JanaSD

XXX.XXX.96.90
Dobrý den,
máme tříměsíční koťátko, máme ho doma týden - dávala jsem mu friskies pro kotata a kapsičky. Načež jsem někde vyčetla, že frieskes je špatné krmivo a ve Zverimexu mi doporučili Brit premium. To kotatku ale vůbec nechutná. Koupila jsem ještě v obchodě Perfekt Fit, to kotatku chutná moc. Jen mi Perfekt fit přijde celkem drahé a nevím, zda je to ideální krmivo - přecijen podíl masa je tam menší než třeba u Britu.
Ptám se Vás zkušenějších, jaké kvalitní granule dáváte kotatku? Které jsou oblíbené? Jaký máte názor na granule Perfekt Fit, zdají se vám ok? A je nutné dávat i kapsičky? Teď jsem uvařila místo kapsičky kousek hovězího a číča byla nadšená :).
Janae

XXX.XXX.200.24
JanaSD
napsal(a):
Dobrý den,
máme tříměsíční koťátko, máme ho doma týden - dávala jsem mu friskies pro kotata a kapsičky. Načež jsem někde vyčetla, že frieskes je špatné krmivo a ve Zverimexu mi doporučili Brit premium. To kotatku ale vůbec nechutná. Koupila jsem ještě v obchodě Perfekt Fit, to kotatku chutná moc. Jen mi Perfekt fit přijde celkem drahé a nevím, zda je to ideální krmivo - přecijen podíl masa je tam menší než třeba u Britu.
Ptám se Vás zkušenějších, jaké kvalitní granule dáváte kotatku? Které jsou oblíbené? Jaký máte názor na granule Perfekt Fit, zdají se vám ok? A je nutné dávat i kapsičky? Teď jsem uvařila místo kapsičky kousek hovězího a číča byla nadšená :).
Krmím Applaws, maso nevařím, dostávají syrové, mělo by se přemražovat, ale to dodržuji pouze u kuřecího pro koťata, dospělým nepřemrazuji ani kuřecí.
Koťatům a aj dospělým přidám občas trošku jogurtu, plnotučného tvarohu nebo žloutek.
Granule mají k dispozici neustále, to ostatní dodávám dle potřeby, koťatům přilepšuji častějc (jedna či dvě krmné dávky denně) než dospělcům, dospělce mám většinově na granulích.
Netvrdím, že je to tak správně, ale mě se takové krmení dlouhodobě osvědčilo.
Janae

XXX.XXX.200.24
Janae
napsal(a):
Krmím Applaws, maso nevařím, dostávají syrové, mělo by se přemražovat, ale to dodržuji pouze u kuřecího pro koťata, dospělým nepřemrazuji ani kuřecí.
Koťatům a aj dospělým přidám občas trošku jogurtu, plnotučného tvarohu nebo žloutek.
Granule mají k dispozici neustále, to ostatní dodávám dle potřeby, koťatům přilepšuji častějc (jedna či dvě krmné dávky denně) než dospělcům, dospělce mám většinově na granulích.
Netvrdím, že je to tak správně, ale mě se takové krmení dlouhodobě osvědčilo.
Jo a na kapičkách a konzervách mám pouze staré kočky bez zubů. Jinak je nekrmím vůbec a naše kočky je ani nechtějí, nejsou na ně zvyklé.
JanaSD
napsal(a):
Dobrý den,
Friskies je opravdu odpad, tím nekrmit...ani Perfect Fit za nic moc nestojí...důvod, proč nechce kvalitnější Brit premium je ten, že nejsou dochucované, na rozdíl právě od Friskies a Perfect Fit, apod. marketovek...
Za mě mu je postupně míchejte do sebe až bude mít jen ty Brity. Ono si na ně zvykne, jen to nebude hnedka. Brit vychází při velkém balení na cca 55, -/kg, což je ku složení fajn cena.
Jinak ideálně krmit syrové maso - vepřové, hovězí, kuřecí, sem tam rybu, apod. Uvařit můžete, ale je to v celku zbytečné, ztrácí se tím vitamíny.
Já krmím 2x denně syrové maso, občas kvalitní konzervy (Mac´s, Nuevo, Animonda Carny, apod.) + mají nonstop nasypané granule Brit Care (o třídu výš než je Brit premium).
joanne.s
napsal(a):
Lavacca: Ano, když jsem se snažila "vnutit" Brit premium psovi, roky zvyklému na marketové ProPesko, nechtěl to. Jeho páníčci na něho dali, ani nic jiného kvalitnějšího nezkoušeli- škoda..
Právě...hodně lidí to vzdá, protože hafanovi či kočičce chutná prostě víc to barevné z marketu.. Ale ono není divu, když je to plné ochucovadel, barviv, apod. Ty prostě v kvalitních granulích člověk nenajde. Je to asi jako dát dítěti zvyklému na čokoládu a chipsy jídlo se zeleninou a divit se, že se v tom šťourá a nechce to...prostě vydržet, vydržet a vydržet.