Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2017 09:48
Atheira

XXX.XXX.240.43

Zdravím, sestra řeší očkování koček. Nemá tu registraci, tak to přidávám za sebe.
Má doma dvě kastrované kočky (6let a 2roky). Jsou jenom v domě (venku každoročně někdo tráví kočky, přišla už takhle o řadu kocourů, co měla, tak se pohybují jen po domě).
Veterinář jí poradil, že by stejně bylo dobré nechat je očkovat. Není si úplně jistá, jestli do toho jít. Já už vůbec ne, nejsem kočičí... Co si o tom myslíte?

4.9.2017 10:49
Cedyn

XXX.XXX.158.107

Zdravím,

babička měla jen venkovní kočky na dvorku a nikdy se neočkovali, pouze odčervovali.
Já měla "domacího" kastrovaného kocoura od jeho jednoho roku.
Žil doma, ale sem tam šel i ven a léto byl hlavně venku...také jsme ho každý půl rok jen odčervovali.

Očkování nám nebylo ani doporučeno od naší veterinářky. Každá kočka to snáší jinak a ve většině případů to má ošklivý průběh.

Nijak to ani nevnímáme, teď mu je krásných 6let, je zdravý a nic mu nechybí.

Samozřejmě každý může mít jiný pohled a názor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2017 12:10

Neočkovat.

4.9.2017 12:35
lavacca

XXX.XXX.28.53

Já osobně ockuji i pouze bytové kocky. Spoustu nemoci si muzete prinest na botach, atd. Za me tech ušetřených par stovek rocne za to riziko nestoji.

Janae

4.9.2017 13:48
Janae

XXX.XXX.154.18

TO jsem zvědavá, co na to ostatní.

Mám pouze bytové kočky a kočky co si courají jak chtějí. ¨
Očkuji bytové, jsou to přešlechtěný princezny, chytí každou nemoc, ty courající se jsem nějak ( a vlastně ani nevím proč) očkovat nezačala a už to doklepou bez očkování.
Bytovým kočkám bude očkování brzy propadat, tak nevím, jestli je nechat přeočkovat nebo ne.
U nás to bude spíš o tom, jestli zvítězí moje lenost nebo jestli se vyhecuji k tomu, aby je odvezla na veterinu.

4.9.2017 16:22
Machyska

XXX.XXX.252.23

Já jsem přestala očkovat pouze vzteklinu, ale trojkombinaci očkuji dál. Kočičky mám tři polovenkovní a jednoho jen čistě bytového kocourka (kotě).

Také jsem změnila vakcinu z Biofel na Purevax (doufám, že jsem ty názvy napsala dobře).

4.9.2017 16:28

Co jsem vyčetla, tak očkování na panleukopenii "drží" tři roky (součástí vakcín RCP). To je pro mě největší strašák.
Někteří veterináři právě proto doporučují bytové kočky očkovat co tři roky. Jsou i tací, co doporučují bytovky neočkovat vůbec - vzhledem k minimálnímu riziku nakažení.

5.9.2017 15:19
lavacca

XXX.XXX.63.20

Jen ještě k tomuto Každá kočka to snáší jinak a ve většině případů to má ošklivý průběh.

- nevím teda jaká většina, ale u nás (celkem 10 koček) nikdy žádná reakce na očkování nebyla a to nechávám píchnout kombinaci i vzteklinu. I u koťat nikdy žádný problém. V okolí mám dost lidí, kteří taky 1x ročně očkují a bez problémů...tak mi řekněte, jaká většina ?!?

5.9.2017 15:26
Cedyn

XXX.XXX.96.46

lavacca napsal(a):
Jen ještě k tomuto Každá kočka to snáší jinak a ve většině případů to má ošklivý průběh.

- nevím teda jaká většina, ale u nás (celkem 10 koček) nikdy žádná reakce na očkování nebyla a to nechávám píchnout kombinaci i vzteklinu. I u koťat nikdy žádný problém. V okolí mám dost lidí, kteří taky 1x ročně očkují a bez problémů...tak mi řekněte, jaká většina ?!?

Nevím, proč se hned tak ohrazujete. Napsala jsem jen svou zkušenost a názor našeho veta.

Některé kočky prý měli třeba týden po očkování bolesti a byli "zákeřné" jak byli citlivé. Nějaké projevy byli i zvracení...vždy by se mel vet zeptat, zda s tím majitel souhlasí a měl by majitele i obeznámit s možným průběhem.

Nikomu nic necpu a je asi špatné vkládat příspěvek, který vám nehraje do not, či co...

5.9.2017 15:29

Cedyn napsal(a):
Nevím, proč se hned tak ohrazujete. Napsala jsem jen svou zkušenost a názor našeho veta.

Některé kočky prý měli třeba týden po očkování bolesti a byli "zákeřné" jak byli citlivé. Nějaké projevy byli i zvracení...vždy by se mel vet zeptat, zda s tím majitel souhlasí a měl by majitele i obeznámit s možným průběhem.

