšem a kozlíkem či šantou a samozřejmě háčkované hračky. Až mi bylo líto mu je dát, jak byly krásné...
Včera jsem udělala větší objednávku u bitiby (poslední dvě objednávky už jen bitiba - je to zoohit, stejný dodavatel i adresa, ale ceny nižší - škoda, že jsem na to nepřišla dříve :D ) a do košíku šoupla i dva sáčky se šantou od Trixie. Tak jsem zvědavá. Miky reaguje jak kdy - někdy vypadá jak posedlý, když si hraje s šantovou hračkou, jindy dokonce utíká, když mu ji nabízím, tak nevím...
A pěkně mě nakrkli. Minulý měsíc jsem si koupila škrabadlo Rapunzel 183cm, dala jsem na zdejší doporučení - koukám na něj včera znova - mají ho najednou o 200, - levnější. Pche. :D
Jinak teď obcházím galanterie a koukám se po peří - zatím žádnou hračku s peříčky nemáme, tak zvažuji, že vyrobím nějaké to škádlítko.
Maivi
napsal(a):
Koukám, že to máme podobně. Červencové fauna trhy jsem prošla celé a stejně nakoupila jen u stánku od útulku Kočky Bohumín - taky jsem vzala takové "minipytlíčky" vycpané plyšem a kozlíkem či šantou a samozřejmě háčkované hračky. Až mi bylo líto mu je dát, jak byly krásné...
Včera jsem udělala větší objednávku u bitiby (poslední dvě objednávky už jen bitiba - je to zoohit, stejný dodavatel i adresa, ale ceny nižší - škoda, že jsem na to nepřišla dříve :D ) a do košíku šoupla i dva sáčky se šantou od Trixie. Tak jsem zvědavá. Miky reaguje jak kdy - někdy vypadá jak posedlý, když si hraje s šantovou hračkou, jindy dokonce utíká, když mu ji nabízím, tak nevím...
A pěkně mě nakrkli. Minulý měsíc jsem si koupila škrabadlo Rapunzel 183cm, dala jsem na zdejší doporučení - koukám na něj včera znova - mají ho najednou o 200, - levnější. Pche. :D
Jinak teď obcházím galanterie a koukám se po peří - zatím žádnou hračku s peříčky nemáme, tak zvažuji, že vyrobím nějaké to škádlítko.
A proč si šantu nevypěstujete?Já jí mám na balkoně každý rok, nechám jí vykvést a semínka si schovám na další rok.Kocour jí miluje hlavně čerstvou, okusuje lístky..Šantu jim nasuším na zimu a kocour jí i sušenou(asi mu pomáhá na trávení) kočka ne, ta se v ní jenom válí
Kozlík kupuji v lékárně v kapkách.Potom jí nakapu kočkám na myšku a kocour se může zbláznit, jak jí líže, potom válí sudy.
Jinak u nás už pár měsíců letí hračky v podobě pavích per nebo i jiných, které jsem dostala ze zoo, s tím si kočky vyhrají nejvíc...
Janaaa
napsal(a):
A proč si šantu nevypěstujete?Já jí mám na balkoně každý rok, nechám jí vykvést a semínka si schovám na další rok.Kocour jí miluje hlavně čerstvou, okusuje lístky..Šantu jim nasuším na zimu a kocour jí i sušenou(asi mu pomáhá na trávení) kočka ne, ta se v ní jenom válí
Kozlík kupuji v lékárně v kapkách.Potom jí nakapu kočkám na myšku a kocour se může zbláznit, jak jí líže, potom válí sudy.
Jinak u nás už pár měsíců letí hračky v podobě pavích per nebo i jiných, které jsem dostala ze zoo, s tím si kočky vyhrají nejvíc...
Ráda bych, jen se mi zatím nepodařilo sehnat semínka. Z eshopu se to moc nevyplatí, když si člověk připlatí k semínkům poštovné... :)
Kozlíkové kapky z lékárny máme taky. A stejně jako s šantou - jednou po pokapaných hračkách blázní, jindy se leká a zdrhá, co to tak smrdí... a to dávám, prosím, malou kapičku. :D
Týjo, děkuju za tip s tím pavím pírkem. Jako malá jsem je sbírala u nás v ostravské ZOO, tak si tam asi udělám výlet a snad se mi zadaří a najdu nějaké - oni ti pávi jsou tam navolno, tak asi vezmu jednoho útokem...
Maivi
napsal(a):
No musím ty své výtvory taky vyfotit! :D
Myšičky super, taky bych plnila šantou či kozlíkem, ale nemůžu sehnat v sušeném stavu :( Jezdím občas u nás v Ostravě do Superzoo, kde je mají ve vaničce, ale za tu cenu (120, - za 20g?) se mi to kupovat nechce. Nejraději bych si je sama vypěstovala, tak jen sehnat semena :D
Pelíšky jsou bezvadní, chcem návod!
Šantu mám vlastní, první rostlina zakoupena v Hornbachu, ale většinou ji mají jen na jaře, k podzimu už moc nebývá. Dále se mi pěkně namnožila a narostla, tak jsem jen roztrhla na dva drny a znovu zasadila. Byla dřív v květináči a nyní je volně v záhonu venku, tak snad přežije alespoň jedna zimu.
Kozlík už mám taky nasazený, semínka jsem zakoupila v Globusu, roste jako divý. Dříve jsem kupovala sušený a nadrcený kořen v lékárně, nebyl ani moc drahý. Taky na výstavě.
Pelíšky:
https://www.youtube.com/watch?v=xTEcJFkd4DA&spfreload=10
Paní co tam dala návod na výrobu pelíšků, tak má mnoho super nápadů .
Nakoupila jsem flísové deky v obchodech KIK, jsou levné 75, - a mají je ve všech barvách, hodně štěstí u tvorby.
Jen malé upozornění, až budete stříhat třásničky, tak u vnitřního oválu je dělejte užší, aby jich bylo víc a snažte se jich udělat přibližně stejně na obou kolech (já dělala i ovál a čtverec).
Maivi
napsal(a):
Pletení je už pro mě jiný level - zatím si netroufám. Z Ali jsem ještě dosud neobjednávala, ale taky tam mám omrknutých pár věcí. Já to háčkování beru jako relax, vypustím z hlavy starosti... jen pak ty rozpíchané prsty...
Já teď ulítávám na chobotničkách pro předčasně narozená miminka a maličké čepičky a botičky taky pro ně.
Prsty mám taky pěkně namožené.
janau.
napsal(a):
No teda vy jste ale šikovné!
Maivi: super nápady!
Machyska: krásné výtvory!
Za dlouhých zimních večerů bych se možná pokusila s mýma dvěma levýma rukama taky něco vytvořit, jinak na to opravdu není čas, nicméně nedá mi to a stejně se zeptám.
Našel by se tu někdo mezi vámi, kdy by byl ochoten mi pár hraček pro ty mé 2 domácí kocourky vyrobit a poslat? Samozřejmě za nějaký peníz, to je jasné
Ideálně něco se šantou nebo kozlíkem, šantu mám doma připravenou v semínkách, ale vyseju až na jaře a to je za dlouho.. Kupuji občas myšky, jiné hračky, které moc nevydrží, kapesní baterku v podobě odrazu myšky, ta je na nic, ve dne není skoro vidět - musím koupit někde klasické laserové ukazovátko (poradíte kde? Nikde jsem na něho nemohu narazit).
Jinak u nás jede rulička od toaleťáku, rolnička na konci provázku, bambulka na gumičce přivázaná na škrabadlu nebo za temna ten odraz na zemi z té baterky. No a samozřejmě živé mouchy, pavouci a jiná domácí havěť
Oba kluci jsou mladší 1 roku, čili stále hravá koťata..
Dobré ukazovátko mají v zoohitu tu laserovou myšku. Svítí červeně a naši se jdou ulítat, když ji vidí. Vychází v akci na 99, -.
Maivi
napsal(a):
Peříčka ve všech barvách mají v galanterii u Stoklasy
Výtvory pro neteřinky. Měly zrovna šmoulí období a šmoulové v obchodě nebyli.
To byly ty dlouhé zimní večery
Dneska beru Kik útokem a vemu pár fleecových dek a vrhnu se na pelíšky, co tu postovala Machyska, strašně se mi líbí! :D
No, nakonec ani do toho Stoklasy pro pírka nemusím, objednala jsem si 3 péřová škádlítka z Bitiby a jsou teda pěkně naprd. Stačí lehce zatáhnout za pírko a je venku :( Nevadí, pírka využiju na "házecí" hračky a holé plastové pruty na vlastní škádlítko/udičku.
janau: na ravelry.com je návodů hafo, jen je třeba se registrovat (zdarma) :) návody jsou teda v angličtině, ale často k nim bývá jakýsi "klíč", takže tam ta jazyková bariéra nevadí :)
Ráda bych se pustila taky do takovéhoto pelíšku (foto přiloženo), jen se obávám, že se u materiálu nedoplatím.
