Ebeny

XXX.XXX.79.10
Dobrý den,
jsem bez zkušeností, prosím o radu, mám vlastně 2 dotazy. Zaprvé, stačí umístit do dvojpatrového malého domku umístit pouze 1 záchod, nebo raději pořídit do každého patra jeden? Máme opravdu malý dům, takže nevím, jestli je kočka schopná si v případě potřeby vyběhnout schody nahoru nebo dolu. Nebo jestli potřebuje mít v případě potřeby záchod hned u sebe.
Zadruhé by mě zajímalo, jestli je kočka schopná dojít si na záchod umístěný do technické místnosti, do které se jde přes koupelnu - vchod do technické místnosti ní je přes vertikální volně visící žaluzie (tedy nejdřív koupelna a hned vedle vchodu jsou již žaluzie a byl by tam záchůdek). Nevím, na kolik jsou kočky schopny si dojít na záchod, který není prvoplánově vidět. Případně, uvítám další tipy na umístění záchodu nebo konkrétní typy záchodů, se kterými máte dobré zkušenosti. Děkuji
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kočičce wc ukažte kam ji ho dáváte a neměl by být problém, aby ho našla. Je právě žádoucí, aby bylo umístěno na klidném místě, kde nebude kočka rušena. Předpokládám, že tedy místo, které popisujete tento požadavek splňuje. Kdyby byl problém, můžete strčit ještě někde jedno menší, ale pokud je jen jedna kočka v domácnosti, tak by mělo jedno wecko stačit.
Ano...my jsme měli jeden zachod...ve větším dvojpatrovém domě...pro 2 kočky...a v pohodě si došli
A ano...stihne si tam dojít v pohodě...kočka si vždy najde svůj zachůdek
Jinak radila bych takový uravřený tip záchodu pro kočky s dvířky, protože když si to kočka po sobě zahrabává, stelivo je potom všude
Jsem pro dva záchody - do každého patra jeden. Přes ty žaluzie by to neměl být problém - jsou to takové ty, které jsou často vidět v čekárnách v nemocnicích nebo kancelářích? Pokud ano, nevidím problém - stačí kočičce jen ze začátku ukazovat, že tam záchod je. Rychle to pochopí.
Jinak co se týče záchodů... Já mám krytý - písek se tolik nevynáší. Zápach moc srovnat nedokážu, čistím 3× denně + používám kočičí deodorant :D Jen velmi doporučuji koukat, jak vysokou vaničku kryté WC má. Poprvé jsem koupila první "pěkný, prostorný" záchod a pak zjistila, že mi kocour čůrá ve stoje a VŽDY se jako na potvoru trefí do spáry mezi vaničkou a zbytkem toalety. No děs. :D
Za mě tento: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/284521?rrec=true
(verze XXL: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/391736?rrec=true )
Předtím jsem měla tento:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/154683?rrec=true - UŽ NIKDY
A tuhletu věcičku si nemůžu vynachválit: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/deodoranty_osvezovace/122098 :).
rapotacka11
napsal(a):
Já jsem dávala 1 desetikilový.
Záchod nebyl cítit ani málo.
Prostě asi bedýnka zůstala čistá.
Vybírala jsem vždy po použití.
Zkuste to, dejte o pytel víc.
Doopravdy záchod nebyl cítit.
Spreje nebudete potřebovat.
Záchody vždy odkryté - u nás.
Dva se mi do Savicu nevlezou.
Záchod necitím i bez deodorantu. Ale teď i krásně voní. Tím, že fakt vybírám ráno, po práci odpoledne a před spaním, tak není možnost, že by nějak zasmrádl.
Odkrytý mít Mikeš nemůže. Má takový zlozvyk se válet v čerstvém písku. Je jako žížala, úplně se do něj boří a noří a vynořuje a je to pak všude. Takhle mu to nemusím odpírat a bordel je z toho menší než z otevřeného WC.
Já mám 3 záchody na 2 kocoury různě po baráku, všechny otevřené, začla jsem používat ten Oko Plus, tady na doporučení několika z vás a je to bomba! Nic nesmrdí, stačí fakt lopatkou nabrat jen použité místo, jen trošku je okolo bordel tím, jak to není ryté WC a hlavně nepráší, což je výhoda zase asi v tom krytém WC. Naučí se kocouři rychle na to kryté WC, když byli zvyklí na otevřené?
janau.
napsal(a):
Já mám 3 záchody na 2 kocoury různě po baráku, všechny otevřené, začla jsem používat ten Oko Plus, tady na doporučení několika z vás a je to bomba! Nic nesmrdí, stačí fakt lopatkou nabrat jen použité místo, jen trošku je okolo bordel tím, jak to není ryté WC a hlavně nepráší, což je výhoda zase asi v tom krytém WC. Naučí se kocouři rychle na to kryté WC, když byli zvyklí na otevřené?
Mikeš měl problém. Ale on je prostě truhlík... bál se dvířek, tak musely jít pryč. Až u Savicu problém nemá - dvířka přesně nedoléhají, je tam škvíra, tak se tolik nebojí lézt do něj a ven.
Maivi
napsal(a):
Mikeš měl problém. Ale on je prostě truhlík... bál se dvířek, tak musely jít pryč. Až u Savicu problém nemá - dvířka přesně nedoléhají, je tam škvíra, tak se tolik nebojí lézt do něj a ven.
Právě ten můj starší Kulda (cca 1 rok) je ze všeho nového hrozně vyjevený, opatrný a celkově takový nemotorný ťulda a doteď krytý záchod nikdy neviděl, naopak Alf (cca 5 měsíců) jde do všeho hrozně po hlavě a z ničeho nemá strach, tak ten by to mohl dát asi rychle a třeba to od něho okouká nakonec i Kulda?
PavelM.