Nikomu nic necpu a je asi špatné vkládat příspěvek, který vám nehraje do not, či co...

To nevím, co váš vet používal za vakcínu, ale já mám u koček nežádoucích reakcí mnohem méně než u psů a když už, tak je to boulička v místě vpichu.

5.9.2017 16:28
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Také máme polovenkovní kočky. Očkuju všechny každý rok vakcínou Purevax. Musím zaklepat bez vedlejších účinků. Jedinou reakci jsem zaznamenala při odčervení Canivermem. Dvěma kočkám bylo očividně zle. A jakoby se nemohly udržet na nohách. Až jsem si vyčítala, že jsem se neporadila s vetem a nenašla jiný preparát

5.9.2017 16:32
lavacca

XXX.XXX.63.20

Cedyn napsal(a):

Psala jste to jakoby většina koček měla problémy paušálně...otázka pak je, pokud vašemu vetovi kočky takhle reagují, co dává za vakcínu...? Někdo si stěžuje na Biofel, že tam bývá reakcí víc, my teda očkujeme právě ten a nikdy nic...u koťat max. větší únava, ale to se přijelo z očkování, šla si lehnout a max. do 2 hodin zase řádila jak černá ruka.

Tinky

7.9.2017 13:40
Tinky

XXX.XXX.1.20

Dobrý den,
určitě očkovat.Máme kočky doma a očkujeme jednou za dva roky, ale bez vztekliny.Nikdy nevíte co si přinesete na botech, šatech, rukou.Máme devět koček, máma dalši tři a očkovali nám různé druhy vakcíny a nikdy žádná reakce po očkování nebyla.Každá kočka je, ale jiná.Mějte se Jakubec.

8.9.2017 06:56

lavacca napsal(a):

Ale vždyť ta bezprostřední viditelná reakce na očkování není až tak to nejpodstatnější...

http://www.stastnykocour.cz/stastnykocour-cz/10-Kocici-zdravi/25-Poruchy-spojene-s-ockovanim.

8.9.2017 16:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale vždyť ta bezprostřední viditelná reakce na očkování není až tak to nejpodstatnější...

http://www.stastnykocour.cz/stastnykocour-cz/10-Kocici-zdravi/25-Poruchy-spojene-s-ockovanim.

Zajímavý článek.
A tady je něco k panleukopenii, která je pro mě strašákem největším.
"Virus kočičí panleukopenie se kultivuje na buňkách kočičích ledvin. Studie na univerzitě v Coloradu ukázala, že většina koťat si po této vakcíně rozvine protilátky proti vlastní ledvinové tkáni. Výsledkem reakce těchto protilátek s tělesnou tkání je zánět. Každá posilovací vakcína vede k nové tvorbě protilátek a k silnějšímu zánětu. Slabý, chronický zánět je prvotní příčinou chronického selhávání ledvin, které se často projevuje u starších koček.

Selhání ledvin je u koček častý problém. Říkám si, jak je to "možné"?! U kočky jako výhradního masožravce by měly být ledviny "odolné". Nejsem přesvědčena, že za to může jen očkování. Ale jak se říká - všeho moc škodí.

8.9.2017 16:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ty jo, to je brutální antivax článek.

ono všechno je o přínosech vs rizicích. fibrosarkom vám může vzniknout i po injekci antibiotik a naopak neadjuvantní vakcíny ho prakticky nedělají, respektive to už spíš vznikne po těch antibiotikách.

selhání ledvin pozoruji i u koček, co nikdy očkované nebyly.

vakcinóza a homeopatická medicína, no, to ani nebudu komentovat.

13.9.2017 21:27
barunecka

XXX.XXX.87.185

Máme kočičku, která je jen v bytě a nechali jsme ji očkovat.Měla malou reakci byla unavená ale normálně žrala a druhý den byla v pohodě.

15.9.2017 07:05
Edánek

XXX.XXX.241.117

...máme tři bytové kočky, v létě na dovolené na baráku, očkujeme pravidelně a zatím bez jakékoli reakce - věk 4,3 a 2 roky. I kdybych na tu chalupu s nimi nejezdila, očkovala bych, protože v okolí našeho baráku se kočky potulují a naše kočky mají ve zvyku občas si oňufávat naše boty, které i když v botníku - dokáží se k nim dostat, navíc návštěvy stále nechápou, že se mají zouvat na rohožce před bytem, takže občas v botách prostě na chodbu bytu vstoupí...

15.9.2017 15:28
Mirka14

XXX.XXX.168.46

Tak já mám kočku doma a očkovaná je. Považuju to za samozřejmost. Navíc když máme doma malé dítě. Už se mi stalo, že mi i utekla na zahradu, takže bych se bála, aby něco nechytla...Navíc nikdy neměla reakci na očkování.

Janae

15.9.2017 16:58
Janae

XXX.XXX.91.92

Mirka14 napsal(a):
Tak já mám kočku doma a očkovaná je. Považuju to za samozřejmost. Navíc když máme doma malé dítě. Už se mi stalo, že mi i utekla na zahradu, takže bych se bála, aby něco nechytla...Navíc nikdy neměla reakci na očkování.