A ještě úsměvná příhoda: Včera mi přišel balík od bitiby, objednávala jsem si granule a přihodila jsem k nim pelech, hamaku a koulodráhu... mno... Myslela jsem, že Mikyho roztrhnu, největší zájem u něj budily sáčky naplněné vzduchem, aby se zboží cestou neotlouklo. A až ve dvě ráno přišel na koulodráhu - zvuk kutálícího se míčku mám furt v hlavě :D Na hamaku jsem ho musela cpát "násilím" - jeho výraz asi mluví za vše. Vydržel půl minuty a odtáhl se znechuceně nahoru na odpočívadlo... Ale už jsem si zvykla, že z věcí pro Mikyho má největší radost vždy panička... :D.
Maivi
napsal(a):
Dneska beru Kik útokem a vemu pár fleecových dek a vrhnu se na pelíšky, co tu postovala Machyska, strašně se mi líbí! :D
No, nakonec ani do toho Stoklasy pro pírka nemusím, objednala jsem si 3 péřová škádlítka z Bitiby a jsou teda pěkně naprd. Stačí lehce zatáhnout za pírko a je venku :( Nevadí, pírka využiju na "házecí" hračky a holé plastové pruty na vlastní škádlítko/udičku.
janau: na ravelry.com je návodů hafo, jen je třeba se registrovat (zdarma) :) návody jsou teda v angličtině, ale často k nim bývá jakýsi "klíč", takže tam ta jazyková bariéra nevadí :)
Ráda bych se pustila taky do takovéhoto pelíšku (foto přiloženo), jen se obávám, že se u materiálu nedoplatím.
A ještě úsměvná příhoda: Včera mi přišel balík od bitiby, objednávala jsem si granule a přihodila jsem k nim pelech, hamaku a koulodráhu... mno... Myslela jsem, že Mikyho roztrhnu, největší zájem u něj budily sáčky naplněné vzduchem, aby se zboží cestou neotlouklo. A až ve dvě ráno přišel na koulodráhu - zvuk kutálícího se míčku mám furt v hlavě :D Na hamaku jsem ho musela cpát "násilím" - jeho výraz asi mluví za vše. Vydržel půl minuty a odtáhl se znechuceně nahoru na odpočívadlo... Ale už jsem si zvykla, že z věcí pro Mikyho má největší radost vždy panička... :D.
To je klasika. Znate tu fotku Simons cat, jak se mu poridilo nove skrabadlo a on zaparkoval do te krabice od skrabadla? Ha, nasla jsem ji..prikladam. :D.
No... na Machysku nemám. Ale snaha byla. Miky občas chodí lehat pod postel k nohám, tak jsem mu vyrobila pelech, když se mu tam tak líbí... :D.
Hehe, pelech má úspěch, nechala jsem ho zatím uprostřed pokoje a Miky si v něm SÁM OD SEBE ustlal, bez nátlaku. :D
Jen jsem ho tím focením chudáka vzbudila...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak se taky přidám s mým výtvorem. Jen teda tyčku jsem dekorativně opálila, aby to vypadalo hezky, a nějak připálila, hned druhý den se rozlámala. A to mám čtyři do zásoby, všechny stejně opálené.
(omlouvám se za kvalitu fotek, zkouším nový mobil).
napsal(a):
Tak se taky přidám s mým výtvorem. Jen teda tyčku jsem dekorativně opálila, aby to vypadalo hezky, a nějak připálila, hned druhý den se rozlámala. A to mám čtyři do zásoby, všechny stejně opálené.
(omlouvám se za kvalitu fotek, zkouším nový mobil).
Hezké, jste šikovná. To opálení vypadá super, to by mě nenapadlo.
lavacca
napsal(a):
To je klasika. Znate tu fotku Simons cat, jak se mu poridilo nove skrabadlo a on zaparkoval do te krabice od skrabadla? Ha, nasla jsem ji..prikladam. :D.
tak na to jsem ještě nenarazila...ale ano, krabice a ty nafouklé (teda jen na chvíli) plastové polštářky jsou prostě nejlepší na jakémkoli balíku i u nás.

Zdravím všechny. Jdu si sem pro radu.
Přinesla jsem si z pole od ohniště takové hezké dřevíčko, kočkám na škrabadlo, přidělala podstavec a dvě odpočívadla, teď je na řadě polstrování (to už snad mám promyšlené, ale tipy ráda přijmu) a chci část omotat sisálem aby měli druhé škrabadlo. (první je noha stolu)
Zajímalo by mě jestli to nějak podlepujete, a jak silný provaz používáte? Na té noze od stolu se mi to po čase trochu svezlo a horní řádky jsou takové prořídlé. A v obchodě mají sisál jen tenký tak milimetr nebo naopak lano skoro cm tlusté, mě by se líbilo něco mezi. Nevím co vybrat.
PS: Manžel už si škabadlo zamluvil jako poličku až se kočeny adoptují. Ještěže neví, že se s tím nabízením k adopci zrovna nepřetrhnu.

Na upevnění se dá použít tavná pistol. Konce bych podlepila více, zbytek podélně 1-2 linkami. Co máme doma z obchodu, tak jsou konce upevněny něčím jako "sešívačkou".
Ideální by bylo, jak píšete, něco mezi. Někdo dává bavlněnou prádelní šňůru.
napsal(a):
Přinesla jsem si z pole od ohniště takové hezké dřevíčko, kočkám na škrabadlo, přidělala podstavec a dvě odpočívadla, teď je na řadě polstrování (to už snad mám promyšlené, ale tipy ráda přijmu) a chci část omotat sisálem aby měli druhé škrabadlo. (první je noha stolu)
Zajímalo by mě jestli to nějak podlepujete, a jak silný provaz používáte? Na té noze od stolu se mi to po čase trochu svezlo a horní řádky jsou takové prořídlé. A v obchodě mají sisál jen tenký tak milimetr nebo naopak lano skoro cm tlusté, mě by se líbilo něco mezi. Nevím co vybrat.
PS: Manžel už si škabadlo zamluvil jako poličku až se kočeny adoptují. Ještěže neví, že se s tím nabízením k adopci zrovna nepřetrhnu.
Já jsem začátek provázku přitloukla malým hřebíčkem a dál lepila Herkulesem. Natřít tyčku a motat dokola provázek. Na začátek provázku jsem dělala malý uzlík a hřebík šel za uzlík. Drží to dobře. U dalších škrabadel jsem dělala uzlíky s visícím koncem, ty uzlíky se kočkám líbily moc...
Kupovala jsem klubíčka provázku v Hornbachu, byl tak akorát silný na škrabadlo a ve středně hnědé barvě, moc dobře se s ním dělalo. Klubko stálo něco málo přes stovku, ale obal už nemám, tak nemohu upřesnit, ale asi tam moc druhů nebude.
Polstrování jsem vždy přidělávala sponkovačkou, obyčejná stojí kolem stovky a je to super pomocník. . Desku můžete také potřít lepidlem a přilepit, aby to pěkně drželo.
Pokud zvládnete našít na boky polstrování zip, tak můžete udělat polstrování, které se dá odepnout a vyprat viz škrabadla PetRajen, ti to tak taky šijí.
Tak třeba to pomůže.
napsal(a):
Ja jsem to na zacatku přibouchla malým hřebíčkem a pak dal lepidla tajnou pistoli otocka po otočce. Provaz jsem koupila v domácích potřebách - určeny je na prádlo - takový jemnější sisal. Šíři ma cca 0,5 cm. Fotku bohužel nemám, nechala jsem to škrabadlo u našich.
Tak to tady trochu oživíme! Dnešní výtvory:
Prut s červenorůžovou rybičkou - rybička vlastní výroba, dřevíčko ze starého nekvalitního proutku, cca 50cm gumy (3, - galanterka), rolnička (3, -)
Prut s myškou - plastové škádlítko ze zoohitu (15, - s pírky, zničeno během pěti minut), guma, myš ze setu 12ti hraček ze zoohitu (cca 5, -?), rolnička
Proutek s veverkou - dřívko ze starého prutu (50, - v Tigeru), guma, rolnička, veverka z velmi nekvalitního Trixie proutku (200, -!)
Háčkované rybičky (cca 5, -)
Konečně vše opraveno. Nevím jak u vás, ale Miky mi u kupovaných prutů vždy přetrhne gumu. Kupuju teda v galanterce jinou s průměrem 2,0-2,5mm a u té už nemá šanci. :D.