XXX.XXX.0.106
Můj kocour používal asi 10 týdnů otevřené WC.
Pak jsem koupil uzavřené Ferplast Prima, ze starého vyhodil všechno stelivo, záchodek vymyl a uklidil.
Do nového jsem dal čerstvé stelivo, záchodek sestavil.
Kocour stál chvilku u dvířek a obhlížel je, asi viděl svůj odraz, či ho mátlo, že nevidí dovnitř.
Pak párkrát zkusil tlapkou dvířka, rozhoupal je, vlezl dovnitř a od té doby záchodek používá.
janau.
napsal(a):
Ideálně nechat jedno otevřené a druhé kryté zatím bez tech dvířek. Většina koček se na to kryté zvykne rychle a preferuje ho. U nas ta dvířka 2 kočky ze 6 nesnesou, takže mam část krytých wc s dvířky a část bez dvířek.
Ebeny

XXX.XXX.79.10
Děkuji. Asi zatím pořídím jeden a pak uvidím, podle potřeby.
Mohu ještě poprosit, jaký záchod byste vybrali? Váhám mezi dvěma. Líbí se mi oba, jen jeden je o polovinu levnější, tak nevím, jestli bude v pohodě. Ten dražší někdo chválí do nebes, jiní zase píší, že má nekrytý filtr a kočky ho žerou (některé).
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/174793
a ten levnější je tady
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/284521.
Ebeny

XXX.XXX.79.10
Doggie.were
napsal(a):
Ano...my jsme měli jeden zachod...ve větším dvojpatrovém domě...pro 2 kočky...a v pohodě si došli
A ano...stihne si tam dojít v pohodě...kočka si vždy najde svůj zachůdek
Jinak radila bych takový uravřený tip záchodu pro kočky s dvířky, protože když si to kočka po sobě zahrabává, stelivo je potom všude
Chovatelky jsem se ptala a prý se koťata dvířek ve WC bojí nebo to nepochopila a mají je vyndaná. Taky bych byla raději (už pro ten pocit ), aby kočka ty dvířka nějak dala a naučila se to. Tak je asi zpočátku nechám otevřená a pak uvidíme.
Ebeny
napsal(a):
Mohu ještě poprosit, jaký záchod byste vybrali? Váhám mezi dvěma. Líbí se mi oba, jen jeden je o polovinu levnější, tak nevím, jestli bude v pohodě. Ten dražší někdo chválí do nebes, jiní zase píší, že má nekrytý filtr a kočky ho žerou (některé).
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/174793
a ten levnější je tady
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/284521.
Dobre vypadají oba. Ja mam doma 2 ty levnější ze zoohitu a zbytek tyto https://www.spokojenypes.cz/wc-vico-kryte-s-dvirky-56-x-40-x-40-cm/. S těmi jsem ja i kočky maximálně spokojena.
Ebeny

XXX.XXX.79.10
Děkuju. Asi půjdu do toho levnějšího. Recenze mají oba stejný, možná, že ten levnější i lepší o trošku. Tak jen vymyslet, kam s ním. Jestli do tý koupelny (do technický místnosti oddělený žaluziema), nebo do pracovny. Ale tam se bojím, aby nám to tam nesmrdělo pod nos.
Bojím se, že do koupelny občas někdo přivře dveře a kočka by kam neměla kudy se tam dostat.

Ebeny
napsal(a):
a ten levnější je tady
Ten první máme doma a jeden i ve větším provedení. Kocourům vyhovuje dobře se čistí. Je z tenčího plastu, ale máme je 4 roky a zatím nepraskly. Druhé wc má kolegyně z práce. Říkala, že dvířka "nedovírají", tak je někdy cítit a odpadla boční záklapka.
Ten první mám též doma, druhý měsíc. Při navykání na novou krytou toaletu nabídnu záchod nejdřív s odklopenými dvířky, a není problém.Je prostorný, dobře se čistí, kocourek si na něho zvykl. Jedna z mála nevýhod je cena, a taky to že je to z tenčího plastu. Dle recenzí to nedoléhání dvířek /u Savic Nestor/ by mě tedy odradilo - mám hraboše, stelivo by bylo věčně venku. Samozřejmě čím větší toaletu pořídím, tím více steliva naráz vysypu..
Hagen Catit Design toaletu jsem koupila ale levněji, na bitiba, za 459. Filtr nekrytý je, mého dospělého kocoura nijak nedráždí, nic neokusuje.
Dosud jsme měli tuto toaletu http://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_kocky/wc_pro_kocky/toalety_s_krytem/vyklopne/484003 Byli jsme spokojení /praktická, dobře se čistí/, až na to, že pro dospělého dlouhonohého kocoura už není dost prostorná.
ad umístění toalety v technické místnosti - kočky si zvyknou. Ale - pokud budete čistit toaletu poctivě /při jedné kočce čistím cca 3x denně/, není pro vás samotnou praktičtější umístění WC tak nějak víc po ruce..?
Ebeny
napsal(a):
Děkuju. Asi půjdu do toho levnějšího. Recenze mají oba stejný, možná, že ten levnější i lepší o trošku. Tak jen vymyslet, kam s ním. Jestli do tý koupelny (do technický místnosti oddělený žaluziema), nebo do pracovny. Ale tam se bojím, aby nám to tam nesmrdělo pod nos.
Bojím se, že do koupelny občas někdo přivře dveře a kočka by kam neměla kudy se tam dostat.
Dejte to do technické místnosti a uvidíte. Buďte ráda, že tuhle možnost máte. Kdo má čistotné venkovně domácí kočky tak ví, že kočky s potřebou i počkají, až je někdo pustí, nebo si mňouknou u dveří a nejdou se hned vy... někam do kouta, když nemají možnost jít ihned ven. (Samozřejmě nejde to natahovat do nekonečna). Navíc, do dveří koupelny můžete dát nějakou zarážku, aby nešly zcela dovřít.
Ebeny

XXX.XXX.79.10
joanne.s
napsal(a):
Ten první mám též doma, druhý měsíc. Při navykání na novou krytou toaletu nabídnu záchod nejdřív s odklopenými dvířky, a není problém.Je prostorný, dobře se čistí, kocourek si na něho zvykl. Jedna z mála nevýhod je cena, a taky to že je to z tenčího plastu. Dle recenzí to nedoléhání dvířek /u Savic Nestor/ by mě tedy odradilo - mám hraboše, stelivo by bylo věčně venku. Samozřejmě čím větší toaletu pořídím, tím více steliva naráz vysypu..
Hagen Catit Design toaletu jsem koupila ale levněji, na bitiba, za 459. Filtr nekrytý je, mého dospělého kocoura nijak nedráždí, nic neokusuje.
Dosud jsme měli tuto toaletu http://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_kocky/wc_pro_kocky/toalety_s_krytem/vyklopne/484003 Byli jsme spokojení /praktická, dobře se čistí/, až na to, že pro dospělého dlouhonohého kocoura už není dost prostorná.
ad umístění toalety v technické místnosti - kočky si zvyknou. Ale - pokud budete čistit toaletu poctivě /při jedné kočce čistím cca 3x denně/, není pro vás samotnou praktičtější umístění WC tak nějak víc po ruce..?
Ano, umístění v techn. místnosti by bylo dobré, v tom, že bych nemusela s bobkama lítat přes půl domu. Ale občas tam někdo zavře, tak bych musela hlídat, aby tam bylo pořád otevřeno. Do té pracovny je otevřeno pořád.
Ebeny

XXX.XXX.79.10
ladd
napsal(a):
Dejte to do technické místnosti a uvidíte. Buďte ráda, že tuhle možnost máte. Kdo má čistotné venkovně domácí kočky tak ví, že kočky s potřebou i počkají, až je někdo pustí, nebo si mňouknou u dveří a nejdou se hned vy... někam do kouta, když nemají možnost jít ihned ven. (Samozřejmě nejde to natahovat do nekonečna). Navíc, do dveří koupelny můžete dát nějakou zarážku, aby nešly zcela dovřít.
Kočky jsem nikdy neměla, tak právě nevím, jak moc jsou chytré (nebo ne) a jestli si umí říct. Proto se ptám (pro někoho možná) trochu přitrouble.

Ebeny
napsal(a):
Kočky jsem nikdy neměla, tak právě nevím, jak moc jsou chytré (nebo ne) a jestli si umí říct. Proto se ptám (pro někoho možná) trochu přitrouble.
Kdepak přitrouble. Je dobře, že se zajímáte už teď. Připravit kočce vyhovující podmínky, to je záruka šťastného soužití A řeknu Vám, stojí to za to
Ebeny
napsal(a):
Ano, umístění v techn. místnosti by bylo dobré, v tom, že bych nemusela s bobkama lítat přes půl domu. Ale občas tam někdo zavře, tak bych musela hlídat, aby tam bylo pořád otevřeno. Do té pracovny je otevřeno pořád.
Nevím jak u vás, ale můj kocour si zvládne otevřít dveře i sám, umí to bezvadně. Jen zamčené by ho zastavily /naštěstí/.
Sousedovic vlčáka taky nezastaví dveře, ani s otočenýma klikama.
Ebeny
napsal(a):
A co nějakou zarážku do dveří, aby se nezaklaply nikdy úplně? Někdo to třeba řeší i kočičími dvířky do dveří...a můžou se dveře zavírat jak chtějí. :).
lavacca
napsal(a):
A co nějakou zarážku do dveří, aby se nezaklaply nikdy úplně? Někdo to třeba řeší i kočičími dvířky do dveří...a můžou se dveře zavírat jak chtějí. :).
Ty průchozí dvířka jsou fakt super nápad, mí kocouři mají ve větší polovině domu volný přístup, nesmí však do chodby, která je u nás permanentně zavřena kvůli psům, kteří by se teoreticky mohli něčí neopatrností dostat z venkovní verandy právě do chodby. Čili mezi psy a kocoury jsou neustále dvoje zavřené dveře. Pro psy však máme z verandy na dvůr právě tyto průchozí dvířka a je to fakt skvělé. Celé dny tráví venku a pelíšky s jídlem mají ve verandě, tam chodí opravdu až večer spát a popř. jíst.
Lehce mě ovšem znervozňuje, jak mě ten mladší kocour pozoruje při otevírání a zavírání dveří, myslím, že jsem ho 2x už viděla z druhé strany dveří, že skákal na kliku. Naučí se kočka otevírat dveře normálně za kliku?
janau.
napsal(a):
Ty průchozí dvířka jsou fakt super nápad, mí kocouři mají ve větší polovině domu volný přístup, nesmí však do chodby, která je u nás permanentně zavřena kvůli psům, kteří by se teoreticky mohli něčí neopatrností dostat z venkovní verandy právě do chodby. Čili mezi psy a kocoury jsou neustále dvoje zavřené dveře. Pro psy však máme z verandy na dvůr právě tyto průchozí dvířka a je to fakt skvělé. Celé dny tráví venku a pelíšky s jídlem mají ve verandě, tam chodí opravdu až večer spát a popř. jíst.
Lehce mě ovšem znervozňuje, jak mě ten mladší kocour pozoruje při otevírání a zavírání dveří, myslím, že jsem ho 2x už viděla z druhé strany dveří, že skákal na kliku. Naučí se kočka otevírat dveře normálně za kliku?
Ano, lehce. Mikymu to nedělá sebemenší problém, takže občas musím zamykat...
Ebeny
napsal(a):
a ten levnější je tady
My máme ty levnější záchodky a zarážku do dveří (kovový váleček) z obchodu Pepco do dveří technické místnosti a funguje vše perfektně. Už mockrát jsem zavírala a díky zarážce jsem nezavřela Jeden rychle zapomene, že mají zůstat otevřené dveře, když se dřív zavíraly.