Proti čemu kočku očkujete, že se bojíte o malé dítě? Možná mě někdo opraví a doplní další chorobu, ale z přenosných chorob se očkují snad jen chlamydie (a to ještě kočičí co na člověka jdou jen ojediněle ), a ty ještě očkuje jen někdo, ostatní jsou choroby kočičí co na člověka nejdou vůbec.
Záměrně vynechávám vzteklinu.

15.9.2017 22:31
Edánek

XXX.XXX.183.89

Mirka14 napsal(a):

...tak vyjma vztekliny, která se už u nás léta neobjevila a na kterou se očkuje bych se bála především kočky nezbavené vnitřních a vnějších parazitů - tam nebezpečí opravdu hrozí a dále pak pískoviště venku, které mohou navštěvovat neošetřené kočky + plíseň, ale proti té se tuším také neočkuje... takže očkuji hlavně poroto, že bych se bála, že kočka chytí něco od venkovní neočkované kočky, ale ne že se něco v tomto směru přenese na dítě -kvůli dětem bych pečlivě odčervovala + preventivní opatření proti klíšťatům a blechám - které rovněž chytí kočka venku... je zajímavé přečíst o zoonózách u koček.

Janae

16.9.2017 08:13
Janae

XXX.XXX.91.92

Edánek napsal(a):
...tak vyjma vztekliny, která se už u nás léta neobjevila a na kterou se očkuje bych se bála především kočky nezbavené vnitřních a vnějších parazitů - tam nebezpečí opravdu hrozí a dále pak pískoviště venku, které mohou navštěvovat neošetřené kočky + plíseň, ale proti té se tuším také neočkuje... takže očkuji hlavně poroto, že bych se bála, že kočka chytí něco od venkovní neočkované kočky, ale ne že se něco v tomto směru přenese na dítě -kvůli dětem bych pečlivě odčervovala + preventivní opatření proti klíšťatům a blechám - které rovněž chytí kočka venku... je zajímavé přečíst o zoonózách u koček.

Ha, na plíseň jsem zapomněla.
Proti plísni se očkuje, ale je to složitější. Někteří veterináři očkovaní doporučují a používá se i jako léčba plísně, jiný veterináři tvrdí, že očkováním proti plísni se ze zvířete stane bezpříznakový přenašeč.

Já jsem plíseň nechala naočkovat jako léčbu asi před dvěma lety. Jako léčba očkování fungovalo, ale i když mají moje kočky pro plíseň jisté vlohy a chovatelé ji u tohoto plemene očkují preventivně, já preventivně neočkuji.

A opět očkování proti plísni není úplně běžné a většina lidí ho neočkuje, ono taky nepatří k nejlevnějším.

16.9.2017 12:50
Edánek

XXX.XXX.132.97

Janae napsal(a):
Ha, na plíseň jsem zapomněla.
Proti plísni se očkuje, ale je to složitější. Někteří veterináři očkovaní doporučují a používá se i jako léčba plísně, jiný veterináři tvrdí, že očkováním proti plísni se ze zvířete stane bezpříznakový přenašeč.

Já jsem plíseň nechala naočkovat jako léčbu asi před dvěma lety. Jako léčba očkování fungovalo, ale i když mají moje kočky pro plíseň jisté vlohy a chovatelé ji u tohoto plemene očkují preventivně, já preventivně neočkuji.

A opět očkování proti plísni není úplně běžné a většina lidí ho neočkuje, ono taky nepatří k nejlevnějším.

...my jsme si vzali kočičího nalezence a naštěstí jsme šli hned druhý den k veterináři - našel plíseň - naštěstí jenom malý zaschlý flíček, přesto kotě oholil donaha a započal léčbu preparátem - vždy šest dní brát mililitry podle váhy a šest dní klid až do vybrání... kamarádka z útulku mi naočkovala dvě domácí kočky a psa - naštěstí se to neobjevilo u nich ani u nás... kultivace trvala strašně dlouho - pak po měsíci něco narostlo, takže to jeho diagnózu potvrdilo ale naštěstí to nikdo doma nechytnul...

1.11.2017 15:30
amiris

XXX.XXX.199.106

Dobrý den, plánuji očkování koťátka a náš vet uvádí : Používáme americké vakcíny vyráběné firmou Fort Dodge Animal Health, USA, konkrétně Fel -O- Vax IV (panleukopenie, rhinotracheitis, kaliciviróza, chlamidióza-psitakóza). Máte, prosím zkušeností s touto vakcínou?

3.11.2017 10:09
MirkaKot

XXX.XXX.104.125

My máme na chalupě kocoura "tuláka", na kterého jsme použili pouze odpuzovač klíšťat http://www.baron.cz/kocka/klistata-blechy/ochrana-klistata-komari/trvala-ochrana/o-0 je mu už 12 let a pořád je živý a zdravý asi bych to s tím očkováním nehrotila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík